Vine

Vi sælger vine af høj kvalitet - hovedsageligt fra små producenter, der selv har fingrene i mosten. Vi fokuserer på vine med friskhed og struktur - vine, der går godt til mad
Filtrer efter
Vælg vintype
Vælg drue
Vælg land
Vælg område
Vælg vingård
Vælg måltid
Vælg tilberedning
Vælg rettens udtryk
Vælg anbefalinger
Vis kun biodynamiske vine
Vis kun økolgiske
Vælg sortering

Økologisk rød Bordeaux på 49% Cabernet Sauvignon, 33% Merlot, 11% Cabernet Franc og 7% Malbec. 

Duft af solbær, kirsebær og krydderurter. Smagen er fyldig med god struktur, friskhed og faste, men venlige tanniner.

Velegnet til okse og lammekød.

Land:
Frankrig
Område:
Bordeaux
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
94-p-anders-groendahl
Chateau Massot Bordeaux
100,-

Klassisk rød Bourgogne på Pinot Noir fra marker i omegnen af Nuits-St.Georges. Gramont laver i mange årgange kun delvis afstilkning for at give lidt mere tannin og struktur til vinene. 

Elegant og frisk vin med noter af kirsebær, mandler og og søde krydderier samt elementer af skovbund og stald. Smagen er indbydende frisk med en fin syre og et let bittert efterbid.

Dejlig madvin - til lettere kødretter eller retter med fjerkræ. Vokser med opgaven til mad.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
12,5 %
Bourgogne Rouge Vierge Romaine, Gramont
Spar 180,-
150,-
120,-
150,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 180,-
Michael Moosbruggers er en af Østrigs bedste vinmagere, og hans hvidvine er i absolut verdensklasse. Det er ranke, komplekse og meget mineralske hvidvine med en perfekt balance. Fremragende madvine til både klassik og nyt nordisk køkken, men også til spicy asiatisk inspireret køkken.
 
Grüner Veltliner er en mirakelvin til mad. Dækker et meget bredt spektre. I Østrig drikker de Grüner Veltliner til nationalretten oksespidsbryst med peberrod (tafelspitz).

100 % Grüner Veltliner fra Steinsetz. Steinsetz er en navngivet mark, en "Klassifizierte Lage", den næstfineste kategori i Österreichischen Traditionsweingüter's ret nye markinddeling.
Lagret på store fade af Østrigsk eg i ca 6 mdr.

Duft af lime og pære samt krydrede elementer. Vinen er mellemfyldig med en del mineralitet og syre.

Grüner Veltliner i denne klasse klarer næsten alle retter bortset fra desserter. Dog bør maden have noget intensitet, da vinen ellers vil overdøve. God til retter med fisk og skaldyr, men er næsten allerbedst til kogt eller sprængt kød af gris eller kalv. Grüner Veltliner i en kraftig udgave som her, er en af de bedste vine til at kapere retter, hvor peberrod spiller en fremtrædende rolle.

 

Land:
Østrig
Område:
Kamptal
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13 %
Spar 210,-
170,-
135,-
170,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 210,-

Lavet på 60 % Grenache, 30 % Mourvèdre og 10 % Syrah fra ca. 50 år gamle stokke. Lagret 9 måneder på fade og cementtank.

Fint koncentreret duft med elementer af viol, brombær, jordbær og lakrids samt timian og rosmarin. Smagen er mellemfyldig med let tanninbid, mineralitet og en lakridset eftersmag.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
150,-

Lavet på 60 % Grenache, 30 % Mourvèdre og 10 % Syrah fra ca. 50 år gamle stokke. Lagret 9 måneder på fade og cementtank.

Fint koncentreret duft med elementer af viol, brombær, jordbær og lakrids samt timian og rosmarin. Smagen er mellemfyldig med let tanninbid, mineralitet og en lakridset eftersmag.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
150,-

Topvin fra Piemonte lavet på 100 % Arneis. Enkeltmarks Arneis fra nordvent mark med sandede jorde. Her får Arneis en langsom modning og bevarer friskheden. 80% af vinen gæres og lagres på ståltank, de resterende 20% fadgæres for at give lidt ekstra fylde og kompleksitet.

Frisk og læskende hvidvin med toner af akacieblomst, hvid fersken og friske urter. Smagen har en fin fylde og slutter en anelse spicy af. 

Bredt anvendelig madvin, der med god frugtighed, god mineralitet og en fin syre kan klare et bredt spekter af retter. God til fisk, til lettere kødretter og til retter med gode grøntsager - matcher fx fint sødmen i ærter, gulerødder, spidskål osv. Oplagt til antipasti.

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13,5 %
170,-

Vin fra gamle vinstokke plantet på granitholdig jord med et højt jern-indhold. Markerne ligger i henholdsvis Itata og Cauqenes - ca 400 km syd for Santiago.

