Vine

Vi sælger vine af høj kvalitet - hovedsageligt fra små producenter, der selv har fingrene i mosten. Vi fokuserer på vine med friskhed og struktur - vine, der går godt til mad
Filtrer efter
Vælg vintype
Vælg drue
Vælg land
Vælg område
Vælg vingård
Vælg måltid
Vælg tilberedning
Vælg rettens udtryk
Vælg anbefalinger
Vis kun biodynamiske vine
Vis kun økolgiske
Vælg sortering

Lavet på 100 % Tinta del Toro - den lokale klon af Tempranillo. Lagret 9 måneder på fad - 50 % amerikansk eg og 50 % fransk eg. Halvdelen af fadene er nye mens den anden halvdel er et år gamle.

Dyb, sortrød farve og en frisk og sund bærpræget aroma med let vaniliepræg. Fin intensitet og koncentration i frugten med forfriskende syre, modne tanniner og en lang eftersmag.

Den meget intense smag gør vinen velegnet til kødretter med meget smag. Det let sødlige fadpræg og den fine frugtkoncentration understøtter både smagskoncentrationen i braisserede retter og det let røgede element i grillet/stegt kød. Serveres ved 14-16 grader og kan med fordel dekanteres.
 

Land:
Spanien
Område:
Toro
Servering:
14 - 15 °C
Alkohol:
14 %
92_p
100,-

80 % Tempranillo og 20 % Graciano fra marker i hjertet af Rioja med stokke, der i gennemsnit er omkring 65 år gamle. Høstet i hånden og modnet på nye og let brugte fade - 75 % fransk eg og 25 % amerikansk eg.

Dybrød farve. Fine aromaer af eg og mørk frugt i flot balance. Kompleks og med fast tannin og en god syre, der frisker flot op. God struktur og lang eftersmag.

Velegnet til de fleste kødretter - særligt med lam, ko eller løbende vildt. Pga vinens alder vil svampe passe godt som tilbehør.

Land:
Spanien
Område:
Rioja
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14,5 %
Rioja Selection Izadi
150,-

Lavet på 86 % Tempranillo, 10 % Cabernet Sauvignon og 4 % Merlot fra lavtydende plots. Druerne høstes i hånden og sorteres af to omgange, inden de vinificeres. Lagret 14 måneder på nye barriques af fransk eg. Drueblandingen af Tempranillo og Cabernet kender man også fra Villacreces berømte nabo Vega Sicilia. Druerne fra Finca Villacreces har da også tidligere været brugt til både Vega Sicilia og Flor de Pingus.

Koncentreret og intens vin med expressiv duft af kaffe, toast, blåbær, solbær og jordbær. Meget fyldig i munden, flot balanceret og meget intens. Lang, lang eftersmag.

Vinen er velegnet til kraftige retter med kød af høj kvalitet. Lam, oksekød og vildt ledsaget af en intens sauce vil alle være flot til den fornemme vin. 

Land:
Spanien
Område:
Ribero del Duero
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
14,5 %
300,-

Lavet på 86 % Tempranillo, 10 % Cabernet Sauvignon og 4 % Merlot fra lavtydende plots. Druerne høstes i hånden og sorteres af to omgange, inden de vinificeres. Lagret 14 måneder på nye barriques af fransk eg. Drueblandingen af Tempranillo og Cabernet kender man også fra Villacreces berømte nabo Vega Sicilia. Druerne fra Finca Villacreces har da også tidligere været brugt til både Vega Sicilia og Flor de Pingus.

Koncentreret og intens vin med expressiv duft af kaffe, toast, blåbær, solbær og jordbær. Meget fyldig i munden, flot balanceret og meget intens. Lang, lang eftersmag.

Vinen er velegnet til kraftige retter med kød af høj kvalitet. Lam, oksekød og vildt ledsaget af en intens sauce vil alle være flot til den fornemme vin. 

