Vine

Vi sælger vine af høj kvalitet - hovedsageligt fra små producenter, der selv har fingrene i mosten. Vi fokuserer på vine med friskhed og struktur - vine, der går godt til mad
Filtrer efter
Vælg vintype
Vælg drue
Vælg land
Vælg område
Vælg vingård
Vælg måltid
Vælg tilberedning
Vælg rettens udtryk
Vælg anbefalinger
Vis kun biodynamiske vine
Vis kun økolgiske
Vælg sortering

Lavet på 97 % Syrah blandet med 3 % Viognier. Vinen er gæret uden tilsætning af gær og efterfølgende lagret 12 mdr på barriques af fransk eg - hovedsageligt brugte.

Duft af brombær, viol, peber og læder. Smagen er fyldig med elegante taniner, frisk syre og en elegant afslutning.

Chilensk Syrah er kraftigere end nordrhône Syrah og elegantere end australsk Shiraz. Velegnet til kødretter baseret på okse eller vildt, men kan også fint serveres til and eller gås.

Land:
Chile
Område:
Colchagua
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
Spar 210,-
110,-
75,-
110,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 210,-

Lavet på 100 % Tinta del Toro - den lokale klon af Tempranillo. Lagret 9 måneder på fad - 50 % amerikansk eg og 50 % fransk eg. Halvdelen af fadene er nye mens den anden halvdel er et år gamle.

Dyb, sortrød farve og en frisk og sund bærpræget aroma med let vaniliepræg. Fin intensitet og koncentration i frugten med forfriskende syre, modne tanniner og en lang eftersmag.

Den meget intense smag gør vinen velegnet til kødretter med meget smag. Det let sødlige fadpræg og den fine frugtkoncentration understøtter både smagskoncentrationen i braisserede retter og det let røgede element i grillet/stegt kød. Serveres ved 14-16 grader og kan med fordel dekanteres.
 

Land:
Spanien
Område:
Toro
Servering:
14 - 15 °C
Alkohol:
14 %
Spar 120,-
100,-
80,-
100,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 120,-
"Min lille Chateauneuf" siger Yves Gras om sin yndlings Côtes du Rhône.
 
Spændende, kraftig og velbalanceret Côtes du Rhône. Vinen hedder Quatre Terres, fordi den kommer fra fire forskellige terroirs i det sydlige Rhône; Vacqueyras, Rasteau, Roaix og Seguret. Lavet på 70 % Grenache, 25 % Syrah og de sidste 5 %  er Cinsault og Carignan. Høstet i hånden og gæret uden afstilkning og uden gærtilsætning. Lagret på gamle fade et års tid.
 
Tæt og intens næse med karakter af solbær, brombær og kirsch samt sydfranske krydderurter, nelliker og viol. Smagen er meget fyldig og frugtmættet, men fint balanceret med fine tanniner og en god syre.
 
En kraftig vin, der gerne må få kraftig mad; oksekød, lammekød og kalvekød med kraftig sauce. Fin også til kød på grillen, til lammekølle med hvidløg og rosmarin og helt perfekt til klassisk, dansk julemad.
Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
15 %
Spar 120,-
120,-
100,-
120,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 120,-

Lavet på 65 % Corvina, 30 % Rondinella og 5 % andre lokale druesorter. Høstet i hånden og tilsat amaronekvas for en andengæring. Derefter lagret et år på store (2000 l.) egetræsfade.

Har netop den kombination af frisk kirsebærfrugt og det fløjlsbløde rosinpræg, man får fra Amarone, som gør en Ripasso til noget særligt. 

God madvin til de fleste kødretter - prøv den til lammekebab med spidskommen og citron.

Land:
Italien
Område:
Valpolicella
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
ripasso_begali_lorenzo
Spar 120,-
125,-
105,-
125,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 120,-

Lavet på Tinta Roriz, Touriga Nacional, Touriga Franca fra A-klassificerede marker - druemateriale som hos de store Portvinshuse bruges til Vintageport og modnet 24 måneder på store fade. Blandet af 2-3 årgange for ensartet kvalitet.

Smager som en lille vintageport med god syre, tannin og ren kirsebærfrugt. Meget velbalanceret portvin.

Nyd den let afkølet til desserter baseret på chokolade og/eller bær og frugt. Flot ostevin.

Land:
Portugal
Område:
Douro
Alkohol:
19,5 %
120,-

100 % Pinot Noir dyrket efter økologiske principper i Alto Cachapoal i 1000 meters højde. Høstet i hånden og lagret på fade af fransk eg.

