Vine

Vi sælger vine af høj kvalitet - hovedsageligt fra små producenter, der selv har fingrene i mosten. Vi fokuserer på vine med friskhed og struktur - vine, der går godt til mad
Filtrer efter
Vælg vintype
Vælg drue
Vælg land
Vælg område
Vælg vingård
Vælg måltid
Vælg tilberedning
Vælg rettens udtryk
Vælg anbefalinger
Vis kun biodynamiske vine
Vis kun økolgiske
Vælg sortering

100 % Nebbiolo fra Cru-marken Asili, der ligger i Barbaresco kommune og regnes for en af de bedste marker i hele Barbaresco-zonen. Fermenteret i 15 dage, modnet på meget store fade af slavonsk eg i 18-24 måneder og til sidst lagret på flaske i ½ år, inden vinen sendes på markedet.

På én gang elegant og intens, ren og kompleks. Domineret af røde kirsebær i duften understøttet af lak, roser og tørrede krydderurter. Godt bid i tanninerne og meget lang eftersmag.

Til oksekød eller vildt - gerne braisseret og gerne serveret med svampe eller trøffel.

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
barbaresco-asili_giordano
275,-

Flot "Baby Barolo" fra Sandrone. 100% Nebbiolo fra den bedste Nebbiolo-mark i Roero; Valmaggiore.

Druerne kommer fra sandede marker i Roero 15 km. nordvest for Alba. Markerne er uens i topografi med skiftende hældninger og ekspositioner, og høsten foregår derfor a 6-7 omgange for at sikre den nødvendige modenhed af alle druer. Druerne vinificeres hver for sig og modner 9 mdr. på store 500 l. fade og blandes lige før aftapning på flaske.

Det giver en elegant og drikkeklar "Baby Barolo" med fine toner af røde bær, roser, tørret frugt og en anelse cedertræ. Smagen er lettere og mere frugtig end Barolo - et meget elegant glas Nebbiolo.

Særdeles madvillig. Rigtig kødvin pga. den markante tanninstruktur. Velegnet til stegt okse og kalvekød m. grillede grøntsager og krydderurter. Med alderen bliver vinen mere velegnet til retter med trøfler.

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
13,5 %
280,-

Riesling fra Ried Gaisberg (Erste Lage) lavet på samme måde som vinene blev lavet af munkene på Schloss Gobelsburg i starten af forrige århundrede, dvs; forsigtig presning, gæret uden tilsætning af gær og uden temperaturstyring på meget store fade, ingen filtrering men derimod tre gange omstikning. Lagret på meget store fade i 18 måneder, hvilket ikke giver duft eller smag af fad, men er med til at give en svag iltpåvirkning, der giver en fyldigere vin.

Vin med fylde, sitrende nerve og en enorm intensitet. Mineralsk og med masser af citrus, abrikos og pære i frugten - kompleks og balanceret med lang eftersmag.

Riesling af denne kvalitet og intensitet er fantastisk madvin. Syren og mineraliteten gør, at den kan klare selv kraftig mad og dens balance og kompleksitet gør den egnet til det meste. Særlig velegnet til retter med skaldyr og til gris - begge dele gerne med indslag af æble eller tropisk frugt.
 

 
Land:
Østrig
Område:
Kamptal
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13,5 %
300,-

Flot luksusrosé lavet på fadgæret Mourvèdre med lidt Syrah og Grenache. Lagret på egetræsfade i 3 måneder.

Vinen har en fyldig aroma af jordbær, hindbær og blomme med et let strejf af vanilie. Smagen er fyldig for en rosé med noter af røde bær og et ganske let touch af tannin.

