Vine

Vi sælger vine af høj kvalitet - hovedsageligt fra små producenter, der selv har fingrene i mosten. Vi fokuserer på vine med friskhed og struktur - vine, der går godt til mad
Filtrer efter
Vælg vintype
Vælg drue
Vælg land
Vælg område
Vælg vingård
Vælg måltid
Vælg tilberedning
Vælg rettens udtryk
Vælg anbefalinger
Vis kun biodynamiske vine
Vis kun økolgiske
Vælg sortering

Afsendes/afhentes fra 16. december 2020 (forudbestilling)

Den røgede laks fra Letz er efter vores mening den bedste kvalitet, der kan skaffes i Danmark. Opskriften er udviklet af Daniel Letz, mens han var køkkenchef på Kong Hans

Vores laks ligger på en vægt ml. 4-5 kg, den idelle vægt til røgning, da fedtprocenten ikke er alt for stor.

Laksen bliver først skåret i filet, så tørsaltet og krydret med en blanding af havsalt, karry og knuste enebær i 24 timer. Bagefter tørres de yderligere 24 timer, hvorefter de kommes i rygeovn og ryges på rist.

Til rygningen bruges der tre slags savsmuld: Bøg, birk og gran, der ligesom krydringen, er blandet efter egen opskrift. Laksesiderne ryges ved 18 grader i 36 timer, og hviler i 2 dage før de kan serveres.

Laksen kommer fra Hiddenfjord på Færøerne, der har verdens mest naturnære lakseopdræt og af mange regnes for den bedste kvalitet af opdrætslaks, der findes.

Laksen skal kunne stilles/afleveres. Opgange skal være frit tilgængelige

Laks fra Letz
525,-

Lavet 100 % på Fernao Pires. Fernao Pires, der også kendes som Maria Gomes, er Portugals mest udbredte grønne druesort. Høstet i hånden og gæret ved relativt lav temperatur, for at bibeholde friskheden.

Aroma af melon, mango, appelsinskal og lime. Fyldig frugt i smagen balanceret af en god friskhed. Lang eftersmag.

Flot til fyldigere retter med fisk eller skaldyr, men klarer også fx grillet svinekød.

Land:
Portugal
Område:
Lisboa
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
14 %
fernao_pires_quinta_da_boa_esperanca
150,-

Lavet på 100 % Malbec fra marker med kalkholdig jordbund. Høstet med et relativt lavt udbytte på ca 50 hl/ha. Gæret og modnet på stål.

Mørk i glasset med fyldig aroma af mørke bær; sorte kirsebær, brombær og blå blommer med noter af modnet kød. Saftig med ren frugtighed og fast tanninbid.

Til oksekød, lammekød og vildt - gerne med braisseret eller med kraftig sauce.

Land:
Frankrig
Område:
Cahors
Servering:
16 - 18 °C
Alkohol:
13,5 %
crocus_l_athelier_malbec_de_cahors
180,-

100 % Barbera fra 80-100 år gamle vinstokke på marken Valbianchera, der er en bakke med sandet jordbund ca 350 moh ved byen Montà d'Alba. Modnet 18 måneder på en blanding af nye og brugte barriques.

Fyldig duft af sorte kirsebær, blå blommer med noter af mandel og nellike. Fyldig og ret kompleks smag med fint syrebid og lang eftersmag.

Luxus allround vin til det italienske køkken - fyldige pastaretter, risotto med svampe eller en god, hjemmelavet pizza vil være perfekt til vinen.

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
barbera_valbianchera_almondo
180,-

Cornas fra lille producent fra Verset-familien med besiddelser i nogle af appellationens bedste marker.

Lavet på 100 % Syrah (den klon, der kaldes Petite Syrah og regnes for den bedste - ikke at forveksle med den amerikanske Petite Sirah). Der vinificeres ultra-traditionelt, dvs. gæring i cementtank uden afstilkning, uden tilsætning af gær og uden temperaturstyring. Presset i gammeldags vinpresse og lagret et par år på gamle fade (stort set identisk fremgangsmåde som hos Clape)

Verset har besiddelser i Reynards - måske den bedste mark i Cornas, der giver kraftige, krydrede vine med god struktur, Mazards - her er granitten blandet med sand og vinen bliver mere elegante og Champelrose, som med en mere leret jordbund giver relativt åbne vine.

Stilen i vinene er klassisk og gammeldags - rustik, landlig og mineralsk, men med en moden frugtighed.

Bør dekanteres en time før servering.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
15 - 15 °C
Alkohol:
13 %
350,-

100 % Pinot Noir fra lille parcel i Savigny-Les-Beaune på blot 0,26 ha, der lige giver nok til to fade. Lagret på et år gamle fade. Dyrket biodynamisk og vinificeret naturligt uden tilsætning af gær.

Flot koncentration og renhed med aromaer af røde kirsebær, modne jordbær samt både friske og tørrede urter. Meget elegant smag med fin intensitet, ren frugt, frisk syre og pæn længde.