Land:
Spanien
Område:
Ribero del Duero
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
14 %
625,-

Årgang 2016 er desværre udsolgt. Vi kan tilbyde Orben 2017 i stedet.
2017 har også fået flotte anmeldelser - 94 p. James Suckling!

Meget flot Rioja fra 74 små parceller med en gennemsnitsstørrelse på bare 0,3 ha plantet mellem 1945 og 1954 omkring byen Laguardia i det område, der hedder Rioja Alavesa. Rioja Alavesa er sammen med Rioja Alta overlegne for produktion af kvalitetsvin i forhold til det noget sydligere og lavere beliggende Rioja Baja. Jordbunden i Rioja Alavesa er kalket ler og klimaet er perfekt til dyrkning af kvalitetsvin - skærmet for regnen af Sierra Cantabria mod nord.  Næsten ren Tempranillo med op til 3 % Graciano, en lokal druesort med stort kvalitetspotentiale, der giver struktur og aroma til det færdige blend. Lagret 12 mdr på barriques af fransk eg. Selve Bodegaen er bygget ned ad en bakke og med en del af faciliteterne underjordisk, så alle processer, hvor vinen skal flyttes sker ved hjælp af tyngdekraften, så man undgår pumpning.

Intens, næsten parfumeret aroma af vilde bær, grafit og vanilie. Fyldig i munden med velstruktureret tannin og ret kølig frugt. Fin mineralitet og en lang eftersmag.

Fyldig vin med kølig frugt og god tanninstruktur. Den klarer de fleste kødretter - gerne i den lidt kraftigere ende med oksekød, lam eller vildt. Har det godt med en tæt sauce til at matche vinens store intensitet.

Land:
Spanien
Område:
Rioja
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
14 %
300,-

Lavet på den meget sjældne Estaladina. Selv om der findes gamle stokke med Estaladina spredt rundt i Bierzo, kom druen ikke med, da bierzo DO blev etableret, så vinene på denne drue kan kun klassificeres som Vino de Mesa. Man mener, at Estaladina er identisk med Merenzao, der kendes i Valdeorras og som igen er identisk med den mere kendte Trousseau fra Jura. Imidlertid er Estaladina og Merenzao ikke helt identiske at se på, så måske er Estaladina en unik sort for Bierzo. Der arbejdes på at få den indlemmet i reglerne for DO Bierzo, da kvalitetspotentialet er rigtig højt.

Druerne kommer fra en mark med ca 70 år gamle stokke i beliggende 5-600 moh. Druerne høstes i hånden, trædes med fødderne og gærer med stilke i to amphoraer. Tappes på flaske efter ca 9 måneder - ingen filtrering og ingen svovl.

Elegant duft med stor intensitet og elementer af viol, frisk mynte, brombær og mineralitet. Helt fantastisk friskhed og balance i smagen - høj syre, stor intensitet! Lang, lang afslutning...

Klarer alle retter med kød - vinen fortjener en vellavet sauce.

Land:
Spanien
Område:
Bierzo
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
estaladi_a_gregory-perez
350,-
Lavet på ren Godello, der er lagret sur lie (på gærrester) på store 5000 liters fade i 10 måneder. 
 
Flot og intens duft af modent æble, pære, fersken, melon og anis. Ren og mellemfyldig i smagen, igen med stor, stor intensitet, kompleksitet, frisk, høj og velbalanceret syre samt en meget lang eftersmag - ægte stor hvidvin.
 
En hvidvin som denne, der scorer højt på balance, intensitet og syre klarer næsten enhver madmæssig udfordring fra det salte køkken. Særlig velegnet til fiskeretter med intenst smagende tilbehør som muslingesauce, svampe, rodfrugter osv. 
 
Land:
Spanien
Område:
Bierzo
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13 %
5_stjerner
sobre-lias_mengoba
165,-

Lavet på 100 % Tempranillo fra marker i hjertet af Rioja Alavesa – den mindste underregion i Rioja og sammen med Rioja Alta, den der giver den bedste kvalitet druer.

Vinificeret på ståltank, hvorefter vinen er lagret 12 mdr på brugte fade af amerikansk eg.

