Puligny-Montrachet 2019, Machard de Gramont

Land:
Frankrig
Servering:
10-12 °C
Område:
Bourgogne
Gemmepotentiale:
2020-2032
Alkohol:
13 %
Lagring: 
Små fade
Velegnet til: 
Fisk og skaldyr, Fjerkræ og Ost
450,-
På lager
 • Beskrivelse

  Puligny-Montrachet 2019, Machard de Gramont

  100 % Chardonnay fra Puligny-Montrachet, en af de bedste appellationer for hvid Bourgogne på villages-niveau. 10 mdr. på en blanding af nye og let brugte fade.

  Næse med toastede elementer som ristede sesamfrø og hvedetoast samt citrus og fersken. Intens smag rigtig fin syre, udtalt mineralitet og en lang eftersmag.

  Klassisk vin, der passer perfekt til klassiske retter med fisk og skaldyr fra det franske køkken. Kombinationen af ret høj syre og en vis smørfedme i vinen gør den perfekt til retter med de samme elementer - typisk med emner stegt i smør og smagt til med citron eller retter med smørbaserede saucer.
  Vinens flotte kombination af elegance og intensitet gør, at den fortjener gode råvarer som fx søtunge eller hummer. 

 • Producenten
  Klassiske Bourgogner fra gammel familieejendom i Nuits St. Georges

  Machard de Gramont er klassisk og traditionel familieejendom i Nuits St. Georges i Bourgogne med en bred vifte af marker i Côte de Nuits og Côte de Beaune. Stilen er Pinot Noir til den rustikke side, og vinene lagrer godt i kælderen.
  Læs mere

 • Kort
 • Anmeldelser

  5 stjerner Gastro (2014)

  Gramont hører til de få producenter i Bourgogne, hvor priserne endnu ikke er stukket helt af, men mon ikke det snart sker. I hvert fald er der tale om særdeles flotte bourgogner, blandt andet denne puligny-montrachet. Allerede nu er næsen dejligt udtalt med noter af honningmelon, citron og et hint af hved peber ledsaget af karamel og smør fra de 10 måneders fadlagring på en blanding af nye og gamle fade. I munden har den en cremet fylde suppleret med høj syre og noter af melon, agurk, flintesten og røg. Eftersmagen er lang og elegant i den flotte, klassiske puligny. - Rasmus Palsgaard