Vine

Vi sælger vine af høj kvalitet - hovedsageligt fra små producenter, der selv har fingrene i mosten. Vi fokuserer på vine med friskhed og struktur - vine, der går godt til mad
Filtrer efter
Vælg vintype
Vælg drue
Vælg land
Vælg område
Vælg vingård
Vælg måltid
Vælg tilberedning
Vælg rettens udtryk
Vælg anbefalinger
Vis kun biodynamiske vine
Vis kun økolgiske
Vælg sortering

Riesling fra Ried Gaisberg (Erste Lage) lavet på samme måde som vinene blev lavet af munkene på Schloss Gobelsburg i starten af forrige århundrede, dvs; forsigtig presning, gæret uden tilsætning af gær og uden temperaturstyring på meget store fade, ingen filtrering men derimod tre gange omstikning. Lagret på meget store fade i 18 måneder, hvilket ikke giver duft eller smag af fad, men er med til at give en svag iltpåvirkning, der giver en fyldigere vin.

Vin med fylde, sitrende nerve og en enorm intensitet. Mineralsk og med masser af citrus, abrikos og pære i frugten - kompleks og balanceret med lang eftersmag.

Riesling af denne kvalitet og intensitet er fantastisk madvin. Syren og mineraliteten gør, at den kan klare selv kraftig mad og dens balance og kompleksitet gør den egnet til det meste. Særlig velegnet til retter med skaldyr og til gris - begge dele gerne med indslag af æble eller tropisk frugt.
 

 
Land:
Østrig
Område:
Kamptal
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13,5 %
300,-

Flot luksusrosé lavet på fadgæret Mourvèdre med lidt Syrah og Grenache. Lagret på egetræsfade i 3 måneder.

Vinen har en fyldig aroma af jordbær, hindbær og blomme med et let strejf af vanilie. Smagen er fyldig for en rosé med noter af røde bær og et ganske let touch af tannin.

Rosé er strålende madvin, der klarer både fisk, skaldyr og lette kødretter. Rosé er rigtig godt til spicy orientalsk med og til middelhavsmad med elementer af tomat og hvidløg. Capitelles Rosé hører til blandt de kraftigere vine i kategorien og klarer generelt lidt kraftigere retter. Prøv den også gerne til det grillede kød på en varm sommerdag.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Alkohol:
13,5 %
130,-

Ren Pinot Noir på godt 2 ha stor mark beliggende relativt højt over Savigny-les-Beaune. Marken er plantet i starten af 70'erne. Vinen er lavet med delvis hele klaser - dvs. at stilkene kommes med i gæringskarret. Det kræver absolut sunde druer, men har man det, kan der være flere fordele i det. Det er med til at holde alkoholen nede, det er med til at holde gæringstemperaturen nede (hvilket giver en friskere vin) og tanninerne fra stilkene er med til at strukturere vinen. Gæret naturligt og lagret på brugte fade af egetræ for at få den renest mulige frugtaroma.

Så flot som man kan forestille sig en basis Bourgogne Rouge! Ren duft af røde bær - hindbær, kirsebær, ribs og med nogen dybde. Saftig, elegant og lang eftersmag.

Velegnet til elegante kødretter som fjerkræ eller kalv. Kan klare tæt sauce, men gerne lidt lettere tilbehør. Flot, flot madvin!

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
295,-

Elegant Chambolle-Musigny på 100 % Pinot Noir, lavet helt klassisk med meget traditionel vinifikation og efterfølgende lagring på små egefade.

Chambolle-Musigny hører til de mest elegante Bourgogner.Fine noter af røde bær, rose og viol. Smagen er elegant med faste tanniner og en lang finish.

God madvin som både understøtter elegante og lette retter med fx fjerkræ, men som også kan klare selv ret kraftige med oksekød.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
400,-

100 % Nebbiolo fra Cru-marken Asili, der ligger i Barbaresco kommune og regnes for en af de bedste marker i hele Barbaresco-zonen. Fermenteret i 15 dage, modnet på meget store fade af slavonsk eg i 18-24 måneder og til sidst lagret på flaske i ½ år, inden vinen sendes på markedet.

På én gang elegant og intens, ren og kompleks. Domineret af røde kirsebær i duften understøttet af lak, roser og tørrede krydderurter. Godt bid i tanninerne og meget lang eftersmag.

