Vine

Vi sælger vine af høj kvalitet - hovedsageligt fra små producenter, der selv har fingrene i mosten. Vi fokuserer på vine med friskhed og struktur - vine, der går godt til mad
Filtrer efter
Vælg vintype
Vælg drue
Vælg land
Vælg område
Vælg vingård
Vælg måltid
Vælg tilberedning
Vælg rettens udtryk
Vælg anbefalinger
Vis kun biodynamiske vine
Vis kun økolgiske
Vælg sortering

Vintage Port er fra et enkelt år, hvor kvaliteteten af druerne er meget høj. Hos Quinta do Infantado laves Vintage af den bedste frugt. Ingen afstilkning og ingen filtrering. Lagring på store fade med en alder på over 100 år.

Alt druemateriale til Infantados vine kommer fra A-klassificerede marker og trædes med fødder i de traditionelle lave kar, lagares. Begge dele er noget, der normalt reserveres for Vintage Port. Hos Quinta do Infantado gæres vinene lidt længere inden forstærkning, hvilket giver et lavere sukkerindhold og en mere vinøs stil.

Årgangsvurdering fra vintageport.biz: 8/10
"These wines have traditional tannin based tones with rich fruit flavours. General declaration."

Årgangsvurdering fra Wine Spectator: 98/100
"Balanced, fresh and aromatic, with lovely ripe fruit and rich, powerful tannins; some classics"

Land:
Portugal
Område:
Douro
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
19,5 %
695,-

100 % Sauvignon Blanc fra enkeltmarken Vogelsang i Ollersdorf, der giver udpræget mineralske vine. Presset af hele klaser, gæret naturligt og modnet på ståltank med gæringsbundfald. Flasket med minimal svovltilsætning.

Minder hverken om Sancerre eller Marlborough Sauvignon Blanc, men har mere dybde. Aromaer af citrus, hvide ribs, hyldeblomst, flint, nødder og krydderurter. Høj syre, der er flot balanceret af intens frugtighed, mineralitet og kølig dybde - lang eftersmag.

Til fisk og skaldyr, til grøntsagsretter eller til gedeost.

Land:
Østrig
Område:
Weinviertel
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
12,5 %
vogelsang-sauvignon-blanc
225,-

Lækker og fyldig hvid Crozes-Hermitage på 60 % Marsanne og 40 % Roussanne. Høstet i hånden. Vinificeret med fuld afstilkning og uden tilsætning af gær på æg af beton. Lagret 8 måneder med bærme på æg af beton for 2/3 af vinens vedkommende - resten på barriques.

Virker fed allerede i duften - mandel, mandarin og fersken. Fyldig i smagen, men med forfriskende mineralitet og fin syre. 

Til retter med fisk, skaldyr eller fjerkræ med fyldig sauce.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
14 %
250,-

Ren Chardonnay fra marker beliggende på et plateau ovenfor Grand Cru'erne Clos og Valmur i Chablis med Portland-kalk i jordbunden. Gæret naturligt og lagret 6-10 måneder på tanke af rustfri stål. Let klaret inden flaskning.

Ren og frisk duft med noter af havtorn og hvide blomster. Frisk og relativ let med frisk syre - ren, mineralsk og præcis.

Petit Chablis er "hverdags-Chablis", der går godt til retter med fisk og bløddyr samt til fjerkræ eller salater. Drikkes ungt.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
7 - 9 °C
Alkohol:
12,5 %
175,-

Druerne til Boxlers basisriesling kommer fra et fladt plateau ovenfor den del af Sommerberg-marken, der i nogle årgange vinificeres som Lot E (for Eckberg) og fra nogle nordligere marker. Vinen vokser i granit og holder derfor et naturligt lavt udbytte. Da marken er højt beliggende og ikke har samme soleksponering som Sommerberg, høstes den som det seneste til de tørre vine hos Boxler.

Ren og floral næse med noter af citrus og fersken. Mineralsk og præcis i smagen med en lang eftersmag.

Alsace Riesling af denne kvalitet er meget bredt anvendelig til mad. Kan naturligvis bruges til fisk og skaldyr, hvor den både kan bære ret kraftige tilberedninger og kan understøtte elegante elementer i lidt lettere retter. Det er også klassisk med Riesling til svinekød - choucrute og lignende. 

Land:
Frankrig
Område:
Alsace
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
13,5 %
285,-

Økologisk Côtes du Rhône lavet på Grenache og Syrah. Ingen Fad. Vinificeret uden svovl og med uden tilsætning af gær.

Intens mørk og krydret næse, med mørke bær, oliven, friske kryddeurter og peber. Tætpakket frugtig smag med mørke bær, lakrids og peber. Lang Finish! Måske markedets flotteste Côtes du Rhône Villages!

Til kraftige vinterretter med lam, and eller braisseret oksekød. Snakker godt sammen med hvidløg, rosmarin og oliven.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
genevriers_remejeanne
250,-

Ren Pinot Noir fra tre plots på i alt fire ha i Gevrey-Chambertin dyrket biodynamisk. Vinificeret uden tilsætning af gær og med 35-40 % hele klaser. Lagret på små fade, hvoraf ca 10 % er nye, i et års tid.

