Vine

Vi sælger vine af høj kvalitet - hovedsageligt fra små producenter, der selv har fingrene i mosten. Vi fokuserer på vine med friskhed og struktur - vine, der går godt til mad
Filtrer efter
Vælg vintype
Vælg drue
Vælg land
Vælg område
Vælg vingård
Vælg måltid
Vælg tilberedning
Vælg rettens udtryk
Vælg anbefalinger
Vis kun biodynamiske vine
Vis kun økolgiske
Vælg sortering

Lavet på ren Chardonnay fra forskellige parceller i Côte de Beaune og Côte de Nuits med lerholdig jordbund. Gæret naturligt og modnet i 16 måneder på brugte fade.

Elegant næse med fine noter af gule og hvide ferskener, en smule røg. Medium fylde i smagen med frisk syre og markant mineralitet.

Klassisk hvid Bourgogne med meget højt niveau for en "almindelig" Bourgogne. Perfekt til klassisk fiskekøkken med rige saucer eller smørstegte fisk og skaldyr. Rigtig flot også til modne komælksoste.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
11 - 13 °C
Alkohol:
13 %
bourgogne_forgets_javillier
240,-

100 % Riesling fra stejle marker omkring Durbach. Lavet i halvtør stil.

Duften er præget af citrusfrugt, mango og abrikos med mineralsk-krydrede noter. Frisk og ren frugtighed med let sødme, saftig syre og salt mineralitet. Lang eftersmag.

Til aperitif eller til asiatisk krydret mad.

Land:
Tyskland
Område:
Baden
Servering:
9 - 11 °C
Alkohol:
10,5 %
riesling_kabinett_laible
150,-

Lavet på ren Chardonnay fra marker forskellige steder i Savigny. Stokkenes alder er omkring 25 år - dyrket økologisk/biodynamisk, men er endnu ikke certificeret. Gæret naturligt og lagret på overvejende brugte fade med det fine bundfald i 6-12 måneder afhængig af årgangen.

Duft af citron, fersken, appelsin og ingefær - smagen er fyldig med en god, frisk syre og toastede elementer fra lagringen på bundfaldet. Lang, vedholdende eftersmag - meget flot niveau for en almindelig Savigny!

Let drikkelig bourgogne med excellente gastronomiske kvaliteter. Perfekt til jomfruhummer med ingefær, men er god generelt til fisk, skaldyr, fjerkræ og komælksoste.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13 %
savigny_les_beaune_blanc_bize
375,-

Lavet på 100 % Chardonnay fra plots beliggende i Puligny-Montrachet på grænsen til Meursault. Modnet på brugte fade.

Smagt ung lidt lukket og tilbageholdende i duften, der byder på citrus og let røg fra fadlagring. Smagen er til gengæld fyldig og velbalanceret med elementer af citrus, fersken, acacie og mineralitet.

Flot vin til stegt fisk, kylling eller komælksoste.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13 %
bourgogne_blanc_paul_pernot
250,-

Enestående pris/kvalitet sammenhæng. Samger herligt nu, men også virkelig værd at lægge i kælderen, hvor den vil udvikle sig flot. En af østrigs helt helt store vine.

Fremragende madvine til både klassik og nyt nordisk køkken, men også til spicy asiatisk inspireret køkken. Grüner Veltliner er en mirakelvin til mad. Dækker et meget bredt spektre. I Østrig drikker de Grüner Veltliner til nationalretten oksespidsbryst med peberrod (tafelspitz).

Gammeldags Grüner efter munkenes opskrift. Lavet på 100 % Grüner Veltliner fra ca 50 år gamle stokke i marken Renner, der har status som 1. Lage efter den nye Niederösterreich klassifikation. Vinen er presset på gammeldags presse og derefter gæret uden gærtilsætning eller temperaturstyring på 25 hl store fade af østrigsk eg. Vinen er efterfølgende lagret på gæringsresterne på disse fade i 18 måneder med omrøring ca hver tredje måned.

Tradition er inspireret af munkenes traditionelle måde at lave vin på. Det er en let oxidativ stil med komplekse aromaer og smag fra de hyppige omstikninger og den lange lagring på gærresterne ("sur lie"). Stilen er modsætningen til den moderne reduktive metode, hvor man gør alt for at undgå unødig iltadgang til vinen for at bevaree det rene udtryk af frugten.

Grüner Veltliner i denne klasse klarer næsten alle retter bortset fra desserter. Dog bør maden have noget intensitet, da vinen ellers vil overdøve. God til retter med fisk og skaldyr, men er næsten allerbedst til kogt eller sprængt kød af gris eller kalv. Grüner Veltliner i en kraftig udgave som her, er en af de bedste vine til at kapere retter, hvor peberrod spiller en fremtrædende rolle.

Land:
Østrig
Område:
Kamptal
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13,5 %
300,-

100 % Sauvignon Blanc fra udvalgte parceller rundt om på vingården. Høstet i hånden og presset uden afstilkning. Gæret naturligt på hovedsageligt nye barriques. Modnet 9 måneder med gæringsbundfaldet og derefter omstukket til store foudres, hvor vinen har modnet yderligere 2 måneder og derefter 3 måneder på stål inden flaskning.

