Vine

Vi sælger vine af høj kvalitet - hovedsageligt fra små producenter, der selv har fingrene i mosten. Vi fokuserer på vine med friskhed og struktur - vine, der går godt til mad
Filtrer efter
Vælg vintype
Vælg drue
Vælg land
Vælg område
Vælg vingård
Vælg måltid
Vælg tilberedning
Vælg rettens udtryk
Vælg anbefalinger
Vis kun biodynamiske vine
Vis kun økolgiske
Vælg sortering

Lavet på en blanding af Siria, Fernão Pires, Bical, Arinto, Cerceal og op mod 20 andre sorter. Alt markarbejde foregår i hånden og druerne er vinificeret naturligt med spontan gæring, modnet hovedsageligt på stål - en smule på gamle fade - og flasket uden filtrering og blot med en anelse svovl. Druerne kommer fra en parcel med 50-120 år gamle vinstokke der vokser i granitholdig og meget veldrænet jord.

Duft af gul frugt; citron, gul pære og æble med mere end en antydning af mineralitet allerede i duften. Ultra-mineralsk, næsten salt, i smagen med god saftig syre, renhed præcision og en lang eftersmag.

Til fisk og skaldyr - gerne lidt mere komplekse retter med sauce.

Land:
Portugal
Område:
Dão
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13 %
dao_blanc_vv_antonio_madeira
225,-

En af de største Grüner Veltlinere, der laves i Østrig

100 % Grüner Veltliner fra marken Lamm, der har fået 1. Lage status og regnes for en af de bedste marker i Østrig for Grüner Veltliner. Marken ligger nedenfor Heiligenstein, der er topmark for Riesling. Gæret og modnet 6 mdr. på store fade af Østrigsk eg.

Kompleks vin med noter af citrus og frugt i form af grape, citron, kvæde og solbær, men også tobak, nødder og peber. Fyldig og intens smag, med velbalanceret syre og lang eftersmag.

Lamm bliver altid toprated i diverse medier og regnes i dag for en af Østrigs bedste Grüner Veltlinere.

Grüner Veltliner i denne klasse klarer næsten alle retter bortset fra desserter. Dog bør maden have noget intensitet, da vinen ellers vil overdøve. God til retter med fisk og skaldyr, men er næsten allerbedst til kogt eller sprængt kød af gris eller kalv. Grüner Veltliner i en kraftig udgave som her, er en af de bedste vine til at kapere retter, hvor peberrod spiller en fremtrædende rolle. I Østrig drikker de Grüner Veltliner til nationalretten oksespidsbryst med peberrod (tafelspitz).

Land:
Østrig
Område:
Kamptal
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13,5 %
350,-

Frisk og mineralsk vin på den lokale drue Albarino, der har kultstatus i Spanien og Portugal. Vinificeret uden fad.

Vinen har en frisk duft af æbler og melon. I smagen er der en del mineralitet og en frisk syre.

Albarino er den store spanske fiskevin; med sin mineralitet og friske syre egner Albarino sig godt til fisk og skaldyr, men er særlig velegnet fx østers, blåmuslinger og diverse torskefisk. Prøv den fx til en gang bacalao på klipfisk.

 

Land:
Spanien
Område:
Rias Baixas
Servering:
9 - 12 °C
Alkohol:
13 %
160,-

Ren Silvaner fra en af Frankens fornemste marker; 1. Lage Escherndorfer Lump. Vinificeret på stål uden tilsætning af gær.

Tør og mineralsk. Rent og klart udtryk af æble, pære og med en snert af ananas. I smagen er vinen intens og ren med frisk syre og endeløs mineralitet i eftersmagen.

Meget madegnet og alsidigt anvendelig. God til retter, hvor sarte smagsnuancer skal fremhæves, men kan faktisk også klare ret kraftig mad med cremede saucer. God til både fisk og skaldyr, til fjerkræ og til charcuterie. Perfekt til hvide asparges.

Land:
Tyskland
Område:
Franken
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13,5 %
215,-
Flot Gewürztraminer fra en af Alsaces bedste producenter i et vanskeligt år for druen. Jean Boxler valgte i 2013 at lave kun denne Gewurztraminer, så alt Grand Cru-frugten er kommet med her med et flot resultat til følge. Ofte får Gewürztraminer et problem med for lidt syre, men ikke hos Boxler.

Sødmefuld og parfumeret, men med god, balancerende syre.

Gewurztraminer er en af de mest karakteristiske druer, der laves vin på. Vinen er ret parfumeret med indslag af roser, krydderier og tropisk frugt. Smagen er fyldig med medium sødme og indslag af appelsin, appelsinskal, litchi, vanilie og kanel.

Velegnet til foie gras med sødt tilbehør. Sødmen og den ret kraftige aroma gør vinen idéel til modne rødkit og hvidskimmeloste. Dejlig at drikke også uden noget til som aperitif.

Land:
Frankrig
Område:
Alsace
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
13,5 %
250,-

Tør Riesling i topklasse.

Riesling fra parcel på Sommerberg Grand Cru med ca 70 år gamle vinstokke. Jordbunden er granit over kalk, parcellen er beliggende 280-300 moh, stejl som en væg og med sydøst-orientering. Gæret naturligt og uden malolaktisk gæring - syren er simpelthen for høj til at den malolaktiske gæring kan gå i gang.

