Vine

Vi sælger vine af høj kvalitet - hovedsageligt fra små producenter, der selv har fingrene i mosten. Vi fokuserer på vine med friskhed og struktur - vine, der går godt til mad
Filtrer efter
Vælg vintype
Vælg drue
Vælg land
Vælg område
Vælg vingård
Vælg måltid
Vælg tilberedning
Vælg rettens udtryk
Vælg anbefalinger
Vis kun biodynamiske vine
Vis kun økolgiske
Vælg sortering

Denne vin var den ene af blot to vine, der fik prædikatet "Outstanding" da Decanter smagte Cru Bourgeois 2014 - tre af verdens førende Bordeaux-experter, Jane Anson, Andrew Jefford og James Lawther MW var enige om kvaliteten og gav hhv 94, 95 og 95 p.

Lavet på 70 % Cabernet Sauvignon, 28 % Merlot og 2 % Cabernet Franc fra ca 30 år gamle vinstokke i Margaux. Gæring på temperaturstyret ståltank, malolaktisk gæring på fad og 14-16 måneders lagring på franske barriques, hvoraf 60 % var nye.

Behagelig, dyb duft med noter af liljer, solbær og toast. Blød og fyldig i munden med elegante tanniner og en dejlig frisk afslutning.

Bordeaux af denne kaliber bør gemmes 5-7 år fra høståret. Passer fantastisk godt til lam med lammesky, men er også rigtig dejlig til de fleste retter med okse eller kalvekød - klassiske tilberedninger med klassiske saucer.

Land:
Frankrig
Område:
Bordeaux
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
13 %
mongravey_margaux_bordeaux
295,-

En historisk Bichel-vin, da det var den første vin, vi importerede. Har gennem tiderne vundet et utal af "Prix Plaisir" og "Coup de Coeur"-priser i den franske vinpresse - 2013'eren i den måske mest ansete guide Bettane & Desseauve. Har også flere gange været kåret til "Årets husvin" i Den Danske Spiseguide.

Fyldig, elegant og læskende Côtes du Rhône lavet på Biodynamisk dyrkede druer. Høstet i hånden og vinificeret med total afstilkning og kølig præfermentation. Ingen Fad. Vinificeret uden svovl.

Tæt og typisk frugtdrevet næse med mørke bær, kirsch, kærnemælk og friske krydderurter. Saftig, fyldig og letkrydret smag med moden mørk frugt bløde tanniner.

Rigtig fin allround madvin som går godt til de fleste mellemfyldige kødretter især lam, and og braiseret oksekød, gerne middelhavsinspireret køkken med friske krydderurter, hvidløg og oliven.
 
Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
140,-

100 % Nebbiolo fra Cru-marken Asili, der ligger i Barbaresco kommune og regnes for en af de bedste marker i hele Barbaresco-zonen. Fermenteret i 15 dage, modnet på meget store fade af slavonsk eg i 18-24 måneder og til sidst lagret på flaske i ½ år, inden vinen sendes på markedet.

På én gang elegant og intens, ren og kompleks. Domineret af røde kirsebær i duften understøttet af lak, roser og tørrede krydderurter. Godt bid i tanninerne og meget lang eftersmag.

Til oksekød eller vildt - gerne braisseret og gerne serveret med svampe eller trøffel.

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
barbaresco-asili_giordano
275,-

Lavet på 1/3 af hver af druerne Castelao, Aragonez (Tempranillo) og Syrah. Total afstilkning og to døgns kold præmaceration. Gæret ved relativ lav temperatur for at bevare en kølig frugtighed.

God intens frugtighed i duften med noter af brombær, solbær og jordbær, viol og sort peber. Medium fyldig med god, frugtig intensitet og mineralitet. 

Frisk, saftig vin med en struktur, der passer godt til kødretter med lam eller gris.

Land:
Portugal
Område:
Lisboa
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
tinto_quinta_da_boa_esperanca
100,-

100 % Pinot Noir plantet i 1973 fra 1. cru marken Marconnets, der giver relativt kraftige vine. Vinificeret uden afstilkning og lagret på brugte fade.

Balanceret koncentration og karaktér af røde bær. Relativt tanninrig og muskuløs med et pænt lagringspotentiale.

Til retter med fuglevildt, kylling eller kalv.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
simon_bize_savigny_les_beaune_marconnets
550,-

Pour ma gueule betyder noget i retningen af til min mund og er betegnelsen for den vin, man gemmer til sig selv og sine venner - en enkel og letdrikkelig vin.

