Vine

Vi sælger vine af høj kvalitet - hovedsageligt fra små producenter, der selv har fingrene i mosten. Vi fokuserer på vine med friskhed og struktur - vine, der går godt til mad
Filtrer efter
Vælg vintype
Vælg drue
Vælg land
Vælg område
Vælg vingård
Vælg måltid
Vælg tilberedning
Vælg rettens udtryk
Vælg anbefalinger
Vis kun biodynamiske vine
Vis kun økolgiske
Vælg sortering

Topvinen fra Canadel - lavet på 95 % Mourvèdre fra gamle stokke i de bedste, højtbeliggende parceller. Høstet i hånden, grundigt sorteret, gæret på cement og derefter lagret 18 måneder på store fade (30-80 hl.) af eg.

Stor intensitet i duften - mørke bær og urter. Kraftig i smagen og endnu ret tanninsk med en meget lang eftersmag - bør minimum gemmes 8 år fra høståret og kan sandsynligvis gemmes op til 15-20 år.

Kan bruges til mad også som ung - det skal være kraftig mad, gerne med en del fedtstof og intens smag. Med alderen bliver Bandolvine meget elegante med komplekse, tertiære aromer (skovbund, trøffel, modnet kød osv.). Gammel Bandol er egnet til vildt og til retter med svampe eller trøfler.

Land:
Frankrig
Område:
Bandol
Servering:
15 - 18 °C
Alkohol:
14 %
375,-

Lavet på Spätburgunder fra 1. lage marken Steinrassel, der ligger på den ekstremt stejle Plauelrain-skråning i Durbach i Baden. Spätburgunder er det tyske navn for Pinot Noir.

Fine noter af røde bær - jordbær, kirsebær og tranebær med et strejf af røg fra fadlagring. God frugtfylde, frisk syre og lang eftersmag.

Ligger stilmæssigt meget tæt op ad rød Bourgogne og egner sig til samme type af mad - fjerkræ og fuglevildt, men klarer også fint kalve og lammekød. Matcher selv ret tætte saucer.

Land:
Tyskland
Område:
Baden
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
225,-

100 % Chardonnay fra den bedste Grand Cru i Chablis. Clos-marken har en stejl, sydøstlig eksponering og det helt rette mix af kalk og ler. Vinene fra le Clos har større intensitet og gemmepotentiale end de andre Grand Cru'er i Chablis. Gæret naturlig og lagret på ståltank i minimum 18 måneder inden flaskning.

Meget intens aroma af citrus, hvid peber og en kompleks og pakket mineralitet. Koncentreret fersken/citrus i smagen, hvor mineraliteten går igen. Ekstrem lang eftersmag.

Bør gemmes minimum 10-15 år fra høståret. Drikkes den tidligere bør den dekanteres til en bredbundet karaffel og ilte 2-8 timer.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13 %
550,-

Lavet overvejende på Grenache blandet med Carignan og Alicante Bouschet fra marker i 200-350 moh. Dyrket biodynamisk (certificeret øko) og vinificeret så naturligt som muligt: ingen tilsætning af gær, ikke filtreret. Gæret og lagret på cement og flasket med minimal svovl. Dyrket med lavere udbytte end Unlitro og dermed bliver koncentrationen større.

Fin og balanceret koncentration af kirsebær og jordbær med florale noter og krydderurter. Struktureret, men stadig med husets karakteristiske saftighed. Elegant og lang eftersmag.

Til lettere kødretter - kalv, lam, fjerkræ. Prøv den fx til saltimbocca.

Land:
Italien
Område:
Toscana
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
175,-

Lavet på Syrah blandet med 2 % Mataro, gæret naturligt med 10 % hele klaser, lagret delvist på nye fade og flasket uden filtrering. Frugten kommer fra 13 forskellige marker i Bethany, Vine Vale, Moppa, Stonewell, Eden Valley og Marananga.

Frisk og tæt duft af viol, brombær og blåbær med en anelse vanilie. Smagen er fyldig, men med en god friskhed, modne tanniner og god frugtighed - lang eftersmag.

Til okse eller lammekød - gerne med tæt sauce.

Land:
Australien
Område:
Barossa
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
shiraz_schwarz_wine
190,-

Trarbacher Hühnerberg er Müllens bedste mark. Marken er højt beliggende lidt tilbagetrukket fra Mosel-floden. På trods af, at marken på den preussiske regerings markinddeling blev klassificeret som "Klasse 1-Weinberg" - svarende til Grand Cru - så havde store dele af marken fået lov at forfalde, fordi den er ekstremt stejl og svær at arbejde i.

Martin Müllen havde først set sig lun på en særligt velbeliggende parcel med ekstremt gamle vinstokke, hvoraf en del var plantet på egen rod. Da han efter lang tids søgen fandt frem til ejeren, ville denne desværre ikke sælge. I stedet Lykkedes det at købe en anden god parcel, der desværre havde været forladt i en årrække og derfor var overbevokset med brobærkrat, slyngplanter og birketræer.  På samme tid var ejeren af den parcel, man først ville have, blevet syg, så derfor ville han nu gerne sælge hvilket skete i 2000.

I 2001 begyndte arbejdet med at reetablere den forladte del af Hühnerberg, og det viste sig, at her var også ældgamle vinstokke, som det faktisk lykkedes at redde, og som i dag leverer frugt til nogle af husets topvine.

