Trøffel-tips - sorte og hvide trøfler

troeffel-tips

Trøfler er en frugtlegemet af underjordiske svampe, der vokser i rodnettet på visse træer. Der findes et hav af forskellige slags, men det er kun nogle af dem, der er interessante i gastronomisk sammenhæng; den hvide trøffel - Tuber Magnatum, den sorte vintertrøffel - Tuber Melanosporum og den sorte sommertrøffel eller bourgognetrøffel - Tuber Aestivum som de mest almindelige.

Trøfler findes naturligt i middelhavsområdet. Man dyrker dem også, men der er ingen effektiv måde hverken at dyrke dem eller høste dem, så prisen er høj.

Fordi man er begyndt at dyrke trøfler, findes der også trøfler fra USA, Australien, New Zealand, Chile og andre steder.

Anvendelse af trøfler

Friske trøfler skal ikke tilberedes! Man river eller høvler dem over varm mad med et enkelt udtryk. Det skal gøres, når maden er serveret, da de aromaer, der frigives, når man river/høvler trøflerne, er en stor del af oplevelsen.

Trøfler kan rives/høvles over kød, fisk/skaldyr, omelet, spejlæg, pasta, risotto og polenta - varme retter med et helt enkelt udtryk giver det bedste resultat.

Jo længere tid, der går fra høsten, jo mindre aroma er der i trøflerne. Hvis man ikke har brugt dem inden for 1-2 uger, kan man fryse sorte trøfler (ikke hvide trøfler).

Har man lidt trøffel, der ikke er blevet brugt, kan man evt. lave en trøffelmayonnaise - pisk en mayonnaise, tilsæt et par dråber trøffelolie samt finthakkede trøffelrester.

Bestil friske sorte og hvide trøfler hos Bichel

Vi bestræber os på at have trøfler, når de er i sæson, og vi vil gerne have den bedste kvalitet til den bedste pris.

vi har handlet med friske trøfler i mange år og har efterhånden et godt netværk med trøffelhandlere, vi kan stole på.

Trøffelsæsonen
  • Hvide trøflers sæson er fra slutningen september til slutningen af januar.
  • Den sorte vintertrøffel eller Perigord-trøffel har sæson fra december til marts med de bedste trøfler i januar og februar.
  • Den sorte sommertrøffel har sæson fra maj til december.

Vi tager kun trøfler på lager, hvis vi kan finde en kvalitet, vi kan stå inde for!

For aktuel lagerstatus skriv til os på post@bichel.dk eller ring på 86229400.

Cipriani-pasta med frisk trøffel

Tagliolini fra Cipriani koges 2-3 minutter og vendes i en sauterpande med en klat smør og lidt friskrevet Parmesan Vacche Rosse. Servér pastaen på en stor, varm tallerken og riv hvid trøffel henover - verdenklasse gastronomi på få minutter. Bør ledsages af en god Barolo/Barbaresco med alder!

Torsk, grønkål og trøfler

Grønkål og trøfler er et godt match. Bag eller pocher torsken, pluk grønkålen i mundrette stykker og sauter den i smør til den lige falder sammen - smag til med salt og peber. Anret og riv frisk trøffel over ved bordet.

Jomfruhummer og trøffelmayo

De rå haler befries for tarmen. Hakkes groft. Tilsættes citron, lidt finthakket dild, salt, peber og lidt revet citronskal. Serveres med trøffelmayo eventuelt tilsat blæksprutteblæk og friskrevet trøffel, hvis man har. Kan serveres på en lille kartoffelchip.