Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
Producenten
Domaine Pierre André, Chateauneuf-du-Pape
Biodynamik og gamle vinstokke
Scroll

Domaine Pierre André, Chateauneuf-du-Pape

Mødte Jacqueline André på den store økologiske messe i Montpellier og faldt straks for de rene, autentiske, biodynamiske vine. Familien André har været økologiske og biodynamiske lang tid før der gik mode i den slags. Certifceret økologisk 1980 og biodynamisk siden 1992, som den første i Chateauneuf. Jacqueline André har hævet niveaut yderligere, så Domaine Pierre André idag laver en top Chateauneuf til en meget rimelig pris.

Domainet råder over enormt gamle vinstokke, gennemsnitsalderen er over 65 år og enkelte parceller har helt op 130 år gamle vinstokke. Den røde er overvejende lavet på Grenache, men der er også Syrah, Mourvèdre, Cinsault, Vaccarèse, Counoise, Muscardin og Picpoul Noir i blendet. Vinene vinificeres traditionelt og lagres på store cementfade - klassisk Chateauneuf i bedste betydning. Vinene har en enorm ren, dyb og intens frugt, en kompleks vin med mange lag, der udfolder sig ved iltning. 

Der laves også en lille smule hvidvin.

 

Om producenten
Opført
1960
Område
Châteauneuf-du-Pape
Land
Frankrig
Druer
Grenache, Syrah, Mourvèdre, Cinsault, Vaccarèse, Counoise, Muscardin, Picpoul noir oa
Vintyper
Rød og en smule hvid
Filosofi
Biodynamik, naturlig vinifikation, ingen fad