Vine

Vi sælger vine af høj kvalitet - hovedsageligt fra små producenter, der selv har fingrene i mosten. Vi fokuserer på vine med friskhed og struktur - vine, der går godt til mad
Filtrer efter
Vælg vintype
Vælg drue
Vælg land
Vælg område
Vælg vingård
Vælg måltid
Vælg tilberedning
Vælg rettens udtryk
Vælg anbefalinger
Vis kun biodynamiske vine
Vis kun økolgiske
Vælg sortering

Fantastisk velsmagende most af kvæder fra familien Sauers egne kvædertræer i Franken - intet andet.

Drikkes som det er eller blandes ca med 50 % danskvand.

Som aperitif, til oste eller til fx til retter med kylling.

Land:
Tyskland
Område:
Franken
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
0 %
quitten_kv_desaft_rainer_sauer
40,-

Ren druemost fra Rainer Sauer i Franken - intet andet.

På grund af den høje syre er mosten et delikat alkoholfrit alternativ til vin.

Drikkes som det er, eller blandes med op til 50 % danskvand eller vand.

Land:
Tyskland
Område:
Franken
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
0 %
traubensaft_druemost_rainer_sauer
50,-

100 % Riesling vinificeret og lagret på stål.

Frisk duft af æble, lime og knapt moden ananas samt hvide blomster. Fantastisk balance mellem frugt og syre, god intensitet og mineralsk slutning.

Velegnet til de fleste retter med fisk, skal og bløddyr - gerne med et asiatisk pift.

Land:
Tyskland
Område:
Pfalz
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
12 %
riesling_trocken_krebs
Spar 120,-
120,-
100,-
120,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 120,-

Lavet på 100 % Spätburgunder - det tyske navn for Pinot Noir - lagret på store fade og brugte barriques.

Fantastisk intensitet og renhed for en vin på dette niveau. Aroma af kirsebær, kirsebærsten og en let stilket friskhed. Ren og balanceret frugt med frisk syre, ganske lette tanniner og med en fornuftig længde i eftersmagen.

Til retter med lyst kød eller grøntsager. Prøv den til svampetoast.

Land:
Tyskland
Område:
Pfalz
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
spatburgunder_trocken_krebs
Spar 210,-
135,-
100,-
135,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 210,-

100 % Pinot Noir koldmacereret før gæring og lagret 7 måneder på brugte barriques af fransk eg.

Fin, transparent rød farve og elegant duft af spicy røde bær. Frisk og fantastisk velbalanceret med fin syre og meget tilbagetrukne, fine tanniner. Meget burgundisk stil.

Til lettere retter med fjerkræ og grøntsager.

Land:
Tyskland
Område:
Pfalz
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
mathias_gaul_pinot_noir
Spar 150,-
140,-
115,-
140,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 150,-

Lavet på en blanding af Chardonnay og Pinot Blanc (Weissburgunder). Noget af Chardonnay-vinen er modnet på barriques, mens Pinot Blanc og resten af Chardonnay-vinen modnes på stål.

Flot intensitet i duften med aromaer af honningmelon, rød grape og et let ristet element fra fadlagringen. Tør, med fin fylde og frugtighed. Frisk syre og lang eftersmag.

God fylde og en flot balance gør Pas de Deux til en fremragende allround madvin, der passer særlig godt til fyldigere retter med fisk eller skaldyr, til stegt eller kogt kylling og til komælksoste.

 

Land:
Tyskland
Område:
Pfalz
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
13 %
pas_de_deux_weiss_mattias_gaul
Spar 150,-
140,-
115,-
140,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 150,-

Klassisk Silvaner. Ren, læskende og meget velsmagende med elementer af kvæde, pære og citrus. Mineralsk og forfriskende.

Hvor Silvaner i fx Alsace ofte giver lidt ligegyldige vine, så kan de i Franken i Tyskland give nogle helt fantastiske vine, men en renhed og mineralitet, som er helt uforlignelig. 

Meget madegnet og alsidigt anvendelig. God til retter, hvor sarte smagsnuancer skal fremhæves, men kan faktisk også klare ret kraftig mad med cremede saucer. God til både fisk og skaldyr, til fjerkræ og til charcuterie. 

Dejlig også som kold terrassevin på en varm dag..

Land:
Tyskland
Område:
Franken
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
12,5 %
130,-

Tør og meget elegant Riesling fra Franken uden fad.

Elegant næse med elementer af lime, pære og fint strejf af petroleum. Mineralsk smag med god syre.

Meget madegnet. Understøtter sarte smagsnuancer i fx rejer, men kan også fint klare ret kraftig mad som fx choucrute. God til fisk, hvor man bruger citrus som i en sauce hollandaise. 

Land:
Tyskland
Område:
Franken
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
12 %
130,-

100 % Grauburgunder (Pinot Gris) fra marker omkring Freinsheim. Gæret og modnet på brugte fade.

Fyldig frugtighed i duften med aroma af gule pærer, kvæder og ristede hasselnødder. Smagen er tør, men fyldig og fed. Trods fedmen har vinen en fin, balancerende syre. Flot balance og eftersmag med tropiske noter.

Til fed fisk eller skaldyr stegt i smør. Rigtig god til kylling eller gris.

Land:
Tyskland
Område:
Pfalz
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
13 %
135,-

Super charmerende basisriesling fra Matthias Gaul. Vinen kommer fra vinstokke med en alder på over 25 år, der vokser i kalkholdig jordbund. Vinificeret og lagret på stål for størst mulig renhed.

Ren og fin duft af citrus og pære med nogen mineralitet. Tør og relativ let men med rigtig pæn intensitet, frisk mundvandsdrivende syre og meget velbalanceret afslutning.

Dejlig både alene og til mad. Drik den til rejer eller røget laks, til salater eller til kylling.

Land:
Tyskland
Område:
Pfalz
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
12,5 %
94-p-anders-groendahl
mathias_gaul_riesling_trocken
140,-

Lavet på en blanding Pinot Noir, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Pinot Meunier, Frühburgunder og Merlot. Lavet ved saignée - dvs at man tapper noget af alle de røde topvine efter kort tids maceration for at koncentrere dem yderligere. Den aftappede pink most gæres færdig på ståltank og lagrer på bærmen med omrøring nu og da indtil aftapning i foråret.

Frisk og sommerlig duft af jordbær, abrikos og Kongen af Danmark. Frugtigheden er helt i front med en rigtig fin, balancerende syre. Saftig eftersmag med fin fin længde.

Velegnet til et glas i utide, men går rigtig fint til salater, gerne med tomat, eller til kylling eller grillet fisk.

Land:
Tyskland
Område:
Pfalz
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
12,5 %
gaul_rose
140,-