Riesling Katz 2018, Clement Klur

Land:
Frankrig
Servering:
10-12 °C
Område:
Alsace
Gemmepotentiale:
2020-2027
Alkohol:
12,5 %
Lagring: 
Store fade
Velegnet til: 
Fisk og skaldyr og Gris
145,-
Udsolgt
 • Beskrivelse

  Riesling Katz 2018, Clement Klur

  100 % Riesling fra ca 30 år gamle vinstokke dyrket biodynamisk. Naturlig vinificering.

  Klassisk Riesling-duft med elementer af lime og grønt æble, verbena og fyr. Knastør med frisk, mundvandsdrivende syre og god fylde.

  De tørre Rieslingvine fra Alsace er meget madegnede. Gor godt til skaldyr som jomfruhummer, til fede fisk og ikke mindst til retter med svinekød. 

 • Producenten
  Biodynamiske vine med rødder tilbage til 1600-tallet

  Vinhuset Clement Klur blev grundlagt i 1999, men familien Klurs historie som vindyrkere og vinmagere i Alsace går tilbage til 1600-tallet. Clement Klur havde på daværende tidspunkt lavet vin med sin fætter i 20 år, men da Clement ville gå biodynamisk gik de hver til sit. Ejendommen blev certificeret biodynamisk i 2004 af Demeter og alt arbejde foregår så naturligt som muligt, lige som alle nyere bygninger er lavet i naturmaterialer med udnyttelse af solenergi, regnvand, Læs mere

 • Kort
 • Anmeldelser

  18 p. Smag og Behag

  Det er sådan en Riesling, man får lyst til at gå til bords med. Den har, hvad der skal til: tiltalende aroma, renhed i stil og smag, druekarakter, balance mellem sødme og syre, en lethed, der ikke er slankhed, og en charmerende bestemthed i sine udtryk. Herlig madvin, der egner sig til meget mere, end man umiddelbart skulle tro.