Solaris Extra Brut 2014 Bichel 2

Land:
Danmark
Servering:
8-10 °C
Gemmepotentiale:
2016-2019
Alkohol:
12 %
Lagring: 
Stål
Velegnet til: 
Fisk og skaldyr
300,-
På lager
  • Beskrivelse

    Solaris Extra Brut 2014 Bichel 2

    Bichels egen mousserende vin på Solaris fra marker på Hjortshøjlund lige uden for Aarhus.

    2014 er en bedre årgang end 2013, hvor frugten har været mere moden. Vinen er Extra Brut - samme lave dosage som 13'eren.
     
    Vi har valgt at lade den lagre sur lie i 12 måneder - det giver let autolyse-karakter, men overdøver ikke vinens egen karaktér.

    Fine noter af citron og en let urtet tone, der giver vinen sin personlighed. Fine bobler og en frisk syre, der får mundvandet til at springe.
     

  • Producenten
    Bichels Bobler

    Vi har i alt ca 1 ha vinmark fordelt på to forskellige marker. Det er hovedsageligt den grønne hybrid-drue Solaris, der er blevet plantet, men også lidt Auxerrois, Frühburgunder, Rotberger, Chardonnay, Müller-Thurgau, Kernling, Schönburger og Muscat Ottonel. De fleste har dog vist sig ikke at kunne modne her, så fremover bliver der satset på Solaris og Frühburgunder. Frühburgunder hedder på fransk Pinot Noir Precocé og er en tidligt modnende klon af Pinot Noir.
    Læs mere

  • Kort
  • Anmeldelser

    Fin omtale i Politiken om "vin til stenbiderrogn"

    En enkelt importør havde dristet sig til at indsende en mousserende ikke-champagne og tilmed var det deres egen vin primært lavet på danske solaris-druer og fremstillet efter alle kunstens regler i Tyskland. Den faldt uden for testens forudsætninger, men var faktisk en glimrende oplevelse - og den fungerede fint til rognen. Så hermed en lille sideanbefaling om at teste Bichel Vines ”Bichel2 Extra Brut 2014. - Thomas Ilkjær

    88 p. JP til 2013

    Boblevin fra Hjortshøjlund ved Aarhus, signeret vinhandleren Gunnar Steen Jakobsen. Tro mod tidsånden er den holdt knastør og er en vellykket sag med en meget ren smag hen ad æble - Niels Lillelund

    Flot omtale i Flaskens Ånd

    Det her er den første danske vin, som jeg har været virkelig vild med - Poul Pilgaard Johnsen