Weingut Krebs, Pfalz

krebs_weingut_full_width
Riesling og Spätburgunder af høj klasse

Weingut Krebs begyndte at flaske vin under egen etiket i 1989. I dag dyrkes der vin på i alt 16 ha. Det er ca halvt grønne druer og halvt blå druer med helt overvejende fokus på Riesling og Spätburgunder (Pinot Noir).

Siden 2008 har sønnen Jürgen Krebs været ved roret efter en læretid hos nogle af Pfalz's fremmeste producenter. Jürgen har formået år efter år at hæve kvaliteten i husets vine, hvilket er belønnet med flotte omtaler i vinmagasinerne Gault & Millau, Falstaff og Eichelmann og ikke mindst med en imponerende andenplads ved vinmagasinet Vinums præmiering af "Deutscher Rotweinpreis 2017".

Krebs er beliggende i Freinsheim og har parceller i markerne Goldberg, Musikantenbuckel, Himmelreich, Honigsack, Oschelskopf og Schwarzes Kreuz.

Lavet på 100 % Spätburgunder - det tyske navn for Pinot Noir - lagret på store fade og brugte barriques.

Fantastisk intensitet og renhed for en vin på dette niveau. Aroma af kirsebær, kirsebærsten og en let stilket friskhed. Ren og balanceret frugt med frisk syre, ganske lette tanniner og med en fornuftig længde i eftersmagen.

Til retter med lyst kød eller grøntsager. Prøv den til svampetoast.

Land:
Tyskland
Område:
Pfalz
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
spatburgunder_gutswein_krebs
Spar 270,-
120,-
75,-
120,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 270,-

100 % Riesling vinificeret og lagret på stål.

Frisk duft af æble, lime og knapt moden ananas samt hvide blomster. Fantastisk balance mellem frugt og syre, god intensitet og mineralsk slutning.

Velegnet til de fleste retter med fisk, skal og bløddyr - gerne med et asiatisk pift.

Land:
Tyskland
Område:
Pfalz
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
12 %
riesling_trocken_krebs
Spar 270,-
120,-
75,-
120,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 270,-

100 % Grauburgunder (Pinot Gris) fra marker omkring Freinsheim. Gæret og modnet på brugte fade.

Fyldig frugtighed i duften med aroma af gule pærer, kvæder og ristede hasselnødder. Smagen er tør, men fyldig og fed. Trods fedmen har vinen en fin, balancerende syre. Flot balance og eftersmag med tropiske noter.

Til fed fisk eller skaldyr stegt i smør. Rigtig god til kylling eller gris.

Land:
Tyskland
Område:
Pfalz
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
13 %
grauburgunder-freinsheim_krebs
135,-

Lavet på 2/3 Pinot Blanc og 1/3 Pinot Noir - lagret et år på gæringsrester - extra brut med bare 2 gram restsukker pr liter.

Frisk og velbalanceret vin på den traditionelle metode med citrus og gærnoter. Fine bobler og frisk syre.

Dejlig som aperitif, men går også rigtig godt til fisk, skaldyr eller kylling.

Land:
Tyskland
Område:
Pfalz
Servering:
6 - 8 °C
krebs_pinot_brut
160,-

"Village"-vin fra Jürgen Krebs lavet på ren Pinot Noir (Spätburgunder) fra bedre marker og høstet med lavere udbytte end husets "Gutswein". Modnet 14 måneder på fade, der har været brugt en og to gange før.

Fin og frisk aroma af kirsebær, hindbær og tranebær med noter af peber, hasselød og røg. God intensitet og flot balance med god tæthed i frugten, frisk syre og ganske let fadpræg. 

God madvin til lettere retter med kød - gerne fuglevildt eller kylling.

Land:
Tyskland
Område:
Pfalz
Servering:
14 - 16 °C
spatburgunder_freinsheim_krebs
Spar 360,-
185,-
125,-
185,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 360,-

100 % Riesling fra Erste Lage marken Honigsack - en mark med en kalkrig undergrund, der er med til at friskhed og mineralitet i vinen. Gæret og lagret på stål for størst mulig friskhed.

Stor intensitet i duften med noter af mirabelle, røde æbler og ananas understøttet af citrus og mineralitet. Flot balanceret - lang, lang afslutning.

Til stort set alt fra havet, til kylling, gris og til gedeoste.

Land:
Tyskland
Område:
Pfalz
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13 %
riesling_honigsack_krebs
195,-

100 % Riesling fra marken Schwarzes Kreuz modnet 10 måneder på såkaldte Halbstück - et traditionelt, tysk vinfad på 600 liter. Modningen på store fade giver en ganske let iltning af vinen, der bliver mere kompleks i aromaerne.

Sjælden mulighed for at købe moden vin - modnet i kælderen hos Krebs indtil 2019.

Dufter af gule pærer og gule blommer og honning med et ganske let strejf af vanilie fra fadet. Tør og intens med fantastisk flot kompleksitet og lang eftersmag.

Drik den til kylling eller gris - gerne med indisk krydring.

Land:
Tyskland
Område:
Pfalz
Servering:
8 - 10 °C
halbstuck_krebs
225,-

100 % Riesling fra Erste Lage marken Honigsack - en mark med en kalkrig undergrund, der er med til at friskhed og mineralitet i vinen. Gæret og lagret på stål for størst mulig friskhed.

Stor intensitet i duften med noter af mirabelle, røde æbler og ananas understøttet af citrus og mineralitet. Flot balanceret - lang, lang afslutning.

Til stort set alt fra havet, til kylling, gris og til gedeoste.

Land:
Tyskland
Område:
Pfalz
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13 %
riesling_honigsack_krebs
240,-

Lavet på 100 % Spätburgunder - det tyske navn for Pinot Noir. Lagret på en blanding af nye og brugte barriques og flasket uden filtrering.

Meget frugtpræget og intens duft af sorte kirsebær og modne blåbær med en note af vanilie og tørret ingefær. Ren frugtighed i smagen med flot intensitet, høj syre og sarte tanniner. Lang eftersmag.

Perfekt til fjerkræ og fuglevildt, men klarer også snildt kraftigere kødretter med vildt eller lam.

Land:
Tyskland
Område:
Pfalz
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
spatburgunder_gross_krebs
250,-

Lavet på 100 % Spätburgunder - det tyske navn for Pinot Noir. Lagret på en blanding af nye og brugte barriques og flasket uden filtrering.

Dette er vinen, der for anden gang er strøget helt til tops i Vinums tyske rødvinsmesterskab. Ultraren duft af røde og sorte kirsebær samt moden blomme, vanilie og mandel. Smagen er velbalanceret og meget intens med markant syre og lang, lang eftersmag.

Perfekt til fjerkræ og fuglevildt, men klarer også snildt kraftigere kødretter med vildt eller lam.

Land:
Tyskland
Område:
Pfalz
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
spatburgunder_musikantenbuckel_krebs
275,-

100 % Riesling fra Krebs's bedste og højest beliggende mark, Himmelreich, der har kalkholdig sandet jordbund. Delvist modnet på store fade.

Intens og voluminøs duft med elementer af abrikos, gule pærer og lime. Fyldig smag med en del syre og mineralitet. Stort udviklingspotentiale.

Flot til fisk og skaldyr, men har muskler nok til retter med fjerkræ eller svinekød.

Land:
Tyskland
Område:
Pfalz
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13,5 %
himmelreich_krebs
300,-