Vine

Vi sælger vine af høj kvalitet - hovedsageligt fra små producenter, der selv har fingrene i mosten. Vi fokuserer på vine med friskhed og struktur - vine, der går godt til mad
Filtrer efter
Vælg vintype
Vælg drue
Vælg land
Vælg område
Vælg vingård
Vælg måltid
Vælg tilberedning
Vælg rettens udtryk
Vælg anbefalinger
Vis kun biodynamiske vine
Vis kun økolgiske
Vælg sortering

Lavet på 100 % Sangiovese Grosso fra marker med yngre vinstokke i både det nordlige og det sydlige Montalcino. Druerne er høstet i hånden og grundig sorteret inden afstilkning. Modnet 12 måneder på franske barriques - heraf ca 1/3 nye.

Meget intens duft af røde kirsebær med masser af florale noter samt sødmefuld røg og vanilie fra fadet. Tæt og saftig i smagen med tørre tanniner og en meget lang eftersmag.

Flot til vildt eller kødretter med intens sauce.

Land:
Italien
Område:
Toscana
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
rosso-di-montalcino_siro-pacenti
240,-

Elegant Chambolle-Musigny på 100 % Pinot Noir, lavet helt klassisk med meget traditionel vinifikation og efterfølgende lagring på små egefade.

Chambolle-Musigny hører til de mest elegante Bourgogner.Fine noter af røde bær, rose og viol. Smagen er elegant med faste tanniner og en lang finish.

God madvin som både understøtter elegante og lette retter med fx fjerkræ, men som også kan klare selv ret kraftige med oksekød.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
400,-

Lavet på 65 % Corvina, 30 % Rondinella og 5 % øvrige lokale druesorter. Høstet i hånden og vinificeret og lagret på stål.

Frisk og ren Valpolicellavin med aroma domineret af kirsebær, sød lakrids og ymer. Frisk og let vin - drikkevenlig.

Velegnet til lettere retter som pasta eller kylling. God vin til en sommerfest!

Land:
Italien
Område:
Valpolicella
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
12,5 %
valpolicella_begali_lorenzo
105,-

100 % Gamay fra mark beplantet i 1968 med granit i jordbunden. 2016 er første årgang fra Lafarge-Vial på denne mark og der dyrkes biodynamisk fra starten. Høstet i hånden og gæret naturligt med ca 1/4 stilke. Lagret et år på brugte fade.

Klassisk næse med kirsebær og sort peber - intens, kompleks og med udtalt mineralitet. Virkelig fremragende balance og finesse med flot længde. Kan drikkes ungt, men bør nok gemmes minimum 3-4 år fra høståret.

Beaujolais er fantastisk til mad. Med sin rene frugt og ret høje syre er det en "catch-all", der generelt er god til mad. Klassiske match er paté og charcuterie, men vinene fra Beaujolais er gode til mange andre ting - mad på grill fx , der jo som regel bare serveres med enkelt tilbehør og udendørs på en varm sommerdag. Bør drikkes mellem 14 og 16 grader. Beaujolais'erne fra Lafarge-Vial er dog noget mere burgundiske end normalt og har et ret stort gemmepotentiale og mere finesserige gastronomiske muligheder.

Land:
Frankrig
Område:
Beaujolais
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
12,5 %
cote_de_brouilly_lafarge_vial_ny
325,-

Lavet på 100 % Shiraz fra ejendommens bedste marker med denne drue. En del af frugten er lavet med maceration carbonique for at give en mere spicy afslutning i smagen. Modnet 11 måneder på ældre barriques af fransk eg.

Spicy næse med hindbær, kirsebær og eksotiske krydderier samt tydelige pebernoter. Saftig, minty kølig frugt med medium tanniner og lang eftersmag.

Flot vin til kød - gerne fra grill.

Land:
Australien
Område:
Margaret River
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
shiraz_vasse_felix
250,-

Lavet på Merlot blandet med Cabernet Sauvignon og Grenache. Dyrket ca 10 km fra Middelhavet, hvilket giver kraftig solvarme om dagen og kølende maritim indflydelse om natten, som er med til at give en god syrebalance i frugten.

Duft af rød frugt, peber og sød lakrids. Flot balance mellem frugtintensitet og friskhed. Eftersmag af røde bær.

Bredt anvendeligt vin til lettere kødretter.

Land:
Frankrig
Område:
Languedoc
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
les_paons_rouge_chateau_marmorieres
90,-

1. cru marken "les Cras" i Vougeot ligger klemt inde mellem nogle af de mest berømte marker i Bourgogne, Grand Cru'erne Clos de Vougeot og le Musigny, samt super-1. cru marken les Amoureuses i Chambolle-Musigny. 
Navnet les Cras finder man rigtig mange steder i Bourgogne, og det indikerer en jordbund med kalkrig grus over en leret jordbund.
Lavet på 100 % Pinot Noir fra ca 45 år gamle vinstokke. Gæret på åbne ståltanke og lagret på fade i 18 måneder - 50 % nye fade.

Meget elegant vin med lidt fastere struktur end en Chambolle-Musigny men med lige så elegant og parfumeret duft af syrlige kirsebær med florale noter.

Vinen er elegant, men klarer ret kraftig mad som vildt og sammenkogte retter.

