Vine

Vi sælger vine af høj kvalitet - hovedsageligt fra små producenter, der selv har fingrene i mosten. Vi fokuserer på vine med friskhed og struktur - vine, der går godt til mad
Filtrer efter
Vælg vintype
Vælg drue
Vælg land
Vælg område
Vælg vingård
Vælg måltid
Vælg tilberedning
Vælg rettens udtryk
Vælg anbefalinger
Vis kun biodynamiske vine
Vis kun økolgiske
Vælg sortering

Herlig Grenache-domineret Rhônevin fra marker lige udenfor Gigondas. 50% Grenache, 15% Merlot (Grenache og Merlot er fra domainets egne marker i Roaix, mens resten er delvist egen frugt og delvist købt frugt), 20% Syrah, 10% Cabernet og 5% øvrige druesorter. Ingen fad.

Klassisk næse med mørke bær og friske krydderurter. Meget fyldig smag for prisklassen med moden mørk frugt, bløde tanniner og en fin letkrydret finish.

God allround madvin til mellemfyldige retter med fjerkræ, gris, lam, kalv og and. retterne må gerne være middelhavsinspirerede med hvidløg, rosmarin, timian, oliven etc. Kan også matche mildere nordafrikansk køkken.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
14 - 17 °C
Alkohol:
13,5 %
Spar 90,-
80,-
65,-
80,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 90,-

Herlig Grenache-domineret Rhônevin fra marker lige udenfor Gigondas. 50% Grenache, 15% Merlot (Grenache og Merlot er fra domainets egne marker i Roaix, mens resten er delvist egen frugt og delvist købt frugt), 20% Syrah, 10% Cabernet og 5% øvrige druesorter. Ingen fad.

Klassisk næse med mørke bær og friske krydderurter. Meget fyldig smag for prisklassen med moden mørk frugt, bløde tanniner og en fin letkrydret finish.

God allround madvin til mellemfyldige retter med fjerkræ, gris, lam, kalv og and. retterne må gerne være middelhavsinspirerede med hvidløg, rosmarin, timian, oliven etc. Kan også matche mildere nordafrikansk køkken.

Bemærk fra årgang 2016 er denne vin med skruelåg.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
14 - 17 °C
Alkohol:
13,5 %
Spar 90,-
80,-
65,-
80,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 90,-

År efter år et fantastisk køb fra bedste producent i Costieres de Nimes!

Overvejende lavet på Syrah og blandet med Grenache, Mourvedre og Carignan. Vinificeret på cement for at bevare mest mulig af den friske frugt.

Duft af mørke bær, lakrids og krydderurter. Mellemfyldig smag med god saftighed, fin syre og en pæn eftersmag.

Vinen er bredt anvendelig til mad. Til diverse, gerne rustikke, kødretter - klarer både okse, lam og gris, men går også fint til kylling eller fx grillet tun. Matcher fint retter, hvor der er brugt godt med krydderier.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
Spar 90,-
85,-
70,-
85,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 90,-

Lavet på Mencia fra ca 30 år gamle stokke blandet med lidt Alicante Bouschet - høstet i hånden vinificeret med fuld afstilkning. Vinificeret på stål - ingen fad.

Duften er domineret af solbær, kirsebær, solbærblad og med et let røget element. Mellemfyldig med god frugtintensitet, medium niveau af faste tanniner og en frisk syre. Pæn længde i eftersmagen.

Kan også bruges til rustik mad - spanske bonderetter som linser med peberfrugt og chorizo, braisserede oksehaler, men også til et stykke godt, grillet kød med enkelt tilbehør.

 

Land:
Spanien
Område:
Bierzo
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
Spar 120,-
90,-
70,-
90,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 120,-

Typisk Donau Grüner Veltliner med herlig friskhed og peber-agtigt krydderi. Lavet på 100 % Grüner Veltliner - vinificeret og lagret på stål.

Duft af mandler, hvid peber og hvide blomster - frisk og ligetil smag, men med intensitet nok til at være en fremragende madvin.

Land:
Østrig
Område:
Kamptal
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
12,5 %
Spar 120,-
100,-
80,-
100,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 120,-

Charmerende lillebror til den flotte "Champagnedræber". Lavet på Pinot Noir, Syrah og 30% Chardonnay. Lavet efter den traditionelle metode for kvalitets mousserende vin med andengæring på flasken og efterfølgende lagring på gæringsbundfaldet, hvilket er med til at give små fine bobler og en fin kompleksitet. Må ikke kalde sig Champagne, da den ikke kommer fra Champagne. Må ikke kalde sig Crémant de Limoux, da der ikke er Chenin Blanc i. Men sandheden ligger jo i glasset…

Flot farve med et ganske let kobberskær og masser af fine, små bobler. Duften er ret vinøs med røde bærnoter og et strejf af citron. Smagen er frisk med fine bærelementer.

