chateau_castelot_saint_emilion_grand_cru

Saint Emilion Grand Cru 2016, Château Castelot

Land:
Frankrig
Servering:
16-18 °C
Område:
Bordeaux
Gemmepotentiale:
2020-2032
Alkohol:
13,5 %
Lagring: 
Små fade
Velegnet til: 
Lam, Løbende vildt og Oksekød
Spar 1320,-
275,-
165,-
275,- pr. flaske. Ved køb af 12 flasker spar 1320,-
På lager
 • Beskrivelse

  Saint Emilion Grand Cru 2016, Château Castelot

  Den traditionelle Bordeauxhandel er omstændelig og dyr. Først kommer der en Courtier. Han smager fadene. Beregner sig en avance og sælger til en Negociant på det, man kalder Place de Bordeaux.
  Negocianten beregner sig igen en avance og sælger til en grossist i det land, han har specialiseret sig. Grossisten sælger til en vinhandler, der igen lægger en avance på og sælger til dig.

  Derfor kan vi sælge 2016 Château Castelot til cirka det halve af den pris, den havde for under et år siden i Danmark (og stadigvæk har visse steder).

  Ejendommen består af 9 ha økologisk dyrkede marker med gruset jordbund beplantet med 70 % Merlot og 30 % Cabernet Franc. Modnet overvejende på små fade.

  Elegant og klassisk duft med aromaer af brombær og solbær - god intensitet og et strøg af vanilie/krydderi fra fadet. Flot balanceret med modne tanniner og en lang og kompleks eftersmag.

  Til retter med oksekød, vildt eller lam.

 • Producenten
  Bordeaux i fire generationer

  En af de ældste vinfamilier i Libourne-området på højrebredden i Bordeaux. Familiefirmaet ejer adskillige ejendomme - særligt i Pomerol og Saint Emilion. Mange af de enkelte familiemedlemmer, der er en del af firmaet, ejer også selv ejendomme.

  Der arbejdes henimod biodynamik - et arbejde, der blev påbegyndt i 2011. Nogle af ejendommene er certificeret økologisk.

  Læs mere
 • Kort