Viré-Clessé Quintaine Levroutée 2005, Bongran

Land:
Frankrig
Servering:
9-11 °C
Område:
Bourgogne
Gemmepotentiale:
2014-2025
Alkohol:
14 %
Lagring: 
Cement
Velegnet til: 
Fjerkræ og Ost
400,-
Udsolgt
  • Beskrivelse

    Viré-Clessé Quintaine Levroutée 2005, Bongran

    Levroutée er virkelig en specialitet; Bourgogne Vendange Tardive med let sødme. Lavet fordi der er dele af markerne på Domaine de la Bongran, der giver mulighed for ædelt råd.

    Ædelt råd kræver særlige klimatiske forhold for at udvikles. Det skal være diset om morgenen og efterfølgende solskin, der tørrer klaserne. I modsat fald udvikles der alm. råd, der ødelægger druerne. Saone flodens nærhed kan give de gunstige forhold, der kan udvikle den ædle råd.

  • Producenten
    Stor hvid Bourgogne fra Mâcon - rig og intens stil.

    Thevenet høster meget sent og anvender lidt botrytiserede druer. Det giver fyldige, fede og komplekse hvidvine. Flotte anmeldelser i den danske og internationale vinpresse.Fælles for Domænerne Bongran, Emilian Gillet og Roally er, at de dyrkes økologisk uden dog at være certificerede. Jean Thevenet ønsker at sælge sine vine på kvaliteten og ikke på, om det er økologisk. Han var venner med Jules Chauvet - naturvinens fader og arbejder selv helt naturligt. Der svovles kun en anelse ved Læs mere

  • Kort
  • Anmeldelser

    93 p. Wine Advopcate

    The 2005 Viré-Clessé “Cuvée Levroutée”, which comes from a special two hectares of vine, has an intense bouquet with notes of kerosene, stem ginger, honeycomb and a touch of nutmeg. The palate is ripe and generous on the entry, with touches of ginger, white pepper, bitter orange and a touch of dried honey on the finish. Having tasted this wine blind last year and not quite understood this unique wine, I must admit that I appreciate where Jean Thévenet is coming from and what he intends. My re-evaluation reflects that.

    91 p. Vinous

    (from one hectare where the marne blanche is close to the surface and acts like a sponge for humidity, bringing early botrytis--typically about 25% for this cuvée): Pale, bright yellow-gold. Like the Cuvée Tradition on steroids, offering aromas of truffle, honey, marzipan and resiny spices. Liquid silk in the mouth but with its obvious sweetness (about ten grams per liter) nicely countered by harmonious acidity. Almost too much for this taster: try it with lobster or in place of a vin jaune alongside porcini mushrooms or cheese. This wine was just released.