Vine

Vi sælger vine af høj kvalitet - hovedsageligt fra små producenter, der selv har fingrene i mosten. Vi fokuserer på vine med friskhed og struktur - vine, der går godt til mad
Filtrer efter
Vælg vintype
Vælg drue
Vælg land
Vælg område
Vælg vingård
Vælg måltid
Vælg tilberedning
Vælg rettens udtryk
Vælg anbefalinger
Vis kun biodynamiske vine
Vis kun økolgiske
Vælg sortering

70% Garnacha og 30% Syrah fra Campo de Borja, der ligger lidt sydøst for Rioja. Druer fra gennemsnitligt 25 år gamle stokke. Ingen fad. Kølig vinifikation med 1 uges koldmaceration for Grenache og delvis maceration carbonique for Syrah for at give en saftig og drikkevenlig stil.

Udpræget rød frugt i kølig og frisk stil med krydrede noter. Frisk med bløde tanniner, frisk saftighed og fin syre.

Saftig let krydret vin på Garnacha og Syrah fra Campo de Borja i det nordlige Spanien. Glimrende hverdagsvin.

Land:
Spanien
Område:
Campo de Borja
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
13,5 %
coto-de-hayas_campo-de-borja
Spar 30,-
60,-

Lavet på 100% Malbec der er gæret på ståltank og efterfølgende har Ca. 1/3 af vinen lagret 6 måneder på let brugte fade.

Intense aromaer af moden blomme og ristede kaffebønner med diskrete blomsternoter. Mediumfyldig og saftig frugt med en flot syrebalance og tanninstruktur. Blød med en lang og vedholdende eftersmag. 

Kan nydes alene eller med mad. Super allround vin, der klarer de fleste kødretter - især velegnet til grillet/stegt kød med marinade.

Land:
Chile
Område:
Colchagua
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
13,5 %
malbec_reserva_caliterra
Spar 20,-
60,-

Lavet på en blanding af Merlot og Syrah fra Gascogne, der har et klima med indflydelse fra Atlanterhavet og Pyrenæerne, der giver dejlig friskhed i vinene. Vinificeret og lagret på stål.

Dejlig duft af af solbær og brombær med et let strejf af sort peber. Saftig i smagen med rund frugt og behagelige tanniner.

Dejlig allround vin, der er god til de fleste kødretter - særlig lam eller kalv

Land:
Frankrig
Område:
Sydvest
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
12,5 %
bazin_rouge
Spar 20,-
60,-

Lavet overvejende på Colombard iblandet Sauvignon Blanc. Høstet om natten for størst mulig friskhed. Vinificeret med 8 timers maceration for Colombards vedkommende - ingen malolaktisk gæring, for at bibeholde friskheden. Lagret på stål.

Let aromatisk duft med eksotisk frugt og grønne urter. Smagen er let og frisk med en dejlig rund frugt.

Til fisk og skaldyr, til retter med grøntsager og til kylling.

 

Land:
Frankrig
Område:
Sydvest
Servering:
6 - 8 °C
Alkohol:
12 %
domaine_de_bazin_blanc
Spar 20,-
60,-

Lækker rosé på en blanding af Syrah og Merlot. Høstet om natten og gæret ved lav temperatur for størst mulig friskhed.

Frisk og fin aroma af jordbær og granatæble - god, saftig friskhed i smagen med en frugtig afslutning.

Til salat med tomat, til jomfruhummer og til stegt kylling. Og til terrassen, selvfølgelig.

Land:
Frankrig
Område:
Gascogne
Servering:
9 - 11 °C
Alkohol:
12 %
bazin_rose
Spar 20,-
60,-

Lavet på ren Cabernet Franc fra marker med ler, kalk og sand i jordbunden.
Lavet med 100 % afstilkning og 18 måneders lagring på brugte fade.

God intensitet i duften med noter af solbær, solbærblad og med florale overtoner. Mellemfyldig og meget velbalanceret - flot struktureret Cabernet Franc med imponerende intensitet for prisklassen - pænt tanninbid.

Velegnet til lettere kødretter - god og sikker hverdagsvin.

Land:
Frankrig
Område:
Languedoc
Servering:
14 - 17 °C
Alkohol:
12,5 %
Spar 20,-
60,-

Lavet på Negroamaro fra omegnen af Salento i Leverano i Apulien. Leverano regnes for den bedste region for produktion af Negroamaro og Primitivo - bl.a. pga. havindflydelse fra både vest og øst. Ingen fad.

