Vine

Vi sælger vine af høj kvalitet - hovedsageligt fra små producenter, der selv har fingrene i mosten. Vi fokuserer på vine med friskhed og struktur - vine, der går godt til mad
Filtrer efter
Vælg vintype
Vælg drue
Vælg land
Vælg område
Vælg vingård
Vælg måltid
Vælg tilberedning
Vælg rettens udtryk
Vælg anbefalinger
Vis kun biodynamiske vine
Vis kun økolgiske
Vælg sortering

Brændevin på Solaris-druer fra høsten 2014 på Hjortshøjlund. I hver flaske ligger der et lille stykke vinstok, som med tiden vil give brændevinen en mørkere farve. Leveres med unik, håndtegnet og nummereret etiket.

På Hjortshøjlund har vi i alt 1 hektar vinmark hovedsagelig beplantet med den grønne druesort Solaris. Målet er at skabe en dansk mousserende vin efter den traditionelle metode (som i Champagne) af høj kvalitet.
I 2014 var der druer af meget høj kvalitet til en produktion af 1.000 flasker vin.

Når man presser most til mousserende vin, er det vigtigt, at man presser druerne ganske let, og man får således et lavere udbytte, end hvis man skulle presse til almindelig hvidvin.
Vi var med til at presse de hele klaser til vinen. Da vi skulle tømme tanken og kiggede på den store mængde kvas, var det jo oplagt, at vi skulle lave druebrændevin af kvaset, som en dansk grappa eller marc.

Vi fik Skærsøgård til at lave den optimale druebrændevin ved at gære de let pressede druer med skaller, kerner og stilke. Der er ikke chaptaliseret, dvs tilsat sukker, hvilket man ellers ofte gør for at hjælpe gæringen på vej. Denne metode giver et finere og mere karaktérfuldt destillat.
Elegant, frugtig og meget ren duft med aromaer af citrus, røde æbler, mandler, knuste blommesten og mineralitet. Meget balanceret og fin i smagen.

Leveres i ½ flaske med unik, håndtegnet og nummereret etiket.

Land:
Danmark
Alkohol:
40 %
Bichel druebrændevin solaris
290,-

Saar Dry Gin er en Gin af uforlignelig høj kvalitet. Redestilleret ved usædvanlig høj alkoholprocent og med brug af både udblødning og vapour infusion for at udtrække aromaerne fra de 30 urter (botanicals), der giver denne gin sin unikke smag. Som noget helt særligt infuseres gin'en med halvsød Riesling-vin fra top-Saar producenten Geltz-Zilliken.

Utrolig intens og alligevel meget mild. 44 % alkohol, men kan sagtens drikkes ublandet. Domineret af enebær, som en gin skal være, men med en fantastisk, floral kompleksitet.

Land:
Tyskland
Område:
Mosel
Alkohol:
44 %
450,-

Inspireret af engelsk Sloe Gin - en likør, der laves af gin og slåenbær. Denne version er lavet ved at udbløde pærekvæder i Saar Dry Gin og derefter tilføre en kryoekstraheret most af pære-kvæder. Der er altså ikke tilsat sukker, hvilket man normalt gør i en sloe gin.

Kan drikkes som den er - eller bland den med Saar Dry Gin til en Kvæde Martini.

Land:
Tyskland
Område:
Mosel
Alkohol:
30 %
ferdinands_saar_quince
450,-

Blend af rom fra Jamaica, Trinidad, Barbados, Guyana, French West Indies og Java modnes lokalt. Derefter blandes de i Tyskland og der blandes Rhum agricole fra Fransk Vestindien samt en smule Batavia Arrak fra Indonesien - rommens fader lavet på basis af røde ris. Endelig modnes den færdige blanding på et og to år gamle fade, der tidligere har modnet Chardonnay hos Bernhard Huber i Baden - en af Tysklands bedste vinproducenter.

Modningen på Chardonnay- fade fra Bernhard Huber er med til at give en unik frugtighed og smøragtige noter. Let og elegant rom med 

Bondpland Blanc matures in Chardonnay barrique casks from the VDP wine estate of Bernhard Huber in Baden in order to give it its unique fruitiness and buttery character. Karakter af vanilie, tørret abrikos og appelsinskal.

Land:
Tyskland
Område:
Mosel
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
40 %
bonpland_rum_blanc
450,-

Karakterfuld og fyldig blanding af rom fra Trinidad, Jamaica, Guyana, Guatemala og Nicaragua, der er yderligere modnet i Mosel på brugte Pinot Noir fade fra Friedrich Becker.

Aromaer af kirsebær, chokolade, rosiner og modne, røde bær. Tør, tanninsk afslutning.

Servering:
16 - 18 °C
Alkohol:
40 %
bonpland_rum_rouge
450,-