Rosé er strålende madvin, der klarer både fisk, skaldyr og lette kødretter. Rosé er rigtig godt til spicy orientalsk med og til middelhavsmad med elementer af tomat og hvidløg. Capitelles Rosé hører til blandt de kraftigere vine i kategorien og klarer generelt lidt kraftigere retter. Prøv den også gerne til det grillede kød på en varm sommerdag.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Alkohol:
13,5 %
130,-

Ren Pinot Noir på godt 2 ha stor mark beliggende relativt højt over Savigny-les-Beaune. Marken er plantet i starten af 70'erne. Vinen er lavet med delvis hele klaser - dvs. at stilkene kommes med i gæringskarret. Det kræver absolut sunde druer, men har man det, kan der være flere fordele i det. Det er med til at holde alkoholen nede, det er med til at holde gæringstemperaturen nede (hvilket giver en friskere vin) og tanninerne fra stilkene er med til at strukturere vinen. Gæret naturligt og lagret på brugte fade af egetræ for at få den renest mulige frugtaroma.

Så flot som man kan forestille sig en basis Bourgogne Rouge! Ren duft af røde bær - hindbær, kirsebær, ribs og med nogen dybde. Saftig, elegant og lang eftersmag.

Velegnet til elegante kødretter som fjerkræ eller kalv. Kan klare tæt sauce, men gerne lidt lettere tilbehør. Flot, flot madvin!

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
295,-

Elegant Chambolle-Musigny på 100 % Pinot Noir, lavet helt klassisk med meget traditionel vinifikation og efterfølgende lagring på små egefade.

Chambolle-Musigny hører til de mest elegante Bourgogner.Fine noter af røde bær, rose og viol. Smagen er elegant med faste tanniner og en lang finish.

God madvin som både understøtter elegante og lette retter med fx fjerkræ, men som også kan klare selv ret kraftige med oksekød.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
400,-

100 % Sangiovese Grosso fra markerne Le Prata, der ligger i ca 500 moh. og La Torre, der ligger noget sydligere i ca 320 moh. Druerne dyrkes økologisk (dog ikke certificeret), alt arbejde foregår i hånden og vinen vinificeres på den mest naturlige måde med druernes eget gær. Druerne macererer og gærer 30-35 dage, hvorefter vinen lagrer 38-40 mdr. på store 3000 liters fade af slavonsk eg. Efter fadlagringen lagrer vinen 1 år på flaske, før den sendes på markedet.

Intens og kompleks duft af kirsebær, jordbær, hindbær, roser, viol, lakrids og ceder. duften udvikler sig konstant i glasset og giver hele tiden nye nuancer fra sig.
Smagen er på en gang elegant, forfinet og meget intens og vedholdende. Fantastisk balance af frugt, tannin og syre.

Sangiovese-vine er generelt mellemfyldige med ret høj syre og et medium tanninniveau. Det gør dem velegnede til fjerkræ, kalv og indmad - kødtyper, hvor smagen ikke må blive overdøvet, men som samtidig kræver lidt modstand af vinen for at matchet skal blive perfekt. 

Land:
Italien
Område:
Toscana
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
14 %
650,-

100 % Pinot Noir fra 1. cru marken les Damodes, der ligger op mod Vosne-Romanée, hvorfor vinene får noget af denne kommunes fløjlsbløde karakter. De røde Bourgogner laves 100% på Pinot Noir efter den klassiske og arbejdskrævende opskrift: lang gæring m. nogen andel af  stilke  på druerne, i åbne fade (16–22 dage) med daglig bearbejdning af »le chapeau« for at udtrække så mange smagsnuancer og så meget farve som muligt. I år med dårligere druekvalitet justeres bearbejdsningsgraden. Efterfølgende modner vinene på små egefade i 15–20 mdr. afhængig af kvalitet og type.

Lækker, kompleks næse med noter af kirsebær, toast, hvid peber, lavendel og kanel. Lækker struktur og flot længde i eftersmagen.

Stadig ung, men drikbar nu. Kan med fordel gemmes 5-8 år. Den vil blive tættere i strukturen og mere afrundet med alderen.  
God madvin som kan klare ganske kraftige kødretter med kalv, oksekød og lettere fuglevildt og gerne med svampe. En god intens Bouef Bourgignon  eller Coq au Vin vil være perfekt..

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
450,-

Riesling på et niveau mellem Kabinett Trocken og Spätlese Trocken fra forskellige steillage-parceller. Revival er en vin, der skal præsentere en form for "husstil" - dvs lethed og elegance, men med masser af intensitet og muskler.