 

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
795,-

En af vinverdenens helt store stjerner - toppen af international klasse.

Lavet på 89 % Syrah og 11 % Viognier fra ca 75 år gamle stokke på den stejle mark "la Mouline", der tårner sig op over byen Ampuis. På traditionel Côte Rôtie vis vinificeres den blå Syrah og den grønne Viognier sammen - det gør vinen lettere og mere parfumeret og giver faktisk en dybere og mørkere farve. Modnet 42 måneder på nye egettræsfade.

Intens duft af modne brombær, hindbær og viol samt tydelig præg af fadlagringen, der giver en krydret og letrøget karaktér. På en gang super intens og balanceret, koncentreret, rig og elegant. Expressiv og uendelig eftersmag.

Til de bedste kødretter. Vinen bør gemmes i minimum 15 år, måske mere, og serveres til det bedste kød med svampe og tæt sauce.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
13 %
2500,-

Super elegant vin lavet på 100 % Grenache og vinificeret naturligt med 86 % hele klaser. Druerne kommer fra 75 år gamle stokke i Bethany og 90 år gamle stokke i Marananga. Flasket uden klaring eller filtrering. Der er kun lavet 2000 flasker af denne vin.

Vinen er meget lys i farven og let uklar pga den ikke er filtreret. Domineret af rød frugt - jordbær og hindbær med noter af rose og salvie. Frisk og luftig, men med stor intensitet og lang eftersmag.

Meget elegant og næsten pinot-lignende vin, der går fremragende til fuglevildt eller lettere retter med lammekød.

Land:
Australien
Område:
Barossa
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
meta_grenache_schwarz_wine
240,-

Lavet på 100 % Pinot Noir fra Traiguén - Chiles sydligste vinområde. Los Primos er den bedste frugt fra de forskellige marker. Dyrket uden kemi og kunstvanding og høstet i hånden. Gæret naturligt med 31 % hele klaser og lagret på 300 liters fade af fransk eg - 21 % nye fade.

Dyb karmoisinrød med aromaer af hindbær, roser, modne kirsebær samt noter af jord, te og sødlig lakrids. Dyb, intens og struktureret - kompleks, domineret af rød frugt, saftig med frisk syre og med en lang eftersmag.

Velegnet til kylling og fuglevildt - gerne med svampe.

Land:
Chile
Område:
Malleco
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
baettig_los_primos_pinot_noir
550,-

Vigna Rionda er en af de mest historiske og berømte cru'er i Serralunga d'Alba - ja faktisk i hele Barolo. I 2012 udgav Alessandro Masnaghetti en uhyre seriøs rating af de officielle cru'er på baggrund af nøje smagning af årgangene 2001-2008. Ratingen går fra 1 til fem stjerner og går nogle steder på tværs af den gængse opfattelse af, hvilke cru'er der er de bedste. Det skyldes at nogle af kommunerne i Barolo-zonen har været for grådige, da de skulle definere, hvad der hørte til de enkelte cru'er. Det har betydet, at mange af cru'erne er blevet alt for store, og at man derfor ikke kan stole på, at fx en Barolo Cannubi har den kvalitet, man kan forvente af det berømte navn.

Toppen af klassifikationen - de fem stjerner - er yderligere opdelt i to grupper, og Vigna Rionda ligger i den helt ekslusive gruppe, der bare består af fire marker Brunate (La Morra / Barolo), Cerequio (La Morra / Barolo), Rocche di Castiglione (Castiglione Falletto / Monforte) og Vigna Rionda (Serralunga d'Alba).

Vigna Rionda har sydlig eksponering og en høj beliggenhed, hvilket giver modne druer samtidig med at syren bevares. Vinene fra Serralunga er som tommelfingerregel længelevende og strukturerede og dette gælder i endnu højere grad vinene fra Vigna Rionda.

Der dyrkes uden brug af pesticider, druerne høstes i hånden og gæres naturligt med skaller i 16-20 dage. Derefter lagres vinen 36 måneder på store (brugte) fade af fransk eg og 24 måneder på flaske inden den kommer på markedet.

Årgang 2012 ifølge Vinous - 91+ p.
"A vintage of slender, mid-weight wines with lovely radiance and open-knit fruit. The 2012s should drink well with minimal cellaring. The year started off with one of the coldest and most severe winters on record. Hail was an issue in many spots during the summer, while harvest took place in mid-October, as is the norm these days. There is quite a bit of variability in 2012; some wines are medium-bodied and lifted, while others are much deeper and richer. The main signature of 2012 is freshness and forward fruit. Structurally, the wines are quite forward and delicious young, with elements of both 2005 and 1998."

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14,5 %
rionda_luigi_oddero_barolo
975,-

100 % Barbera fra 80-100 år gamle vinstokke på marken Valbianchera, der er en bakke med sandet jordbund ca 350 moh ved byen Montà d'Alba. Modnet 18 måneder på en blanding af nye og brugte barriques.

Fyldig duft af sorte kirsebær, blå blommer med noter af mandel og nellike. Fyldig og ret kompleks smag med fint syrebid og lang eftersmag.

Luxus allround vin til det italienske køkken - fyldige pastaretter, risotto med svampe eller en god, hjemmelavet pizza vil være perfekt til vinen.

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
barbera_valbianchera_almondo
180,-