Vine

Vi sælger vine af høj kvalitet - hovedsageligt fra små producenter, der selv har fingrene i mosten. Vi fokuserer på vine med friskhed og struktur - vine, der går godt til mad
Filtrer efter
Vælg vintype
Vælg drue
Vælg land
Vælg område
Vælg vingård
Vælg måltid
Vælg tilberedning
Vælg rettens udtryk
Vælg anbefalinger
Vis kun biodynamiske vine
Vis kun økolgiske
Vælg sortering

Ren Sauvignon Blanc fra Wairau og Rapaura i Marlborough. Vinificeret på stål - ingen fad.

Intens aroma af hyldeblomst, passionsfrugt, moden grape, solbær og stikkelsbær. Sprød og fyldig smag med god friskhed og en lang eftersmag.

Velegnet til grønne og hvide asparges, råmarineret fisk eks, Ceviche, med koriander og chili, og til fiske og fjerkræretter med asiatisk tilsnit. Til det danske sommerkøkken. Fin til stegt fisk og rigeligt m. citron.
Land:
New Zealand
Område:
Marlborough
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
13 %
saint_clair_sb_ny_aargang
Spar 420,-
135,-
100,-
135,- pr. flaske. Ved køb af 12 flasker spar 420,-

100 % Riesling fra Marlborough i New Zealand lavet i tysk spätlesestil. Vinificeret og lagret på ståltank for at bevare så frisk et udtryk som muligt.

Duften er domineret af citrusfrugter særlig lime, mandarin og citron med et let floralt element. I smagen er det moden lime og grape, der dominerer med et markant mineralsk element. 
Vinen er off-dry, dvs. der er en lille smule restsukker. Den fremstår dog næsten tør, da sødmen er balanceret af en ret høj syre.

Den frisk syre i vinen gør den god til retter, man typisk vil tilføre syre - fisk og skaldyr samt lidt fede retter med svinekød. Den lette sødme gør, at vinen kan klare let sødme i form af fx æbler. Sødmen og frugtigheden gør også vinen til det spicy asiatiske køkken som fx thaikøkkenet.

Land:
New Zealand
Område:
Marlborough
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
10,5 %
Spar 420,-
135,-
100,-
135,- pr. flaske. Ved køb af 12 flasker spar 420,-

100 % Pinot Noir fra marker i Marlborough med lavt udbytte. Lagret på en blanding af nye fade, gamle fade og ståltank.

Dejlig aroma af mørke bær og aromatiske blommer. God intensitet i smagen med noter af kirsebær, solbær, blommer og jordbær. Flot længde i eftersmagen med et strejf af vanilie.

Pinot Noir giver forholdsvis lette vine, der passer særlig godt til retter med fuglevildt og kylling, samt til kalvekød og ikke for kraftige retter med lammekød . Pinot Noir går også rigtig fint i spænd med svampe - særligt, når vinen har lidt alder.

Land:
New Zealand
Område:
Marlborough
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
Spar 120,-
145,-
125,-
145,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 120,-

Ren Chardonnay fra forskellige marker i Wairau, der er et af de bedste underområder i Marlborough. Overvejende lagret på fade af hhv. fransk og amerikansk eg.

Aromaer af hvid fersken, mandel og moden grape. Mellemfyldig med god smagsintensitet og rigtig fin syre. Lang eftersmag.

Vinen kombinerer på fin vis fylde og intensitet med friskhed og elegance. Den er derfor velegnet til fx retter med fisk og skaldyr, hvor hovedemnet har fine og sarte smagselementer, men hvor saucen ofte har noget tyngde fra smør eller fløde. Klarer også let spicy elementer. God til jomfruhummer.
 

Land:
New Zealand
Område:
Marlborough
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
14 %
135,-

Ren Chardonnay fra forskellige marker i Wairau, der er et af de bedste underområder i Marlborough. Overvejende lagret på fade af hhv. fransk og amerikansk eg.

Aromaer af hvid fersken, mandel og moden grape. Mellemfyldig med god smagsintensitet og rigtig fin syre. Lang eftersmag.