Navnet Revival skyldes, at Martin Müllen både arbejder med at genoplive opgivne steillagen, som er meget arbejdskrævende, og af at han bruger meget gammeldags metoder. Alt høstes i hånden, frugten presses over ekstremt lang tid (op til et døgn - normalen er tre timer i en moderne presse), der tilsættes ikke gær - gæringen starter af sig selv, vinene lagrer på store, gamle fade med bundfald fra gæringen og flaskes efter bare en let klaring. Denne filosofi er gennemgående for alle husets vine - det specielle for denne vin, er at den er lavet af frugt fra forskellige parceller - hovedsageligt Paradis og Hühnerberg

Ren, mineralsk, intens, frugtig og nærmest cremet allerede i duften. Flot balanceret og med aromaer af lime, grape, ananas, sort te - frisk syre balanceret af ren frugt. Stor længde. Kan drikkes ung, men vil også udvikle sig flot over de næste (mindst) ti år.

Bredt anvendelig til skaldyr, fisk, fjerkræ samt lettere retter med and eller gris.

Land:
Tyskland
Område:
Mosel
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
12 %
160,-

Lavet på 45% Chardonnay, 43% Pinot Meunier og 12% Pinot Noir. Basisvinen har gæret på fad og har ikke gennemgået malolaktisk gæring. Begge dele er sjældent - det eneste andet hus, der bruger disse meget traditionelle metoder, er Krug. Vinen har lagret 5 år på gærresterne efter flaskegæringen. Det er med til at give vinen dybde, kompleksitet og meget fine bobler. 

Duften er frisk med aromaer af grape, lime, fersken og hvide blomster. Smagen er intens med elementer af grape og skovbund. Stor mineralitet og lang eftersmag.

Champagne er selvfølgelig aperitifvinen par excellence, men er faktisk meget velegnet til mad, og er generelt en af de mest alsidige vine, der findes. 
Fisk og skaldyr er oplagt, men de kraftigere Champagner, domineret af blå druer, er også velegnede til fjerkræ. Desuden er Champagne en af de bedste allround vine til ost.

Land:
Frankrig
Område:
Champagne
Servering:
9 - 12 °C
Alkohol:
12,5 %
6-stjerner-aarhus-update
champagne_brut_nv_gratien
395,-

En af vinverdenens helt store stjerner - toppen af international klasse.

Lavet på 89 % Syrah og 11 % Viognier fra ca 75 år gamle stokke på den stejle mark "la Mouline", der tårner sig op over byen Ampuis. På traditionel Côte Rôtie vis vinificeres den blå Syrah og den grønne Viognier sammen - det gør vinen lettere og mere parfumeret og giver faktisk en dybere og mørkere farve. Modnet 42 måneder på nye egettræsfade.

Intens duft af modne brombær, hindbær og viol samt tydelig præg af fadlagringen, der giver en krydret og letrøget karaktér. På en gang super intens og balanceret, koncentreret, rig og elegant. Expressiv og uendelig eftersmag.

Til de bedste kødretter. Vinen bør gemmes i minimum 15 år, måske mere, og serveres til det bedste kød med svampe og tæt sauce.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
13 %
2500,-

2. cru slot i Margaux, der siden 1994 har været ejet af Chanel, der har brugt store summer på at forbedre kvaliteten ved bl.a. at genindføre håndarbejde i marken og høsten samt håndsortering af druerne og bedre fade. Lavet på hovedsageligt Cabernet Sauvignon blandet med Merlot samt en smule Cabernet Franc og Petit Verdot. Modnet 18 måneder på barriques, hvoraf 60 % er nye.

Flot dybde med aromer af blåbær, brombær, hindbær, tobak og fadnoter. God dybde i smagen og med årgangens fine saftighed og elegance. Meget, meget flot længde.

Viser begyndende modenhed og vil være flot til lam med skysauce.

 

 

Land:
Frankrig
Område:
Bordeaux
Servering:
16 - 18 °C
Alkohol:
13 %
rauzan_segla_grand_cru_classe_margaux
800,-