Vine

Vi sælger vine af høj kvalitet - hovedsageligt fra små producenter, der selv har fingrene i mosten. Vi fokuserer på vine med friskhed og struktur - vine, der går godt til mad
Filtrer efter
Vælg vintype
Vælg drue
Vælg land
Vælg område
Vælg vingård
Vælg måltid
Vælg tilberedning
Vælg rettens udtryk
Vælg anbefalinger
Vis kun biodynamiske vine
Vis kun økolgiske
Vælg sortering

Lavet på 45% Chardonnay, 43% Pinot Meunier og 12% Pinot Noir. Basisvinen har gæret på fad og har ikke gennemgået malolaktisk gæring. Begge dele er sjældent - det eneste andet hus, der bruger disse meget traditionelle metoder, er Krug. Vinen har lagret 5 år på gærresterne efter flaskegæringen. Det er med til at give vinen dybde, kompleksitet og meget fine bobler. 

Duften er frisk med aromaer af grape, lime, fersken og hvide blomster. Smagen er intens med elementer af grape og skovbund. Stor mineralitet og lang eftersmag.

Champagne er selvfølgelig aperitifvinen par excellence, men er faktisk meget velegnet til mad, og er generelt en af de mest alsidige vine, der findes. 
Fisk og skaldyr er oplagt, men de kraftigere Champagner, domineret af blå druer, er også velegnede til fjerkræ. Desuden er Champagne en af de bedste allround vine til ost.

Land:
Frankrig
Område:
Champagne
Servering:
9 - 12 °C
Alkohol:
12,5 %
6-stjerner-aarhus-update
champagne_brut_nv_gratien
395,-

Lavet på 100 % Chardonnay - den ypperste frugt fra de bedste parceller. Gæret og derefter lagret i 9 måneder på barriques af fransk eg (53 % nye og 47 % brugte). Naturlig gæring og blokeret malolaktisk for bedre friskhed.

Elegant og kompleks duft med elementer grape, ananas, morkel og et let røget element fra fadet. Fyldig i smagen med en god frisk syre - fantastisk balance og lang eftersmag. Stor hvidvin!.

Til retter med stegt fisk eller skaldyr og syrerig sauce. Flot til stegt Skovkylling fra Gothenborg eller til karkaterfulde komælksoste.

 

Land:
Australien
Område:
Margaret River
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13 %
heytesbury_chardonnay_vasse_felix
425,-

Topvinen fra Matthias Gaul er 100 % Pinot Noir fra St. Stephan i Asselheim i det nordlige Pfalz - vinen, der to gange er blevet kåret til bedste Pinot Noir/Spätburgunder i Tyskland. Kold maceration før naturlig gæring og derefter modnet på nye fade af fransk eg.

Elegant farve og overvældende intens duft af blå blommer, sorte kirsebær, lidt blåbær, urter og med en let røget vanilietone fra fadet. Smagen følger godt op på duften med fyldig, lækker, kølig frugt, blide tanniner og en enorm lang eftersmag.

Elegant vin med stor intensitet, der favner både lettere forretter med fjerkræ eller kød samt lidt kraftigere hovedretter med fx fuglevildt, lam eller kalv. 

Land:
Tyskland
Område:
Pfalz
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
mathias_gaul_st_stephan
995,-
Lavet på ren Godello, der er lagret sur lie (på gærrester) på store 5000 liters fade i 10 måneder. 
 
Flot og intens duft af modent æble, pære, fersken, melon og anis. Ren og mellemfyldig i smagen, igen med stor, stor intensitet, kompleksitet, frisk, høj og velbalanceret syre samt en meget lang eftersmag - ægte stor hvidvin.
 
En hvidvin som denne, der scorer højt på balance, intensitet og syre klarer næsten enhver madmæssig udfordring fra det salte køkken. Særlig velegnet til fiskeretter med intenst smagende tilbehør som muslingesauce, svampe, rodfrugter osv. 
 
Land:
Spanien
Område:
Bierzo
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13 %
5_stjerner
sobre-lias_mengoba
165,-

Meget traditionel Barolo fra unik monopolmark på Sarmassa, lagret på gamle 2500 liters egefade

Meget ung men alligevel klar i udtrykket med balsamisk næse med elementer af mørke kirsebær, marcipan, tørret frugt og tjære. Intens smag med dyb mørk frugt, markante faste Nebbiolo tanniner og en enormt lang mineralsk finish. Stort gemmepotentiale.

Kraftig vin med fast struktur - masser af intensitet, tannin og syre - hvilket gør, at vinen i sin ungdom kræver intens mad. Kødretter med tæt sauce - gør sig fortrinligt sammen med trøfler!

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
14,5 %
495,-

Lavet på 60% Pinot Noir og 40% Chardonnay. Chardonnayen er gæret på fad, mens Pinot Noiren er vinificeret på stål.

Ekspressiv duft med elementer af brød, kiks og krydderurter. Fine bobler, ret fyldig smag med fin syre og en lang afslutning.

Benard Pitois er en lille Champagneproducent i Maureil-sur-Ay, hvis marker alle er beliggende i Grand Cru og 1. cru landsbyer. Produktion under egen etiket er startet i 1991. Der dyrkes alle de tre Champagne-druer og Chardonnay gærer på egetræsfade.