Trarbacher Hûhnerberg ligger mellem 120 og 180 moh har form som et ekstremt stejlt amfiteater med perfekt soleksponering. Marken er godt beskyttet mod blæst og jordbunden er forvitret blåskifer med lommer af humus. Der er flere småkilder i marken, der hjælper med vandforsyning. Alt i alt spiller en masse faktorer perfekt sammen og skaber højspændte vine med enormt lagringspotentiale.

Høstet i hånden. Frugten presses over ekstremt lang tid (op til et døgn - normalen er tre timer i en moderne presse), der tilsættes ikke gær - gæringen starter af sig selv, vinene lagrer på store, gamle fade med bundfald fra gæringen og flaskes efter bare en let klaring. 

Intens og frisk i duften - præget af urter, lime, ananas, honning. Fyldig, rund, stor i smagen - mineralsk, kompleks og ekstremt lang i eftersmagen.

Til oste eller desserter med frugt og bær.

Land:
Tyskland
Område:
Mosel
Servering:
7 - 9 °C
Alkohol:
8,5 %
96p-james-suckling
350,-

Malbec fra granitholdig mark plantet i 1914 i Bío-Bío blandet med lidt Carignan fra 80 år gamle stokke. Modnet på nye barriques.

Flot, balanceret og intens næse med elementer af mørk frugt og krydderier. Imponerende balance og lethed i munden på trods af stor, stor intensitet - kølig koncentration og fantastisk lang eftersmag. Sydamerikansk frugtintensitet med europæisk mineralitet og balance.

Drik den til det bedste stykke velhængt oksekød.

Land:
Chile
Område:
Bío-Bío
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
14 %
325,-

Lavet på 100 % Sangiovese Grosso fra marker med yngre vinstokke i både det nordlige og det sydlige Montalcino. Druerne er høstet i hånden og grundig sorteret inden afstilkning. Modnet 12 måneder på franske barriques - heraf ca 1/3 nye.

Meget intens duft af røde kirsebær med masser af florale noter samt sødmefuld røg og vanilie fra fadet. Tæt og saftig i smagen med tørre tanniner og en meget lang eftersmag.

Flot til vildt eller kødretter med intens sauce.

Land:
Italien
Område:
Toscana
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
rosso-di-montalcino_siro-pacenti
240,-

100% Barbera fra marker i udkanten af Barolo lagret på 500 liters træfade.

Frugtig næse med brombær, mørke kirsebær og lidt vanille fra fadet. Tæt frugtdrevet smag med liflig syre og en fast finish.

Meget madvillig vin, som i kraft af fadet spiller flot til de fleste former for stegt kød især kalv, okse og lam.
 

 
Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
13,5 %
225,-

Herlig Chiroubles lavet på ren Gamay. 2014 var første årgang fra Lafarge-Vial, men der er generationer af vinerfaring fra super-domainet Michel Lafarge.
Fuld afstilkning, naturlig gæring på cementtank og efterfølgende 9 måneders lagring på brugte fade. Flasket uden klaring eller filtrering.

Chiroubles er den mest arketypiske Beaujolais af de 10 cru'er. Vinene er lette og forfriskende og fulde af charme. Vinene fra Lafarge-Vial er på et langt højere ambitionsniveau end det meste, der kommer fra Beaujolais, samtidig med at alle de charmerende egenskaber i vintypen er bibeholdt.
 

Land:
Frankrig
Område:
Beaujolais
Servering:
12 - 14 °C
Alkohol:
12,5 %
260,-

Lavet på 65 % Corvina, 30 % Molinara og 5 % andre lokale druesorter. Druerne tørres naturligt i et luftigt tørrerum fra oktober til januar. Efter vinificering modnes vinen på store 2000 liters fade i ca 40 måneder og derefter minimum et halvt år inden vinen frigives til salg.

Rig og fyldig med noter af både modne blåbær, kirsebær og rosin. Smagen er ligeledes fyldig og intens, men uden at miste friskhed. Let bitterhed i eftersmagen. Fantastisk vinøs Amarone med flot balance og længde i eftersmagen.

Velegnet til kraftige retter med oksekød eller lam. Også en herlig julevin som ledsager til anden. Ellers gem den i minimum 10 år og drik den som meditationsvin.

Land:
Italien
Område:
Valpolicella
Servering:
16 - 18 °C
Alkohol:
16 %
amarone_begali_lorenzo
300,-

Fra forholdsvist højt beliggende dele af Grand Cru Sommerberg. Lavet på 100 % Riesling, dyrket økologisk men ikke certificeret. Vinificeret naturligt, dvs uden tilsætning af gær. Lagret sur lie i 11 måneder på store, gamle fade uden omstikning.

Intens duft med indslag af lime, fersken og lilje. Smagen er præcis med høj syre og god mineralitet balanceret af en flot frugt og smagsintensitet.

En vin, der klarer stort set alt mad. Vil man yde den retfærdighed bør man dog servere den til de lidt dyrere ting fra fiskehandleren; hummer, jomfruhummer, kammusling, pighvar, rødtunge eller havtaske - gerne med en lidt syrlig sauce som beurre blanc eller sauce nage.
Også fin til alt, hvor man vil servere choucrute til - uanset om det er stegt multe med enebærsauce eller det er den helt store gang Choucrute Imperiale med 7 slags kød.

Land:
Frankrig
Område:
Alsace
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
14 %
495,-