Vine

Vi sælger vine af høj kvalitet - hovedsageligt fra små producenter, der selv har fingrene i mosten. Vi fokuserer på vine med friskhed og struktur - vine, der går godt til mad
Filtrer efter
Vælg vintype
Vælg drue
Vælg land
Vælg område
Vælg vingård
Vælg måltid
Vælg tilberedning
Vælg rettens udtryk
Vælg anbefalinger
Vis kun biodynamiske vine
Vis kun økolgiske
Vælg sortering

Frisk og mineralsk vin på den lokale drue Albarino, der har kultstatus i Spanien og Portugal. Fra vinstokke med en alder på mellem 10 og 50 år, der vokser i granitholdig jordbund. Druerne kommer fra 11 ha vinmark fordelt på ikke mindre end 164 forskellige små plots. Koldmacereret med lidt skalkontakt og gæret med udvalgt gær fra familiens 200-årige Cepas Velhas - lagret sur lie på stål.

Vinen har en frisk duft af æbler og melon. I smagen er der en del mineralitet og en frisk syre.

Albarino er den store spanske fiskevin; med sin mineralitet og friske syre egner Albarino sig godt til fisk og skaldyr, men er særlig velegnet fx østers, blåmuslinger og diverse torskefisk. Prøv den fx til en gang bacalao på klipfisk.

 

Land:
Spanien
Område:
Rias Baixas
Servering:
9 - 12 °C
Alkohol:
13 %
albarino-do-ferreiro
160,-

Michael Moosbruggers er en af Østrigs bedste vinmagere, og hans hvidvine er i absolut verdensklasse. Det er ranke, komplekse og meget mineralske hvidvine med en perfekt balance. Fremragende madvine til både klassik og nyt nordisk køkken, men også til spicy asiatisk inspireret køkken.

100 % Riesling fra Heiligenstein, der er den bedste mark til Riesling i Kamptal. Marken ligger ovenfor Lamm og er nærmest et stykke grundfjeld, der har presset sig op af den omliggende jordbund. Marken har Erste Lage status (1. cru) og giver meget mineralske og præcise vine. Gæret på stål og lagret ca 6 mdr. på store fade af østrigsk eg.

Meget intens ibåde duft og smag. Duft af mandarin, lime, fersken og hyacint samt lidt kølig honningmelon. Smagen er koncentreret og forholdsvis fyldig, men hold i tømmen af god syre og mineralitet.

En tør Riesling som denne er bredt anvendelig til mad; den intense smag og ret høje syre gør den god til smagfulde fiske og skaldyrsretter, men også fantastisk til klassiske tysk/østrigske retter med kogt eller sprængt gris og surkål.

Land:
Østrig
Servering:
9 - 12 °C
Alkohol:
13 %
300,-

100 % Riesling fra marken Gaisberg, der er klassificeret som Erste Lage (1. cru) ifølge den nye markklassifikation fra Österreischischer Traditionsweingüter. Der er brugt en opbindingsmetode på marken kaldet Lyra, der er med til at give større modenhed i vinen.

Usædvanlig flot! God intensitet - masser af citrusfrugt, citrusskal og citrusblomst samt tropisk frugt og fersken. God intensitet og høj syre, næsten saltagtig mineralitet og en lang abrikos og citrus præget eftersmag.

En tør Riesling som denne er bredt anvendelig til mad; den intense smag og ret høje syre gør den god til smagfulde fiske og skaldyrsretter, men også fantastisk til klassiske tysk/østrigske retter med kogt eller sprængt gris og surkål.

Land:
Østrig
Område:
Kamptal
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13,5 %
250,-

Lavet på ren Chardonnay fra to parceller på i alt 1,5 ha plantet i 1967 og 1968. Gæret naturligt over en periode på fire til seks uger, hvorefter den lagrer på hovedsageligt brugte fade i 9 måneder.

Meget fin og indsmigrende duft af citrus, rødt æble, blomster og et let reduktivt strejf af tændstik. Intens smag for en almindelig Bourgogne med flot balance, god syre og længde.

Hvid Bourgogne er fantastisk til mad og går særligt godt sammen med stegt fisk, hummer eller kylling og sammen med faste komælksoste.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
12,5 %
bourgogne_blanc_perrieres_bize
295,-

Ren Chardonnay fra marker beliggende på et plateau ovenfor Grand Cru'erne Clos og Valmur i Chablis med Portland-kalk i jordbunden. Gæret naturligt og lagret 6-10 måneder på tanke af rustfri stål. Let klaret inden flaskning.

Ren og frisk duft med noter af havtorn og hvide blomster. Frisk og relativ let med frisk syre - ren, mineralsk og præcis.

