Vine

Vi sælger vine af høj kvalitet - hovedsageligt fra små producenter, der selv har fingrene i mosten. Vi fokuserer på vine med friskhed og struktur - vine, der går godt til mad
Filtrer efter
Vælg vintype
Vælg drue
Vælg land
Vælg område
Vælg vingård
Vælg måltid
Vælg tilberedning
Vælg rettens udtryk
Vælg anbefalinger
Vis kun biodynamiske vine
Vis kun økolgiske
Vælg sortering

Topvinen fra Begali - den bedste frugt fra Monte Ca'Bianca. Lavet på en blanding af 40 % Corvina, 30 % Corvinone, 20 % Rondinella og 10 % af den sjældne drue Oseleta, som er en lille druesort med stærk farve og elegante tanniner. Druen er svær at dyrke og ses derfor sjældent, men den har et stort kvalitetspotentiale og bl.a. Dal Forno bruger den til sin Amarone. Efter høsten tørrer druerne i det luftige tørrerum indtil starten af februar. Efter vinifikationen lagrer vinen omkring fire år på en blanding af store fade og barriques.

Vinen har siden 1997 fået tre glas i Gambero Rosso ikke mindre end 14 gange , senest den aktuelle årgang, og 14 gange 5 drueklaser i Duemilavini, de italienske sommelierers guidebog.

Imponerende duft af modne mørke bær, chokolade, cola og varme krydderier. I munden er vinen tør og helt fantastisk fyldig og elegant på sammen tid. Balanceret tyngde og mineralsk frugt med krydderier og en vedholdende eftersmag.

Til kraftige retter med oksekød, vildt eller lam - perfekt julevin til juleanden. Gem den evt 10-15 år eller mere og drik den for sig selv i godt selskab.

Land:
Italien
Område:
Valpolicella
Servering:
16 - 18 °C
Alkohol:
16 %
ca_bianca_amarone_begali_lorenzo
425,-

Lavet på 90 % Tempranillo og med en blanding af Garnacha, Graciano og Mazuelo for de resterende 10 % fra mere end 50 år gamle stokke i Rioja Alavesa, der vokser som buske. Rioja Alavesa er et ret højtbeliggende område, der producerer noget af det bedste druemateriale i Rioja med den helt rigtige balance mellem frugtintensitet og kølig elegance. 50 % af vinen er lagret på nye franske egetræsfade mens resten er lagret på stål.

Noter af modne brombær, jordbær og elegant fad. Fyldig smag med intens frugtighed, bløde, modne tanniner og en meget lang og elegant eftersmag.

Egnet til retter, der matcher de modne noter; dvs retter med vildt eller med krogmodnet oksekød – og gerne med karakterfulde svampe som karl johan, kantareller, morkler eller trøfler i sauce eller garniture.

Land:
Spanien
Område:
Rioja
Servering:
15 - 16 °C
Alkohol:
14,5 %
Rioja El Regalo Izadi
300,-

Lavet på 100 % Nebbiolo fra Rombone ved Treiso i Barbaresco. Gæret naturligt og macereret i 10-15 dage. Derefter lagret på store fade i 18 måneder og 12 måneder på flaske.

Liflige, intense og elegante aromaer af røde bær, tørrede rosenblade og salvie. Frisk i smagen med elegante tanniner.

Perfekt til retter med lam eller fuglevildt.

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
barbaresco_rombone_oddero
375,-

60 % Grenache fra meget gamle stokke og 40 % Mourvedre. Alle druerne kommer fra det område i Gigondas, der hedder Hautes Garrigues. Gæret med delvis afstilkning - macereringstid på i alt 2 måneder. Lagret 18 måneder på store fade og amforaer af terrakotta

Intens duft af mørke bær; solbær, brombær, blåbær og kirsebær. Krydrede noter af nellike, vanilie, læder og lakrids. Meget kraftig vin med stor frugtintensitet, godt tanninbid og en meget, meget lang eftersmag.

Velegnet til kraftig mad; krydrede retter med oksekød eller lammekød og helt perfekt til dansk julemad; and, gås eller flæskesteg med klassisk tilbehør. Vinen kan gemmes en del år og efter 6-7 år begynder den at udvikle elegante noter af skovbund, der går rigtig godt sammen med retter med trøffel, morkler og andre svampe.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
14 - 17 °C
Alkohol:
14,5 %
gigondas_hautes_garrigues_santa_duc
425,-

Fra højt beliggende marker med granit i jordbunden. Overvejende lavet på Alfrochiero og Touriga Nacional, men der er også en del andre lokale sorter, der vinificeres som field blend. Høstet i hånden, gæret naturligt i åbne kar og modnet på brugte fade af fransk eg samt stål.

Flot, dyb farve og aroma af brombær, kirsebær og jordbær. Saftig og læskende med afsluttende tør mineralitet.

Drikkes let afkølet til fjerkræ, gris eller lam - gerne fra grill.

Land:
Portugal
Område:
Dão
Servering:
14 - 15 °C
Alkohol:
14 %
dao_tinto_antonio_madeira
175,-

Ren Pinot Noir på godt 2 ha stor mark beliggende relativt højt over Savigny-les-Beaune. Marken er plantet i starten af 70'erne. Vinen er lavet med delvis hele klaser - dvs. at stilkene kommes med i gæringskarret. Det kræver absolut sunde druer, men har man det, kan der være flere fordele i det. Det er med til at holde alkoholen nede, det er med til at holde gæringstemperaturen nede (hvilket giver en friskere vin) og tanninerne fra stilkene er med til at strukturere vinen. Gæret naturligt og lagret på brugte fade af egetræ for at få den renest mulige frugtaroma.

