Vine

Vi sælger vine af høj kvalitet - hovedsageligt fra små producenter, der selv har fingrene i mosten. Vi fokuserer på vine med friskhed og struktur - vine, der går godt til mad
Filtrer efter
Vælg vintype
Vælg drue
Vælg land
Vælg område
Vælg vingård
Vælg måltid
Vælg tilberedning
Vælg rettens udtryk
Vælg anbefalinger
Vis kun biodynamiske vine
Vis kun økolgiske
Vælg sortering

Lavet på 60 % Grenache, 30 % Mourvèdre og 10 % Syrah fra ca. 50 år gamle stokke. Lagret 9 måneder på fade og cementtank.

Fint koncentreret duft med elementer af viol, brombær, jordbær og lakrids samt timian og rosmarin. Smagen er mellemfyldig med let tanninbid, mineralitet og en lakridset eftersmag.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
Spar 150,-
150,-
125,-
150,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 150,-
Michael Moosbruggers er en af Østrigs bedste vinmagere, og hans hvidvine er i absolut verdensklasse. Det er ranke, komplekse og meget mineralske hvidvine med en perfekt balance. Fremragende madvine til både klassik og nyt nordisk køkken, men også til spicy asiatisk inspireret køkken.
 
Grüner Veltliner er en mirakelvin til mad. Dækker et meget bredt spektre. I Østrig drikker de Grüner Veltliner til nationalretten oksespidsbryst med peberrod (tafelspitz).

100 % Grüner Veltliner fra Steinsetz. Steinsetz er en navngivet mark, en "Klassifizierte Lage", den næstfineste kategori i Österreichischen Traditionsweingüter's ret nye markinddeling.
Lagret på store fade af Østrigsk eg i ca 6 mdr.

Duft af lime og pære samt krydrede elementer. Vinen er mellemfyldig med en del mineralitet og syre.

Grüner Veltliner i denne klasse klarer næsten alle retter bortset fra desserter. Dog bør maden have noget intensitet, da vinen ellers vil overdøve. God til retter med fisk og skaldyr, men er næsten allerbedst til kogt eller sprængt kød af gris eller kalv. Grüner Veltliner i en kraftig udgave som her, er en af de bedste vine til at kapere retter, hvor peberrod spiller en fremtrædende rolle.

 

Land:
Østrig
Område:
Kamptal
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13 %
Spar 210,-
170,-
135,-
170,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 210,-

Topvin fra Piemonte lavet på 100 % Arneis. Enkeltmarks Arneis fra nordvent mark med sandede jorde. Her får Arneis en langsom modning og bevarer friskheden. 80% af vinen gæres og lagres på ståltank, de resterende 20% fadgæres for at give lidt ekstra fylde og kompleksitet.

Frisk og læskende hvidvin med toner af akacieblomst, hvid fersken og friske urter. Smagen har en fin fylde og slutter en anelse spicy af. 

Bredt anvendelig madvin, der med god frugtighed, god mineralitet og en fin syre kan klare et bredt spekter af retter. God til fisk, til lettere kødretter og til retter med gode grøntsager - matcher fx fint sødmen i ærter, gulerødder, spidskål osv. Oplagt til antipasti.

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13,5 %
180,-

Ren og saftig Crozes-Hermitage lavet på ren Syrah fra ca 30 år gamle vinstokke. Høstet og sorteret i hånden. Vinificeret i beton med fuld afstilkning og uden tilsætning af gær. Halvdelen af vine er lagret 12 måneder på gmale barriques mens halvdelen er lagret på cementtank.

Duft af brombær, blomme, viol og bacon. Tæt i smagen med godt syrebid - lang og ren eftersmag.

Velegnet til retter med lam, gris eller okse. Giv vinen et 3-5 års lagring fra høsten og den udvikler mere animalske noter, der matcher vildt rigtig godt.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
Spar 120,-
240,-
180,-
240,- pr. flaske. Ved køb af 2 flasker spar 120,-

Enestående, kompleks biodynamisk Chateauneuf-du-Pape. Lavet på Grenache blandet med Syrah og Mourvedre samt en lille smule Cinsault, Muscardin, Counoise, Picpoul og Vaccarese. Lagret på cementtanke, der er lavet uden glasering. Meget gamle (selection massale) stokke med en gennemsnitsalder 70 år - nogle af stokkene er præ-phylloxera og nærmer sig 150 år. Markerne er hovedsageligt Les Bedines, la Gardiole og L'etang samt små parceller i Saint Georges, Rayas og Saumade. De meget gamle stokke giver lavt udbytte, der bidrager til kompleksiteten og koncentrationen i vinen.

Druerne dyrkes biodynamisk og vinen fremstilles så naturligt som muligt; ingen afstilkning og ingen gærtilsætning - minimal svovling. Naturvin på første klasse.

Intens og koncentreret næse af kirsch, blommer, sød lakrids, røg og krydderurter. Meget intens smag med fyldig frugtighed balanceret af en meget elegant kølighed i frugten. Lang, lang eftersmag.

Vinen har den fine balance mellem intensitet og elegance, der gør, at den klarer stort set alt mad. Lige som vinen må maden dog godt have karakter; særlig god til kraftige kødretter - okse på grill, braisseret kød, lammekølle med masser af hvidløg, retter med kraftig sauce. Perfekt vin til en juleand med klassisk tilbehør.
Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14,5 %
Spar 75,-
275,-

Lavet på 100 % Spätburgunder - det tyske navn for Pinot Noir. Lagret på en blanding af nye og brugte barriques og flasket uden filtrering.

Dette er vinen, der for anden gang er strøget helt til tops i Vinums tyske rødvinsmesterskab. Ultraren duft af røde og sorte kirsebær samt moden blomme, vanilie og mandel. Smagen er velbalanceret og meget intens med markant syre og lang, lang eftersmag.

Perfekt til fjerkræ og fuglevildt, men klarer også snildt kraftigere kødretter med vildt eller lam.

Land:
Tyskland
Område:
Pfalz
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
spatburgunder_musikantenbuckel_krebs
275,-

Server den i karaffel eller lerkrukke. Det ser mere elegant ud til fest og reception.

Vores store bag-succes! Økologisk og klassisk Côtes du Rhône. Grenache-domineret. Ingen Fad. God saftig allround vin til både fjerkræ, gris, lam og oksekød.

Charmerende, frugtdrevet næse med røde bær, kirsch og friske krydderurter. Fyldig og letkrydret smag med bløde tanniner.

Rigtig fin allround madvin som går godt til de fleste mellemfyldige kødretter, gerne middelhavsinspireret køkken med friske krydderurter, hvidløg og oliven

 
 
Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
remejeanne_bag_in_box
375,-

Meget traditionel Barolo fra unik monopolmark på Sarmassa, lagret på gamle 2500 liters egefade

Meget ung men alligevel klar i udtrykket med balsamisk næse med elementer af mørke kirsebær, marcipan, tørret frugt og tjære. Intens smag med dyb mørk frugt, markante faste Nebbiolo tanniner og en enormt lang mineralsk finish. Stort gemmepotentiale.

Kraftig vin med fast struktur - masser af intensitet, tannin og syre - hvilket gør, at vinen i sin ungdom kræver intens mad. Kødretter med tæt sauce - gør sig fortrinligt sammen med trøfler!

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
14,5 %
495,-