Vine

Vi sælger vine af høj kvalitet - hovedsageligt fra små producenter, der selv har fingrene i mosten. Vi fokuserer på vine med friskhed og struktur - vine, der går godt til mad
Filtrer efter
Vælg vintype
Vælg drue
Vælg land
Vælg område
Vælg vingård
Vælg måltid
Vælg tilberedning
Vælg rettens udtryk
Vælg anbefalinger
Vis kun biodynamiske vine
Vis kun økolgiske
Vælg sortering

100 % Cabernet Franc fra en mark på 2 ha med ca 55 år gamle stokke. Der er et naturligt, lavt udbytte på marken på mellem 25 og 35 hl/ha. Dyrket økologisk, høstet i hånden vinificeret naturligt uden tilsætning af gær og med fuld afstilkning. Lagret 2 år på store fade.

Le Grand Clos er den oprindelige Cru i Bourgeil - oprindelig var den ejet af det lokale kloster og dyrket som vinmark i over 1.000 år.

Elegant duft af solbær, røg og menthol. Faste , men elegante tanniner - rund og frisk frugtighed. Fyldig og med meget lang eftersmag.

Cabernet Franc fra Loire på dette niveau er fantastisk til mad - særlig fuglevildt, men går også flot til fx lam eller kalv.

Land:
Frankrig
Område:
Loire
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
5-stjerner-gastr0
amirault_bourgueil_grand_clos
180,-

Lavet på 87 % Cabernet Sauvignon og 13 % Malbec. Al frugt er høstet i Margaret River og hvert plot er vinificeret separat og modnet 12 måneder på barriques - 13 % nye, resten mellem 1 og 5 år gamle. Blendet er lavet efter lagring.

Duften er klassisk Cabernet domineret af solbær med krydrede noter fra fadet og aromaer af grus, skovbund og salvie. Mellemfyldig med gavmild frugt, faste tanniner, god friskhed og en ret lang eftersmag.

Til rødt kød - okse, kalv eller lam. 

Land:
Australien
Område:
Margaret River
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
cs_filius_vasse_felix
160,-

Lavet på ren Syrah fra stokke med en gennemsnitsalder på 35 år - hovedsageligt fra stejle skråninger i Crozes-Hermitage. Lagret 18 måneder på brugte barriques og foudres af fransk eg.

Duft af brombær, solbær, jordbær, peber, vanilie og krogmodnet oksekød. Fyldig smag med kølig frugtighed og god tyngde, men stadig meget elegant og frisk.

Når vinene fra Nord-Rhône er bedst, har de en uforlignelig kombination af styrke og elegance. Denne vintype kan have aromaer, der minder om velhængt kød, og passer faktisk fint til mad, hvor kødsmagen er fremtrædende, som i vildt eller rødt oksekød. Klassisk vin til "Steak Frites" med Bearnaise eller kryddersmør.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
13 %
170,-

Lavet på 93% Syrah og 7 % Viognier fra lieu dit "la Turque" på Côte Brune i Côte Rôtie. Marken er ekstremt stejl. Der høstes i hånden med ret lavt udbytte.
Vinen lagres 40 mdr. på fade fra Guigals eget bødkeri.

Aroma af skovjordbær, skovhindbær, brombær og røde kirsebær- extremt intens og koncentreret, men alligevel utrolig elegant.
Vinen er stor med høj koncentration, faste, men elegante tanniner og en uendelig eftersmag.

De kraftige røde vine fra det nordlige Rhône skriger på kød, og fadlagringen spiller særlig godt med stegt og grillet kød. Både rødt oksekød, lammeryg og løbende vildt kan være rigtig flot.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
13 %
2500,-

Cornas fra lille producent fra Verset-familien med besiddelser i nogle af appellationens bedste marker.

Lavet på 100 % Syrah (den klon, der kaldes Petite Syrah og regnes for den bedste - ikke at forveksle med den amerikanske Petite Sirah). Der vinificeres ultra-traditionelt, dvs. gæring i cementtank uden afstilkning, uden tilsætning af gær og uden temperaturstyring. Presset i gammeldags vinpresse og lagret et par år på gamle fade (stort set identisk fremgangsmåde som hos Clape)

Verset har besiddelser i Reynards - måske den bedste mark i Cornas, der giver kraftige, krydrede vine med god struktur, Mazards - her er granitten blandet med sand og vinen bliver mere elegante og Champelrose, som med en mere leret jordbund giver relativt åbne vine.

Intense aromaer af brombær og solbær med noter af lakrids, sort peber og bacon. Smagen er tæt - mineralsk og saftig - lang eftersmag.

Bør dekanteres en time før servering.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
15 - 15 °C
Alkohol:
13 %
cornas_verset_ny_17
350,-

Ren Zweigelt fra ejendommens ældste marker med denne druesort fra veldrænede marker, der er særligt gode til dyrkning af rødvin. Vinen er modnet på 600 liter store fade af østrigsk eg (Manhartsberg) og kun ganske let filtreret ved flaskning.

Duft af modne blommer, paprika og let røg. Frisk, men fyldig smag med sødmefuld frugtighed, let urtet karakter, medium tanniner og lang eftersmag.

Velegnet til retter med fjerkræ eller fuglevildt. God til svinekød - gerne med marinade som fx spareribs. Perfekt til gullasch.

