Vine

Vi sælger vine af høj kvalitet - hovedsageligt fra små producenter, der selv har fingrene i mosten. Vi fokuserer på vine med friskhed og struktur - vine, der går godt til mad
Filtrer efter
Vælg vintype
Vælg drue
Vælg land
Vælg område
Vælg vingård
Vælg måltid
Vælg tilberedning
Vælg rettens udtryk
Vælg anbefalinger
Vis kun biodynamiske vine
Vis kun økolgiske
Vælg sortering

Topvin fra Mengoba. Lavet på Mencia og en lille smule Estaldina fra ca 80 år gamle stokke fra marker i ca. 700 meters højde over havet. Markerne pløjes traditionelt med okser som et af de sidste steder i Spanien. Druerne høstes i hånden og hele vinificeringen foregår i det samme vinfad - store fade af fransk eg, hvor vinen opholder sig i 11 måneder inden den flaskes uden filtrering, men med en let klaring.

Meget intens duft af solbær, solbærblad, sorte kirsebær, hindbær,  violer og røg. Smagen er også superintens, flot balanceret med en meget ren frugtighed, frisk syre og højt niveau af silkebløde tanniner - meget, meget lang eftersmag.

Stor vin med en kompleks struktur, der kan klare ret kraftige kødretter med tætte saucer - både af okse, lam og vildt. 

Land:
Spanien
Område:
Bierzo
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
230,-

100% Pinot Noir fra topmark i Nuits St. Georges med 50 år gamle vinstokke, fadlagret 18 måneder på små fade, heraf 50% nye fade.

Fyldig Pinot Noir næse med intense noter af modne blåbær, kirsebær og krydderurter. Fyldig smag med modne mørke bær og for Pinot Noir ret markante men modne tanniner, elegant eftersmag med et mineralsk præg.

Virkelig flot Bourgogne som kan håndtere forholdsvis kraftige kødretter kalv og fuglevildt fungerer rigtig godt, svampe, kål, og rodfrugter går også rigtig godt. Skal det være dekadent som prøv klassisk Tournedos Rossini med kalvemørbrad, foie gras og trøffel...

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
600,-

Ren og saftig Crozes-Hermitage lavet på ren Syrah fra ca 30 år gamle vinstokke. Høstet og sorteret i hånden. Vinificeret i beton med fuld afstilkning og uden tilsætning af gær. Halvdelen af vine er lagret 12 måneder på gamle barriques mens halvdelen er lagret på cementtank.

Duft af brombær, blomme, viol og bacon. Tæt i smagen med godt syrebid - lang og ren eftersmag.

Velegnet til retter med lam, gris eller okse. Giv vinen et 3-5 års lagring fra høsten og den udvikler mere animalske noter, der matcher vildt rigtig godt.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
240,-

100% Pinot Noir fra topmark i Nuits St. Georges med 50 år gamle vinstokke, fadlagret 18 måneder på små fade, heraf 50% nye fade.

Fyldig Pinot Noir næse med intense noter af modne blåbær, kirsebær og krydderurter. Fyldig smag med modne mørke bær og for Pinot Noir ret markante men modne tanniner, elegant eftersmag med et mineralsk præg.

Virkelig flot Bourgogne som kan håndtere forholdsvis kraftige kødretter kalv og fuglevildt fungerer rigtig godt, svampe, kål, og rodfrugter går også rigtig godt. Skal det være dekadent som prøv klassisk Tournedos Rossini med kalvemørbrad, foie gras og trøffel...

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
725,-

100 % Pinot Noir fra 1. cru marken Clos St. Marc. Clos St. Marc er den mindste Monopole-mark i Nuits St. Georges. At det er en Monopole-mark vil sige, at der kun er een ejer. Marken ligger i Premeaux lige ved Rions ejendom og er stort set indkapslet af 1. cru marken Argilieres, men Clos St. Marc har en dybere jordbund og giver kraftigere vine. Clos St. Marc er noget af det ypperste Nuits St. Georges, der kan findes - særligt, hvis man kan lide Rions luftige stil.

Vinstokkene på marken, der er knap en ha stor, er ca 60 år gamle. Efter en grundig sortering gæres frugten naturligt på rustfrit stål og lagres derefter på små fade (50 % nye) i 18 måneder.

Vinen har intens duft af vilde kirsebær, blå blommer og mint. Fyldig Bourgogne med fine, støvede tanniner og lang eftersmag.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
clos_st_marc_nuits_rion
795,-

Ren Pinot Noir fra tre plots på i alt fire ha i Gevrey-Chambertin dyrket biodynamisk. Vinificeret uden tilsætning af gær og med 35-40 % hele klaser. Lagret på små fade, hvoraf ca 10 % er nye, i et års tid.

Den har en meget flot kombination af Gevrey’s maskuline struktur og en saftig, elegant frugt. Letkrydret med aromaer af røde bær. Fine tanniner og god friskhed.

Klassisk Bourgogne er alsidige madvine. Går fint til lette retter med stegt fisk, lyst fjerkræ, fuglevildt og kalvekød, svampe og kål fungerer rigtig som tilbehør.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
825,-

Fra 1. cru mark, der er meget stenet i toppen og med dybere topjord i bunden. Bize har ca 1 ha, der er plantet i 1962 og 1963. Ingen afstilkning, intet nyt fad, naturlig gæring.

