sauvignon-blanc_reyneke

Sauvignon Blanc 2014, Reyneke

Land:
Sydafrika
Servering:
8-10 °C
Område:
Stellenbosch
Gemmepotentiale:
2016-2024
Alkohol:
13 %
Lagring: 
Stål
Velegnet til: 
Fisk og skaldyr og Fjerkræ
150,-
På lager
  • Beskrivelse

    Sauvignon Blanc 2014, Reyneke

    Lavet på 100 % Sauvignon Blanc fra biodynamisk dyrkede marker. Høstet i hånden og presset uden afstilkning. 30 % af vinen er gæret på brugte egetræsfade mens resten er gæret på stål. Modnet 7 måneder inden flaskning.

    Frisk og kompleks duft af grape, lime og stikkelsbær. Smagen er domineret af citrus med mineralitet - god fylde og fin, frisk syre. Flot længde i eftersmagen.

    Meget madegnet, frisk hvidvin til retter med fisk og skaldyr eller til salat med kylling.

  • Producenten
    Biodynamik fra Sydafrika: "kvalitet med integritet"

    Reyneke er den første biodynamisk certificerede vingård i Sydafrika. Reyneke-familien købte farmen i 1988 og kort tid efter begyndte Johan Reyneke omstillingen til først økologi og siden biodynamik. Reyneke opnåede Demeter-certificering i 2007 og var i mange år den eneste vingård i Sydafrika med biodynamisk certificering. Reyneke er "ægte" biodynamikere på den måde, at farmen fungerer som en selvforsynende enhed med bl.a. kvæg til at lave gødning, ænder til at spise snegle i marken  Læs mere

  • Kort
  • Anmeldelser

    16,5 p. JancisRobinson.com

    Rich palate attack and savoury finish. A bit more floral than most Sauvignons. Long and layered. Quite floral and very different from most SBs. - Jancis Robinson MW

    89+ p. Wine Advocate

    The 2014 Sauvignon Blanc, which is whole bunch pressed and fermented in old 300-liter barriques, has a light, quite backward leesy nose matched with green apple and a touch of Cornice pear. The palate is well balanced with good weight in the mouth, with hints of white asparagus and nettle coming through, though there are no cat's pee/pyrazine notes here. The finish perhaps just needs a little more personality, though that will surely come with bottle age. - Neal Martin