Vine

Vi sælger vine af høj kvalitet - hovedsageligt fra små producenter, der selv har fingrene i mosten. Vi fokuserer på vine med friskhed og struktur - vine, der går godt til mad
Filtrer efter
Vælg vintype
Vælg drue
Vælg land
Vælg område
Vælg vingård
Vælg måltid
Vælg tilberedning
Vælg rettens udtryk
Vælg anbefalinger
Vis kun biodynamiske vine
Vis kun økolgiske
Vælg sortering

100 % Chardonnay fra biodynamisk dyrket mark lige uden for Beaune. Vinen er gæret på fad og har efterfølgende lagret på fadene ca 12 mdr. Der er brugt en blanding af nye og gamle fade. 

Noter af citrus, fersken, melon og toast og med en meget præcis og alligevel kompleks smag. Vellavet vin. Elegant, moden frugt og pæn syre, der gør vinen frisk og livlig med god mineralitet og balanceret intensitet.

En vin der har store anvendelsesmuligheder sammen med mad. Oplagt til det klassiske franske fiske og skaldyrskøkken med rige saucer. God også til stegt kylling og til karakterfulde komælksoste.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13 %
Spar 55,-
125,-

Klassisk rød Bourgogne på Pinot Noir fra marker i omegnen af Nuits-St.Georges. Gramont laver i mange årgange kun delvis afstilkning for at give lidt mere tannin og struktur til vinene. 

Elegant og frisk vin med noter af kirsebær, mandler og og søde krydderier samt elementer af skovbund og stald. Smagen er indbydende frisk med en fin syre og et let bittert efterbid.

Dejlig madvin - til lettere kødretter eller retter med fjerkræ. Vokser med opgaven til mad.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
12,5 %
Bourgogne Rouge Vierge Romaine, Gramont
Spar 120,-
150,-
130,-
150,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 120,-

100 % Pinot Noir fra marker lige uden for Chambolle-Musigny appellationen.

Elegant duft af røde bær; hindbær, jordbær og tranebær samt et let urtet element. Meget frisk i smagen, let og elegant med god frugtintensitet og lavt niveau af silkebløde tanniner. Fin, lang eftersmag.

Klassisk Bourgogne er alsidige madvine. Går fint til lette retter med stegt fisk, lyst fjerkræ, fuglevildt og kalvekød. Svampe og kål fungerer rigtig som tilbehør.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
Spar 40,-
140,-

100 % Pinot Noir fra marker lige uden for Chambolle-Musigny. 0,6 ha med kalkrig lerjord ejet af Patrice Rion selv. Marken dyrkes biodynamisk, men er dog ikke certificeret. Vinstokkene har en alder på ca 40 år og gennemsnitligt udbytte ligger på omkring 35 hl/ha.

Elegant duft af liljer og viol, røde bær og en animalsk karakter der med alderen udvikler sig til søde krydderier og skovbund. Blød, intens og elegant med god frugtintensitet og lavt niveau af silkebløde tanniner. Fin, lang eftersmag.

Vinen har i adskillige årgang vundet Coup de Coeur i Guide Hachette, hvilket betyder at den bedømmes som værende på Villages-niveau, selv om det kun er en generisk Bourgogne.

Klassisk Bourgogne er alsidige madvine. Går fint til lette retter med stegt fisk, lyst fjerkræ, fuglevildt og kalvekød, svampe og kål fungerer rigtig som tilbehør.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
Spar 70,-
150,-

Lavet på 100 % Chardonnay fra plots beliggende i Puligny-Montrachet på grænsen til Meursault. Modnet på brugte fade.

Smagt ung lidt lukket og tilbageholdende i duften, der byder på citrus og let røg fra fadlagring. Smagen er til gengæld fyldig og velbalanceret med elementer af citrus, fersken, acacie og mineralitet.

Flot vin til stegt fisk, kylling eller komælksoste.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13 %
bourgogne_blanc_paul_pernot
Spar 486,-
250,-
169,-
250,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 486,-

Usædvanligt meget vin for pengene! Flot hvid kommune-bourgogne lavet på ren Chardonnay fra Saint Aubin, en lidt ukendt kommune, der ligger som nabo til Puligny og Chassagne-Montrachet - nok det bedste sted at kigge hen for høj kvalitet, der er til at betale. Traditionel vinifikation - ingen tilsætning af gær. Vinificeret og lagret på brugte fade.

Flot, slank hvid Bourgogne høj syre og lang eftersmag. Flot intensitet og balance på dette niveau.

