riesling-steinrassel_laible

Riesling Steinrassel 2016, Laible

Land:
Tyskland
Servering:
10-12 °C
Område:
Baden
Gemmepotentiale:
2019-2028
Alkohol:
12,5 %
Lagring: 
Store fade
Velegnet til: 
Fisk og skaldyr, Fjerkræ og Gris
225,-
Udsolgt
 • Beskrivelse

  Riesling Steinrassel 2016, Laible

  Lavet på Riesling fra 1. lage marken Steinrassel, der ligger på den ekstremt stejle Plauelrain-skråning i Durbach i Baden.

  Meget elegant duft med elementer af citrus, hybendose og lavendel. Smagen er tør, intens og mineralsk med lang, saftdrivende syre og vedholdende eftersmag.

  Riesling med denne intensitet klarer næsten alle former for mad. Prøv den til fisk og skaldyr med intenst smagende sauce eller til braisseret gris eller kylling med syrligt tilbehør.

 • Producenten
  Andreas Laible - stor Riesling og Pinot Noir fra Baden

  Weingut Andreas Laible, der har været i familiens eje siden 1600-tallet, regnes i dag blandt de bedste vin-producenter i Tyskland. Familien har parceller i nogle af de bedste marker i Durbach i Baden, hvor de først og fremmest dyrker Riesling, men også virkelig flot Spätburgunder (Pinot Noir) samt en række andre druesorter.

  Læs mere
 • Kort
 • Anmeldelser

  Testvinder og 18 p. Forlaget Smag (2014)

  Fyldig, personlig og smidig Riesling fra Baden, noget af et særsyn, men et spændende bekendtskab. Den rene, sprøde druesmag har en fin underliggende syre,der giver balance og karakter. Den udfolder en let og listig druesødme i glasset og slutter efter en nydelig lang eftersmag med at være en alsidig og vellykket vin, der spænder fra aperitif og hygge til bordets fineste retter. En raffineret drøm til det krydrede asiatiske køkken.