Den har en meget flot kombination af Gevrey’s maskuline struktur og en saftig, elegant frugt. Letkrydret med aromaer af røde bær. Fine tanniner og god friskhed.

Klassisk Bourgogne er alsidige madvine. Går fint til lette retter med stegt fisk, lyst fjerkræ, fuglevildt og kalvekød, svampe og kål fungerer rigtig som tilbehør.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
395,-

100 % Pinot Noir fra 1. cru marken Clos St. Marc. Clos St. Marc er den mindste Monopole-mark i Nuits St. Georges. At det er en Monopole-mark vil sige, at der kun er een ejer. Marken ligger i Premeaux lige ved Rions ejendom og er stort set indkapslet af 1. cru marken Argilieres, men Clos St. Marc har en dybere jordbund og giver kraftigere vine. Clos St. Marc er noget af det ypperste Nuits St. Georges, der kan findes - særligt, hvis man kan lide Rions luftige stil.

Vinstokkene på marken, der er knap en ha stor, er ca 60 år gamle. Efter en grundig sortering gæres frugten naturligt på rustfrit stål og lagres derefter på små fade (50 % nye) i 18 måneder.

Vinen har intens duft af vilde kirsebær, blå blommer og mint. Fyldig Bourgogne med fine, støvede tanniner og lang eftersmag.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
clos_st_marc_nuits_rion
795,-

Malbec fra granitholdig mark plantet i 1914 i Bío-Bío blandet med lidt Carignan fra 80 år gamle stokke. Modnet på nye barriques.

Flot, balanceret og intens næse med elementer af mørk frugt og krydderier. Imponerende balance og lethed i munden på trods af stor, stor intensitet - kølig koncentration og fantastisk lang eftersmag. Sydamerikansk frugtintensitet med europæisk mineralitet og balance.

Drik den til det bedste stykke velhængt oksekød.

Land:
Chile
Område:
Bío-Bío
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
14 %
325,-

Ren Pinot Noir dyrket biodynamisk fra 0,26 ha på 1. cru marken Clos Prieur. Clos Prieur ligger lige nedenfor Grand Cru marken Mazis-Chambertin. Jordbundstypen her hedder argo-calcaire, og giver vine med fin friskhed og nerve.

Fine, florale noter af viol og rose over rød kirsebærfrugt. Substans og dybde men med lethed og elegance. Flot længde i eftersmagen og stort potentiale for udvikling.

Klassisk Bourgogne er alsidige madvine. Går fint til lette retter med stegt fisk, lyst fjerkræ, fuglevildt og kalvekød, svampe og kål fungerer rigtig som tilbehør.

Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
825,-

Enestående pris/kvalitet sammenhæng. Samger herligt nu, men også virkelig værd at lægge i kælderen, hvor den vil udvikle sig flot. En af østrigs helt helt store vine.

Fremragende madvine til både klassik og nyt nordisk køkken, men også til spicy asiatisk inspireret køkken. Grüner Veltliner er en mirakelvin til mad. Dækker et meget bredt spektre. I Østrig drikker de Grüner Veltliner til nationalretten oksespidsbryst med peberrod (tafelspitz).

Gammeldags Grüner efter munkenes opskrift. Lavet på 100 % Grüner Veltliner fra ca 50 år gamle stokke i marken Renner, der har status som 1. Lage efter den nye Niederösterreich klassifikation. Vinen er presset på gammeldags presse og derefter gæret uden gærtilsætning eller temperaturstyring på 25 hl store fade af østrigsk eg. Vinen er efterfølgende lagret på gæringsresterne på disse fade i 18 måneder med omrøring ca hver tredje måned.

Tradition er inspireret af munkenes traditionelle måde at lave vin på. Det er en let oxidativ stil med komplekse aromaer og smag fra de hyppige omstikninger og den lange lagring på gærresterne ("sur lie"). Stilen er modsætningen til den moderne reduktive metode, hvor man gør alt for at undgå unødig iltadgang til vinen for at bevaree det rene udtryk af frugten.

Grüner Veltliner i denne klasse klarer næsten alle retter bortset fra desserter. Dog bør maden have noget intensitet, da vinen ellers vil overdøve. God til retter med fisk og skaldyr, men er næsten allerbedst til kogt eller sprængt kød af gris eller kalv. Grüner Veltliner i en kraftig udgave som her, er en af de bedste vine til at kapere retter, hvor peberrod spiller en fremtrædende rolle.

Land:
Østrig
Område:
Kamptal
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13,5 %
300,-

Lavet på Sauvignon Blanc. Alkoholisk gæring på cement, malolaktisk på fade og derefter lagret 5 måneder på samme fade.

Ekspressiv næse med duft af hvid fersken og vanilie. Fyldig smag med balanceret antydning af fadet og en frisk syre - flot og vedholdende afslutning.

Velegnet til fyldigere retter med fisk eller fjerkræ. Den fine antydning af fadet gør vinen velegnet til stegte eller grillede retter.

Land:
Frankrig
Område:
Bordeaux
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
12,5 %
Bordeaux Blanc Leroy Beauval
165,-