Vine

Vi sælger vine af høj kvalitet - hovedsageligt fra små producenter, der selv har fingrene i mosten. Vi fokuserer på vine med friskhed og struktur - vine, der går godt til mad
Filtrer efter
Vælg vintype
Vælg drue
Vælg land
Vælg område
Vælg vingård
Vælg måltid
Vælg tilberedning
Vælg rettens udtryk
Vælg anbefalinger
Vis kun biodynamiske vine
Vis kun økolgiske
Vælg sortering

Lavet på 100 % Spätburgunder - det tyske navn for Pinot Noir. Lagret på en blanding af nye og brugte barriques og flasket uden filtrering.

Dette er vinen, der for anden gang er strøget helt til tops i Vinums tyske rødvinsmesterskab. Ultraren duft af røde og sorte kirsebær samt moden blomme, vanilie og mandel. Smagen er velbalanceret og meget intens med markant syre og lang, lang eftersmag.

Perfekt til fjerkræ og fuglevildt, men klarer også snildt kraftigere kødretter med vildt eller lam.

Land:
Tyskland
Område:
Pfalz
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
spatburgunder_musikantenbuckel_krebs
275,-

Kröver Paradies er egentlig den største enkeltmark i Kröv, og den dækker mange jordbundstyper, stejlheder og eksponeringer. Müllen skriver kun Kröver Paradies på etiketten på vine, der kommer fra den del af marken, der kaldes Hähl. Dette er den bedste del af marken, der har blåskifer og rødskifer med en stor del kalk i jordbunden - en let, men dyb jordbund, der giver de gamle vinstokke mulighed for at grave meget dybt. Paradies Hähl har en smule vestlig eksponering, men pga stejlheden og beliggenheden i forhold til Moselfloden, er der en meget stor solintensitet - så stor, at man om sommeren kun arbejder der tidligt om morgenen for ikke at få solstik og øjenskader.

Fra gamle vinstokke plantet i 1912

Høstet i hånden. Frugten presses over ekstremt lang tid (op til et døgn - normalen er tre timer i en moderne presse), der tilsættes ikke gær - gæringen starter af sig selv, vinene lagrer på store, gamle fade med bundfald fra gæringen og flaskes efter bare en let klaring. 

Meget intens i duften med aroma af lime, ananas, mango og mineralitet. Sød, men med forfriskende høj syre. Uendelig længde.

Til oste eller til desserter med frugt og bær.

Land:
Tyskland
Område:
Mosel
Servering:
7 - 10 °C
Alkohol:
7,5 %
250,-

Topvin fra gamle stokke i hjertet af Grosse Lage (Grand Cru)-marken Escherndorf am Lumpen. Uden tvivl en af Tysklands bedste Silvanere.

Vinen er på en gang ren og kompleks i duften med stor intensitet. Masser af frugt og mineralitet i smagen - høj syre, der balanceres fint ud af frugten. Lang eftersmag.

Stor vin, der både kan drikkes ung, men som bestemt også vil kunne gemmes i mange år. Silvaner fra Franken kan være ægte stor vin, og med en vin som denne er vi helt oppe i superligaen og endda til en rørende lav pris!

Vil gå fremragende til det meste mad - måske lige med undtagelse af desserter og røde bøffer. Særlig godt til fisk, skaldyr og lyst kød - og gerne med smør/flødebaseret sauce.

 

Land:
Tyskland
Område:
Franken
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
14 %
225,-

Lavet på 2/3 Pinot Blanc og 1/3 Pinot Noir - lagret et år på gæringsrester - extra brut med bare 2 gram restsukker pr liter.

Frisk og velbalanceret vin på den traditionelle metode med citrus og gærnoter. Fine bobler og frisk syre.

Dejlig som aperitif, men går også rigtig godt til fisk, skaldyr eller kylling.

Land:
Tyskland
Område:
Pfalz
Servering:
6 - 8 °C
160,-

Lavet på Spätburgunder fra 1. lage marken Steinrassel, der ligger på den ekstremt stejle Plauelrain-skråning i Durbach i Baden. Spätburgunder er det tyske navn for Pinot Noir.

Fine noter af røde bær - jordbær, kirsebær og tranebær med et strejf af røg fra fadlagring. God frugtfylde, frisk syre og lang eftersmag.

Ligger stilmæssigt meget tæt op ad rød Bourgogne og egner sig til samme type af mad - fjerkræ og fuglevildt, men klarer også fint kalve og lammekød. Matcher selv ret tætte saucer.

Land:
Tyskland
Område:
Baden
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
225,-

100 % Riesling fra Erste Lage marken Honigsack - en mark med en kalkrig undergrund, der er med til at friskhed og mineralitet i vinen. Gæret og lagret på stål for størst mulig friskhed.

Stor intensitet i duften med noter af mirabelle, røde æbler og ananas understøttet af citrus og mineralitet. Flot balanceret - lang, lang afslutning.