Så flot som man kan forestille sig en basis Bourgogne Rouge! Ren duft af røde bær - hindbær, kirsebær, ribs og med nogen dybde. Saftig, elegant og lang eftersmag.

Velegnet til elegante kødretter som fjerkræ eller kalv. Kan klare tæt sauce, men gerne lidt lettere tilbehør. Flot, flot madvin!

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
295,-

Ren Pinot Noir fra 1. cru marken "Cras", som er en topmark på Villages-niveau og giver vin med kvalitet som 1. cru. "Cras" har et stort indhold af kalksten i jordbunden og regnes for en af de allerbedste 1. cru marker i Chambolle. Vinen har ligget ca. 18 mdr. på fad, hvoraf ca. 30 % er nye.

Herlig duft af hindbær og jordbærmarmelade med et let jordet element - på en god måde. Intens bærfrugt i smagen med god struktur. Lang eftersmag.

Klassisk Bourgogne er alsidige madvine. Går fint til lette retter med stegt fisk, lyst fjerkræ, fuglevildt og kalvekød, svampe og kål fungerer rigtig som tilbehør.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
650,-

1. cru marken "les Cras" i Vougeot ligger klemt inde mellem nogle af de mest berømte marker i Bourgogne, Grand Cru'erne Clos de Vougeot og le Musigny, samt super-1. cru marken les Amoureuses i Chambolle-Musigny. 
Navnet les Cras finder man rigtig mange steder i Bourgogne, og det indikerer en jordbund med kalkrig grus over en leret jordbund.
Lavet på 100 % Pinot Noir fra ca 45 år gamle vinstokke. Gæret på åbne ståltanke og lagret på fade i 18 måneder - 50 % nye fade.

Meget elegant vin med lidt fastere struktur end en Chambolle-Musigny men med lige så elegant og parfumeret duft af syrlige kirsebær med florale noter.

Vinen er elegant, men klarer ret kraftig mad som vildt og sammenkogte retter.

 

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
795,-

Lavet på økologisk dyrket Tempranillo fra højtbeliggende marker på Mesetaen 700 moh i la Mancha-regionen i Spanien. Varme dage og kølige nætter giver intensitet i frugten balanceret af frisk syre.

Aroma af kirsebær, jordbær, viol og sød lakrids. Velbalanceret middel fyldighed og god friskhed - meget drikkevenlig.

Til lettere retter med kød.

Land:
Spanien
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
basico-spanien
80,-

100 % Sangiovese Grosso fra markerne Le Prata, der ligger i ca 500 moh. og La Torre, der ligger noget sydligere i ca 320 moh. Druerne dyrkes økologisk (dog ikke certificeret), alt arbejde foregår i hånden og vinen vinificeres på den mest naturlige måde med druernes eget gær. Druerne macererer og gærer 30-35 dage, hvorefter vinen lagrer 38-40 mdr. på store 3000 liters fade af slavonsk eg. Efter fadlagringen lagrer vinen 1 år på flaske, før den sendes på markedet.

Intens og kompleks duft af kirsebær, jordbær, hindbær, roser, viol, lakrids og ceder. duften udvikler sig konstant i glasset og giver hele tiden nye nuancer fra sig.
Smagen er på en gang elegant, forfinet og meget intens og vedholdende. Fantastisk balance af frugt, tannin og syre.

Sangiovese-vine er generelt mellemfyldige med ret høj syre og et medium tanninniveau. Det gør dem velegnede til fjerkræ, kalv og indmad - kødtyper, hvor smagen ikke må blive overdøvet, men som samtidig kræver lidt modstand af vinen for at matchet skal blive perfekt. 

Land:
Italien
Område:
Toscana
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
14 %
350,-

Lavet på et blend af Jaen (Mencia), Baga, Tinta Amarela (Trincadeira) og ca 20 andre sorter fra 50-100 gamle vinstokke fra en mark beliggende 450 moh med granit-jordbund. Dyrket økologisk, høstet i hånden og vinificeret med naturlig gæring i åbne kar og modnet på brugte fade af forskellig størrelse og ståltank i 18 måneder. Kun tilsat en smule svovl ved flaskning.

Hindbær, grafit og fyrrenål i duften. Smagen er saftig med fine tanniner, solid syre og en hel del mineralitet.

Til rødt kød - stegt eller på grill. Gerne med middelhavselementer som tomat, hvidløg, timian, rosmarin osv.

Land:
Portugal
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
dao_vv_rouge_antonio_madeira
240,-

Topvinen fra Matthias Gaul er 100 % Pinot Noir fra St. Stephan i Asselheim i det nordlige Pfalz - vinen, der to gange er blevet kåret til bedste Pinot Noir/Spätburgunder i Tyskland. Kold maceration før naturlig gæring og derefter modnet på nye fade af fransk eg.

Elegant farve og overvældende intens duft af blå blommer, sorte kirsebær, lidt blåbær, urter og med en let røget vanilietone fra fadet. Smagen følger godt op på duften med fyldig, lækker, kølig frugt, blide tanniner og en enorm lang eftersmag.

Elegant vin med stor intensitet, der favner både lettere forretter med fjerkræ eller kød samt lidt kraftigere hovedretter med fx fuglevildt, lam eller kalv. 

Land:
Tyskland
Område:
Pfalz
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
mathias_gaul_st_stephan
995,-