clos_des_folatieres_paul_pernot

Puligny-Montrachet 1. cru Folatieres 2016, Paul Pernot

Land:
Frankrig
Servering:
10-12 °C
Område:
Bourgogne
Gemmepotentiale:
2020-2030
Alkohol:
13,5 %
Lagring: 
Små fade
Velegnet til: 
Fisk og skaldyr, Fjerkræ og Ost
650,-
Udsolgt
  • Beskrivelse

    Puligny-Montrachet 1. cru Folatieres 2016, Paul Pernot

    100 % Chardonnay fra 1. cru marken Folatieres, som er en af de mest eftertragtede 1. cru marker i Puligny med en beliggenhed lige op af le Montrachet og Chevalier-Montrachet. Stokkene på marken er over 50 år gamle.

    Aroma af hvid fersken med noter af lime og grape. Fyldig, elegant, balanceret med mineralitet og saftig syre.

    Til fisk og skaldyr eller til modne komælksoste eller til kylling. 

  • Producenten
    Domaine Paul Pernot er ikke et hvilket som helst domaine i Bourgogne.

    Brødrene Michel & Paul står i dag for driften sammen med Pauls søn Phillipe, og de tre udgør 5. og 6. generation. Domainet ejer mere end 23 hektar, hvoraf langt de fleste ligger indenfor Puligny Montrachet, hvilket gør dem til én af kommunens absolut største jordbesiddere.

    Læs mere
  • Kort
  • Anmeldelser

    93 p. Vinous

    Full, bright yellow. Pure but reticent aromas of white peach, spices and spring flowers. Pristine and intensely flavored but more imploded than the Chalumeaux, conveying a tight grain and noteworthy inner-mouth lift to its bracing citrus and white peach flavors. The slowly building whiplash of a finish is wonderfully suave and seamless, with high notes of mint and wild herbs giving the wine a perfumed quality. - Stephen Tanzer

    94 p. Vinbladet

    Superintens næse med detaljerigt krydderi og med diskret ristet egepræg. Bemærkelsesværdig duftstyrke med en karakterfuld frugtrigdom, der er tæt på Grand Cru niveau. Sprød vin med bemærkelsesværdig intensitet og kultiveret, supersaftig og meget ung mundfrugt. Stor ekstraktrigdom, markant mineralsk struktur og kølig tæthed. Udsøgt renhed og eminent syrebalance. Alt, hvad man ønske sig af en Puligny-Montrachet 1. Cru plus lidt til.