Saint Aubin Le Ban Prudhon

Saint-Aubin le Ban 2017, Henri Prudhon

Land:
Frankrig
Servering:
10-12 °C
Område:
Bourgogne
Gemmepotentiale:
2019-2025
Alkohol:
12,5 %
Lagring: 
Små fade
Velegnet til: 
Fisk og skaldyr, Fjerkræ og Ost
260,-
På lager
 • Beskrivelse

  Saint-Aubin le Ban 2017, Henri Prudhon

  Usædvanligt meget vin for pengene! Flot hvid kommune-bourgogne lavet på ren Chardonnay fra Saint Aubin, en lidt ukendt kommune, der ligger som nabo til Puligny og Chassagne-Montrachet - nok det bedste sted at kigge hen for høj kvalitet, der er til at betale. Traditionel vinifikation - ingen tilsætning af gær. Vinificeret og lagret på brugte fade.

  Flot, slank hvid Bourgogne høj syre og lang eftersmag. Flot intensitet og balance på dette niveau.

  Velegnet til de fleste retter med stegt fisk, skaldyr eller fjerkræ. Også rigtig flot til komælksost.

 • Producenten
  Måske markedets bedste køb i hvid Bourgogne!

  Domaine Henri Prudhon er en lille producent med en årlig produktion på ca 90.000 flasker om året. Huset ligger i den til tider lidt oversete appellation Saint Aubin, men har også besiddelser i Puligny og Chassagne-Montrachet.

  Læs mere
 • Kort
 • Anmeldelser

  91 p. Din Vin Guide (årgang 2015)

  Underspillet næse med fint raffinement og spil mellem mynte, smør og sød anis. God frugtintensitet i munden, harmonisk og balanceret smag, let popcorn og citrus, fadet meget fint integreret og spiller andenviolin. - Thilde Maarbjerg
  din-vin-guide-logo

  5 stjerner Vinstyrke2 (årgang 2015)

  Vinene fra Saint-Aubin er tit undervurderede og står i skyggen af dem fra Meursault og Puligny-Montrachet. Det er synd, men egentlig også ganske udmærket, for så stikker prisen ikke helt af. De 225 kr. for denne vin er i hvert fald godt givet ud. Klassisk, flot bourgogne med god balance og stort gemmepotentiale. I næsen en let røget duft, varm, moden frugt og strejf af ristede pinjekerner. Smagen er domineret af gule mirabeller, estragon og lidt vanilje fra fadlagringen. Prøv den til søtunge med en kraftig sauce.
  vinstyrke2

  5 stjerner i Jyllands-Posten (årgang 2015)

  Mineralitet, friskhed, citrus og den sydlige fedme fungerer her kun som den nødvendige krop; virkelig fornemt at få sådan en hvidvin ud af det i et varmt år i en sydlig appellation. Fornem til prisen.