Til stort set alt fra havet, til kylling, gris og til gedeoste.

Land:
Tyskland
Område:
Pfalz
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13 %
riesling_honigsack_krebs
195,-

100 % Riesling fra stejle marker omkring Durbach.

Duften er præget af kandiseret citrusfrugt og gul pære med mineralsk-krydrede noter. Frisk og ren frugtighed med fin koncentration og salt mineralitet. Lang eftersmag.

Til lettere retter med fjerkræ, fisk eller gris.

Land:
Tyskland
Område:
Baden
Servering:
9 - 11 °C
Alkohol:
12 %
riesling_kabinett_trocken_laible
180,-

Topvinen fra Matthias Gaul er 100 % Pinot Noir fra St. Stephan i Asselheim i det nordlige Pfalz - vinen, der to gange er blevet kåret til bedste Pinot Noir/Spätburgunder i Tyskland. Kold maceration før naturlig gæring og derefter modnet på nye fade af fransk eg.

Elegant farve og overvældende intens duft af blå blommer, sorte kirsebær, lidt blåbær, urter og med en let røget vanilietone fra fadet. Smagen følger godt op på duften med fyldig, lækker, kølig frugt, blide tanniner og en enorm lang eftersmag.

Elegant vin med stor intensitet, der favner både lettere forretter med fjerkræ eller kød samt lidt kraftigere hovedretter med fx fuglevildt, lam eller kalv. 

Land:
Tyskland
Område:
Pfalz
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
mathias_gaul_st_stephan
475,-

Lavet på 100 % sent høstet Riesling fra Grosse Gewächs-marken (Grand Cru) Piesporter Goldtröpfchen - en af Mosels mest berømte marker. Vinificeret til 8,5 % alkohol, så der er en let restsødme.

Intense aromaer af rød æble, grape, lime, ananas, honning og ingefær. Sødmen er smukt balanceret af høj syre. Meget lang, eksotisk eftersmag.

Velegnet som aperitif, til ost eller til sødmefulde skaldyr som krabbe, rejer eller jomfruhummer - gerne med tropisk frugt.

Land:
Tyskland
Område:
Mosel
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
8,5 %
piesporter-goldtr_pfchen_grans-fassian
260,-

Ren Silvaner fra en af Frankens fornemste marker; 1. Lage Escherndorfer Lump. Vinificeret på stål uden tilsætning af gær.

Tør og mineralsk. Rent og klart udtryk af æble, pære og med en snert af ananas. I smagen er vinen intens og ren med frisk syre og endeløs mineralitet i eftersmagen.

Meget madegnet og alsidigt anvendelig. God til retter, hvor sarte smagsnuancer skal fremhæves, men kan faktisk også klare ret kraftig mad med cremede saucer. God til både fisk og skaldyr, til fjerkræ og til charcuterie. Perfekt til hvide asparges.

Land:
Tyskland
Område:
Franken
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13,5 %
215,-

Markvin på 100 % Riesling fra sydhang med stenet kalkjord. Vinificeret og lagret på stål.

Tæt, mineralsk og med saftig citrusfrugt, kvæde og fersken. Mineraliteten og syren balanceres flot af tætheden i frugten. Lang eftersmag.

Drik den til kraftigere retter med fisk/skaldyr eller prøv den til fjerkræ eller gris.

Land:
Tyskland
Område:
Pfalz
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13 %
mathias_gaul_riesling_steinrassel
195,-

Riesling på et niveau mellem Kabinett Trocken og Spätlese Trocken fra forskellige steillage-parceller. Revival er en vin, der skal præsentere en form for "husstil" - dvs lethed og elegance, men med masser af intensitet og muskler.

Navnet Revival skyldes, at Martin Müllen både arbejder med at genoplive opgivne steillagen, som er meget arbejdskrævende, og af at han bruger meget gammeldags metoder. Alt høstes i hånden, frugten presses over ekstremt lang tid (op til et døgn - normalen er tre timer i en moderne presse), der tilsættes ikke gær - gæringen starter af sig selv, vinene lagrer på store, gamle fade med bundfald fra gæringen og flaskes efter bare en let klaring. Denne filosofi er gennemgående for alle husets vine - det specielle for denne vin, er at den er lavet af frugt fra forskellige parceller - hovedsageligt Paradis og Hühnerberg

Ren, mineralsk, intens, frugtig og nærmest cremet allerede i duften. Flot balanceret og med aromaer af lime, grape, ananas, sort te - frisk syre balanceret af ren frugt. Stor længde. Kan drikkes ung, men vil også udvikle sig flot over de næste (mindst) ti år.

Bredt anvendelig til skaldyr, fisk, fjerkræ samt lettere retter med and eller gris.

Land:
Tyskland
Område:
Mosel
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
12 %
160,-