Fra den flotte årgang 2008, der fra starten nok blev regnet for værende for let, men som har vist sig at udvikle sig helt fantastisk og give meget rene, transparente vine med en utrolig balance, friskhed, lethed, elegance og parfume.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
12,5 %
500,-

Ren Pinot Noir fra 1. cru marken "Cras", som er en topmark på Villages-niveau og giver vin med kvalitet som 1. cru. "Cras" har et stort indhold af kalksten i jordbunden og regnes for en af de allerbedste 1. cru marker i Chambolle. Vinen har ligget ca. 18 mdr. på fad, hvoraf ca. 30 % er nye.

Herlig duft af hindbær og jordbærmarmelade med et let jordet element - på en god måde. Intens bærfrugt i smagen med god struktur. Lang eftersmag.

Klassisk Bourgogne er alsidige madvine. Går fint til lette retter med stegt fisk, lyst fjerkræ, fuglevildt og kalvekød, svampe og kål fungerer rigtig som tilbehør.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
595,-

Lavet på den meget sjældne Estaladina. Selv om der findes gamle stokke med Estaladina spredt rundt i Bierzo, kom druen ikke med, da bierzo DO blev etableret, så vinene på denne drue kan kun klassificeres som Vino de Mesa. Man mener, at Estaladina er identisk med Merenzao, der kendes i Valdeorras og som igen er identisk med den mere kendte Trousseau fra Jura. Imidlertid er Estaladina og Merenzao ikke helt identiske at se på, så måske er Estaladina en unik sort for Bierzo. Der arbejdes på at få den indlemmet i reglerne for DO Bierzo, da kvalitetspotentialet er rigtig højt.

Druerne kommer fra en mark med ca 70 år gamle stokke i beliggende 5-600 moh. Druerne høstes i hånden, trædes med fødderne og gærer med stilke i to amphoraer. Tappes på flaske efter ca 9 måneder - ingen filtrering og ingen svovl.

Elegant duft med stor intensitet og elementer af viol, frisk mynte, brombær og mineralitet. Helt fantastisk friskhed og balance i smagen - høj syre, stor intensitet! Lang, lang afslutning...

Klarer alle retter med kød - vinen fortjener en vellavet sauce.

Land:
Spanien
Område:
Bierzo
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
estaladi_a_gregory-perez
350,-

100 % Barbera fra bunden af Barolo-marken "Vigna Merenda" der ligger midt på Sarmassa marken, fadlagret på 2500 liters fade.

Intens luksus Barbera med flot næse med kirsebær, syltede brombær, læder og en anelse flødekaramel. Fyldig smag med masser af moden mørk frugt, fin syre og en lang eftersmag.

Flot vin til kødretter med indkogte saucer, hvor Barberas syre renser godt op i mundhulen.

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
14,5 %
barbera-superiore_scarzello
180,-

Vigna Rionda er en af de mest historiske og berømte cru'er i Serralunga d'Alba - ja faktisk i hele Barolo. I 2012 udgav Alessandro Masnaghetti en uhyre seriøs rating af de officielle cru'er på baggrund af nøje smagning af årgangene 2001-2008. Ratingen går fra 1 til fem stjerner og går nogle steder på tværs af den gængse opfattelse af, hvilke cru'er der er de bedste. Det skyldes at nogle af kommunerne i Barolo-zonen har været for grådige, da de skulle definere, hvad der hørte til de enkelte cru'er. Det har betydet, at mange af cru'erne er blevet alt for store, og at man derfor ikke kan stole på, at fx en Barolo Cannubi har den kvalitet, man kan forvente af det berømte navn.

Toppen af klassifikationen - de fem stjerner - er yderligere opdelt i to grupper, og Vigna Rionda ligger i den helt ekslusive gruppe, der bare består af fire marker Brunate (La Morra / Barolo), Cerequio (La Morra / Barolo), Rocche di Castiglione (Castiglione Falletto / Monforte) og Vigna Rionda (Serralunga d'Alba).

Vigna Rionda har sydlig eksponering og en høj beliggenhed, hvilket giver modne druer samtidig med at syren bevares. Vinene fra Serralunga er som tommelfingerregel længelevende og strukturerede og dette gælder i endnu højere grad vinene fra Vigna Rionda.

Der dyrkes uden brug af pesticider, druerne høstes i hånden og gæres naturligt med skaller i 16-20 dage. Derefter lagres vinen 36 måneder på store (brugte) fade af fransk eg og 24 måneder på flaske inden den kommer på markedet.

Årgang 2012 ifølge Vinous - 91+ p.
"A vintage of slender, mid-weight wines with lovely radiance and open-knit fruit. The 2012s should drink well with minimal cellaring. The year started off with one of the coldest and most severe winters on record. Hail was an issue in many spots during the summer, while harvest took place in mid-October, as is the norm these days. There is quite a bit of variability in 2012; some wines are medium-bodied and lifted, while others are much deeper and richer. The main signature of 2012 is freshness and forward fruit. Structurally, the wines are quite forward and delicious young, with elements of both 2005 and 1998."

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14,5 %
rionda_luigi_oddero_barolo
975,-

100 % Pinot Noir fra en lille mark på 0,77 ha tilplantet i 1999 lige uden for appellationsgrænsen for Gevrey-Chambertin - dyrket biodynamisk. Lagret på brugte fade.

Frisk og levende vin domineret i duft og smag af røde bær og urter. Herlig saftighed - let drikkelig. Rigtig meget Bourgogne til prisen.

Velegnet til lettere retter med fjerkræ.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
12,5 %
bourgogne_rouge_rossignol_trapet
230,-