Vine

Vi sælger vine af høj kvalitet - hovedsageligt fra små producenter, der selv har fingrene i mosten. Vi fokuserer på vine med friskhed og struktur - vine, der går godt til mad
Filtrer efter
Vælg vintype
Vælg drue
Vælg land
Vælg område
Vælg vingård
Vælg måltid
Vælg tilberedning
Vælg rettens udtryk
Vælg anbefalinger
Vis kun biodynamiske vine
Vis kun økolgiske
Vælg sortering

Druerne til Boxlers basisriesling kommer fra et fladt plateau ovenfor den del af Sommerberg-marken, der i nogle årgange vinificeres som Lot E (for Eckberg) og fra nogle nordligere marker. Vinen vokser i granit og holder derfor et naturligt lavt udbytte. Da marken er højt beliggende og ikke har samme soleksponering som Sommerberg, høstes den som det seneste til de tørre vine hos Boxler.

Ren og floral næse med noter af citrus og fersken. Mineralsk og præcis i smagen med en lang eftersmag.

Alsace Riesling af denne kvalitet er meget bredt anvendelig til mad. Kan naturligvis bruges til fisk og skaldyr, hvor den både kan bære ret kraftige tilberedninger og kan understøtte elegante elementer i lidt lettere retter. Det er også klassisk med Riesling til svinekød - choucrute og lignende. 

Land:
Frankrig
Område:
Alsace
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
13,5 %
285,-

Prestigecuvée fra Château Fortia lavet på 80 % Syrah og 20 % Mourvedre. Vinen er modnet 12 måneder på store, brugte fade og derefter 12 måneder på flaske inden, den er sat til salg.

Flot renhed og intensitet med en duft domineret af lakrids, brombær og med animalske noter. Virkelig flot frugtintensitet, medium fylde og lang eftersmag.

Flot vin til juleanden, til vildt eller til det bedste okse eller lammekød.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14,5 %
chateauneuf_du_pape_reserva_fortia
425,-

2. cru slot i Margaux, der siden 1994 har været ejet af Chanel, der har brugt store summer på at forbedre kvaliteten ved bl.a. at genindføre håndarbejde i marken og høsten samt håndsortering af druerne og bedre fade. Lavet på hovedsageligt Cabernet Sauvignon blandet med Merlot samt en smule Cabernet Franc og Petit Verdot. Modnet 18 måneder på barriques, hvoraf 60 % er nye.

Flot dybde med aromer af blåbær, brombær, hindbær, tobak og fadnoter. God dybde i smagen og med årgangens fine saftighed og elegance. Meget, meget flot længde.

Viser begyndende modenhed og vil være flot til lam med skysauce.

 

 

Land:
Frankrig
Område:
Bordeaux
Servering:
16 - 18 °C
Alkohol:
13 %
rauzan_segla_grand_cru_classe_margaux
800,-

Fra marken la Pied de Baud der har en blanding af grus og rødt ler i jordbunden - beliggende i den nordvestlige ende af Chateauneuf-du-Pape. Lavet på 80 % Grenache, 15 % Mourvèdre og 5 % Cinsault. Høstet i hånden, gæret naturligt og lagret på store foudres og amforaer af terrakotta i ca 18 måneder inden flaskning.

Flot, kølig bærintensitet i duften med aromaer af krydderurter, lavendel og sort peber. Mineralsk, saftig og meget koncentreret i smagen med en lang, lang afslutning.

Til kraftige retter med lammekød, oksekød eller vildt. Flot til juleanden og til det bedste på grillen.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14,5 %
chateauneuf_du_pape_pied_de_baud_santa_duc
450,-

Lavet på 100 % Chasselas fra stejle marker med granitholdig jordbund. Chasselas kendes mest fra Schweiz, hvor det er den mest plantede druesort, men det findes omkring 100 ha i alt med druen i Alsace. De fleste steder i Alsace regnes druen ikke for noget og indgår som regel i billige blandningsvine. Hos Boxler er Chasselas imidlertid plantet på jord, der sagtens kunne have været beplantet med finere sorter, og der laves seriøs vin på druen. Som alle andre af Boxlers vine er også deres Chasselas høstet i hånden, gæret naturlig, modnet på store, gamle fade og flasket ufiltreret.

