Vasse Felix, Margaret River, Australien

Vasse Felix, Margaret River, Australien

Vasse Felix er den ældste vingård i regionen Margaret River i Western Australia - et af Australiens mest prestigiøse vinområder. Margaret River producerer 3 % af Australiens vindruer, men står for 20 % af landets premium-vine.

Margaret River er særlig kendt for rødvine på Cabernet og hvidvine på Chardonnay. Området har indflydelse fra havet fra båede nord, vest og syd.

Al vin fra Vasse Felix kommer fra egne 197 ha vinmarker og er vinificeret i eget vineri. Vasse Felix er grundlagt i 1967 og har siden 1987 været ejet af familien Holmes a Court, der har gjort firmaet til en af Australiens førende vinproducenter.

 

Lavet på 87 % Cabernet Sauvignon og 13 % Malbec. Al frugt er høstet i Margaret River og hvert plot er vinificeret separat og modnet 12 måneder på barriques - 13 % nye, resten mellem 1 og 5 år gamle. Blendet er lavet efter lagring.

Duften er klassisk Cabernet domineret af solbær med krydrede noter fra fadet og aromaer af grus, skovbund og salvie. Mellemfyldig med gavmild frugt, faste tanniner, god friskhed og en ret lang eftersmag.

Til rødt kød - okse, kalv eller lam. 

Land:
Australien
Område:
Margaret River
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
cs_filius_vasse_felix
160,-

100 % Chardonnay gæret naturligt og lagret 9 måneder på små fade af fransk eg - hovedsageligt let brugte. Efter 9 måneders lagring laves et blend af de fade, der viser den frugtprofil og friskhed, man gerne vil have i Filius-serien.

Citrus og tropisk frugt pakket ind i noter af ymer, smeltet smør og let røg. Medium fyldig og elegant med frisk syre og en ret lang eftersmag.

Velegnet til klassiske retter med stegt fisk eller skaldyr, og er også rigtig flot til stegt kylling.

Land:
Australien
Område:
Margaret River
Servering:
9 - 12 °C
Alkohol:
12,5 %
chardonnay_filius_vasse_felix
180,-

Høstet i hånden og gæret naturligt på fad - dvs uden tilsætning af gær. 9 måneders lagring på barriques af fransk eg - 42 % nye og 58 % brugte fade.

Fyldig duft af citron, bagt æble, frisk ananas, vanilje og smørdej. Tør, fyldig og med frisk opkvikkende syre. Kompleks og lang.

Flot vin i bourgogne-stil med lidt extra sexiness - til retter med hvid fisk, skaldyr eller stegt kylling.

Land:
Australien
Område:
Margaret River
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13 %
chardonnay_vasse_felix
250,-

Lavet på 100 % Shiraz fra ejendommens bedste marker med denne drue. En del af frugten er lavet med maceration carbonique for at give en mere spicy afslutning i smagen. Modnet 11 måneder på ældre barriques af fransk eg.

Spicy næse med hindbær, kirsebær og eksotiske krydderier samt tydelige pebernoter. Saftig, minty kølig frugt med medium tanniner og lang eftersmag.

Flot vin til kød - gerne fra grill.

Land:
Australien
Område:
Margaret River
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
shiraz_vasse_felix
250,-

Lavet på 100 % Chardonnay - den ypperste frugt fra de bedste parceller. Gæret og derefter lagret i 9 måneder på barriques af fransk eg (53 % nye og 47 % brugte). Naturlig gæring og blokeret malolaktisk for bedre friskhed.

Elegant og kompleks duft med elementer grape, ananas, morkel og et let røget element fra fadet. Fyldig i smagen med en god frisk syre - fantastisk balance og lang eftersmag. Stor hvidvin!.

Til retter med stegt fisk eller skaldyr og syrerig sauce. Flot til stegt Skovkylling fra Gothenborg eller til karkaterfulde komælksoste.

 

Land:
Australien
Område:
Margaret River
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13 %
heytesbury_chardonnay_vasse_felix
425,-

Lavet på 80 % Cabernet Sauvignon, 16 % Malbec og 4 % Petit Verdot fra mark plantet i 1967 i en perfekt årgang. Modnet 18 måneder på barriques af fransk eg - 62 % nye og resten 1-4 år gamle fade.

Fantastisk duft - kompleks og fokuseret på en gang, intens og frisk: solbær, ribs, hindbær, kirsebær, tobak, tang, jord, beder, vanilje, peber og røg. Tæt og veldefineret i smagen med faste, men silkebløde tanniner og en næsten uendelig eftersmag. Meget stor vin, der vil udvikle sig over mange år.

Til det bedste okse eller lammekød.

 

Land:
Australien
Område:
Margaret River
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14,5 %
tom_cullity_cs_vasse_felix
895,-