Vine

Vi sælger vine af høj kvalitet - hovedsageligt fra små producenter, der selv har fingrene i mosten. Vi fokuserer på vine med friskhed og struktur - vine, der går godt til mad
Filtrer efter
Vælg vintype
Vælg drue
Vælg land
Vælg område
Vælg vingård
Vælg måltid
Vælg tilberedning
Vælg rettens udtryk
Vælg anbefalinger
Vis kun biodynamiske vine
Vis kun økolgiske
Vælg sortering

100 % Pinot Gris fra Grand Cru marken Sommerberg - ca 20 år gamle stokke. Plottet, der kaldes Wiptal, er højt beliggende og meget stejlt Vinificeret naturligt og lagret på store, let brugte fade.

Intens og koncentreret, men med mere mineralitet og nerve end Boxlers øvrige Pinot Gris'er.

Drik den til rig mad  - modne oste eller fjerkræ med fyldig sauce. Prøv den til røget laks fra Letz.

Land:
Frankrig
Område:
Alsace
Servering:
12 - 14 °C
Alkohol:
14 %
pinot_gris_sommerberg_boxler
475,-

Ren Pinot Noir fra tre plots på i alt fire ha i Gevrey-Chambertin dyrket biodynamisk. Vinificeret uden tilsætning af gær og med 35-40 % hele klaser. Lagret på små fade, hvoraf ca 10 % er nye, i et års tid.

Den har en meget flot kombination af Gevrey’s maskuline struktur og en saftig, elegant frugt. Letkrydret med aromaer af røde bær. Fine tanniner og god friskhed.

Klassisk Bourgogne er alsidige madvine. Går fint til lette retter med stegt fisk, lyst fjerkræ, fuglevildt og kalvekød, svampe og kål fungerer rigtig som tilbehør.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
825,-

Meget, meget flot Cairanne lavet på 50 % Grenache, 25 % Syrah, 20 % Mourvèdre og 5 % Carignan fra vinstokke med en alder på over 50 år. Høstet i hånden og vinificeret helt traditionelt; dvs ingen tilsætning af gær, ingen klaring eller filtrering og kun ganske lav svovling ved flaskning. Lagres først 10 måneder på cement og derefter 1-1½ år på 600 liters fade - gamle og nye.

Meget intens og kompleks duft med karaktér af mørke bær - brombær og kirsebær og med fine noter af peber, nelliker og engelsk lakrids. Stor intensitet i smagen - flot balanceret med fin tanninstruktur og meget lang eftersmag.

Rød Rhônevin i denne kvalitet er fremragende madvin. Går bredt til kødretter og passer godt til både stegt og braisseret kød og klarer snildt fedme og kraftige smage. Server gerne en smule afkølet, det fremmer friskheden i vinen.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14,5 %
cairanne_clos_romane_ny
140,-

Cuvée 565 er vin fra 5 årgange (2007-2011), overvejende på Chardonnay med ca en tredjedel Pinot Noir. De fem årgange er blandet i 2012, hvorefter flaskegæringen er startet og vinen har ligget 6 år på de døde gærceller (sur lie). Resultatet er en vin, der vækker alle 5 sanser, og deraf navnet; 5 årgange, 6 år sur lie, 5 sanser - Cuvée 565.

Vinen er intens og dyb i duften med aromaer af hasselnød, acaciehonning, sprød karamel og kandiseret citrusskal samt fine noter af skovbund. Cremet mousse og en fantastisk balance mellem moden dybde og ungdommelig friskhed. Meget lang eftersmag domineret af citrus og mineralitet.

Har en dybde, der kalder på mad - modne komæksoste, gerne parmesan, søtunge og anden luksusfisk samt det bedste fjerkræ.

Land:
Frankrig
Område:
Champagne
Servering:
7 - 9 °C
Alkohol:
12,5 %
champagne_cuvee_565_gratien
675,-

Flot luksusrosé lavet på fadgæret Mourvèdre med lidt Syrah og Grenache. Lagret på egetræsfade i 3 måneder.

