Vine

Vi sælger vine af høj kvalitet - hovedsageligt fra små producenter, der selv har fingrene i mosten. Vi fokuserer på vine med friskhed og struktur - vine, der går godt til mad
Filtrer efter
Vælg vintype
Vælg drue
Vælg land
Vælg område
Vælg vingård
Vælg måltid
Vælg tilberedning
Vælg rettens udtryk
Vælg anbefalinger
Vis kun biodynamiske vine
Vis kun økolgiske
Vælg sortering

100 % Sangiovese Grosso fra markerne Prata og Torre, der ligger hhv. 500 og 320 moh. Der er egentlig tale om deklasseret Brunello, da det afgøres efter nogle måneders lagring, hvilke fade, der skal blive til Rosso og hvilke til Brunello. Gæret uden tilsætning af gær i 28-30 dage og efterfølgende lagret 8-10 måneder store, bruge fade af slavonsk eg og endelig lagret 4-6 måneder på flaske inden vine sendes på markedet.

Meget ren duft af kirsebær og blomster - senere en spændende animalitet - smagen er saftig, charmerende og indbydende med frisk syre og ganske fine, elegante tanniner og en ret lang eftersmag.

Sangiovese-vine er generelt mellemfyldige med ret høj syre og et medium tanninniveau. Det gør dem velegnede til fjerkræ, kalv og indmad - kødtyper, hvor smagen ikke må blive overdøvet, men som samtidig kræver lidt modstand af vinen for at matchet skal blive perfekt.

Land:
Italien
Område:
Toscana
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
14 %
140,-

Lavet på 65 % Corvina, 30 % Rondinella og 5 % andre lokale druesorter. Høstet i hånden og tilsat amaronekvas for en andengæring. Derefter lagret et år på store (2000 l.) egetræsfade.

Har netop den kombination af frisk kirsebærfrugt og det fløjlsbløde rosinpræg, man får fra Amarone, som gør en Ripasso til noget særligt. 

God madvin til de fleste kødretter - prøv den til lammekebab med spidskommen og citron.

Land:
Italien
Område:
Valpolicella
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14,5 %
ripasso_begali_lorenzo
140,-

Lavet overvejende på Grenache blandet med Carignan og Alicante Bouschet fra marker i 200-350 moh. Dyrket biodynamisk (certificeret øko) og vinificeret så naturligt som muligt: ingen tilsætning af gær, ikke filtreret. Gæret og lagret på cement og flasket med minimal svovl.

Super charmerende vin med aroma af kirsebær, mynte og en smule sort peber. Saftig og let, læskende og letdrikkelig vin - burgundisk i sin lethed og renhed med fin syre og fine tanniner.

Frokost og festvin - til tapas og småretter, til uhøjtidelig sammenkomst. Flot til kylling og lette retter og helt perfekt til et udvalg af italienske skinker og pølser.

Land:
Italien
Område:
Toscana
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
12,5 %
150,-

100 % Silvaner fra Frankens bedste vinmark; Grosse Lage (Grand Cru) Escherndorf am Lumpen 1655 - den bedste del af Escherndorfer Lump-marken. Vinificeret på stål og store, gamle træfade.

Stor friskhed og udpræget mineralitet allerede i næsen - fokuseret og intenst. Mineralitet og syre dominerer også smagen og der udfolder sig på en gang en enorm renhed og masser af muskler.

En gastronomisk vin, der klarer stort set alt mad. Giv den dog gerne noget udfordring i form af kraftig kost som fx gris, hummer eller havtaske

Land:
Tyskland
Område:
Franken
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13,5 %
375,-

100 % Chardonnay gæret naturligt og lagret 9 måneder på små fade af fransk eg - hovedsageligt let brugte. Efter 9 måneders lagring laves et blend af de fade, der viser den frugtprofil og friskhed, man gerne vil have i Filius-serien.

Citrus og tropisk frugt pakket ind i noter af ymer, smeltet smør og let røg. Medium fyldig og elegant med frisk syre og en ret lang eftersmag.

Velegnet til klassiske retter med stegt fisk eller skaldyr, og er også rigtig flot til stegt kylling.

Land:
Australien
Område:
Margaret River
Servering:
9 - 12 °C
Alkohol:
12,5 %
chardonnay_filius_vasse_felix
180,-

En af de største Grüner Veltlinere, der laves i Østrig

100 % Grüner Veltliner fra marken Lamm, der har fået 1. Lage status og regnes for en af de bedste marker i Østrig for Grüner Veltliner. Marken ligger nedenfor Heiligenstein, der er topmark for Riesling. Gæret og modnet 6 mdr. på store fade af Østrigsk eg.

Kompleks vin med noter af citrus og frugt i form af grape, citron, kvæde og solbær, men også tobak, nødder og peber. Fyldig og intens smag, med velbalanceret syre og lang eftersmag.

Lamm bliver altid toprated i diverse medier og regnes i dag for en af Østrigs bedste Grüner Veltlinere.

Grüner Veltliner i denne klasse klarer næsten alle retter bortset fra desserter. Dog bør maden have noget intensitet, da vinen ellers vil overdøve. God til retter med fisk og skaldyr, men er næsten allerbedst til kogt eller sprængt kød af gris eller kalv. Grüner Veltliner i en kraftig udgave som her, er en af de bedste vine til at kapere retter, hvor peberrod spiller en fremtrædende rolle. I Østrig drikker de Grüner Veltliner til nationalretten oksespidsbryst med peberrod (tafelspitz).