Lavet på Pinot Noir fra unge stokke i en mark plantet af Pedro Parra i 2011 med høj plantetæthed. Pedro Parra er sydamerikas førende jordbundsekspert og stor Bourgogne-entusiast, så der er ingen tvivl om, at han har valgt det perfekte match mellem druesort, jordbund og klima.

Ret tæt i stilen for en Pinot Noir - god modenhed i frugten balanceret af en fin friskhed. 

God vin til fjerkræ og fuglevildt samt lamme og kalvekød.

Land:
Chile
Område:
Itata
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
100,-

100 % Nebbiolo fra marken Rivera i kommunen Castilione Falleto. Vinene fra Castiglione Falletto har en imponerende kombination af elegance og tæthed samt potentiale for et langt liv. 15-20 dages maceration og gæring (naturlig) og derefter 36 måneders lagring på store fade og 24 måneders lagring på flaske.

Stor intensitet med noter af krydderurter, lakrids og røde kirsebær. Lang, kompleks og velbalanceret med elegante tanniner og en frisk syre.

Til kraftige retter med vildt, oksekød eller lam.

 

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
barolo_roche_rivera_oddero
750,-

Flot klassisk Barolo fra Sarmassa og Terlo markerne lagret på store gamle fade.

Klassisk Barolo næse med røde, tørrede roser, lidt marcipan og balsamico. Elegant smag med røde bær, svampe og lidt jordbund, faste modne tanniner - lang finish med et mineralsk udtryk.

Fin Barolo til mellemfyldig kødretter med oksekød, kalv eller lidt kraftigere fuglevildt - server enkelt tilbehør gerne med lidt citron til. Det blødgør vinen.

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
14 %
barolo_scarzello_ny
350,-

100 % Gamay fra marken Roche Guillon i Fleurie. Roche Guillon er en stejl mark, der går op i en højde af 350 meter over havet. Jordbunden er pink granit med ler og vinstokkene har en høj alder. Der dyrkes biodynamisk, men ind til videre er de kun certificeret økologisk. Vinificeret med hele klaser semi carbonique og modnet på 2-3 år gamle, store fade.

Elegant og mineralsk med noter af kirsebær, skovjordbær, hvid peber, røg og viol. Stor intensitet, saftig friskhed, markant mineralitet og flot længde - super glas cru-Beaujolais.

Til charcuterie, røget andebryst, stegt kylling - til grill, til marineret kød.

Land:
Frankrig
Område:
Beaujolais
Servering:
13 - 15 °C
Alkohol:
13 %
235,-

Bemærk 1 liter! Så er der lige et par glas mere i hver flaske...

75 % Grenache og 25 % Syrah fra de unge stokke på Chateau Fortias Chateauneuf-du-Pape marker, ingen fad.

Stokkene skal være 6 år gamle før de bliver brugt til Chateauneuf-du-Pape, derfor er Baby Fortia en Chateauneuf på gule plader....

Sødmefuld næse med modne hindbær, kirsch og kardemomme. Saftig og frugtdrevet smag med masser af charmerende røde bær, bløde tanniner og en letkrydret finish.

Vinens friske frugtighed gør den velegnet til retter med et sødmefuldt udtryk, det kan være sødmefulde kødtyper som and eller lam, eller stegte rodfrugter, marinader med honning o.s.v

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14,5 %
le_bernard_le_saint_igp_-_ch_teau_fortia
150,-

70 % Grenache, 20 %Syrah og 10 % Mourvèdre fra vinstokke med en gennemsnitsalder på 40 år.

Modnet 2 år på store fade, hvoraf halvdelen er nye. 

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
gigondas_guigal
220,-

Ren Pinot Noir fra et lille plot i Beaune på 0,3 ha dyrket biodynamisk. Beaune er ofte en overset kommune – måske pga. af manglen på Grand Cru marker – men her er rigtigt gode køb at finde fra de bedste producenter.

Fin aroma af røde kirsebær, tranebær og let lavendel. Saftig, præcis og med elegant bid i eftersmagen.

Klassisk Bourgogne er alsidige madvine. Går fint til lette retter med stegt fisk, lyst fjerkræ, fuglevildt og kalvekød, svampe og kål fungerer rigtig som tilbehør.

 

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
275,-