Riesling 2015, Saint Clair

Land:
New Zealand
Servering:
8-10 °C
Område:
Marlborough
Gemmepotentiale:
2017-2024
Alkohol:
10,5 %
Lagring: 
Stål
Velegnet til: 
Fisk og skaldyr og Gris
Spar 420,-
135,-
100,-
135,- pr. flaske. Ved køb af 12 flasker spar 420,-
Udsolgt
  • Beskrivelse

    Riesling 2015, Saint Clair

    100 % Riesling fra Marlborough i New Zealand lavet i tysk spätlesestil. Vinificeret og lagret på ståltank for at bevare så frisk et udtryk som muligt.

    Duften er domineret af citrusfrugter særlig lime, mandarin og citron med et let floralt element. I smagen er det moden lime og grape, der dominerer med et markant mineralsk element. 
    Vinen er off-dry, dvs. der er en lille smule restsukker. Den fremstår dog næsten tør, da sødmen er balanceret af en ret høj syre.

    Den frisk syre i vinen gør den god til retter, man typisk vil tilføre syre - fisk og skaldyr samt lidt fede retter med svinekød. Den lette sødme gør, at vinen kan klare let sødme i form af fx æbler. Sødmen og frugtigheden gør også vinen til det spicy asiatiske køkken som fx thaikøkkenet.

  • Producenten
    Blandt New Zealands allerbedste og mest anmelderroste producenter af hvidvine på Sauvignon Blanc.

    Kåret til "Best New Zealand Producer of the Year" ved International Wine Challenge 2016. Vinmageren Matt Thompson er kåret til "International White Wine Maker of the Year" ved International Wine Challenge i London 2009. Neal Ibbotson fra Saint Clair fremhæver især Marlboroughs meget langsomme, konstante modningsprocess, der giver druerne tid til at opbygge smagselementer frem til høst, som et kvalitetsparameter – der er ikke noget, der bliver forceret frem!
    Læs mere

  • Kort
  • Anmeldelser

    Testvinder og 6 stjerner i FinansBureauet "Bedste vin til Sushi" (2013)

    ..særdeles indbydende næse med dominans af honning og engblomster og en skarp og præcis mund i klassisk Riesling stil med stor elegance og friske noter af citrus tilsat strejf af hvide asparges, grønne æbler og skovsvampe indhyllet i sart syre