Fine noter af hindbær, jordbær og viol suppleret af lidt vanilie fra fadet.

Velegnet til lidt kraftigere retter med fx fuglevildt. Flot til lam eller kalv også.

Land:
Chile
Område:
Alto Cachapoal
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
15 %
Spar 200,-
270,-
170,-
270,- pr. flaske. Ved køb af 2 flasker spar 200,-

Lavet på 56 % Grenache (fra Stockwell, Marananga og Vine Vale), 32 % Shiraz (fra Bethany og Koonunga) og 12 % Mataro (Mourvèdre - fra Moppa, Vine Vale og Light Pass). Gæret naturligt med op til 15 % hele klaser, der er trådt ved slutningen af gæringen, modnet på store fade og tank og flasket uden filtrering.

Krydret og intens duft domineret af moden blomme og, hindbær og brombær. Fyldig, frugtig og med faste, men modne tanniner - lang eftersmag med fine elementer af røde bær og sort peber.

Herlig, drikkevenlig vin, der går godt til stegte, grillede eller braisserede kødretter.

Land:
Australien
Område:
Barossa
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
gms_schwarz_wine
190,-

Fremragende Gigondas fra gamle vinstokke på 8 forskellige topmarker i Gigondas. Et lieux-dit er en navngiven mark på fransk og "Aux lieux dits" betyder fra forskellige marker. Grenache domineret blanding med Mourvedre, Syrah og Cinsault fra vinstokke med en gennemsnitsalder på 40 år. Lagret på blanding af store og små fade.

Intens næse med mørke bær, kirsch, tørre krydderurter, peber og lakrids. Dyb, intens og varm smag med tætpakket moden frugt og en lang, fast finish med peber, lakrids og oliven.

Til kraftige og intense kødretter med oksekød, lam, and eller vildt. Gerne langtids braisserede retter med masser saft, kraft og krydderi.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
14 - 17 °C
Alkohol:
14 %
lieux_dits_gigondas_santa_duc_ny
Spar 40,-
190,-

Vin Doux Naturel lavet på 100 % Grenache fra 30-50 år gamle vinstokke.

Lækker, dyb duft af kirsebær, solbær og brombær. Fyldig og sødmefuld smag balanceret af en god friskhed og fløjlsblød tannin. 

God omtale i Revue du Vins de France, Bettane et Dessauve samt Guide Hachette. 

Passer fantastisk godt til desserter med mørk chokolade og/eller bær. Anbefales af det danske chokoladeselskab som særdeles velegnet også til desserter, hvor chokolade dominerer.Til jul går vinen flot sammen med kirsebærsaucen til ris a l´amande

Land:
Frankrig
Område:
Languedoc
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
15,5 %
200,-

Fra historiske Château Fortia. Lavet med næsten 50 % Syrah og Grenache og Mourvedre for resten (blended varierer en smule fra årgang til årgang). Lagret ca 1 år på store foudre.

Frugtig og floral næse med elementer af lakrids og sydfranske krydderurter. Fyldig og intens smag med en lang eftersmag.

Flot vintervin til kraftige kødretter, vinen har muskler og koncntration til at tage kampen op med både and, rødkål og svesker.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
15 %
Chateauneuf-du-Pape Cuvee Baron Chateau Fortia
Spar 40,-
210,-

De danske sorte kirsebær af Stevnsbær-typen er desværre i tilbagegang.

Bærrene indeholder dobbelt så meget sukker som søde kirsebær, tonsvis af dybe kirsebær-aromaer, en utrolig syre og masser af tanniner.

Denne vin er en forstærket vin efter portvins-forbillede.

Vinen er fadlagret på barriques i et år. Prunus Nigra er en kraftfuld kirsebærbombe med masser af tanniner.

Kirsebærvinen er en idéel ledsager til ost og desserter med fløde – ikke mindst ris ala mande

Land:
Danmark
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
19 %
prunus_nigra_cold_hand_winery
250,-

Det Sorte X er Cold Hand Winerys opdaterede version af en dansk kirsebærlikør.

Sorte danske Stevnsbær blev overhældt med frugt Eau de Vie og trak heri 3 måneder. Herefter lagrede vinen på et brugt kirsebærfad yderligere 3 måneder, inden den blev eftersødet med økologisk rørsukker.

Lækker kirsebærlikør med høj syre og masser af tanniner og marcipanaroma.

En idéel ledsager til ost og desserter med fløde – ikke mindst ris ala mande

 

 

Land:
Danmark
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
19 %
300,-