Ribera del Duero Pruno 2018, Finca Villacreces

Land:
Spanien
Servering:
15-17 °C
Område:
Ribero del Duero
Gemmepotentiale:
2020-2032
Alkohol:
14 %
Lagring: 
Små fade
Velegnet til: 
Lam og Oksekød
160,-
På lager
  • Beskrivelse

    Ribera del Duero Pruno 2018, Finca Villacreces

    Pruno er lavet på 90 % Tempranillo blandet med 10 % Cabernet. Lagret 12 måneder på to år gamle fade af fransk eg. Drueblandingen af Tempranillo og Cabernet kender man også fra Villacreces berømte nabo Vega Sicilia. Druerne fra Finca Villacreces har da også tidligere været brugt til både Vega Sicilia og Flor de Pingus.

    Dyb, mørk farve. duft af jordbær, hindbær, blåbær, mynte, kamfer og vanilie. Smagen er dyb og intens med fin syre og modne tanniner - flot struktur og flot blance. Lang eftersmag.

    Vinen har stor dybde og intensitet og egner sig til kødretter med kragtig smag. Okse eller lammekød med intens sauce eller stegt på grill. Er også velegnet til klassisk, dansk julemad - særligt and.

     

  • Producenten
    Finca Villacreces er et af Grupo Artevinos projekter.

    De ejer en række topejendomme i Ribera, Rioja, Rueda og Toro. Finca Villacreces købte gruppen i 2004. Ejendommens marker ligger op til Vega Sicilias. Druerne fra ejendommen har tidliger været brugt af både Vega Sicilia og Peter Sisseck til Flor de Pingus.

    Læs mere
  • Kort
  • Anmeldelser

    91+ p. Wine Advocate (årgang 2018)

    It's clean and quite fruit-driven, approachable and juicy, with integrated oak. Very pleasant, with very good freshness. - Luis Gutierrez

    4 stjerner Vinstyrke2 (årgang 2018)

    Glimrende spansk grillvin, som både matcher okse, lam og svin. Spicy og ymeragtig i duften med noter af brombær, boysenbær og mørke blommer tilsmagt lidt stødt peber og nellike. Smagen har et touch af vanilje, men ikke overdrevet på nogen måde. Stram, mørk bærfrugt og nuancer af chokolade giver god dybde i vinen. Javist, er det en ung ribera, men modsat tidligere unge udgaver af Pruno er den faktisk ganske tilnærmelig. Udover nævnte kødtyper ville en gang grillet kanin heller ikke være af vejen som ledsager. Det spiser man nemlig på de kanter, hvor vinen kommer fra.
    vinstyrke2

    93 p. Jamessuckling.com (årgang 2017)

    Aromas and flavors of blueberries and black licorice here. Full body. Integrated tannins give the wine form, but don’t impose too much.

    92 p. og 5 stjerner JP (årgang 2017)

    Seriøs vin til pengene; frugten dyb og fuldmoden, men samtidig rank og grøntkrydret. Et fascinerende miks, der giver spændstighed og nerve. Masser af kølig frugtsyre, og tanninerne er let viltre, men helheden forbavsende elegant. Giv den mere tid. - Morten Bundgaard

    91 p. Wine Advocate (årgang 2016)

    Always a good value in Ribera and cropped from a fresher year, the 2016 Pruno has notes of licorice, dark berries and even some fresher red fruit. It has abundant, fine-grained tannins that require powerful food. - Luis Gutierrez

    92 p. Jamessuckling.com (2015)

    Very ripe, bright, black fruits and tar aromas pour from the glass. Big and juicy, but the tannins are stronger than the sweet stuff. Long, clean finish and a lot of potential.

    90 p. Wine Advocate (2015)

    The just-bottled 2015 Pruno is a young, fruit-driven and straightforward blend of Tempranillo and Cabernet Sauvignon from young and older vines in their 63-hectare organically-farmed estate, located around the winery by the river Duero. 2015 was a very warm year and the wine is ripe without excess, juicy and tasty, with a minty and chocolate touch perhaps from the one year it spent in oak barrels. No less than 395,000 bottles and 2,015 magnums were produced in 2015, so this should be readily available, and as always represents a good value in Ribera del Duero. - Luis Gutiérrez

    5 stjerner FinansBureauet (2015)

    Super fyldig Ribera del Duero fra Vega Sicilia nabo. Animalske toner i næsen og voluminøs mund med godt tanninbid og markant vaniljepræg og subtile toner af peber, kakao og lakrids i den lange intensive eftersmag. Lækker sag.

    6 stjerner i Gastro "Fund vin" (årgang 2013)

    Pruno er lillebror i porteføljen. Vingårdens topvin bærer samme navn, Finca Villacreces, men det er Pruno, som tager kegler. Efter mine smagsbegreber er det ikke bare et bedre køb, men også en bedre vin. Balancen er linedanseragtig. Mælkesyrepræget og frisk ren næse med jordbærduft, kakao og den typisk grenede tannin, vi finder i tempranillo fra det vindhærgede højtliggende Ribera del Duero med syr som i en rød grap. Enkel, ligefrem og frugtig, slank ribera med særdeles præsent tannin, og den er moden, men teagtig. Storebroderen fremstår mere pumpet og poleret, også en fin vin, men den har slet ikke Prunos cancan og flamenco

    ​93 p. The Wine Advocate (årgang 2013)

    I’ve loved this wine in the past and the 2013, a blend of 90% Tempranillo and 10% Cabernet Sauvignon aged 12 months in French oak, is stunning, simply over-delivering in so many different ways. This wine, which offers up copious quantities, of blueberry, black raspberry and black currant fruit, licorice, graphite and meaty notes, offers fabulous aromatics, medium to full-bodied mouthfeel, beautiful, pure texture and a long, heady finish with subtle oak. What’s amazing is the French oak is all two-year-old, super-expensive Darnajou barrels. - Robert Parker

    Parker: Verdens bedste vinkøb! (årgang 2013)

    Robert Parker's Guide to the Best of 2015 - Pruno er udvalgt som Best Value Wine af Robert Parker i 2015. Årgang 2014 anses for en bedre årgang!