Kompleks og balanceret duft med fin blanding af tropisk frugt, citrus og citrusblomst. Smagen er fyldig og elegant med flot integration af faden, der giver et umamielement, der sammen med en frisk syre får mundvandet til at løbe.

Flot madvin, der er bredt anvendlig, men særlig raffineret til hvid fisk.

Land:
Sydafrika
Område:
Stellenbosch
Servering:
9 - 11 °C
Alkohol:
13,5 %
reserve_white_reyneke
250,-

100 % Chardonnay fra Chablis måske bedste 1. cru mark. Vinificeret uden tilsætning af gær og med så lidt indvirkning som muligt. Lagret minimum 12 måneder. Ingen fad. Den meget anerkendte vinskribent Stephen Tanzer kalder marken for "the insiders Chablis premier cru" fordi kvaliteten af vinene herfra næsten er Grand Cru kvalitet, mens prisen ligger et stykke under Grand Cru niveau. Jordbunden er speciel ved at den består af kimmeridge kalk - hvad franskmændende kalder arglo-calcaire, en blanding af kalksten og ler med et højt indhold af mikroskopiske fossiler. Kombinationen af det marginale klima og den kalkholdige jordbund giver generelt vine med et ret højt syreniveau. Det er vine, der kan gemmes og som bliver mere interessante med tiden.

Vinen har en flot duft af citron, grønne æbler og hvide blomster. Smagen er utrolig præcis med høj syre balanceret af vinens intense mineralitet. Kompleks og med lang eftersmag.

Chablis 1. cru bør tidligst drikkes 4-5 år fra høståret. Udvikler en udpræget mineralitet, der passer godt til smagen af særligt østers og mager fisk. Vinen kan dog sagtens klare selv ret kraftige retter med fisk, skaldyr og fjerkræ.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13 %
300,-

Paul Pernot har intet mindre end 6,5 ha vinmark, som indgår i denne Village-cuvée. Der bruges maksimalt 20% nye fade, og stilen er rank, præcis og frisk.

Vinstokkene er yngre end til 1.cru og Grand Cru parcellerne, men dog stadig 35 år i gennemsnit. Filosofien er at lade vinene passe sig selv så meget som muligt.

Man bruger en pneumatisk presse, vinen undergår alkoholisk- og malolaktisk gæring på fadene i det tempo, som naturen byder den, og inden flaskning rackes vinen en sidste gang, klares og til sidst filtreres vinen let.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13,5 %
puligny_montrachet_paul_pernot
450,-
100 % Chardonnay fra gennemsnitligt 80 år gamle vinstokke i Viré-Clessé. Gæret naturligt og vinificeret uden brug af svovl - ganske let svovling ved flaskning. Ingen fad, men lang tids lagring "sur lie".
 
Kompleks næse med elementer af tropisk frugt som mango og papaya samt bagt æble og citrus. 
Smagen er fyldig af modent æble, appelsinskal og honning. God syre balancerer den lette sødlige aroma - udtalt mineralitet og lang eftersmag.
 
En vin med store gastronomiske muligheder. Klarer kraftig retter med fisk og skaldyr - gerne med eksotiske indslag i form af aromatiske krydderier eller tropisk frugt. Fremragende til komælksoste.
Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
14 %
200,-

100 % Grüner Veltliner fra enkeltmarken Vogelsang i Ollersdorf, der har en jordbund, der understøtter mineralitet i vinene. Presning af hele klaser, naturlig gæring og modning på gæringsbundfald på store fade i et lille års tid. Flasket med minimal svovling.

Dyb, gul frugtighed - pære, æble, melon, mandarin, kvæde - med noter af ristet sesam, karry og hø. Salt/mineralsk i smagen med stor intensitet, dybde og en meget lang eftersmag.

Flot vin med store gastronomiske muligheder. Prøv den til komplekse retter med fisk eller gris.

Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
13 %
vogelsang-gv
225,-

Lavet på ren Chardonnay fra to parceller på i alt 1,5 ha plantet i 1967 og 1968. Gæret naturligt over en periode på fire til seks uger, hvorefter den lagrer på hovedsageligt brugte fade i 9 måneder.

Meget fin og indsmigrende duft af citrus, rødt æble, blomster og et let reduktivt strejf af tændstik. Intens smag for en almindelig Bourgogne med flot balance, god syre og længde.

Hvid Bourgogne er fantastisk til mad og går særligt godt sammen med stegt fisk, hummer eller kylling og sammen med faste komælksoste.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
12,5 %
bourgogne_blanc_perrieres_bize
275,-

100 % Chardonnay fra Puligny-Montrachet, en af de bedste appellationer for hvid Bourgogne på villages-niveau. 10 mdr. på en blanding af nye og let brugte fade.

Næse med toastede elementer som ristede sesamfrø og hvedetoast samt citrus og fersken. Intens smag rigtig fin syre, udtalt mineralitet og en lang eftersmag.

Klassisk vin, der passer perfekt til klassiske retter med fisk og skaldyr fra det franske køkken. Kombinationen af ret høj syre og en vis smørfedme i vinen gør den perfekt til retter med de samme elementer - typisk med emner stegt i smør og smagt til med citron eller retter med smørbaserede saucer.
Vinens flotte kombination af elegance og intensitet gør, at den fortjener gode råvarer som fx søtunge eller hummer. 

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13 %
450,-