Vinen har en fyldig aroma af jordbær, hindbær og blomme med et let strejf af vanilie. Smagen er fyldig for en rosé med noter af røde bær og et ganske let touch af tannin.

Rosé er strålende madvin, der klarer både fisk, skaldyr og lette kødretter. Rosé er rigtig godt til spicy orientalsk med og til middelhavsmad med elementer af tomat og hvidløg. Capitelles Rosé hører til blandt de kraftigere vine i kategorien og klarer generelt lidt kraftigere retter. Prøv den også gerne til det grillede kød på en varm sommerdag.

Land:
Frankrig
Område:
Rhone
Alkohol:
13,5 %
130,-

Topvinen fra Matthias Gaul er 100 % Pinot Noir fra St. Stephan i Asselheim i det nordlige Pfalz - vinen, der to gange er blevet kåret til bedste Pinot Noir/Spätburgunder i Tyskland. Kold maceration før naturlig gæring og derefter modnet på nye fade af fransk eg.

Elegant farve og overvældende intens duft af blå blommer, sorte kirsebær, lidt blåbær, urter og med en let røget vanilietone fra fadet. Smagen følger godt op på duften med fyldig, lækker, kølig frugt, blide tanniner og en enorm lang eftersmag.

Elegant vin med stor intensitet, der favner både lettere forretter med fjerkræ eller kød samt lidt kraftigere hovedretter med fx fuglevildt, lam eller kalv. 

Land:
Tyskland
Område:
Pfalz
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
mathias_gaul_st_stephan
995,-

Lavet på Tinta Roriz (Tempranillo), Touriga Nacional, Touriga Franca og Tinta Barroca og lagret på små fade. Højere kvalitet og længere tids lagring end den almindelige Tawny.

Fantastisk højt niveau for en Tawny; flotte noter af tørrede frugter, kaffe og nødder. Balanceret smag med god intensitet og mindre sødme end normalt for portvin.

Dejlig juleport; går perfekt sammen med nødder, chokolade og marcipan. Hold vinen på køl efter åbning, så holder den sig nemt op til en måned.

Land:
Portugal
Område:
Douro
Servering:
16 - 18 °C
Alkohol:
19,5 %
175,-

Ren Pinot Noir fra 1. cru marken "Cras", som er en topmark på Villages-niveau og giver vin med kvalitet som 1. cru. "Cras" har et stort indhold af kalksten i jordbunden og regnes for en af de allerbedste 1. cru marker i Chambolle. Vinen har ligget ca. 18 mdr. på fad, hvoraf ca. 30 % er nye.

Herlig duft af hindbær og jordbærmarmelade med et let jordet element - på en god måde. Intens bærfrugt i smagen med god struktur. Lang eftersmag.

Klassisk Bourgogne er alsidige madvine. Går fint til lette retter med stegt fisk, lyst fjerkræ, fuglevildt og kalvekød, svampe og kål fungerer rigtig som tilbehør.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
595,-

Vigna Rionda er en af de mest historiske og berømte cru'er i Serralunga d'Alba - ja faktisk i hele Barolo. I 2012 udgav Alessandro Masnaghetti en uhyre seriøs rating af de officielle cru'er på baggrund af nøje smagning af årgangene 2001-2008. Ratingen går fra 1 til fem stjerner og går nogle steder på tværs af den gængse opfattelse af, hvilke cru'er der er de bedste. Det skyldes at nogle af kommunerne i Barolo-zonen har været for grådige, da de skulle definere, hvad der hørte til de enkelte cru'er. Det har betydet, at mange af cru'erne er blevet alt for store, og at man derfor ikke kan stole på, at fx en Barolo Cannubi har den kvalitet, man kan forvente af det berømte navn.

Toppen af klassifikationen - de fem stjerner - er yderligere opdelt i to grupper, og Vigna Rionda ligger i den helt ekslusive gruppe, der bare består af fire marker Brunate (La Morra / Barolo), Cerequio (La Morra / Barolo), Rocche di Castiglione (Castiglione Falletto / Monforte) og Vigna Rionda (Serralunga d'Alba).