Til oksekød eller vildt - gerne braisseret og gerne serveret med svampe eller trøffel.

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
barbaresco-asili_giordano
275,-

Flot "Baby Barolo" fra Sandrone. 100% Nebbiolo fra den bedste Nebbiolo-mark i Roero; Valmaggiore.

Druerne kommer fra sandede marker i Roero 15 km. nordvest for Alba. Markerne er uens i topografi med skiftende hældninger og ekspositioner, og høsten foregår derfor a 6-7 omgange for at sikre den nødvendige modenhed af alle druer. Druerne vinificeres hver for sig og modner 9 mdr. på store 500 l. fade og blandes lige før aftapning på flaske.

Det giver en elegant og drikkeklar "Baby Barolo" med fine toner af røde bær, roser, tørret frugt og en anelse cedertræ. Smagen er lettere og mere frugtig end Barolo - et meget elegant glas Nebbiolo.

Særdeles madvillig. Rigtig kødvin pga. den markante tanninstruktur. Velegnet til stegt okse og kalvekød m. grillede grøntsager og krydderurter. Med alderen bliver vinen mere velegnet til retter med trøfler.

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
13,5 %
280,-

Lavet på 45% Chardonnay, 43% Pinot Meunier og 12% Pinot Noir. Basisvinen har gæret på fad og har ikke gennemgået malolaktisk gæring. Begge dele er sjældent - det eneste andet hus, der bruger disse meget traditionelle metoder, er Krug. Vinen har lagret 5 år på gærresterne efter flaskegæringen. Det er med til at give vinen dybde, kompleksitet og meget fine bobler. 

Duften er frisk med aromaer af grape, lime, fersken og hvide blomster. Smagen er intens med elementer af grape og skovbund. Stor mineralitet og lang eftersmag.

Champagne er selvfølgelig aperitifvinen par excellence, men er faktisk meget velegnet til mad, og er generelt en af de mest alsidige vine, der findes. 
Fisk og skaldyr er oplagt, men de kraftigere Champagner, domineret af blå druer, er også velegnede til fjerkræ. Desuden er Champagne en af de bedste allround vine til ost.

Land:
Frankrig
Område:
Champagne
Servering:
9 - 12 °C
Alkohol:
12,5 %
6-stjerner-aarhus-update
champagne_brut_nv_gratien
395,-

En af vinverdenens helt store stjerner - toppen af international klasse.

Lavet på 89 % Syrah og 11 % Viognier fra ca 75 år gamle stokke på den stejle mark "la Mouline", der tårner sig op over byen Ampuis. På traditionel Côte Rôtie vis vinificeres den blå Syrah og den grønne Viognier sammen - det gør vinen lettere og mere parfumeret og giver faktisk en dybere og mørkere farve. Modnet 42 måneder på nye egettræsfade.

Intens duft af modne brombær, hindbær og viol samt tydelig præg af fadlagringen, der giver en krydret og letrøget karaktér. På en gang super intens og balanceret, koncentreret, rig og elegant. Expressiv og uendelig eftersmag.

Til de bedste kødretter. Vinen bør gemmes i minimum 15 år, måske mere, og serveres til det bedste kød med svampe og tæt sauce.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
13 %
2500,-

2. cru slot i Margaux, der siden 1994 har været ejet af Chanel, der har brugt store summer på at forbedre kvaliteten ved bl.a. at genindføre håndarbejde i marken og høsten samt håndsortering af druerne og bedre fade. Lavet på hovedsageligt Cabernet Sauvignon blandet med Merlot samt en smule Cabernet Franc og Petit Verdot. Modnet 18 måneder på barriques, hvoraf 60 % er nye.

Flot dybde med aromer af blåbær, brombær, hindbær, tobak og fadnoter. God dybde i smagen og med årgangens fine saftighed og elegance. Meget, meget flot længde.

Viser begyndende modenhed og vil være flot til lam med skysauce.

 

 

Land:
Frankrig
Område:
Bordeaux
Servering:
16 - 18 °C
Alkohol:
13 %
rauzan_segla_grand_cru_classe_margaux
800,-

Meget traditionel Barolo fra unik monopolmark på Sarmassa, lagret på gamle 2500 liters egefade

Meget ung men alligevel klar i udtrykket med balsamisk næse med elementer af mørke kirsebær, marcipan, tørret frugt og tjære. Intens smag med dyb mørk frugt, markante faste Nebbiolo tanniner og en enormt lang mineralsk finish. Stort gemmepotentiale.

