Vine

Vi sælger vine af høj kvalitet - hovedsageligt fra små producenter, der selv har fingrene i mosten. Vi fokuserer på vine med friskhed og struktur - vine, der går godt til mad
Filtrer efter
Vælg vintype
Vælg drue
Vælg land
Vælg område
Vælg vingård
Vælg måltid
Vælg tilberedning
Vælg rettens udtryk
Vælg anbefalinger
Vis kun biodynamiske vine
Vis kun økolgiske
Vælg sortering

Malbec fra Uco Valley i Mendoza dyrket efter bæredeygtige metoder. Modnet på en blanding af nye og brugte fade.

Fyldig stil med bærnoter af modne brombær og mørk chokolade. Modne tanniner og frisk syre.

Til grillet kød og kraftige gryderetter.

 

Land:
Argentina
Område:
Mendoza
Servering:
16 - 18 °C
Alkohol:
14 %
casir_dos_santos_malbec_estate
115,-

Lavet på 100 % Pinot Noir hovedsagelig fra det kølige Traiguén i Malleco - det sydligste vinområde i Chile, hvor regn og stiv kuling er vigtige elementer. Også druer fra Pucalán i Aconcagua Coast.
Malleco er fremragende til Pinot Noir og Chardonnay, mens de fleste andre druesorter har svært ved at modne i den kølige region.
Der dyrkes økologisk og med visse biodynamiske principper, men vinene er ikke certificerede.
Gæret uden gærtilsætning og lagret på ståltank - ingen fad.

Land:
Chile
Område:
Malleco
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
150,-

Ren Syrah fra 10-40-årige vinstokke i den nordlige Marokko i regionen Zenata. Vinmarkerne er plantet i ca 500 m højde over havet og der er en kraftigt kølende indflydelse af briser fra Middelhavet. Der dyrkes økologisk men der er ingen certificering. Modnet på cementtank og derefter på en blanding af nye og brugte bourgognefade.

Crozes-Hermitage legenden Alain Graillot opdagede markerne i Zenata på en cykeltur i Atlasbjergene i 2003. Han indledte et samarbejde med Marokkos ældste vineri og laver nu denne vin fra 20 ha vinmarker i en dejlig klassisk Syrah-stil med lige lidt mere sol i frugten, der antyder at ophavet er uden for europa. Det er måske de færreste, der forbinder Marokko og vin, men faktisk var landet før 1956 en af verdens største vinproducenter.

Moden og fyldig duft af brombær, bacon, lakrids og peber. Fyldig smag med god friskhed, medium tanniner og en dejlig kølighed i den fyldige frugt.

God vin til de fleste kødretter - oplagt til nordafrikansk lammetagine.

Land:
Marokko
Område:
Zenata
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
syrocco_alain_graillot_thalvin_ouleb_thaleb
150,-

Lavet overvejende på Grenache blandet med Carignan og Alicante Bouschet fra marker i 200-350 moh. Dyrket biodynamisk (certificeret øko) og vinificeret så naturligt som muligt: ingen tilsætning af gær, ikke filtreret. Gæret og lagret på cement og flasket med minimal svovl. Dyrket med lavere udbytte end Unlitro og dermed bliver koncentrationen større.

Fin og balanceret koncentration af kirsebær og jordbær med florale noter og krydderurter. Struktureret, men stadig med husets karakteristiske saftighed. Elegant og lang eftersmag.

Til lettere kødretter - kalv, lam, fjerkræ. Prøv den fx til saltimbocca.

Land:
Italien
Område:
Toscana
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
160,-

100 % Pinot Noir fra marker lige uden for Chambolle-Musigny appellationen.

Elegant duft af røde bær; hindbær, jordbær og tranebær samt et let urtet element. Meget frisk i smagen, let og elegant med god frugtintensitet og lavt niveau af silkebløde tanniner. Fin, lang eftersmag.

Klassisk Bourgogne er alsidige madvine. Går fint til lette retter med stegt fisk, lyst fjerkræ, fuglevildt og kalvekød. Svampe og kål fungerer rigtig som tilbehør.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
180,-

100 % Barbera fra bunden af Barolo-marken "Vigna Merenda" der ligger midt på Sarmassa marken, fadlagret på 2500 liters fade.

Intens luksus Barbera med flot næse med kirsebær, syltede brombær, læder og en anelse flødekaramel. Fyldig smag med masser af moden mørk frugt, fin syre og en lang eftersmag.

Flot vin til kødretter med indkogte saucer, hvor Barberas syre renser godt op i mundhulen.

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
14,5 %
180,-

100 % Pinot Noir fra lille parcel i Savigny-Les-Beaune på blot 0,26 ha, der lige giver nok til to fade. Lagret på et år gamle fade. Dyrket biodynamisk og vinificeret naturligt uden tilsætning af gær.

Flot koncentration og renhed med aromaer af røde kirsebær, modne jordbær samt både friske og tørrede urter. Meget elegant smag med fin intensitet, ren frugt, frisk syre og pæn længde.