Land:
Østrig
Område:
Kamptal
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
zweigelt-reserve_gobelsburg
295,-

Vigna Rionda er en af de mest historiske og berømte cru'er i Serralunga d'Alba - ja faktisk i hele Barolo. I 2012 udgav Alessandro Masnaghetti en uhyre seriøs rating af de officielle cru'er på baggrund af nøje smagning af årgangene 2001-2008. Ratingen går fra 1 til fem stjerner og går nogle steder på tværs af den gængse opfattelse af, hvilke cru'er der er de bedste. Det skyldes at nogle af kommunerne i Barolo-zonen har været for grådige, da de skulle definere, hvad der hørte til de enkelte cru'er. Det har betydet, at mange af cru'erne er blevet alt for store, og at man derfor ikke kan stole på, at fx en Barolo Cannubi har den kvalitet, man kan forvente af det berømte navn.

Toppen af klassifikationen - de fem stjerner - er yderligere opdelt i to grupper, og Vigna Rionda ligger i den helt ekslusive gruppe, der bare består af fire marker Brunate (La Morra / Barolo), Cerequio (La Morra / Barolo), Rocche di Castiglione (Castiglione Falletto / Monforte) og Vigna Rionda (Serralunga d'Alba).

Vigna Rionda har sydlig eksponering og en høj beliggenhed, hvilket giver modne druer samtidig med at syren bevares. Vinene fra Serralunga er som tommelfingerregel længelevende og strukturerede og dette gælder i endnu højere grad vinene fra Vigna Rionda.

Der dyrkes uden brug af pesticider, druerne høstes i hånden og gæres naturligt med skaller i 16-20 dage. Derefter lagres vinen 36 måneder på store (brugte) fade af fransk eg og 24 måneder på flaske inden den kommer på markedet.

Årgang 2013 ifølge Vinous - 97 p.
"A cool growing season and late harvest yielded perfumed, aromatic Barolos with notable freshness, striking site-specific signatures and power. It is a vintage of austere, classically structured wines built for cellaring. At the top, 2013 is a thrilling Barolo vintage. An unusually severe attack of peronospora and oidium in the Spring required aggressive action in the vineyards. Because of recent rains, the land was moist and tractors could not enter the vineyards. The only way to treat the vines was by hand. Those who did saved their crop, but those who did not suffered severe losses. "

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14,5 %
rionda_luigi_oddero_barolo
975,-

Lavet på 100 % Sangiovese Grosso fra marker med yngre vinstokke i både det nordlige og det sydlige Montalcino. Druerne er høstet i hånden og grundig sorteret inden afstilkning. Modnet 12 måneder på franske barriques - heraf ca 1/3 nye.

Meget intens duft af røde kirsebær med masser af florale noter samt sødmefuld røg og vanilie fra fadet. Tæt og saftig i smagen med tørre tanniner og en meget lang eftersmag.

Flot til vildt eller kødretter med intens sauce.

Land:
Italien
Område:
Toscana
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
rosso-di-montalcino_siro-pacenti
240,-

100 % Sangiovese Grosso fra markerne Prata og Torre, der ligger hhv. 500 og 320 moh. Der er egentlig tale om deklasseret Brunello, da det afgøres efter nogle måneders lagring, hvilke fade, der skal blive til Rosso og hvilke til Brunello. Gæret uden tilsætning af gær i 28-30 dage og efterfølgende lagret 8-10 måneder store, bruge fade af slavonsk eg og endelig lagret 4-6 måneder på flaske inden vine sendes på markedet.

Meget ren duft af kirsebær og blomster - senere en spændende animalitet - smagen er saftig, charmerende og indbydende med frisk syre og ganske fine, elegante tanniner og en ret lang eftersmag.

Sangiovese-vine er generelt mellemfyldige med ret høj syre og et medium tanninniveau. Det gør dem velegnede til fjerkræ, kalv og indmad - kødtyper, hvor smagen ikke må blive overdøvet, men som samtidig kræver lidt modstand af vinen for at matchet skal blive perfekt.

Land:
Italien
Område:
Toscana
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
14 %
140,-

Topvinen fra ejendommen lavet på druer dyrket mellem 200 og 600 moh. Hoveddruen er Cabernet Franc, blandet med Sangiovese og andre middelhavssorter (Grenache, Carignan, Alicante, Marselan).  Dyrket biodynamisk (certificeret øko) og vinificeret så naturligt som muligt: ingen tilsætning af gær, ikke filtreret. Gæret og lagret på cement og egetræ og flasket med minimal svovl. 

Mediumfyldig vin med ret koncentreret brombær og solbær i duften. Flot struktureret med dybde, kompleksitet og længde og med en dejlig friskhed, der kendetegner vinene fra Ampeleia.

Dejlig vin og god madvin, der klarer selv ret kraftige kødretter - fremhæver god mad frem for at overdøve den. Prøv den til enkle lammeserveringer med skysauce.
 

Land:
Italien
Område:
Toscana
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
275,-

Lavet på 80 % Cabernet Sauvignon, 16 % Malbec og 4 % Petit Verdot fra mark plantet i 1967 i en perfekt årgang. Modnet 18 måneder på barriques af fransk eg - 62 % nye og resten 1-4 år gamle fade.

Fantastisk duft - kompleks og fokuseret på en gang, intens og frisk: solbær, ribs, hindbær, kirsebær, tobak, tang, jord, beder, vanilje, peber og røg. Tæt og veldefineret i smagen med faste, men silkebløde tanniner og en næsten uendelig eftersmag. Meget stor vin, der vil udvikle sig over mange år.

Til det bedste okse eller lammekød.

 

Land:
Australien
Område:
Margaret River
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14,5 %
tom_cullity_cs_vasse_felix
895,-

Lavet på Malbec fra Uco, Agrelo og Lunlunta - tre af de bedste underområder i Mendoza Valley. Balanceret fadlagring.

Klassisk, argentinsk Malbec-karakter af mørke bær, mørk chokolade og vanilie.

Til rødt kød eller kraftige, sammenkogte retter.

Land:
Argentina
Område:
Mendoza
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
14 %
casir_dos_santos_malbec_avatar
100,-