spatburgunder_gutswein_krebs

Spätburgunder 2017, Weingut Krebs

Land:
Tyskland
Servering:
14-16 °C
Område:
Pfalz
Gemmepotentiale:
2019-2026
Alkohol:
13 %
Lagring: 
Store fade
Velegnet til: 
Fjerkræ, Flyvende vildt og Gris
Spar 270,-
120,-
75,-
120,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 270,-
På lager
  • Beskrivelse

    Spätburgunder 2017, Weingut Krebs

    Lavet på 100 % Spätburgunder - det tyske navn for Pinot Noir - lagret på store fade og brugte barriques.

    Fantastisk intensitet og renhed for en vin på dette niveau. Aroma af kirsebær, kirsebærsten og en let stilket friskhed. Ren og balanceret frugt med frisk syre, ganske lette tanniner og med en fornuftig længde i eftersmagen.

    Til retter med lyst kød eller grøntsager. Prøv den til svampetoast.

  • Producenten
    Riesling og Spätburgunder af høj klasse

    Weingut Krebs begyndte at flaske vin under egen etiket i 1989. I dag dyrkes der vin på i alt 16 ha. Det er ca halvt grønne druer og halvt blå druer med helt overvejende fokus på Riesling og Spätburgunder (Pinot Noir).

    Læs mere
  • Kort
  • Anmeldelser

    Mundus Vini Nordic "Bedste Spätburgunder" og Guldmedalje (årgang 2017)

    Mundus Vini er en stor vinkonkurrence arrangeret af det tyske vinmagasin Menininger. De har i år lavet en særlig nordisk udgave med udelukkende skandinaviske dommere hentet blandt sommelierer, vinskribenter, specialvinhandlere og eksperter fra de nordiske monopoler. Der var indleveret 660 vine fra 200 tyske vinproducenter. 100 vine fik guldmedalje, 164 fik sølvmedalje og der blev kåret en række kategorivindere. Her vandt Krebs' Gutswein Spätburgunder Trocken i den eftertragtede kategori Spätburgunder foran en række lang, langt dyrere vine.

    5 stjerner Politiken (årgang 2016)

    Frisk og slank rødvin med toner af hindbærbolsje, kirsebær og peber. Let, men intens med god tæthed. Savner dybde og kant. Til fjerkræ med syrligt tilbehør.

    96 p. Vin Top 10 v. Anders Grøndahl (årgang 2016)

    Topkarakter til en saftig og elegant rødvin, der skiller sig ud fra mængden. Denne tysker nærmest hørmer af Bourgogne og Pinot Noir, og jeg er vildt begejstret, da jeg (alene hjemme) slynger næsten en hel flaske i mig, sval og forførende efter at den har stået en halv times tid i køleskabet. Tyskland er den nye kilde til betalbar Pinot Noir-vin, foruden den fortryllende hvide Riesling. En fuldendt nydelse til min aftensmad straks fra jeg indånder dens kirsebærsaftige aroma, smager grundigt på den modne Pinot Noir saft og frydes over den vanedannende eftersmag. Igen må jeg til lommerne og se om der ligger nogle krøllede pengesedler, der ikke for længst er fyret af på vin.