Til retter med fjerkræ eller fuglevildt - gerne med elegant sauce, svampe og kål.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
slb_bas_liards_rossignol_trapet
275,-

100 % Chardonnay fra Chablis måske bedste 1. cru mark. Vinificeret uden tilsætning af gær og med så lidt indvirkning som muligt. Lagret minimum 12 måneder. Ingen fad. Den meget anerkendte vinskribent Stephen Tanzer kalder marken for "the insiders Chablis premier cru" fordi kvaliteten af vinene herfra næsten er Grand Cru kvalitet, mens prisen ligger et stykke under Grand Cru niveau. Jordbunden er speciel ved at den består af kimmeridge kalk - hvad franskmændende kalder arglo-calcaire, en blanding af kalksten og ler med et højt indhold af mikroskopiske fossiler. Kombinationen af det marginale klima og den kalkholdige jordbund giver generelt vine med et ret højt syreniveau. Det er vine, der kan gemmes og som bliver mere interessante med tiden.

Vinen har en flot duft af citron, grønne æbler og hvide blomster. Smagen er utrolig præcis med høj syre balanceret af vinens intense mineralitet. Kompleks og med lang eftersmag.

Chablis 1. cru bør tidligst drikkes 4-5 år fra høståret. Udvikler en udpræget mineralitet, der passer godt til smagen af særligt østers og mager fisk. Vinen kan dog sagtens klare selv ret kraftige retter med fisk, skaldyr og fjerkræ.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13 %
275,-

Denne vin var den ene af blot to vine, der fik prædikatet "Outstanding" da Decanter smagte Cru Bourgeois 2014 - tre af verdens førende Bordeaux-experter, Jane Anson, Andrew Jefford og James Lawther MW var enige om kvaliteten og gav hhv 94, 95 og 95 p.

Lavet på 70 % Cabernet Sauvignon, 28 % Merlot og 2 % Cabernet Franc fra ca 30 år gamle vinstokke i Margaux. Gæring på temperaturstyret ståltank, malolaktisk gæring på fad og 14-16 måneders lagring på franske barriques, hvoraf 60 % var nye.

Behagelig, dyb duft med noter af liljer, solbær og toast. Blød og fyldig i munden med elegante tanniner og en dejlig frisk afslutning.

Bordeaux af denne kaliber bør gemmes 5-7 år fra høståret. Passer fantastisk godt til lam med lammesky, men er også rigtig dejlig til de fleste retter med okse eller kalvekød - klassiske tilberedninger med klassiske saucer.

Land:
Frankrig
Område:
Bordeaux
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
13 %
mongravey_margaux_bordeaux
295,-

100 % Pinot Noir fra mark med kalkholdig og stenet jordbund. Koldmaceration, naturlig gæring og efterfølgende modning på en blanding af nye og brugte fade.

Elegante noter af blomme, kirsebær, hindbær og jordbær samt tørret ingefær og salvie. Let og elegant men med god intensitet, frisk syre og flot længde.

Drik den til fjerkræ - gerne med svampe og kål. Klarer også lettere retter med lam eller kalv.

Land:
Tyskland
Område:
Pfalz
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
mathias_gaul_pinot_noir_steinrassel
295,-

Cornas fra lille producent fra Verset-familien med besiddelser i nogle af appellationens bedste marker.

Lavet på 100 % Syrah (den klon, der kaldes Petite Syrah og regnes for den bedste - ikke at forveksle med den amerikanske Petite Sirah). Der vinificeres ultra-traditionelt, dvs. gæring i cementtank uden afstilkning, uden tilsætning af gær og uden temperaturstyring. Presset i gammeldags vinpresse og lagret et par år på gamle fade (stort set identisk fremgangsmåde som hos Clape)

Verset har besiddelser i Reynards - måske den bedste mark i Cornas, der giver kraftige, krydrede vine med god struktur, Mazards - her er granitten blandet med sand og vinen bliver mere elegante og Champelrose, som med en mere leret jordbund giver relativt åbne vine.

Stilen i vinene er klassisk og gammeldags - rustik, landlig og mineralsk, men med en moden frugtighed.

Bør dekanteres en time før servering.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
15 - 15 °C
Alkohol:
13 %
325,-

Historisk vin selv om Jason Schwarz kun har lavet vinen i to årgange. Lavet på 100 % Shiraz fra en mark plantet af Carl August Otto Schiller i 1881 - dvs. 134 år gamle stokke. Fuld afstilkning, naturlig gæring og godt et års lagring på 50 % nye fade. De 400 planter giver ca 1400 flasker vin, så der er virkelig tale om en ekstremt lille produktion.

Stor intensitet i både duft og smag. Tætpakket med noter af kirsebær, lakrids, ingefær, peber og kanel. Flot struktureret med en fantastisk friskhed i den store koncentration - elegante tanniner og meget, meget lang eftersmag. Stor oplevelse.

Til de bedste retter med oksekød, lam eller vildt!

Land:
Australien
Område:
Barossa
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
14,5 %
the_schiller_shiraz_schwarz_wine
450,-