Boxlers Chasselas er sitrende ren som iskoldt kildevand - friskhed, mineralitet og en ganske let frugt. Meget drikkelig tørstslukker.

Drik den til enkle retter med fisk ogs skaldyr.

Land:
Frankrig
Område:
Alsace
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
12 %
chasselas_boxler
200,-

Fra 1,5 ha stort lieu dit beplantet i 1950'erne med pink granit i jordbunden. Marken har visse steder en hældning på ikke mindre end 50 %, hvilket gør at marken skal pløjes med hest. Marken er indkøbt til 2015-årgangen og er dyrket biodynamisk fra starten - men er naturligvis ikke certificeret endnu.

Høstet i hånden, gæret naturligt på beton med en smule stilke og derefter lagret et års tid på brugte fade.

Flot aroma af hindbær, brombær og friske roser med et element af peber og friske roser. Saftig med ret høj syre og et fast tanninbid i afslutningen. Læskende og frisk, men bør nok gemmes som minimum 3 år fra høståret.

Beaujolais er fantastisk til mad. Med sin rene frugt og ret høje syre er det en "catch-all", der generelt er god til mad. Klassiske match er paté og charcuterie, men vinene fra Beaujolais er gode til mange andre ting - mad på grill fx , der jo som regel bare serveres med enkelt tilbehør og udendørs på en varm sommerdag. Bør drikkes mellem 14 og 16 grader. Beaujolais'erne fra Lafarge-Vial er dog noget mere burgundiske end normalt og har et ret stort gemmepotentiale og mere finesserige gastronomiske muligheder.

 

Land:
Frankrig
Område:
Beaujolais
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
12,5 %
fleurie_la_joie_du_palais_lafarge_vial_ny
325,-

Lavet på 45% Chardonnay, 43% Pinot Meunier og 12% Pinot Noir. Basisvinen har gæret på fad og har ikke gennemgået malolaktisk gæring. Begge dele er sjældent - det eneste andet hus, der bruger disse meget traditionelle metoder, er Krug. Vinen har lagret 5 år på gærresterne efter flaskegæringen. Det er med til at give vinen dybde, kompleksitet og meget fine bobler. 

Duften er frisk med aromaer af grape, lime, fersken og hvide blomster. Smagen er intens med elementer af grape og skovbund. Stor mineralitet og lang eftersmag.

Champagne er selvfølgelig aperitifvinen par excellence, men er faktisk meget velegnet til mad, og er generelt en af de mest alsidige vine, der findes. 
Fisk og skaldyr er oplagt, men de kraftigere Champagner, domineret af blå druer, er også velegnede til fjerkræ. Desuden er Champagne en af de bedste allround vine til ost.

Land:
Frankrig
Område:
Champagne
Servering:
9 - 12 °C
Alkohol:
12,5 %
6-stjerner-aarhus-update
champagne_brut_nv_gratien
395,-

Lavet på 70 % Merlot og 30 % Cabernet Franc fra 21 ha økologisk dyrket vinmark på kanten af Saint Emilions kalkrige plateau, så man både har planter både på plateauet og Côtes de Saint -Emilion, så man både har den kalkrige og den grusede jordbund. Druerne høstes i hånden og efter gæring modnes vinen 18 måneder på barriques. Ejendommen blev i 1996 ophøjet fra Grand Cru til Grand Cru Classé.

Dufter af brombær, kirsebær, solbær pakket ind i røgede, krydrede aromaer fra fadet. Tæt og fyldig frugtighed med faste tanniner og en meget lang eftersmag.

Til vildt, til lam med skysauce og til oksekød

Land:
Frankrig
Område:
Bordeaux
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
14,5 %
400,-

Flot Fleurie lavet på ren Gamay fra en mark med stærkt granitholdig jordbund. 2014 var første årgang fra Lafarge-Vial, men der er generationer af vinerfaring fra super-domainet Michel Lafarge.
Fuld afstilkning, naturlig gæring på cementtank og efterfølgende 9 måneders lagring på brugte fade. Flasket uden klaring eller filtrering.