Vigna Rionda har sydlig eksponering og en høj beliggenhed, hvilket giver modne druer samtidig med at syren bevares. Vinene fra Serralunga er som tommelfingerregel længelevende og strukturerede og dette gælder i endnu højere grad vinene fra Vigna Rionda.

Der dyrkes uden brug af pesticider, druerne høstes i hånden og gæres naturligt med skaller i 16-20 dage. Derefter lagres vinen 36 måneder på store (brugte) fade af fransk eg og 24 måneder på flaske inden den kommer på markedet.

Årgang 2011 ifølge Vinous - 94 p.
"The 2011 Barolos are voluptuous, racy wines with generous fruit, expressive aromatics and plenty of early appeal. The 2011 growing season got off to a very early start with a warm spring that had flowers and plants in bloom a full month ahead of schedule. It was also a very dry year with virtually no precipitation. The summer turned cooler, but dry conditions persisted. The most critical time of the year came after August 15, when temperatures soared, causing dehydration on the vine and a rapid accumulation of sugars. Still, even with all the heat, there were no spikes to speak of, just consistently higher than normal temperatures for extended periods of time. At the end of the day, though, the growing season as measured by the number of days from bloom to harvest was within the normal time frame in most places. Overall, the style of the vintage can be described as a synthesis of 2007 and 2009. As one might reasonably expect, quality is not as consistent as it is in the very best vintages. Readers will find a little bit of everything in the 2011s. Some wines are alcoholic and heavy, while others are much more refined​."

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14,5 %
rionda_luigi_oddero_barolo
975,-

Lavet 100 % på Fernao Pires. Fernao Pires, der også kendes som Maria Gomes, er Portugals mest udbredte grønne druesort. Høstet i hånden og gæret ved relativt lav temperatur, for at bibeholde friskheden.

Aroma af melon, mango, appelsinskal og lime. Fyldig frugt i smagen balanceret af en god friskhed. Lang eftersmag.

Flot til fyldigere retter med fisk eller skaldyr, men klarer også fx grillet svinekød.

Land:
Portugal
Område:
Lisboa
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
14 %
fernao_pires_quinta_da_boa_esperanca
150,-

Flotte rosé-bobler fra Matthias Gaul. Lavet på Pinot Noir, der er høstet relativt tidlig for at bevare en god frisk syre i vinen. Lavet på den traditionelle metode - dvs andengæring på flaske.

Elegant og sart aroma af fersken og hindbær. Mere muskuløs i smagen med fin intensitet og god friskhed.

Perfekt som aperitif og til et glas i solen. Strålende til kylling, laks, jomfruhummer.

Land:
Tyskland
Område:
Pfalz
Servering:
6 - 8 °C
Alkohol:
11,5 %
gaul_pinot_rose_brut
180,-

100 % Sangiovese Grosso fra markerne Prata og Torre, der ligger hhv. 500 og 320 moh. Der er egentlig tale om deklasseret Brunello, da det afgøres efter nogle måneders lagring, hvilke fade, der skal blive til Rosso og hvilke til Brunello. Gæret uden tilsætning af gær i 28-30 dage og efterfølgende lagret 8-10 måneder store, bruge fade af slavonsk eg og endelig lagret 4-6 måneder på flaske inden vine sendes på markedet.

Meget ren duft af kirsebær og blomster - senere en spændende animalitet - smagen er saftig, charmerende og indbydende med frisk syre og ganske fine, elegante tanniner og en ret lang eftersmag.

Sangiovese-vine er generelt mellemfyldige med ret høj syre og et medium tanninniveau. Det gør dem velegnede til fjerkræ, kalv og indmad - kødtyper, hvor smagen ikke må blive overdøvet, men som samtidig kræver lidt modstand af vinen for at matchet skal blive perfekt.

Land:
Italien
Område:
Toscana
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
14 %
140,-