Vine

Vi sælger vine af høj kvalitet - hovedsageligt fra små producenter, der selv har fingrene i mosten. Vi fokuserer på vine med friskhed og struktur - vine, der går godt til mad
Filtrer efter
Vælg vintype
Vælg drue
Vælg land
Vælg område
Vælg vingård
Vælg måltid
Vælg tilberedning
Vælg rettens udtryk
Vælg anbefalinger
Vis kun biodynamiske vine
Vis kun økolgiske
Vælg sortering

Flot vin på 100 % fra ca 50 år gamle stokke og med et ekstremt lavt udbytte på omkring 20 hl/ha - lagret 12 mdr. på brugte egetræsfade fra topproducent i Bourgogne. Vinificeret uden svovl og uden tilsætning af gær. Høstet i hånden af flere omgange og trampet med fødderne.

Intens duft af cassis, peber og sydfranske krydderurter. Fyldig smag med et behageligt tanninbid og årgangens fine, balancerende syre.

Fyldig, kompleks og elegant vin, der kræver lidt af maden også. Passer særlig godt med okse og vildt, men er også rigtig fin til lam. Vinen vil udvikle sig flot over flere år, og efterhånden få skovbundsnoter, der passer godt til retter med svampe og trøffel.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
14 %
250,-
100 % Chardonnay fra gennemsnitligt 80 år gamle vinstokke i Viré-Clessé. Gæret naturligt og vinificeret uden brug af svovl - ganske let svovling ved flaskning. Ingen fad, men lang tids lagring "sur lie".
 
Kompleks næse med elementer af tropisk frugt som mango og papaya samt bagt æble og citrus. 
Smagen er fyldig af modent æble, appelsinskal og honning. God syre balancerer den lette sødlige aroma - udtalt mineralitet og lang eftersmag.
 
En vin med store gastronomiske muligheder. Klarer kraftig retter med fisk og skaldyr - gerne med eksotiske indslag i form af aromatiske krydderier eller tropisk frugt. Fremragende til komælksoste.
Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
14 %
200,-

Top Chateauneuf-du-Pape fra Santa Duc. Yves Gras har nu nok jord på den vestlige del af den berømte mark "la Crau" til at han kan lave en lille smule vin kun fra denne mark. Jordbunden er præget af sand og store rullesten, hvilket giver en intens og parfumeret vin med stor elegance.

Lavet på ren Grenache fra ca 80 år gamle stokke. Vinen er høstet i hånden med strikt sortering. Kort macerationstid og lagring på toscanske terracotta-amforaer i 18 måneder.

Tæt, intens duft af modne, røde bær, sort peber og sød lakrids. Smagen matcher duften og har en elegant, saftig og letdrikkelig struktur trods stor intensitet og fyldig krop. Chateauneuf i sjælen med burgundisk elegance - fantastisk, ren og næsten uendelig eftersmag.

Til det bedste okse eller lammekød - gerne på grillen. Et hit til klassisk juleand.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14,5 %
chateauneuf_du_pape_la_crau_ouest_santa_duc
695,-

En historisk Bichel-vin, da det var den første vin, vi importerede. Har gennem tiderne vundet et utal af "Prix Plaisir" og "Coup de Coeur"-priser i den franske vinpresse - 2013'eren i den måske mest ansete guide Bettane & Desseauve. Har også flere gange været kåret til "Årets husvin" i Den Danske Spiseguide.

Fyldig, elegant og læskende Côtes du Rhône lavet på Biodynamisk dyrkede druer. Høstet i hånden og vinificeret med total afstilkning og kølig præfermentation. Ingen Fad. Vinificeret uden svovl.

Tæt og typisk frugtdrevet næse med mørke bær, kirsch, kærnemælk og friske krydderurter. Saftig, fyldig og letkrydret smag med moden mørk frugt bløde tanniner.

Rigtig fin allround madvin som går godt til de fleste mellemfyldige kødretter især lam, and og braiseret oksekød, gerne middelhavsinspireret køkken med friske krydderurter, hvidløg og oliven.
 
Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
150,-

100 % Pinot Gris fra Grand Cru marken Sommerberg - ca 20 år gamle stokke. Plottet, der kaldes Wiptal, er højt beliggende og meget stejlt Vinificeret naturligt og lagret på store, let brugte fade.

Intens og koncentreret, men med mere mineralitet og nerve end Boxlers øvrige Pinot Gris'er.

Drik den til rig mad  - modne oste eller fjerkræ med fyldig sauce. Prøv den til røget laks fra Letz.

Land:
Frankrig
Område:
Alsace
Servering:
12 - 14 °C
Alkohol:
14 %
pinot_gris_sommerberg_boxler
475,-

Flot Fleurie lavet på ren Gamay fra en mark med stærkt granitholdig jordbund. 2014 var første årgang fra Lafarge-Vial, men der er generationer af vinerfaring fra super-domainet Michel Lafarge.
Fuld afstilkning, naturlig gæring på cementtank og efterfølgende 9 måneders lagring på brugte fade. Flasket uden klaring eller filtrering.

Fleurie regnes for de mest feminine og elegante vine fra Beaujolais. Vinene fra Lafarge-Vial er på et langt højere ambitionsniveau end det meste, der kommer fra Beaujolais, samtidig med at alle de charmerende egenskaber i vintypen er bibeholdt.