Vinen har en intens og sund aroma af røde bær – jordbær, hindbær og tranebær med et ganske let strejf af vanilie. Frisk i munden med god fylde, elegante og markante tanniner og en lang eftersmag.

Den meget intense smag gør vinen velegnet til kødretter med meget smag. Det lette fadpræg og den fine frugtkoncentration understøtter både smagskoncentrationen i braisserede retter og det let røgede element i grillet/stegt kød.

Serveres ved 14-16 grader og kan med fordel dekanteres.

Land:
Spanien
Område:
Rioja
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
100,-

Lavet på 90 % Tempranillo og med en blanding af Garnacha, Graciano og Mazuelo for de resterende 10 % fra mere end 50 år gamle stokke i Rioja Alavesa, der vokser som buske. Rioja Alavesa er et ret højtbeliggende område, der producerer noget af det bedste druemateriale i Rioja med den helt rigtige balance mellem frugtintensitet og kølig elegance. 50 % af vinen er lagret på nye franske egetræsfade mens resten er lagret på stål.

Noter af modne brombær, jordbær og elegant fad. Fyldig smag med intens frugtighed, bløde, modne tanniner og en meget lang og elegant eftersmag.

Egnet til retter, der matcher de modne noter; dvs retter med vildt eller med krogmodnet oksekød – og gerne med karakterfulde svampe som karl johan, kantareller, morkler eller trøfler i sauce eller garniture.

Land:
Spanien
Område:
Rioja
Servering:
15 - 16 °C
Alkohol:
14,5 %
Rioja El Regalo Izadi
300,-
Lavet på de lokale sorter Godello og Dona Blanca. Godello kommer fra ca 20 år gamle stokke og Dona Blanca fra meget gamle stokke. Vinen får ikke noget fad, men lagrer ca 5 mdr. på gæringsresterne, hvilket er med til at give noget mere karakter og fylde.
 
Duften er domineret af æble, pære, citron og lime og med et let toastet element fra lagringen på gærrester. Smagen er fantastisk frisk, ren og med fin intensitet. Frisk syre og god eftersmag.
 
Brezo er en hvidvin med sin helt egen karakter og personlighed. Den har en flot balance og en fantastisk lækker friskhed. Velegnet til de fleste retter med fisk og også til skaldyr som jomfruhummer, rejer og kammuslinger.

 

Land:
Spanien
Område:
Bierzo
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
12,5 %
90,-

Topvin fra Mengoba. Lavet på Mencia og en lille smule Estaldina fra ca 80 år gamle stokke fra marker i ca. 700 meters højde over havet. Markerne pløjes traditionelt med okser som et af de sidste steder i Spanien. Druerne høstes i hånden og hele vinificeringen foregår i det samme vinfad - store fade af fransk eg, hvor vinen opholder sig i 12 måneder inden den flaskes uden filtrering, men med en let klaring.

Meget intens duft af solbær, solbærblad, sorte kirsebær, hindbær, violer og røg. Smagen er også superintens, flot balanceret med en meget ren frugtighed, frisk syre og højt niveau af silkebløde tanniner - meget, meget lang eftersmag.

Stor vin med en kompleks struktur, der kan klare ret kraftige kødretter med tætte saucer - både af okse, lam og vildt. 

Land:
Spanien
Område:
Bierzo
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
250,-

Frisk og mineralsk vin på den lokale drue Albarino, der har kultstatus i Spanien og Portugal. Vinificeret uden fad.

Vinen har en frisk duft af æbler og melon. I smagen er der en del mineralitet og en frisk syre.

Albarino er den store spanske fiskevin; med sin mineralitet og friske syre egner Albarino sig godt til fisk og skaldyr, men er særlig velegnet fx østers, blåmuslinger og diverse torskefisk. Prøv den fx til en gang bacalao på klipfisk.

 

Land:
Spanien
Område:
Rias Baixas
Servering:
9 - 12 °C
Alkohol:
13 %
160,-