Vine

Vi sælger vine af høj kvalitet - hovedsageligt fra små producenter, der selv har fingrene i mosten. Vi fokuserer på vine med friskhed og struktur - vine, der går godt til mad
Filtrer efter
Vælg vintype
Vælg drue
Vælg land
Vælg område
Vælg vingård
Vælg måltid
Vælg tilberedning
Vælg rettens udtryk
Vælg anbefalinger
Vis kun biodynamiske vine
Vis kun økolgiske
Vælg sortering

Flot og kraftig rosé lavet på 50% Grenache, 30% Cinsault, 10% Clairette, 5% Syrah, 5% andre druer.

Dejlig duft af jordbær, hindbær og bolsjer. Smagen er ret fyldig med god bærfrugt og ret stor kompleksitet for en rosé.

Tavel er en cru i det sydlige Rhône, hvor man laver nogle af Frankrigs bedste rosé-vine. Den kan naturligvis bruges som terrassevin på en varm sommerdag, men har også både intensitet og kompleksitet til at kunne bruges som en seriøs madvin.
God til retter fra grillen; særligt laks eller tun, men kan også klare kødretter og fjerkræ. Fin til retter med asiatisk inspiration.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
14 %
140,-

100 % Riesling fra stejle marker omkring Durbach.

Duften er præget af kandiseret citrusfrugt og gul pære med mineralsk-krydrede noter. Frisk og ren frugtighed med fin koncentration og salt mineralitet. Lang eftersmag.

Til lettere retter med fjerkræ, fisk eller gris.

Land:
Tyskland
Område:
Baden
Servering:
9 - 11 °C
Alkohol:
12 %
riesling_kabinett_trocken_laible
180,-

Lavet overvejende på Cinsault fra gamle stokke på marker i Itata - ca 10 % af druerne er Pais og Carignan. Markerne har været dyrket som vinmarker i over 200 år og stokkene er mellem 70 og 100 år gamle.

Jordbunden er granitholdig og klimaet er kystklima med meget skydække. Markerne har aldrig været kunstvandet og der er aldrig blevet brugt kemikalier, fordi ejerne aldrig har haft råd til det.

Land:
Chile
Område:
Itata
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
Imaginador Pedro Parra y Familia
180,-

100 % Silvaner fra Frankens bedste vinmark; Grosse Lage (Grand Cru) Escherndorf am Lumpen 1655 - den bedste del af Escherndorfer Lump-marken. Vinificeret på stål og store, gamle træfade.

Stor friskhed og udpræget mineralitet allerede i næsen - fokuseret og intenst. Mineralitet og syre dominerer også smagen og der udfolder sig på en gang en enorm renhed og masser af muskler.

En gastronomisk vin, der klarer stort set alt mad. Giv den dog gerne noget udfordring i form af kraftig kost som fx gris, hummer eller havtaske

Land:
Tyskland
Område:
Franken
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13,5 %
295,-

Topvinen fra Canadel - lavet på 95 % Mourvèdre fra gamle stokke i de bedste, højtbeliggende parceller. Høstet i hånden, grundigt sorteret, gæret på cement og derefter lagret 18 måneder på store fade (30-80 hl.) af eg.

Stor intensitet i duften - mørke bær og urter. Kraftig i smagen og endnu ret tanninsk med en meget lang eftersmag - bør minimum gemmes 8 år fra høståret og kan sandsynligvis gemmes op til 15-20 år.

Kan bruges til mad også som ung - det skal være kraftig mad, gerne med en del fedtstof og intens smag. Med alderen bliver Bandolvine meget elegante med komplekse, tertiære aromer (skovbund, trøffel, modnet kød osv.). Gammel Bandol er egnet til vildt og til retter med svampe eller trøfler.

Land:
Frankrig
Område:
Bandol
Servering:
15 - 18 °C
Alkohol:
14 %
375,-

Lavet på Spätburgunder fra 1. lage marken Steinrassel, der ligger på den ekstremt stejle Plauelrain-skråning i Durbach i Baden. Spätburgunder er det tyske navn for Pinot Noir.

Fine noter af røde bær - jordbær, kirsebær og tranebær med et strejf af røg fra fadlagring. God frugtfylde, frisk syre og lang eftersmag.

Ligger stilmæssigt meget tæt op ad rød Bourgogne og egner sig til samme type af mad - fjerkræ og fuglevildt, men klarer også fint kalve og lammekød. Matcher selv ret tætte saucer.

