Terre de Feu 2016, Mourgues du Gres

Land:
Frankrig
Servering:
14-17 °C
Område:
Rhone
Gemmepotentiale:
2018-2025
Alkohol:
14,5 %
Lagring: 
Cement
Velegnet til: 
Flyvende vildt, Gris og Lam
160,-
På lager
  • Beskrivelse

    Terre de Feu 2016, Mourgues du Gres

    Specialcuvée på Grenache med en lille smule Syrah fra den bedste producent i Costieres, Francois Collard. Laves af druer fra ejendommens ældste Grenache-stokke i særligt varme og tørre år.
     
    Et brag af en vin. Intens duft af confiterede røde bær med elementer af peber og læder. Høj alkohol bidrager til fylden, men den stofrige vin klarer den høje alkohol i fin stil!Moden, rig med fin sødme og fylde, godt med power og balancerende friskhed

    En fyldig vin som denne med ret høj alkohol kan klare ret fed mad på fx gris, lam eller and. Frugten i vinen kombineret med alkoholen giver en næsten sødlig smag, der går godt til søde elementer i maden; tørrede frugter i nordafrikansk mad, eller det klassiske tilbehør til dansk julemad. Kan også serveres til meget mørk chokolade.

  • Producenten
    Mourgues du Gres er en af de bedste Costières de Nîmes-ejendomme, med en bemærkelsesværdig kølig stil og fin balance for det varme område. Flotte rødvine med Syrah druen i fokus og et usædvanligt

    "One of the most impressive estates in the Costieres de Nimes, a treasure-trove of value-priced wines, Mourgues du Gres’ reds and whites are all worth checking out by consumers looking to maximizing their buying power." Robert Parker.

    Læs mere
  • Kort
  • Anmeldelser

    Testvinder og topkarakteren 6 stjerner FinansBureauet (årgang 2013)

    Der var rigtig mange gode køb til prisen da FinansBureauet i denne uge testede Grenache. Bedst af dem alle blev Château Mourgues du Grès Terre de Feu 2013. Vinen kommer fra Costières de Nîmes, der i dag henhører under Rhône distriktet (tidligere hørte det under Languedoc). Og vinen minder da også på alle måder om en stor Grenache domineret Rhône i overraskende fyldig og flamboyant stil, årgangen taget i betragtning. Flot mørk sag med indsmigrende duft af læder og tobak, voluminøs mund med righoldige mængder lakrids, mokka, mørk chokolade og peber og meget lang eftersmag med let fadpræg - alt sammen i perfekt balance. Sådan skal en Grenache skæres.