Vine

Vi sælger vine af høj kvalitet - hovedsageligt fra små producenter, der selv har fingrene i mosten. Vi fokuserer på vine med friskhed og struktur - vine, der går godt til mad
Filtrer efter
Vælg vintype
Vælg drue
Vælg land
Vælg område
Vælg vingård
Vælg måltid
Vælg tilberedning
Vælg rettens udtryk
Vælg anbefalinger
Vis kun biodynamiske vine
Vis kun økolgiske
Vælg sortering

Flot luksusrosé lavet på fadgæret Mourvèdre med lidt Syrah og Grenache. Lagret på egetræsfade i 3 måneder.

Vinen har en fyldig aroma af jordbær, hindbær og blomme med et let strejf af vanilie. Smagen er fyldig for en rosé med noter af røde bær og et ganske let touch af tannin.

Rosé er strålende madvin, der klarer både fisk, skaldyr og lette kødretter. Rosé er rigtig godt til spicy orientalsk med og til middelhavsmad med elementer af tomat og hvidløg. Capitelles Rosé hører til blandt de kraftigere vine i kategorien og klarer generelt lidt kraftigere retter. Prøv den også gerne til det grillede kød på en varm sommerdag.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Alkohol:
13,5 %
130,-

Topvinen fra Matthias Gaul er 100 % Pinot Noir fra St. Stephan i Asselheim i det nordlige Pfalz - vinen, der to gange er blevet kåret til bedste Pinot Noir/Spätburgunder i Tyskland. Kold maceration før naturlig gæring og derefter modnet på nye fade af fransk eg.

Elegant farve og overvældende intens duft af blå blommer, sorte kirsebær, lidt blåbær, urter og med en let røget vanilietone fra fadet. Smagen følger godt op på duften med fyldig, lækker, kølig frugt, blide tanniner og en enorm lang eftersmag.

Elegant vin med stor intensitet, der favner både lettere forretter med fjerkræ eller kød samt lidt kraftigere hovedretter med fx fuglevildt, lam eller kalv. 

Land:
Tyskland
Område:
Pfalz
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
mathias_gaul_st_stephan
995,-

Lavet på Tinta Roriz (Tempranillo), Touriga Nacional, Touriga Franca og Tinta Barroca og lagret på små fade. Højere kvalitet og længere tids lagring end den almindelige Tawny.

Fantastisk højt niveau for en Tawny; flotte noter af tørrede frugter, kaffe og nødder. Balanceret smag med god intensitet og mindre sødme end normalt for portvin.

Dejlig juleport; går perfekt sammen med nødder, chokolade og marcipan. Hold vinen på køl efter åbning, så holder den sig nemt op til en måned.

Land:
Portugal
Område:
Douro
Servering:
16 - 18 °C
Alkohol:
19,5 %
175,-

Ren Pinot Noir fra 1. cru marken "Cras", som er en topmark på Villages-niveau og giver vin med kvalitet som 1. cru. "Cras" har et stort indhold af kalksten i jordbunden og regnes for en af de allerbedste 1. cru marker i Chambolle. Vinen har ligget ca. 18 mdr. på fad, hvoraf ca. 30 % er nye.

Herlig duft af hindbær og jordbærmarmelade med et let jordet element - på en god måde. Intens bærfrugt i smagen med god struktur. Lang eftersmag.

Klassisk Bourgogne er alsidige madvine. Går fint til lette retter med stegt fisk, lyst fjerkræ, fuglevildt og kalvekød, svampe og kål fungerer rigtig som tilbehør.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
595,-

100 % Pinot Gris fra Grand Cru marken Sommerberg - ca 20 år gamle stokke. Plottet, der kaldes Wiptal, er højt beliggende og meget stejlt Vinificeret naturligt og lagret på store, let brugte fade.

Intens og koncentreret, men med mere mineralitet og nerve end Boxlers øvrige Pinot Gris'er.

Drik den til rig mad  - modne oste eller fjerkræ med fyldig sauce. Prøv den til røget laks fra Letz.

Land:
Frankrig
Område:
Alsace
Servering:
12 - 14 °C
Alkohol:
14 %
pinot_gris_sommerberg_boxler
475,-

Ren Pinot Noir fra tre plots på i alt fire ha i Gevrey-Chambertin dyrket biodynamisk. Vinificeret uden tilsætning af gær og med 35-40 % hele klaser. Lagret på små fade, hvoraf ca 10 % er nye, i et års tid.

Den har en meget flot kombination af Gevrey’s maskuline struktur og en saftig, elegant frugt. Letkrydret med aromaer af røde bær. Fine tanniner og god friskhed.

Klassisk Bourgogne er alsidige madvine. Går fint til lette retter med stegt fisk, lyst fjerkræ, fuglevildt og kalvekød, svampe og kål fungerer rigtig som tilbehør.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
825,-

Meget, meget flot Cairanne lavet på 50 % Grenache, 25 % Syrah, 20 % Mourvèdre og 5 % Carignan fra vinstokke med en alder på over 50 år. Høstet i hånden og vinificeret helt traditionelt; dvs ingen tilsætning af gær, ingen klaring eller filtrering og kun ganske lav svovling ved flaskning. Lagres først 10 måneder på cement og derefter 1-1½ år på 600 liters fade - gamle og nye.