Land:
Tyskland
Område:
Baden
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
225,-

Lavet overvejende på Grenache blandet med Carignan og Alicante Bouschet fra marker i 200-350 moh. Dyrket biodynamisk (certificeret øko) og vinificeret så naturligt som muligt: ingen tilsætning af gær, ikke filtreret. Gæret og lagret på cement og flasket med minimal svovl. Dyrket med lavere udbytte end Unlitro og dermed bliver koncentrationen større.

Fin og balanceret koncentration af kirsebær og jordbær med florale noter og krydderurter. Struktureret, men stadig med husets karakteristiske saftighed. Elegant og lang eftersmag.

Til lettere kødretter - kalv, lam, fjerkræ. Prøv den fx til saltimbocca.

Land:
Italien
Område:
Toscana
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
175,-

Lavet på den meget sjældne Estaladina. Selv om der findes gamle stokke med Estaladina spredt rundt i Bierzo, kom druen ikke med, da bierzo DO blev etableret, så vinene på denne drue kan kun klassificeres som Vino de Mesa. Man mener, at Estaladina er identisk med Merenzao, der kendes i Valdeorras og som igen er identisk med den mere kendte Trousseau fra Jura. Imidlertid er Estaladina og Merenzao ikke helt identiske at se på, så måske er Estaladina en unik sort for Bierzo. Der arbejdes på at få den indlemmet i reglerne for DO Bierzo, da kvalitetspotentialet er rigtig højt.

Druerne kommer fra en mark med ca 70 år gamle stokke i beliggende 5-600 moh. Druerne høstes i hånden, trædes med fødderne og gærer med stilke i to amphoraer. Tappes på flaske efter ca 9 måneder - ingen filtrering og ingen svovl.

Elegant duft med stor intensitet og elementer af viol, frisk mynte, brombær og mineralitet. Helt fantastisk friskhed og balance i smagen - høj syre, stor intensitet! Lang, lang afslutning...

Klarer alle retter med kød - vinen fortjener en vellavet sauce.

Land:
Spanien
Område:
Bierzo
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
estaladi_a_gregory-perez
350,-

Super elegant vin lavet på 100 % Grenache og vinificeret naturligt med 86 % hele klaser. Druerne kommer fra 75 år gamle stokke i Bethany og 90 år gamle stokke i Marananga. Flasket uden klaring eller filtrering. Der er kun lavet 2000 flasker af denne vin.

Vinen er meget lys i farven og let uklar pga den ikke er filtreret. Domineret af rød frugt - jordbær og hindbær med noter af rose og salvie. Frisk og luftig, men med stor intensitet og lang eftersmag.

Meget elegant og næsten pinot-lignende vin, der går fremragende til fuglevildt eller lettere retter med lammekød.

Land:
Australien
Område:
Barossa
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
meta_grenache_schwarz_wine
240,-

Malbec fra granitholdig mark plantet i 1914 i Bío-Bío blandet med lidt Carignan fra 80 år gamle stokke. Modnet på nye barriques.

Flot, balanceret og intens næse med elementer af mørk frugt og krydderier. Imponerende balance og lethed i munden på trods af stor, stor intensitet - kølig koncentration og fantastisk lang eftersmag. Sydamerikansk frugtintensitet med europæisk mineralitet og balance.

Drik den til det bedste stykke velhængt oksekød.

Land:
Chile
Område:
Bío-Bío
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
14 %
325,-

Hovedvinen fra Siro Pacenti; 100 % Sangiovese Grosso fra marker med gamle stokke. Frugten kommer båden fra det nordlige og det sydlige Montalcino. Gæret på tanke af rustfrit stål og modnet 24 måneder på franske barriques - hovedsageligt nye.

Tæt, intens og koncentreret med en enorm kompleksitet og alligevel helt klart defineret. Fyldig og imponerende balanceret med en uendelig eftersmag.

Til de bedste retter med kød og den helt særlige lejlighed.

Land:
Italien
Område:
Toscana
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
14,5 %
brunello-di-montalcino_siro-pacenti
700,-

100% Barbera fra marker i udkanten af Barolo lagret på 500 liters træfade.

Frugtig næse med brombær, mørke kirsebær og lidt vanille fra fadet. Tæt frugtdrevet smag med liflig syre og en fast finish.

Meget madvillig vin, som i kraft af fadet spiller flot til de fleste former for stegt kød især kalv, okse og lam.
 

 
Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
13,5 %
225,-