Til retter med fjerkræ eller fuglevildt - gerne med elegant sauce, svampe og kål.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
slb_bas_liards_rossignol_trapet
275,-

Lavet på 100 % Chasselas fra stejle marker med granitholdig jordbund. Chasselas kendes mest fra Schweiz, hvor det er den mest plantede druesort, men det findes omkring 100 ha i alt med druen i Alsace. De fleste steder i Alsace regnes druen ikke for noget og indgår som regel i billige blandningsvine. Hos Boxler er Chasselas imidlertid plantet på jord, der sagtens kunne have været beplantet med finere sorter, og der laves seriøs vin på druen. Som alle andre af Boxlers vine er også deres Chasselas høstet i hånden, gæret naturlig, modnet på store, gamle fade og flasket ufiltreret.

Boxlers Chasselas er sitrende ren som iskoldt kildevand - friskhed, mineralitet og en ganske let frugt. Meget drikkelig tørstslukker.

Drik den til enkle retter med fisk ogs skaldyr.

Land:
Frankrig
Område:
Alsace
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
12 %
chasselas_boxler
200,-

Blanding af 67 % Syrah og 33 % Merlot fra marker beliggende ca 1.000 moh i Alto Cachapoal - Chiles østligste vinområde. Lagret 26 måneder på fade af fransk eg. 

Flot, koncentreret aroma af brombær og blåbær med et hint af vanilie. Fyldig i smagen, men rigtig godt balanceret af en frisk syre. Modne tanniner og en lang eftersmag.

Fyldig vin, der går godt til kraftige retter med kød - både rødt kød og braisserede retter.

Land:
Chile
Område:
Alto Cachapoal
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
15 %
270,-

100 % Pinot Noir fra 1. cru marken Clos St. Marc. Clos St. Marc er den mindste Monopole-mark i Nuits St. Georges. At det er en Monopole-mark vil sige, at der kun er een ejer. Marken ligger i Premeaux lige ved Rions ejendom og er stort set indkapslet af 1. cru marken Argilieres, men Clos St. Marc har en dybere jordbund og giver kraftigere vine. Clos St. Marc er noget af det ypperste Nuits St. Georges, der kan findes - særligt, hvis man kan lide Rions luftige stil.

Vinstokkene på marken, der er knap en ha stor, er ca 60 år gamle. Efter en grundig sortering gæres frugten naturligt på rustfrit stål og lagres derefter på små fade (50 % nye) i 18 måneder.

Vinen har intens duft af vilde kirsebær, blå blommer og mint. Fyldig Bourgogne med fine, støvede tanniner og lang eftersmag.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
clos_st_marc_nuits_rion
795,-

Lavet på 90 % Tempranillo og med en blanding af Garnacha, Graciano og Mazuelo for de resterende 10 % fra mere end 50 år gamle stokke i Rioja Alavesa, der vokser som buske. Rioja Alavesa er et ret højtbeliggende område, der producerer noget af det bedste druemateriale i Rioja med den helt rigtige balance mellem frugtintensitet og kølig elegance. 50 % af vinen er lagret på nye franske egetræsfade mens resten er lagret på stål.

Noter af modne brombær, jordbær og elegant fad. Fyldig smag med intens frugtighed, bløde, modne tanniner og en meget lang og elegant eftersmag.

Egnet til retter, der matcher de modne noter; dvs retter med vildt eller med krogmodnet oksekød – og gerne med karakterfulde svampe som karl johan, kantareller, morkler eller trøfler i sauce eller garniture.

Land:
Spanien
Område:
Rioja
Servering:
15 - 16 °C
Alkohol:
14,5 %
Rioja El Regalo Izadi
300,-
100 % Chardonnay fra gennemsnitligt 80 år gamle vinstokke i Viré-Clessé. Gæret naturligt og vinificeret uden brug af svovl - ganske let svovling ved flaskning. Ingen fad, men lang tids lagring "sur lie".
 
Kompleks næse med elementer af tropisk frugt som mango og papaya samt bagt æble og citrus. 
Smagen er fyldig af modent æble, appelsinskal og honning. God syre balancerer den lette sødlige aroma - udtalt mineralitet og lang eftersmag.
 
En vin med store gastronomiske muligheder. Klarer kraftig retter med fisk og skaldyr - gerne med eksotiske indslag i form af aromatiske krydderier eller tropisk frugt. Fremragende til komælksoste.
Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
14 %
200,-

Flot Fleurie lavet på ren Gamay fra en mark med stærkt granitholdig jordbund. 2014 var første årgang fra Lafarge-Vial, men der er generationer af vinerfaring fra super-domainet Michel Lafarge.
Fuld afstilkning, naturlig gæring på cementtank og efterfølgende 9 måneders lagring på brugte fade. Flasket uden klaring eller filtrering.

Fleurie regnes for de mest feminine og elegante vine fra Beaujolais. Vinene fra Lafarge-Vial er på et langt højere ambitionsniveau end det meste, der kommer fra Beaujolais, samtidig med at alle de charmerende egenskaber i vintypen er bibeholdt.

Beaujolais er fantastisk til mad. Med sin rene frugt og ret høje syre er det en "catch-all", der generelt er god til mad. 
Klassiske match er paté og charcuterie, men vinene fra Beaujolais er gode til mange andre ting - mad på grill fx , der jo som regel bare serveres med enkelt tilbehør og udendørs på en varm sommerdag. Bør drikkes mellem 14 og 16 grader.

 

Land:
Frankrig
Område:
Beaujolais
Servering:
12 - 14 °C
Alkohol:
12,5 %
350,-