Fleurie regnes for de mest feminine og elegante vine fra Beaujolais. Vinene fra Lafarge-Vial er på et langt højere ambitionsniveau end det meste, der kommer fra Beaujolais, samtidig med at alle de charmerende egenskaber i vintypen er bibeholdt.

Beaujolais er fantastisk til mad. Med sin rene frugt og ret høje syre er det en "catch-all", der generelt er god til mad. 
Klassiske match er paté og charcuterie, men vinene fra Beaujolais er gode til mange andre ting - mad på grill fx , der jo som regel bare serveres med enkelt tilbehør og udendørs på en varm sommerdag. Bør drikkes mellem 14 og 16 grader.

 

Land:
Frankrig
Område:
Beaujolais
Servering:
12 - 14 °C
Alkohol:
12,5 %
350,-

100 % Pinot Noir fra 1. cru marken "Cazetiers". 50 % afstilkning og 3-4 ugers koldmaceration inden gæring. Lagret 14 mdr. på fade fra bødkeren Stephane Chassin.

Tæt og koncentreret med tydeligt fadpræg og noter af mørke kirsebær, blåbær, brombær og krogmodnet kød. Vinen har et fast tanninbid og intens frugtighed og koncentration. Bør nok gemmes og serveres til vildtretter med svampe som morkel, trøffel eller kantareller.

Olivier Bernstein er Bourgognes nye superstjerne. Efter at have lavet topvine i Roussillon er han startet som micronegociant i Bourgogne, hvor han stort set kun laver Grand Cru og 1. Cru fra plots med gamle vinstokke, som han lejer, således at han selv står for dyrkningen af druerne.

 

 

 
Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
1800,-

Enestående, kompleks biodynamisk Chateauneuf-du-Pape. Lavet på Grenache blandet med Syrah og Mourvedre samt en lille smule Cinsault, Muscardin, Counoise, Picpoul og Vaccarese. Lagret på cementtanke, der er lavet uden glasering. Meget gamle (selection massale) stokke med en gennemsnitsalder 70 år - nogle af stokkene er præ-phylloxera og nærmer sig 150 år. Markerne er hovedsageligt Les Bedines, la Gardiole og L'etang samt små parceller i Saint Georges, Rayas og Saumade. De meget gamle stokke giver lavt udbytte, der bidrager til kompleksiteten og koncentrationen i vinen.

Druerne dyrkes biodynamisk og vinen fremstilles så naturligt som muligt; ingen afstilkning og ingen gærtilsætning - minimal svovling. Naturvin på første klasse.

Intens og koncentreret næse af kirsch, blommer, sød lakrids, røg og krydderurter. Meget intens smag med fyldig frugtighed balanceret af en meget elegant kølighed i frugten. Lang, lang eftersmag.

Vinen har den fine balance mellem intensitet og elegance, der gør, at den klarer stort set alt mad. Lige som vinen må maden dog godt have karakter; særlig god til kraftige kødretter - okse på grill, braisseret kød, lammekølle med masser af hvidløg, retter med kraftig sauce. Perfekt vin til en juleand med klassisk tilbehør.
Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14,5 %
375,-

100 % Pinot Noir fra marker med ca 40 år gamle vinstokke lige uden for Chambolle-Musigny appellationen. Høstet i hånden, grundigt sorteret og gæret på stål i tre uger. Modnet på brugte fade ca. 15 måneder.

Elegant duft af røde bær; hindbær, jordbær og tranebær samt et let urtet element. Meget frisk i smagen, let og elegant med god frugtintensitet og lavt niveau af silkebløde tanniner. Fin, lang eftersmag.

Klassisk Bourgogne er alsidige madvine. Går fint til lette retter med stegt fisk, lyst fjerkræ, fuglevildt og kalvekød. Svampe og kål fungerer rigtig som tilbehør.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
180,-