Vinen kombinerer på fin vis fylde og intensitet med friskhed og elegance. Den er derfor velegnet til fx retter med fisk og skaldyr, hvor hovedemnet har fine og sarte smagselementer, men hvor saucen ofte har noget tyngde fra smør eller fløde. Klarer også let spicy elementer. God til jomfruhummer.
 

Land:
New Zealand
Område:
Marlborough
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
14 %
135,-

100 % Syrah fra området Gimblett Gravels i Hawkes Bay på nordøen af New Zealand. Jordbunden i Gimblett Gravels er gammel flodbund med sandet jordbund og gruset undergrund, hvilket giver en god dræning. Gimblett Gravels har fået status som et af de bedste terroirs for Syrah på linie med Nord-Rhône og de bedste områder i Australien. Lagret 10 måneder på en blanding af nye og gamle fade af fransk eg.

Vinen har klassiske Syrah-noter af modne mørke bær, peber og let krydret fad. Smagen er intens af blå blommer og mørke bær med fine tanniner, frisk balancerende syre og en lang eftersmag.

Syrah er karakteriseret ved mørke bær, noter af sort peber og kan ofte have elementer af modnet kød. Det er en vin, der i ikke alt for varme klimaer har en fin syre og den har et tanninindhold over middel.

Den er generelt god til retter med vildt eller rødt kød 

Land:
New Zealand
Område:
Hawkes Bay
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
170,-
100% Pinot Noir fra marken Doctors Creek. Elegant og aromatisk med masser af saftige modne kirsebær, violer, og rød blomme. Blød tanninstruktur med en fin syre balance og en kompleks toasted finish.
 
Vinificeret med 10 % hele klaser og lagret på en blanding af 39% nyt fransk fad og ældre franske barriques. Smagt regelmæssigt indtil den rette balance blev opnået ved 10 måneder.
Fin og ren intensitet i frugten, milde tanniner og en god syre gør vinen rigtig fin til mellemfyldige retter med intens smag - lam med rodfrugter, stegt foie gras, grillet tun.
Land:
New Zealand
Område:
Marlborough
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
180,-

100 % Sauvignon Blanc fra kølige kystnære marker i Marlborough, ingen fad.

Ekspressiv næse med citrus, stikkelsbær, passionsfrugt og hyldeblomst. Intens og kompleks smag med mange af de samme elementer kombineret med en lang mineralsk finish. Stor Sauvignon Blanc.

Spændende madvin til moderne køkken med tryk på krydderierne. Klarer det meste fisk, skaldyr og lyst fjerkræ. Gerne retter med et orientalsk præg i form af ingefær, lime, mild chili etc.

Land:
New Zealand
Område:
Marlborough
Servering:
8 - 9 °C
Alkohol:
13 %
185,-

Topchardonnay fra Saint Clairs egen mark "Omaka". Vinen er lagret 10 mdr. på amerikansk eg, hvoraf  ca. 50 % af fadene er nye. Den endelige udvælgelse af, hvilke fade, der skal indgå i den færdige vin, foretages først når fadlagringen er ovre.

Omaka Reserve har en intens duft af fersken, mango, ristet brød og vanilie. Smagen er fyldig, men med et fast, forfriskende syrebid og en lang eftersmag. 
 
Passer godt til fisk, skaldyr eller fjerkræ på grill og de samme råvarer med cremede saucer. Passer også godt til fyldigt smagende komælksoste.
Land:
New Zealand
Område:
Marlborough
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13,5 %
185,-

Lavet på 100 % Pinot Noir fra Saint Clairs egne marker i Omaka Valley. Druerne er høstet i hånden - nogle er afstilkede og nogle er vinificeret med stilke. Lagret 10 måneder på barriques af fransk eg - heraf 28 % nye.

Kompleks og intens næse med elementer af solbær, hindbær, kirsebær, vanilie, krydderier og kaffe.
Milde og bløde tanniner understøtter en frisk og fyldig frugtighed med imponerende intensitet og lang, vedvarende eftersmag.

Vinen er med sin elegante og kølige, intense frugt og strukturen fra fadlagringen egnet til mellemfyldige og elegante retter med lam, kalv, vildt eller fjerkræ. Særlig god sammen med intense saucer.

Land:
New Zealand
Område:
Marlborough
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
200,-