Land:
Østrig
Område:
Kamptal
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13,5 %
350,-

Lavet på 86 % Tempranillo, 10 % Cabernet Sauvignon og 4 % Merlot fra lavtydende plots. Druerne høstes i hånden og sorteres af to omgange, inden de vinificeres. Lagret 14 måneder på nye barriques af fransk eg. Drueblandingen af Tempranillo og Cabernet kender man også fra Villacreces berømte nabo Vega Sicilia. Druerne fra Finca Villacreces har da også tidligere været brugt til både Vega Sicilia og Flor de Pingus.

Koncentreret og intens vin med expressiv duft af kaffe, toast, blåbær, solbær og jordbær. Meget fyldig i munden, flot balanceret og meget intens. Lang, lang eftersmag.

Vinen er velegnet til kraftige retter med kød af høj kvalitet. Lam, oksekød og vildt ledsaget af en intens sauce vil alle være flot til den fornemme vin. 

Land:
Spanien
Område:
Ribero del Duero
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
14 %
625,-

Lavet overvejende på Merlot blandet med hovdsageligt Cabernet Sauvignon samt en smule Petit Verdot og Carmenere. Dyrket biodynamisk siden 2005 men uden certificering. Høstet i hånden, vinificeret naturligt, modnet ca et år på en blanding af nye og brugte fade. Flasket uden filtrering, klaring og næsten uden svovl.

Klassisk aroma med noter af cassis, sorte kirsebær, hindbær, mentol og krydderi fra fadet. Ren og saftig i frugten med medium tannin - flot længde.

Til retter med lam, løbende vildt eller oksekød.

Land:
Frankrig
Område:
Bordeaux
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
mirebeau_bordeaux
250,-

Topvinen fra Matthias Gaul er 100 % Pinot Noir fra St. Stephan i Asselheim i det nordlige Pfalz - vinen, der to gange er blevet kåret til bedste Pinot Noir/Spätburgunder i Tyskland. Kold maceration før naturlig gæring og derefter modnet på nye fade af fransk eg.

Elegant farve og overvældende intens duft af blå blommer, sorte kirsebær, lidt blåbær, urter og med en let røget vanilietone fra fadet. Smagen følger godt op på duften med fyldig, lækker, kølig frugt, blide tanniner og en enorm lang eftersmag.

Elegant vin med stor intensitet, der favner både lettere forretter med fjerkræ eller kød samt lidt kraftigere hovedretter med fx fuglevildt, lam eller kalv. 

Land:
Tyskland
Område:
Pfalz
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
mathias_gaul_st_stephan
995,-

100 % Gamay fra mark beplantet i 1968 med granit i jordbunden. 2016 er første årgang fra Lafarge-Vial på denne mark og der dyrkes biodynamisk fra starten. Høstet i hånden og gæret naturligt med ca 1/4 stilke. Lagret et år på brugte fade.

Klassisk næse med kirsebær og sort peber - intens, kompleks og med udtalt mineralitet. Virkelig fremragende balance og finesse med flot længde. Kan drikkes ungt, men bør nok gemmes minimum 3-4 år fra høståret.

Beaujolais er fantastisk til mad. Med sin rene frugt og ret høje syre er det en "catch-all", der generelt er god til mad. Klassiske match er paté og charcuterie, men vinene fra Beaujolais er gode til mange andre ting - mad på grill fx , der jo som regel bare serveres med enkelt tilbehør og udendørs på en varm sommerdag. Bør drikkes mellem 14 og 16 grader. Beaujolais'erne fra Lafarge-Vial er dog noget mere burgundiske end normalt og har et ret stort gemmepotentiale og mere finesserige gastronomiske muligheder.

Land:
Frankrig
Område:
Beaujolais
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
12,5 %
cote_de_brouilly_lafarge_vial_ny
325,-

Lavet på 65 % Mourvèdre, 25 % Cinsault og 5 % Grenache. Druerne høstes i hånden og er dyrkede uden brug af kemikalier. Gæret på cement og modnet på store fade (30-80 hl.) af eg i 18 måneder.

Domineret af mørke bær - brombær og solbær - med en underliggende note af modnet kød og en frisk myntetone. Faste tanniner og en lang eftersmag.

En vin, der i sin ungdom klarer kraftig mad, fx rødt kød med intens sauce eller retter med højt fedtindhold som confiteret and. Med alderen bliver vinen meget kompleks og udvikler en stor vifte af tertiære aromaer (skovbund, trøffel, modnet kød osv.)

Land:
Frankrig
Område:
Bandol
Servering:
14 - 18 °C
Alkohol:
14 %
250,-

Lavet på ren Syrah fra stokke med en gennemsnitsalder på 35 år - hovedsageligt fra stejle skråninger i Crozes-Hermitage. Lagret 18 måneder på brugte barriques og foudres af fransk eg.

Duft af brombær, solbær, jordbær, peber, vanilie og krogmodnet oksekød. Fyldig smag med kølig frugtighed og god tyngde, men stadig meget elegant og frisk.

Når vinene fra Nord-Rhône er bedst, har de en uforlignelig kombination af styrke og elegance. Denne vintype kan have aromaer, der minder om velhængt kød, og passer faktisk fint til mad, hvor kødsmagen er fremtrædende, som i vildt eller rødt oksekød. Klassisk vin til "Steak Frites" med Bearnaise eller kryddersmør.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
13 %
170,-