Beaujolais er fantastisk til mad. Med sin rene frugt og ret høje syre er det en "catch-all", der generelt er god til mad. 
Klassiske match er paté og charcuterie, men vinene fra Beaujolais er gode til mange andre ting - mad på grill fx , der jo som regel bare serveres med enkelt tilbehør og udendørs på en varm sommerdag. Bør drikkes mellem 14 og 16 grader.

 

Land:
Frankrig
Område:
Beaujolais
Servering:
12 - 14 °C
Alkohol:
12,5 %
350,-

Lavet på 45% Chardonnay, 43% Pinot Meunier og 12% Pinot Noir. Basisvinen har gæret på fad og har ikke gennemgået malolaktisk gæring. Begge dele er sjældent - det eneste andet hus, der bruger disse meget traditionelle metoder, er Krug. Vinen har lagret 5 år på gærresterne efter flaskegæringen. Det er med til at give vinen dybde, kompleksitet og meget fine bobler. 

Duften er frisk med aromaer af grape, lime, fersken og hvide blomster. Smagen er intens med elementer af grape og skovbund. Stor mineralitet og lang eftersmag.

Champagne er selvfølgelig aperitifvinen par excellence, men er faktisk meget velegnet til mad, og er generelt en af de mest alsidige vine, der findes. 
Fisk og skaldyr er oplagt, men de kraftigere Champagner, domineret af blå druer, er også velegnede til fjerkræ. Desuden er Champagne en af de bedste allround vine til ost.

Land:
Frankrig
Område:
Champagne
Servering:
9 - 12 °C
Alkohol:
12,5 %
6-stjerner-aarhus-update
champagne_brut_nv_gratien
395,-

Meget fin Côtes du Rhône på 80 % Grenache og 20 % Syrah fra 20-40 år gamle vinstokke dyrket biodynamisk. Lagret 6 mdr. på cement og flasket uden klaring eller filtrering.

Herlig frisk duft af hindbær og kirsch med viol, lakrids og peber. Mellemfyldig smag med fin frugtintensitet og pæn eftersmag. Saftig og meget drikkevenlig!

Velegnet til lettere retter med okse og lammekød eller til fjerkræ. Med sin gode frugtintensitet vil den kunne klare de fleste typer af kødretter

 

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
ptits_gars_oratoire_st_martin
130,-

100 % Pinot Noir fra en lille mark på 0,77 ha tilplantet i 1999 lige uden for appellationsgrænsen for Gevrey-Chambertin - dyrket biodynamisk. Lagret på brugte fade.

Frisk og levende vin domineret i duft og smag af røde bær og urter. Herlig saftighed - let drikkelig. Rigtig meget Bourgogne til prisen.

Velegnet til lettere retter med fjerkræ.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
12,5 %
bourgogne_rouge_rossignol_trapet
230,-

Klasssisk Bourgogne lavet på 100 % Pinot Noir fra gamle vinstokke i Chorey, der ligger lige nord for Beaune - meget traditionel vinifikation og lagring. De røde Bourgogner laves 100% på Pinot Noir efter den klassiske og arbejdskrævende opskrift: lang gæring m. nogen andel af  stilke  på druerne, i åbne fade (16–22 dage) med daglig bearbejdning af »le chapeau« for at udtrække så mange smagsnuancer og så meget farve som muligt.

Tydelige aromaer friske hindbær, kirsebær, brombær og skovbund. Smagen er elegant og saftig med fine tanniner - lang eftersmag. 

Flot madvin som matcher fjerkræ og fuglevildt. Rigtig god til svampe, trøffel og kål.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
chorey_les_beaune_vv_gramont
225,-

Ren og mineralsk Chablis fra den mindste Grand Cru.

Lavet på ren Chardonnay fra den mindste Grand Cru i Chablis - og sammen med les Clos også den bedste. Michel har besiddelser i toppen af marken, og får rene og ranke vine. Kombineret med Michel's vinificering på stål, giver det noget af det reneste og mest mineralske fra denne Grand Cru.

Fin, stålagtig mineralsk duft med undertoner af hvide blomster, honning og kiwi. Rank syre, medium fylde og nærmest salt i eftersmagen. Gør dig selv en tjeneste og gem vinen mindst 10 år fra høståret.

Chablis Grand Cru er fantastisk madvin, idet vinene har masser af muskler men ikke er tunge. Perfekt til det bedste fra havet og gerne med citron eller syrlige saucer.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13 %
550,-

Meget, meget flot Cairanne lavet på 50 % Grenache, 25 % Syrah, 20 % Mourvèdre og 5 % Carignan fra vinstokke med en alder på over 50 år. Høstet i hånden og vinificeret helt traditionelt; dvs ingen tilsætning af gær, ingen klaring eller filtrering og kun ganske lav svovling ved flaskning. Lagres først 10 måneder på cement og derefter 1-1½ år på 600 liters fade - gamle og nye.

Meget intens og kompleks duft med karaktér af mørke bær - brombær og kirsebær og med fine noter af peber, nelliker og engelsk lakrids. Stor intensitet i smagen - flot balanceret med fin tanninstruktur og meget lang eftersmag.

Rød Rhônevin i denne kvalitet er fremragende madvin. Går bredt til kødretter og passer godt til både stegt og braisseret kød og klarer snildt fedme og kraftige smage. Server gerne en smule afkølet, det fremmer friskheden i vinen.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14,5 %
cairanne_clos_romane_ny
140,-