Velegnet til de fleste retter med stegt fisk, skaldyr eller fjerkræ. Også rigtig flot til komælksost.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
12,5 %
Saint Aubin Le Ban Prudhon
Spar 75,-
175,-

100 % Pinot Noir fra gamle vinstokke (40-80 år). 1. cru marken Sur le Sentiers du Clou har sydøstlig eksponering og en jordbund med ler og kalk. Gæret naturligt og modnet godt et år på brugte egetræsfade.

Ren og frisk med aroma af hindbær, kirsch og svag mentolagtig kølighed. Saftig og med fin tæthed - fine tanniner, fylde uden tyngde og elegant eftersmag.

Drik den til fjerkræ, fuglevildt eller kalv.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
les_sentier_du_clou_saint_aubin_prudhon
Spar 80,-
195,-

100 % Chardonnay fra Chablis 1. cu-marken Forets (staves også somme tider Forest). Vinificeret uden tilsætning af gær og med så lidt indvirkning som muligt. Lagret minimum 12 måneder. Ingen fad. Forets ligger på vestsiden af Serein-floden og har en rigtig fin jordbund og eksponering, der giver meget mineralske og slanke vine. l Kombinationen af det marginale klima og den kalkholdige jordbund giver generelt vine med et ret højt syreniveau. Det er vine, der kan gemmes og som bliver mere interessante med tiden.

Vinen har en flot duft af citron, grønne æbler og hvide blomster. Smagen er utrolig præcis med høj syre balanceret af vinens intense mineralitet. Kompleks og med lang eftersmag.

Chablis 1. cru bør tidligst drikkes 4-5 år fra høståret. Udvikler en udpræget mineralitet, der passer godt til smagen af særligt østers og mager fisk. Vinen kan dog sagtens klare selv ret kraftige retter med fisk, skaldyr og fjerkræ.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13 %
Spar 50,-
200,-

Ren Pinot Noir fra et lille plot i Beaune på 0,3 ha dyrket biodynamisk. Beaune er ofte en overset kommune – måske pga. af manglen på Grand Cru marker – men her er rigtigt gode køb at finde fra de bedste producenter.

Fin aroma af røde kirsebær, tranebær og let lavendel. Saftig, præcis og med elegant bid i eftersmagen.

Klassisk Bourgogne er alsidige madvine. Går fint til lette retter med stegt fisk, lyst fjerkræ, fuglevildt og kalvekød, svampe og kål fungerer rigtig som tilbehør.

 

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
Spar 70,-
205,-

Ren Pinot Noir på godt 2 ha stor mark beliggende relativt højt over Savigny-les-Beaune. Marken er plantet i starten af 70'erne. Vinen er lavet med delvis hele klaser - dvs. at stilkene kommes med i gæringskarret. Det kræver absolut sunde druer, men har man det, kan der være flere fordele i det. Det er med til at holde alkoholen nede, det er med til at holde gæringstemperaturen nede (hvilket giver en friskere vin) og tanninerne fra stilkene er med til at strukturere vinen. Gæret naturligt og lagret på brugte fade af egetræ for at få den renest mulige frugtaroma.

Så flot som man kan forestille sig en basis Bourgogne Rouge! Ren duft af røde bær - hindbær, kirsebær, ribs og med nogen dybde. Saftig, elegant og lang eftersmag.

Velegnet til elegante kødretter som fjerkræ eller kalv. Kan klare tæt sauce, men gerne lidt lettere tilbehør. Flot, flot madvin!

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
Spar 70,-
205,-

Ren Pinot Noir fra et lille plot i Beaune på 0,3 ha dyrket biodynamisk. Beaune er ofte en overset kommune – måske pga. af manglen på Grand Cru marker – men her er rigtigt gode køb at finde fra de bedste producenter.

Fin aroma af røde kirsebær, tranebær og let lavendel. Saftig, præcis og med elegant bid i eftersmagen.

Klassisk Bourgogne er alsidige madvine. Går fint til lette retter med stegt fisk, lyst fjerkræ, fuglevildt og kalvekød, svampe og kål fungerer rigtig som tilbehør.

 

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
Spar 75,-
220,-

Lavet på ren Chardonnay fra to parceller på i alt 1,5 ha plantet i 1967 og 1968. Gæret naturligt over en periode på fire til seks uger, hvorefter den lagrer på hovedsageligt brugte fade i 9 måneder.

Meget fin og indsmigrende duft af citrus, rødt æble, blomster og et let reduktivt strejf af tændstik. Intens smag for en almindelig Bourgogne med flot balance, god syre og længde.

Hvid Bourgogne er fantastisk til mad og går særligt godt sammen med stegt fisk, hummer eller kylling og sammen med faste komælksoste.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
12,5 %
bourgogne_blanc_perrieres_bize
Spar 50,-
225,-