Dejlig aperitifvin, men er faktisk fremragende til en lang række madretter. til lettere retter med fisk, skaldyr og fjerkræ. Rigtig fin til sushi!

Land:
Frankrig
Område:
Languedoc
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
12 %
Spar 180,-
130,-
100,-
130,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 180,-

100 % Pinot Noir fra marker i Marlborough med lavt udbytte. Lagret på en blanding af nye fade, gamle fade og ståltank.

Dejlig aroma af mørke bær og aromatiske blommer. God intensitet i smagen med noter af kirsebær, solbær, blommer og jordbær. Flot længde i eftersmagen med et strejf af vanilie.

Pinot Noir giver forholdsvis lette vine, der passer særlig godt til retter med fuglevildt og kylling, samt til kalvekød og ikke for kraftige retter med lammekød . Pinot Noir går også rigtig fint i spænd med svampe - særligt, når vinen har lidt alder.

Land:
New Zealand
Område:
Marlborough
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
Spar 120,-
145,-
125,-
145,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 120,-

Lavet på en blanding af Pinot Blanc og Pinot Auixerrois fra biodynamisk dyrkede marker. Vinstokkene er ca 40 år gamle og vokser på kalkholdig jordbund. Gæret på rustfrit stål uden tilsætning af gær og lagret sur lie i 18 måneder inden degorgering. Der er ikke tilsat svovl på noget tidspunkt i processen, så de sulfitter, der er i vinen stammer fra gæringen, hvor de udvikles helt naturligt.

Noter af grøn æble, citrus og kvæde med sekundære aromaer af fennikel og hvidkål. I munden er der en fin mousse, letkrydret frugt og en fin, balanceret eftersmag.

Velegnet som aperitif, men går fint til lettere retter som quiche, pizza, grøntsagsretter og mildere oste.

Land:
Frankrig
Område:
Alsace
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
12 %
Spar 150,-
150,-
125,-
150,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 150,-

Eks-verdensmester i rosé. Lavet på  50 % Mourvèdre, 40 % Cinsault og 10 % Grenache høstet i hånden. Gæres ca 20 dage og lagres derefter 6 måneder på cementtanke.
Vinstokkene er ca 20 år gamle og de vokser i amfiteaterlignende terrasser (restanques) med sydlig eksponering.

Lækker, intens næse med frisk fersken, hindbær og melon. Fyldig i smagen - frugtig og letkrydret. Lang og vedholdende eftersmag.

Velegnet til fisk, skaldyr og grøntsager med middelhavs eller asiatisk touch.

Land:
Frankrig
Område:
Bandol
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13,5 %
Spar 150,-
160,-
135,-
160,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 150,-

Bemærk trykfejl på prisen i udsendte JP-Indstik. Vi beklager fejlen.

Lavet på 85% Carmenere, 8 % Cabernet Franc og 7 % Petite Verdot fra lavtydende marker i Los Lingues. Lagret 18 mdr på barriques af fransk eg. Royale er Koyles premium-serie, hvor der benyttes druer fra de bedste parceller.

Noter af brombær, hindbær og tomat med noter af vanilie og grafit. Fyldig og intens smag med faste, fløjlsagtige tanniner.

Royale er Koyles luksusserie. Velegnet til elegante retter med lammekød eller oksekød. Prøv den til boeuf bearnaise.
 

Land:
Chile
Område:
Colchagua
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
14 %
160,-

Ren Silvaner fra en af Frankens fornemste marker; 1. Lage Escherndorfer Lump. Vinificeret på stål uden tilsætning af gær.

Tør og mineralsk. Rent og klart udtryk af æble, pære og med en snert af ananas. I smagen er vinen intens og ren med frisk syre og endeløs mineralitet i eftersmagen.

Meget madegnet og alsidigt anvendelig. God til retter, hvor sarte smagsnuancer skal fremhæves, men kan faktisk også klare ret kraftig mad med cremede saucer. God til både fisk og skaldyr, til fjerkræ og til charcuterie. Perfekt til hvide asparges.

Land:
Tyskland
Område:
Franken
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13,5 %
215,-

100 % Grüner Veltliner på 1. Lage marken Renner, der er nabomark til den berømte Lamm. Stokkenes alder er i gennemsnit omkring 55 år - de gamle stokke er med til at give vine med en unik balance og intensitet. 

Vinen har både frugtelementer i form af pære, orangeskal og kvæde samt noter af persillerod, hvid peber og hasselnød. Højintens vin med stor friskhed og syrefrisk afslutning.

Grüner Veltliner i denne klasse klarer næsten alle retter bortset fra desserter. Dog bør maden have noget intensitet, da vinen ellers vil overdøve. God til retter med fisk og skaldyr, men er næsten allerbedst til kogt eller sprængt kød af gris eller kalv. Grüner Veltliner i en kraftig udgave som her, er en af de bedste vine til at kapere retter, hvor peberrod spiller en fremtrædende rolle.

Land:
Østrig
Område:
Kamptal
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13 %
220,-