Roero Arneis Bricco delle Ciliegie 2018, Almondo

Land:
Italien
Servering:
10-12 °C
Område:
Piemonte
Gemmepotentiale:
2019-2025
Alkohol:
13,5 %
Lagring: 
Stål
Velegnet til: 
Fisk og skaldyr
180,-
På lager
  • Beskrivelse

    Roero Arneis Bricco delle Ciliegie 2018, Almondo

    Topvin fra Piemonte lavet på 100 % Arneis. Enkeltmarks Arneis fra nordvent mark med sandede jorde. Her får Arneis en langsom modning og bevarer friskheden. 80% af vinen gæres og lagres på ståltank, de resterende 20% fadgæres for at give lidt ekstra fylde og kompleksitet.

    Frisk og læskende hvidvin med toner af akacieblomst, hvid fersken og friske urter. Smagen har en fin fylde og slutter en anelse spicy af. 

    Bredt anvendelig madvin, der med god frugtighed, god mineralitet og en fin syre kan klare et bredt spekter af retter. God til fisk, til lettere kødretter og til retter med gode grøntsager - matcher fx fint sødmen i ærter, gulerødder, spidskål osv. Oplagt til antipasti.

  • Producenten
    Topproducent i Roero.

    "Giovanni Almondo is a reference-point producer for Arneis, Barbera and Roero. I am amazed this producer isn’t better known considering the high quality of the wines here" Robert Parker i The Wine Advocate

    Læs mere
  • Kort
  • Anmeldelser

    92 p. Vinous (2015)

    The 2015 Roero Arneis Bricco delle Ciliegie is one of the very few Arneis that can be said to be a wine of true distinction. Pear, green apple and jasmine notes are beautifully delineated, but it is the wine's texture that places it in the realm of Piedmont's most intriguing whites. - Antonio Galloni

    91 p. Gastro (2015)

    Indtagende elementært vinøs velduft med tydelige perfekt moden pære i ascendanten. Syren prikker blidt på siden af tungen, og mundfulden glider let cremet over tungen. På trods af umiddelbart simpel præsens lurer der smertende intensitet og mineralsk mundvandsdrivende eftersmag. Komplet re og fadfri, selvom en del af den gærende vin har ligget på helt nye barriques, men præget af gærcellekontakt, som har boostet volumen en del. Almondo er startet i 1980 og fokuserer på arneis med godt halvdelen af produktionen på 90.000 flasker. Husets arneis er en af druens fremmeste eksemplarer med imponerende syre og intensitet.