Enorm intensitet i duften med tropisk frugt, pæresaft og citron/lime. Fyldig og kompleks smag med en forbløffende stor friskhed og kølighed. Godt syrebid i den fede frugt og uendelig eftersmag.

Bør gemmes 5-10 år fra høståret og vil sandsynligvis kunne udvikle sig flot frem til midt i 2030'erne. Drik den til mad med smag - risotto med kantareller, stegt fisk med beurre blanc, braisserede svinekæber - klarer stort set alt i det salte køkken.

 

Land:
Frankrig
Område:
Alsace
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
14 %
595,-

Blend af en mængde forskellige lokale druesorter fra vinstokke med en gennemsnitsalder på ca 50 år. Der er omkring 20 forskellige sorter, hvoraf ca 75 %  udgøres af Siria, Fernao Pires, Bical, Arinto og Cerceal. Alle sorter er vinificeret sammen naturlig med spontan gæring og minimal intervention. Fuld malo og ingen filtrering. Modnet ½ på brugte fade og ½ på ståltank. Druerne er indkøbt men fra dyrkere, der ikke bruger sprøjtemidler af nogen art.

Frisk duft af citrus, æble og grønne oliven. Relativt fyldig i munden med, ren og præcis med en del mineralitet. Saftig og lækker!

Til enkle retter med fisk og skaldyr.

Land:
Portugal
Område:
Dão
Servering:
9 - 11 °C
Alkohol:
13 %
branco_antonio_madeira
160,-

100 % Chardonnay fra biodynamisk dyrket mark lige uden for Beaune. Vinen er gæret på fad og har efterfølgende lagret på fadene ca 12 mdr. Der er brugt en blanding af nye og gamle fade. 

Noter af citrus, fersken, melon og toast og med en meget præcis og alligevel kompleks smag. Vellavet vin. Elegant, moden frugt og pæn syre, der gør vinen frisk og livlig med god mineralitet og balanceret intensitet.

En vin der har store anvendelsesmuligheder sammen med mad. Oplagt til det klassiske franske fiske og skaldyrskøkken med rige saucer. God også til stegt kylling og til karakterfulde komælksoste.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13 %
180,-

Lavet på 100 % Verdejo de højest beliggende marker i Rueda. Vinstokkene vokser som buske (Gobelet eller Bush Vines) mellem 810 og 930 meters højde over havet. Markernes høje beliggenhed er med til at give en fin syre/frugt-balance, da den store temperaturforskel mellem dag og nat giver intense vine, der bevarer friskheden. Sandet jordbund er med til at give en mere ekspressiv aroma. Høstet i hånden og vinificeret på stål - ingen fad.

Intense noter af citrus og tropisk frugt i både duft og smag. Mineralsk udtryk og en lang eftersmag.

Verdejo-vine i denne friske stil kan minde om Sauvignon Blanc. Velegnet som aperitif og passer godt til tapas med fisk og skaldyr.

Land:
Spanien
Område:
Rueda
Servering:
7 - 10 °C
Alkohol:
13 %
100,-

Brand er en Grand Cru mark, hvor klimaet er særlig varmt. Vinene her fra er derfor altid mere rige og fyldige. Hos Boxler er righeden altid godt balanceret af syre og mineralitet.

Koncentreret næse med stærke indslag af citrusfrugter - lime, mandarin og moden grape samt hvide blomster og mineralitet.
Smagen er intens med fyldig frugt, stærk mineralitet og meget høj syre i perfekt balance - lang, lang eftersmag.

En vin, der klarer stort set alt mad. Vil man yde den retfærdighed bør man dog servere den til de lidt dyrere ting fra fiskehandleren; hummer, jomfruhummer, kammusling, pighvar, rødtunge eller havtaske - gerne med en lidt syrlig sauce som beurre blanc eller sauce nage.
Også fin til alt, hvor man vil servere choucrute til - uanset om det er stegt multe med enebærsauce eller det er den helt store gang Choucrute Imperiale med 7 slags kød.

Land:
Frankrig
Område:
Alsace
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
13,5 %
475,-

100 % Chardonnay fra højt beliggende mark i Beaune - biodynamisk dyrket. Vinificeret uden afstilkning, naturlig gæring, let klaring ingen filtrering.

Kølig, frisk duft med elementer af citrontærte, ingefær og æble. Lækker balance, mineralitet og friskhed med klart men tilpas fadpræg. Lang eftersmag. Indbegrebet af en god, hvid Beaune.

Til fjerkræ, skaldyr, fed fisk eller komælksoste.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13 %
beaune_clos_du_dessus_beaune_blanc_pierre_labet
395,-

100 % Silvaner fra Frankens bedste vinmark; Grosse Lage (Grand Cru) Escherndorf am Lumpen 1655 - den bedste del af Escherndorfer Lump-marken. Vinificeret på stål og store, gamle træfade.

Stor friskhed og udpræget mineralitet allerede i næsen - fokuseret og intenst. Mineralitet og syre dominerer også smagen og der udfolder sig på en gang en enorm renhed og masser af muskler.

En gastronomisk vin, der klarer stort set alt mad. Giv den dog gerne noget udfordring i form af kraftig kost som fx gris, hummer eller havtaske.

Land:
Tyskland
Område:
Franken
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13,5 %
275,-