Vine

Vi sælger vine af høj kvalitet - hovedsageligt fra små producenter, der selv har fingrene i mosten. Vi fokuserer på vine med friskhed og struktur - vine, der går godt til mad
Filtrer efter
Vælg vintype
Vælg drue
Vælg land
Vælg område
Vælg vingård
Vælg måltid
Vælg tilberedning
Vælg rettens udtryk
Vælg anbefalinger
Vis kun biodynamiske vine
Vis kun økolgiske
Vælg sortering

Lavet på en blanding af Muscadelle, Sauvignon Blanc og Semillon. Druerne er høstet sent let angrebne af ædel råddenskab, botrytis, hvilket er med til at koncentrere sukker og smagsstoffer i mosten.

Flot gylden vin med aromaer af abrikos, fersken og vanilie. Smagen er frugtig og sødmefuld med en fin friskhed. En relativt let dessertvin.

Velegnet til frugt og bærbaserede desserter samt til meget modne oste.

Land:
Frankrig
Område:
Sydvest
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
13 %
100,-

Lavet på en blanding af Muscadelle, Sauvignon Blanc og Semillon. Druerne er høstet sent let angrebne af ædel råddenskab, botrytis, hvilket er med til at koncentrere sukker og smagsstoffer i mosten.

Flot gylden vin med aromaer af abrikos, fersken og vanilie. Smagen er frugtig og sødmefuld med en fin friskhed. En relativt let dessertvin.

Velegnet til frugt og bærbaserede desserter samt til meget modne oste.

Land:
Frankrig
Område:
Sydvest
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
13 %
100,-

Lavet på 85 % Semillon, 10 % Sauvignon Blanc og 5 % Muscadelle. Druerne høstes i op til 8 omgange, de såkaldte "tries", da man plukker de optimalt botrytiserede druer enkeltvis. De stærkt indskrumpede bær presses meget langsomt og forsigtigt. Vinen lagrer 12-18 mdr. i tank inden den hældes på flaske - ingen fad.

Elegante noter af mandarin, appelsin og lynghonning. Smagen er intenst sød, men fint balanceret af en frisk sødme. Meget lang eftersmag.

Château les Justices har en stjerne i la Revue du vins de FrancesLes Meilleus Vins de France (ud af tre - svarer til en restaurant, der har en Michelin-stjerne) og 3 stjerner ud af 5 i Bettane og Dessauves Le Grand Guide des Vins de France.

Oplagt vin til foie gras eller desserter med meget sødme og gerne med indslag af vanilie, karamel eller nødder. Klassisk (og fantastisk) match til Rocquefort, hvor sødme og salt ophæver hinanden og vinens og ostens smage smelter sammen til en himmelsk enhed. 
Producenterne i Sauterne vil gerne plædere for, at man kan bruge Sauternes til det salte køkken også - et særlig godt match er hummer med ingefær og citrongræs, men mulighederne rigtigt mange.

Land:
Frankrig
Område:
Bordeaux
Servering:
9 - 11 °C
Alkohol:
13 %
chateau_les_justices_sauternes
180,-

Lavet på 85 % Semillon, 10 % Sauvignon Blanc og 5 % Muscadelle. Druerne høstes i op til 8 omgange, de såkaldte "tries", da man plukker de optimalt botrytiserede druer enkeltvis. De stærkt indskrumpede bær presses meget langsomt og forsigtigt. Vinen lagrer 12-18 mdr. i tank inden den hældes på flaske - ingen fad.

Elegante noter af mandarin, appelsin og lynghonning. Smagen er intenst sød, men fint balanceret af en frisk sødme. Meget lang eftersmag.

Château les Justices har en stjerne i la Revue du vins de Frances Les Meilleus Vins de France (ud af tre - svarer til en restaurant, der har en Michelin-stjerne) og 3 stjerner ud af 5 i Bettane og Dessauves Le Grand Guide des Vins de France.

Oplagt vin til foie gras eller desserter med meget sødme og gerne med indslag af vanilie, karamel eller nødder. Klassisk (og fantastisk) match til Rocquefort, hvor sødme og salt ophæver hinanden og vinens og ostens smage smelter sammen til en himmelsk enhed. 
Producenterne i Sauterne vil gerne plædere for, at man kan bruge Sauternes til det salte køkken også - et særlig godt match er hummer med ingefær og citrongræs, men mulighederne rigtigt mange.

Land:
Frankrig
Område:
Bordeaux
Servering:
9 - 11 °C
Alkohol:
13 %
chateau_les_justices_sauternes
300,-

Lavet på 90 % Sémillon, 8 % Sauvignon Blanc og 2 % Muscadelle høstet i hånden af flere "tries" og med ekstremt lave udbytter på gennemsnitligt 9 hl/ha. Det er de samme 15-20 plukkere, der høster år efter år. Bærrene plukkes enkeltvis, når de er stærkt botrytiserede og der chaptaliseres ikke.
Vinen er gæret på stål og efterfølgende lagret minimum 15 år på cementtank og så på flaske til den er minimum 20 år gammel. Vinen laves kun i særligt gode årgange - i andre år sælges druerne i bulk.

Dette er nok den mest idiosynkratiske vin, der laves i Bordeaux og i hvert fald i Sauternes. Normalt lagres Sauternes på egetræsfade, der er med til at øge kompleksiteten ved at give noter af vanilie, kokos samt nødder og karamel fra den lette oxidation.
Denne meget specielle måde at lave vin på er egentlig startet ved et tilfælde. Da den nuværende ejer, Julie Gonet-Medevilles, bedstefar skulle i hæren i 1930'erne, havde han ikke råd til at indkøbe fade og han bad sin kone om ikke at røre ved vinene, før han kom tilbage, hvilket først var efter krigen. Resultatet var vine, der virkede mere ungdommelige og frugtige i stilen.

Den frugtige stil skulle også give vinene en længere udviklingsfase end andre Sauternes-vine og naturligvis en anden type udvikling - mere rene med dybde fra botrytis og med langt større mineralitet.

Velegnet til søde desserter og ikke mindst til et stykke Roquefort fra Vieux Berger.

Land:
Frankrig
Område:
Bordeaux
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13 %
1500,-