Land:
Frankrig
Område:
Champagne
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
12,5 %
300,-

Lavet overvejende på Grenache blandet med Carignan og Alicante Bouschet fra marker i 200-350 moh. Dyrket biodynamisk (certificeret øko) og vinificeret så naturligt som muligt: ingen tilsætning af gær, ikke filtreret. Gæret og lagret på cement og flasket med minimal svovl.

Super charmerende vin med aroma af kirsebær, mynte og en smule sort peber. Saftig og let, læskende og letdrikkelig vin - burgundisk i sin lethed og renhed med fin syre og fine tanniner.

Frokost og festvin - til tapas og småretter, til uhøjtidelig sammenkomst. Flot til kylling og lette retter og helt perfekt til et udvalg af italienske skinker og pølser.

Land:
Italien
Område:
Toscana
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
12,5 %
150,-

100 % Gamay fra mark beplantet i 1968 med granit i jordbunden. 2016 er første årgang fra Lafarge-Vial på denne mark og der dyrkes biodynamisk fra starten. Høstet i hånden og gæret naturligt med ca 1/4 stilke. Lagret et år på brugte fade.

Klassisk næse med kirsebær og sort peber - intens, kompleks og med udtalt mineralitet. Virkelig fremragende balance og finesse med flot længde. Kan drikkes ungt, men bør nok gemmes minimum 3-4 år fra høståret.

Beaujolais er fantastisk til mad. Med sin rene frugt og ret høje syre er det en "catch-all", der generelt er god til mad. Klassiske match er paté og charcuterie, men vinene fra Beaujolais er gode til mange andre ting - mad på grill fx , der jo som regel bare serveres med enkelt tilbehør og udendørs på en varm sommerdag. Bør drikkes mellem 14 og 16 grader. Beaujolais'erne fra Lafarge-Vial er dog noget mere burgundiske end normalt og har et ret stort gemmepotentiale og mere finesserige gastronomiske muligheder.

Land:
Frankrig
Område:
Beaujolais
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
12,5 %
cote_de_brouilly_lafarge_vial_ny
325,-

Lavet på ren Cabernet Sauvignon. Druerne kommer fra 50 år gamle stokke på højtbeliggende marker (mere end 1.000 moh.) i Tupungato som er en af de bedste underregioner i Mendoza i Argentina. Lavet med kølig præmaceration, gæret på trækar og lagret på fade af fransk eg i otte måneder.

Intens og koncentreret aroma af solbær, mynte og mørk chokolade. Smagen er fyldig med frisk syre og faste tanniner.

Perfekt vin til lam og oksekød - gerne grillet eller med en tæt sauce. God som lidt bedre vin til fx lasagne eller andre smagfulde retter.

Land:
Argentina
Område:
Mendoza
Servering:
16 - 18 °C
Alkohol:
14 %
casir_dos_santos_cabernet_sauvignon_reserve
150,-

Lavet på ren Chardonnay fra marker forskellige steder i Savigny. Stokkenes alder er omkring 25 år - dyrket økologisk/biodynamisk, men er endnu ikke certificeret. Gæret naturligt og lagret på overvejende brugte fade med det fine bundfald i 6-12 måneder afhængig af årgangen.

Duft af citron, fersken, appelsin og ingefær - smagen er fyldig med en god, frisk syre og toastede elementer fra lagringen på bundfaldet. Lang, vedholdende eftersmag - meget flot niveau for en almindelig Savigny!

Let drikkelig bourgogne med excellente gastronomiske kvaliteter. Perfekt til jomfruhummer med ingefær, men er god generelt til fisk, skaldyr, fjerkræ og komælksoste.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13 %
savigny_les_beaune_blanc_bize
375,-

Ren Silvaner fra en af Frankens fornemste marker; 1. Lage Escherndorfer Lump. Vinificeret på stål uden tilsætning af gær.

Tør og mineralsk. Rent og klart udtryk af æble, pære og med en snert af ananas. I smagen er vinen intens og ren med frisk syre og endeløs mineralitet i eftersmagen.

Meget madegnet og alsidigt anvendelig. God til retter, hvor sarte smagsnuancer skal fremhæves, men kan faktisk også klare ret kraftig mad med cremede saucer. God til både fisk og skaldyr, til fjerkræ og til charcuterie. Perfekt til hvide asparges.

Land:
Tyskland
Område:
Franken
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13,5 %
215,-

Lavet overvejende på Merlot blandet med hovdsageligt Cabernet Sauvignon samt en smule Petit Verdot og Carmenere. Dyrket biodynamisk siden 2005 men uden certificering. Høstet i hånden, vinificeret naturligt, modnet ca et år på en blanding af nye og brugte fade. Flasket uden filtrering, klaring og næsten uden svovl.

Klassisk aroma med noter af cassis, sorte kirsebær, hindbær, mentol og krydderi fra fadet. Ren og saftig i frugten med medium tannin - flot længde.

Til retter med lam, løbende vildt eller oksekød.

Land:
Frankrig
Område:
Bordeaux
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
mirebeau_bordeaux
250,-