Petit Chablis er "hverdags-Chablis", der går godt til retter med fisk og bløddyr samt til fjerkræ eller salater. Drikkes ungt.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
7 - 9 °C
Alkohol:
12,5 %
175,-

Lavet 100 % på Fernao Pires. Fernao Pires, der også kendes som Maria Gomes, er Portugals mest udbredte grønne druesort. Høstet i hånden og gæret ved relativt lav temperatur, for at bibeholde friskheden.

Aroma af melon, mango, appelsinskal og lime. Fyldig frugt i smagen balanceret af en god friskhed. Lang eftersmag.

Flot til fyldigere retter med fisk eller skaldyr, men klarer også fx grillet svinekød.

Land:
Portugal
Område:
Lisboa
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
14 %
fernao_pires_quinta_da_boa_esperanca
150,-

100 % Viognier fra de amfiteater-lignende marker med sand og granit i det nordligste Rhône. Lagret på nye og brugte fade af fransk eg.

Meget floral og frugtig med dominerende noter af abrikos og lidt udviklede trøffelnoter. Fyldig og fed i munden med en lang eftersmag.

Condrieu giver aromatiske vine med en del smagsfylde og forholdsvis lav syre. De er gode som aperitif, generelt fine til fiskeretter, men kan pga den gode fylde også bruges til federe retter som foie gras og oste. Condrieu med alder får udviklede aromaer, der går fint sammen trøffel.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
14 %
400,-

100 % Pinot Gris fra Grand Cru marken Brand - ca 35 år gamle stokke. Vinificeret naturligt og lagret på store, gamle fade.

Overvældende fyldig og rig med enorm kompleksitet af blomster, citrus og tropisk frugt. Tør, men rig og med en enorm længde og frisk syre.

Drik den til rig mad  - modne oste eller fjerkræ med fyldig sauce.

Land:
Frankrig
Område:
Alsace
Servering:
12 - 14 °C
Alkohol:
14 %
pinot_gris_brand_boxler
475,-

Topvin fra Piemonte lavet på 100 % Arneis. Enkeltmarks Arneis fra nordvent mark med sandede jorde. Her får Arneis en langsom modning og bevarer friskheden. 80% af vinen gæres og lagres på ståltank, de resterende 20% fadgæres for at give lidt ekstra fylde og kompleksitet.

Frisk og læskende hvidvin med toner af akacieblomst, hvid fersken og friske urter. Smagen har en fin fylde og slutter en anelse spicy af. 

Bredt anvendelig madvin, der med god frugtighed, god mineralitet og en fin syre kan klare et bredt spekter af retter. God til fisk, til lettere kødretter og til retter med gode grøntsager - matcher fx fint sødmen i ærter, gulerødder, spidskål osv. Oplagt til antipasti.

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13,5 %
180,-

Tør Grauburgunder (Pinot Gris) med fin fylde. Fra yngre vinstokke - gæret og modnet på stål ved lav temperatur for størst mulig friskhed.

Frisk og frugtig med aroma af fersken og melon. God fylde i munden - rund og meget behagelig.

Meget bredt anvendelig til fisk, skaldyr og fjerkræ. Rigtig god til røgvarer.

Land:
Tyskland
Område:
Pfalz
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
12,5 %
grauburgunder_gaul
140,-

Lavet på en blanding af Muscat Blanc af Petit Grains og Muscat Ottonel. Vinificeret på store, gamle fade.

Flot, aromatisk duft af abrikos, bergamotte og appelsinblomst. På trods af den rige, sødlige duft er vinen tør med god frugtighed.

Tør Muscat fra Alsace har altid været regnet som aperitif eller den helt rigtige vin til asparges. Den har dog brede anvendelsesmuligheder og går godt til lidt kraftigere retter med fisk og skaldyr, gerne med asiatisk inspiration, da aromatiske vine går godt til aromatisk mad. Prøv den og så til ost.

Land:
Frankrig
Område:
Alsace
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
13 %
muscat_boxler
250,-

Riesling fra Ried Gaisberg (Erste Lage) lavet på samme måde som vinene blev lavet af munkene på Schloss Gobelsburg i starten af forrige århundrede, dvs; forsigtig presning, gæret uden tilsætning af gær og uden temperaturstyring på meget store fade, ingen filtrering men derimod tre gange omstikning. Lagret på meget store fade i 18 måneder, hvilket ikke giver duft eller smag af fad, men er med til at give en svag iltpåvirkning, der giver en fyldigere vin.

Vin med fylde, sitrende nerve og en enorm intensitet. Mineralsk og med masser af citrus, abrikos og pære i frugten - kompleks og balanceret med lang eftersmag.

Riesling af denne kvalitet og intensitet er fantastisk madvin. Syren og mineraliteten gør, at den kan klare selv kraftig mad og dens balance og kompleksitet gør den egnet til det meste. Særlig velegnet til retter med skaldyr og til gris - begge dele gerne med indslag af æble eller tropisk frugt.
 

 
Land:
Østrig
Område:
Kamptal
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13,5 %
300,-