Fyldig og imødekommende duft af røde kirsebær og sød lakrids med en underliggende jordet mineralitet. Smagen er koncentreret med samme noter, milde tanniner og en medium syre, der holder vinen frisk. Balanceret og relativt kølig smag - let drikkelig.

Negroamaro betyder ordret sort og bitter, men nogle mener, at druen kommer fra Grækenland og at navnet alene hentyder til den mørke farve  - negro og mavro på hhv italiensk og græsk.
Druen dyrkes i Apulien og på Sicilien, hvor den er hoveddrue i nogle af de bedste DOC-vine.

Let drikkelig stil, der går godt til kødretter til den sødlige side som simreretter eller grillet marineret kød. Går også rigtig flot til stegt fjerkræ.

Land:
Italien
Område:
Puglia
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
Spar 40,-
60,-

Reserva-serien er Caliterras basisserie af enkeltdruevine, der søger at udtrykke de særlige kendetegn ved det terroir druerne dyrkes. For de hvide vine er det især den unikke indflydelse, som kystnære Casablanca Valley, har på vinene.

100% Sauvignon Blanc vinificeret og lagret på ståltanke.

Intens og aromatisk næse med stor friskhed og fin kompleksitet. Noter af tropiske frugter som mango og passionsfrugt suppleret af citrusfrugter. Antydning af grøn peber og tomatstilk og en flot mineralitet.

Kraftig smag med flot balanceret syre og en relativ lang eftersmag.

Druerne dyrkes i det berømte Casablanca Valley, der ligger helt ude ved kysten, og som er kendt for sine kølige og friske hvidvine, hvilket man også tydeligt fornemmer i vinen.

Winemakers notes “This wine confirms the new airs for Caliterra Reserva range. A nice coastal tipicity and a cooler coastal climate influence are evident inthis very fresh Sauvignon Blanc from Casablanca Valley.”

Land:
Chile
Område:
Casablanca
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
13 %
Spar 20,-
60,-

Lavet på ren Chardonnay fra ca 30 år gamle stokke i Minervois i Lamguedoc i det sydlige Frankrig.

God intensitet med aroma af fersken og gule kvæder. 

Til retter med fisk, skaldyr kylling eller ost.

Land:
Frankrig
Område:
Languedoc
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
12,5 %
Spar 20,-
60,-

Reserva-serien er Caliterras basisserie af enkeltdruevine, der søger at udtrykke de særlige kendetegn ved det terroir druerne dyrkes. For de hvide vine er det især den unikke indflydelse, som kystnære Casablanca Valley, har på vinene.

Lavet på 100% Chardonnay. 70% af vinen gærer på ståltanke mens 30% får lov at gære på brugte fade af fransk eg. Herefter lagrer 10% af vinen ca. 4 måneder på fade.

Ren og frisk vin med stor intensitet. Noter af mango, pære og citrus ledsaget af en flot mineralitet. Fin fedme med en flot afbalanceret syre.

Druerne dyrkes i det berømte Casablanca Valley, der ligger helt ude ved kysten, og som er kendt for sine kølige og friske hvidvine, hvilket man også tydeligt fornemmer i vinen.

Land:
Chile
Område:
Casablanca
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13,5 %
Spar 20,-
60,-

Lavet på Carmenère med en anelse Petit Verdot. Carmenère er oprindeligt en Bordeaux-drue, der næsten ikke blev genplantet efter vinlusens hærgen, da det er den senest modnende i Bordeaux. Den overlevede i Chile, hvor den passer perfekt til klimaet, og chilenerne har i dag taget den til sig som en nationaldrue.
Gæret på ståltank - ca 1/3 af vinen har lagret 7-8 måneder på let brugte fade.

Ren aroma med god koncentration og karakter af blåbær og brombær med noter af soltørret tomat og kanel.
Blød og frugtig smag med fint strukturerede tanniner.

Velegnet til diverse kødretter - gerne med tilbehør af peberfrugt - også paprika - eller tomat, da det passer godt til Carmenères urtede karakter.

Land:
Chile
Område:
Colchagua
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
13,5 %
Spar 20,-
60,-

Lavet på Cabernet Sauvignon blandet med en smule Petit Verdot og Cabernet Franc. Gæret på ståltanke. Ca. 1/3 af vinen er lagret 6 måneder på let brugte fade.

Ren og koncentreret duft af solbær og hindbær med let urtede noter. Præcis frugtighed i smagen med en god friskhed og et fint tanninbid.

Super allround vin, der klarer de fleste kødretter, men ogs kan dríkkes alene. Velegnet til grillet/stegt kød - fx barbecuemarinerede spareribs.

Land:
Chile
Område:
Colchagua
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
13,5 %
Spar 20,-
60,-