Meget intens og kompleks duft med karaktér af mørke bær - brombær og kirsebær og med fine noter af peber, nelliker og engelsk lakrids. Stor intensitet i smagen - flot balanceret med fin tanninstruktur og meget lang eftersmag.

Rød Rhônevin i denne kvalitet er fremragende madvin. Går bredt til kødretter og passer godt til både stegt og braisseret kød og klarer snildt fedme og kraftige smage. Server gerne en smule afkølet, det fremmer friskheden i vinen.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14,5 %
cairanne_clos_romane_ny
140,-

Cuvée 565 er vin fra 5 årgange (2007-2011), overvejende på Chardonnay med ca en tredjedel Pinot Noir. De fem årgange er blandet i 2012, hvorefter flaskegæringen er startet og vinen har ligget 6 år på de døde gærceller (sur lie). Resultatet er en vin, der vækker alle 5 sanser, og deraf navnet; 5 årgange, 6 år sur lie, 5 sanser - Cuvée 565.

Vinen er intens og dyb i duften med aromaer af hasselnød, acaciehonning, sprød karamel og kandiseret citrusskal samt fine noter af skovbund. Cremet mousse og en fantastisk balance mellem moden dybde og ungdommelig friskhed. Meget lang eftersmag domineret af citrus og mineralitet.

Har en dybde, der kalder på mad - modne komæksoste, gerne parmesan, søtunge og anden luksusfisk samt det bedste fjerkræ.

Land:
Frankrig
Område:
Champagne
Servering:
7 - 9 °C
Alkohol:
12,5 %
champagne_cuvee_565_gratien
675,-

Lavet på 45% Chardonnay, 43% Pinot Meunier og 12% Pinot Noir. Basisvinen har gæret på fad og har ikke gennemgået malolaktisk gæring. Begge dele er sjældent - det eneste andet hus, der bruger disse meget traditionelle metoder, er Krug. Vinen har lagret 5 år på gærresterne efter flaskegæringen. Det er med til at give vinen dybde, kompleksitet og meget fine bobler. 

Duften er frisk med aromaer af grape, lime, fersken og hvide blomster. Smagen er intens med elementer af grape og skovbund. Stor mineralitet og lang eftersmag.

Champagne er selvfølgelig aperitifvinen par excellence, men er faktisk meget velegnet til mad, og er generelt en af de mest alsidige vine, der findes. 
Fisk og skaldyr er oplagt, men de kraftigere Champagner, domineret af blå druer, er også velegnede til fjerkræ. Desuden er Champagne en af de bedste allround vine til ost.

Land:
Frankrig
Område:
Champagne
Servering:
9 - 12 °C
Alkohol:
12,5 %
6-stjerner-aarhus-update
champagne_brut_nv_gratien
395,-

En af vinverdenens helt store stjerner - toppen af international klasse.

Lavet på 89 % Syrah og 11 % Viognier fra ca 75 år gamle stokke på den stejle mark "la Mouline", der tårner sig op over byen Ampuis. På traditionel Côte Rôtie vis vinificeres den blå Syrah og den grønne Viognier sammen - det gør vinen lettere og mere parfumeret og giver faktisk en dybere og mørkere farve. Modnet 42 måneder på nye egettræsfade.

Intens duft af modne brombær, hindbær og viol samt tydelig præg af fadlagringen, der giver en krydret og letrøget karaktér. På en gang super intens og balanceret, koncentreret, rig og elegant. Expressiv og uendelig eftersmag.

Til de bedste kødretter. Vinen bør gemmes i minimum 15 år, måske mere, og serveres til det bedste kød med svampe og tæt sauce.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
13 %
2500,-

100 % Chardonnay fra 1. cru marken Folatieres, som er en af de mest eftertragtede 1. cru marker i Puligny med en beliggenhed lige op af le Montrachet og Chevalier-Montrachet. Stokkene på marken er over 50 år gamle.

Aroma af hvid fersken med noter af lime og grape. Fyldig, elegant, balanceret med mineralitet og saftig syre.

Til fisk og skaldyr eller til modne komælksoste eller til kylling. 

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13,5 %
clos_des_folatieres_paul_pernot
700,-

Meget traditionel Barolo fra unik monopolmark på Sarmassa, lagret på gamle 2500 liters egefade

Meget ung men alligevel klar i udtrykket med balsamisk næse med elementer af mørke kirsebær, marcipan, tørret frugt og tjære. Intens smag med dyb mørk frugt, markante faste Nebbiolo tanniner og en enormt lang mineralsk finish. Stort gemmepotentiale.

Kraftig vin med fast struktur - masser af intensitet, tannin og syre - hvilket gør, at vinen i sin ungdom kræver intens mad. Kødretter med tæt sauce - gør sig fortrinligt sammen med trøfler!

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
14,5 %
495,-