Kraftig vin med fast struktur - masser af intensitet, tannin og syre - hvilket gør, at vinen i sin ungdom kræver intens mad. Kødretter med tæt sauce - gør sig fortrinligt sammen med trøfler!

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
14,5 %
495,-

Blanding af Carignan, Paìs, Carmenère, Syrah, Malbec og Cinsault fra gamle upodede stokke plantet "en gobelet", dvs uden opbinding (bush vines), og som aldrig har været kunstvandet. Høstet i hånden og gæret i cementtank uden tilsætning af gær.
Lagret et år på hovedsageligt brugte fade af fransk eg.

Duft af røde kirsebær og hindbær med florale elementer af kamille og udtalt mineralitet. Smagen er frisk, balanceret og meget vedholdende med god syre og balanceret tannin.

Clos des Fous er et projekt startet af vinmarksguruen Pedro Parra i samarbejde med ønologen Francois Massoc, der er uddannet i Bourgogne og har arbejdet for stjerner som Louis Michel Liger-Belair.
Clos des Fous dyrker vin under nogle af de mest ekstreme forhold i Chile - fx i Alto Cachapoal i forbjergene til Andes i næsten 1.000 moh, eller i Malleco, Chiles sydligste vinregion, hvor skydække er med til at holde alkoholniveauet nede og give vine med balance og nerve.
Land:
Chile
Område:
Itata
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
150,-

Vigna Rionda er en af de mest historiske og berømte cru'er i Serralunga d'Alba - ja faktisk i hele Barolo. I 2012 udgav Alessandro Masnaghetti en uhyre seriøs rating af de officielle cru'er på baggrund af nøje smagning af årgangene 2001-2008. Ratingen går fra 1 til fem stjerner og går nogle steder på tværs af den gængse opfattelse af, hvilke cru'er der er de bedste. Det skyldes at nogle af kommunerne i Barolo-zonen har været for grådige, da de skulle definere, hvad der hørte til de enkelte cru'er. Det har betydet, at mange af cru'erne er blevet alt for store, og at man derfor ikke kan stole på, at fx en Barolo Cannubi har den kvalitet, man kan forvente af det berømte navn.

Toppen af klassifikationen - de fem stjerner - er yderligere opdelt i to grupper, og Vigna Rionda ligger i den helt ekslusive gruppe, der bare består af fire marker Brunate (La Morra / Barolo), Cerequio (La Morra / Barolo), Rocche di Castiglione (Castiglione Falletto / Monforte) og Vigna Rionda (Serralunga d'Alba).

Vigna Rionda har sydlig eksponering og en høj beliggenhed, hvilket giver modne druer samtidig med at syren bevares. Vinene fra Serralunga er som tommelfingerregel længelevende og strukturerede og dette gælder i endnu højere grad vinene fra Vigna Rionda.

Der dyrkes uden brug af pesticider, druerne høstes i hånden og gæres naturligt med skaller i 16-20 dage. Derefter lagres vinen 36 måneder på store (brugte) fade af fransk eg og 24 måneder på flaske inden den kommer på markedet.

Årgang 2011 ifølge Vinous - 94 p.
"The 2011 Barolos are voluptuous, racy wines with generous fruit, expressive aromatics and plenty of early appeal. The 2011 growing season got off to a very early start with a warm spring that had flowers and plants in bloom a full month ahead of schedule. It was also a very dry year with virtually no precipitation. The summer turned cooler, but dry conditions persisted. The most critical time of the year came after August 15, when temperatures soared, causing dehydration on the vine and a rapid accumulation of sugars. Still, even with all the heat, there were no spikes to speak of, just consistently higher than normal temperatures for extended periods of time. At the end of the day, though, the growing season as measured by the number of days from bloom to harvest was within the normal time frame in most places. Overall, the style of the vintage can be described as a synthesis of 2007 and 2009. As one might reasonably expect, quality is not as consistent as it is in the very best vintages. Readers will find a little bit of everything in the 2011s. Some wines are alcoholic and heavy, while others are much more refined​."

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14,5 %
rionda_luigi_oddero_barolo
975,-