Vinstokkene er gamle, upodede (dvs de står på egen stamme), har aldrig været kunstvandet og er dyrket økologisk -  markernes ejere har aldrig haft råd til sprøjtemidler.
Druesorterne er 30 % Malbec, 25 % Syrah, 19 % Carmenère, 11 % Carignan, 11 % Cinsault og 4 % Pais. Gæret naturligt på tanke af rustfrit stål. Ca 40 % af vinen har lagret 12 måneder på et år gamle fade.

Moden, frisk og intens frugt pakket ind i kølige mineralske toner med en præcis syre. Moden og fast på samme tid. Virkelig dejlig vin. Madvillig til kød og gerne med krydderurter i provencalsk stil eller grillet lam. Klarer også ribeye med sauce bearnaise, der virkelig er en udfordring til vinen.

Land:
Chile
Område:
Itata
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
180,-

Vin fra gamle vinstokke plantet på granitholdig jord med et højt jern-indhold. Markerne ligger i henholdsvis Itata og Cauqenes - ca 400 km syd for Santiago.

Vinstokkene er gamle, upodede (dvs de står på egen stamme), har aldrig været kunstvandet og er dyrket økologisk -  markernes ejere har aldrig haft råd til sprøjtemidler.
Druesorterne er 30 % Malbec, 25 % Syrah, 19 % Carmenère, 11 % Carignan, 11 % Cinsault og 4 % Pais. Gæret naturligt på tanke af rustfrit stål. Ca 40 % af vinen har lagret 12 måneder på et år gamle fade.

Moden, frisk og intens frugt pakket ind i kølige mineralske toner med en præcis syre. Moden og fast på samme tid. Virkelig dejlig vin. Madvillig til kød og gerne med krydderurter i provencalsk stil eller grillet lam. Klarer også ribeye med sauce bearnaise, der virkelig er en udfordring til vinen.

Land:
Chile
Område:
Itata
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
180,-

Ren og saftig Crozes-Hermitage lavet på ren Syrah fra ca 30 år gamle vinstokke. Høstet og sorteret i hånden. Vinificeret i beton med fuld afstilkning og uden tilsætning af gær. Halvdelen af vine er lagret 12 måneder på gmale barriques mens halvdelen er lagret på cementtank.

Duft af brombær, blomme, viol og bacon. Tæt i smagen med godt syrebid - lang og ren eftersmag.

Velegnet til retter med lam, gris eller okse. Giv vinen et 3-5 års lagring fra høsten og den udvikler mere animalske noter, der matcher vildt rigtig godt.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
195,-

Lavet på 100 % Spätburgunder - det tyske navn for Pinot Noir. Lagret på en blanding af nye og brugte barriques og flasket uden filtrering.

Dette er vinen, der for anden gang er strøget helt til tops i Vinums tyske rødvinsmesterskab. Ultraren duft af røde og sorte kirsebær samt moden blomme, vanilie og mandel. Smagen er velbalanceret og meget intens med markant syre og lang, lang eftersmag.

Perfekt til fjerkræ og fuglevildt, men klarer også snildt kraftigere kødretter med vildt eller lam.

Land:
Tyskland
Område:
Pfalz
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
spatburgunder_musikantenbuckel_krebs
275,-

Lavet på Carignan, Mourvèdre, Grenache, Syrah og Cinsault fra nordvestvendte marker. Gæret uden tilsætning af gær og lagret på store fade.

Som ung er denne vin tæt på underspillet og minder i struktur om en Bourgogne, selv om aromaerne er anderledes.
Frisk og kølig kirsch og brombær-karaktér blandet med sort peber og garrigue. Frisk og frugtig med ret høj syre, fine tanniner med elegant fasthed. Smagen har de samme elementer som duften, men suppleret af mineralitet og umamiagtig kødfuldhed - lang eftersmag.

Velegnet til de fleste kødretter, men passer pga. sin struktur bedre til det balancerede og elegante end til retter med meget koncentrerede saucer. Fint til retter med trøfler eller morkler.

Land:
Frankrig
Område:
Languedoc
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
300,-

Server den i karaffel eller lerkrukke. Det ser mere elegant ud til fest og reception.

Vores store bag-succes! Økologisk og klassisk Côtes du Rhône. Grenache-domineret. Ingen Fad. God saftig allround vin til både fjerkræ, gris, lam og oksekød.

Charmerende, frugtdrevet næse med røde bær, kirsch og friske krydderurter. Fyldig og letkrydret smag med bløde tanniner.

Rigtig fin allround madvin som går godt til de fleste mellemfyldige kødretter, gerne middelhavsinspireret køkken med friske krydderurter, hvidløg og oliven

 
 
Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
12,5 %
350,-