Specialiteter til julen

jul_specialiteter_til_julen_full_width
Gå julen sikkert i møde

Vi har samlet alle vores specialiteter til julen!

Stødt Kanel - økologisk og håndrullet Ceylon-Kanel. I modsætning til den mere almindelige Kassia-kanel indeholder ægte Ceylon-kanel stort set ikke noget af det leverskadende stof Cumarin. 30 gram

Til bagværk, til grød og desserter. Kan også bruges i det salte køkken - fx and i kanel

Kanel er det inderste af barken fra kaneltræet. 
Ægte Kanel kommer fra Sri Lanka og indeholder næsten ikke noget af det leverskadende stof Cumarin.
Til gengæld har ægte kanel masser af sundhedsfremmende egenskaber: det virker blodsukkerstabiliserende, det er godt mod menstruationssmerter, duften af kanel fremmer hukommelsen, det er kolesterolsænkende og det virker mod forkølelse.

kanel-400-400
30,-

Arborio. Stor kornstørrelse. Overvægt af blød stivelse, der giver de bedste muligheder for en mere tæt og cremet risotto. Det foretrukne valg i Piemonte, Lombardiet og Emilie-Romagna, hvor risotto afrundes med Parmesan og/eller smør og danner baggrund for retter med hvide eller sorte trøfler revet over risen eller risotto med kød eks kalvehaler og skank eller som baggrund for vildt, og i de fleste variationer fremtræder intenst og rigt.

Grundopskrift til Arborio og Carnaroli:
Normalt koges ris, men til Risotto sauteres risen i smør og olivenolie med løg, hvidløg og rosmarin, indtil risene er klare, hvorefter der tilsættes en god fond (på basis af høns eller kalv) i små portioner. Fonden indarbejdes løbende i risen indtil denne er »al dente«. Slipper fonden op må der tilsættes vand og lidt hvidvin. Vigtigt at fonden er helt væk inden næste portion tilsættes. Hvor længe afhænger af ristype og temperatur – normalt ca. 15–20 min. Vær mest forsigtig med Carnaroli. Til sidst tilsættes smør og reven parmesanost. Risotto skal være fyldig og homogen, men på ingen måde grødagtig. Risotto skal »svømme« lidt og må ikke blive for tør. Man skal kunne smage og føle hvert enkelt riskorn.

Risotto kan udbygges på mange måder – bl. a. med svampe, hvide eller grønne asparges, artiskokker, skaldyr, krydderurter (især rosmarin er velegnet), der gerne må snurre med helt fra starten.- ved asparges gemmes hovederne tilsidst.

Mht. svampe er Champignon det klassiske. Kantarel og Karl Johan løfter retten til store højder. Husk at have svampene med fra start. Vinen holder dem faste.

Saverio Petrilli fra Tenuta Valgiano i Lucca, foretrækker den helt enkle risotto på Arborio kun med løg og rosmarin fra bjergene og afsluttende med smør og parmesan! Fremragende baggrund for trøfler på linje med æg og pasta.

Risotto er en selvstændig ret, som regel forret, og bruges normalt ikke som tilbehør til eks. kødretter. Kødet kan dog glimrende være en del af selve risottoen eks. Risotto med oksehaler!

arborio_ris_400_400
40,-

Verdens bedste hasselnødder fra gammel plantage i Piemonte

Let ristede hasselnødder af sorten tonda gentile, der er klassificeret som Nocciole Piemonte DOP. Emanuele Canaparo har 14 hektar med 40 år gamle hasselnøddebuske i Cravanzana "The Barolo of Hazelnuts". Fantastisk intens duft og smag, som i den grad udstiller almindelige hasselnødders mangler.

Som snack til et glas Mousserende vin. Brug dem i det salte køkken til retter med fisk, skaldyr eller kylling, f.eks. stegte jomfruhummere med brunet smør og hasselnødder. Gode i salater og selvfølgelig i kager og desserter. Fremragende til is.

Spar 20,-
70,-
60,-
70,- pr. flaske. Ved køb af 2 flasker spar 20,-

Store vaniliestænger - vægt ca 12 gram. 19-20 cm.

Den gærede og tørrede bælg af den klatrende orkidé. Sød, rig og kompleks aroma og smag. Bred anvendelse. Til de søde sager. Især Ris á la Mande, vaniljeis og æbledesserter. Også fin som pift til fiskesuppen og som et eksotisk krydderelement til skaldyr og kraftig fisk! Skallen hakkes og kommes i sukker og I har det fineste vaniljesukker efter blot et par dage!

Vi har købt et parti af den fineste kvalitet. Bora Bora Grand Cru ved Tahiti bliver år efter år kåret som verdens bedste vanilie. Lange, fede og aromatiske stænger – meget mere intens end de almindelige Bourbon vanilje stænger fra Madagascar, der har ½ pris men kun 1/4 smag!

En ægte terroir-vanilie der ud over vanilie har aromaer af tropisk, vulkan-jordbund, svesker, lakrids og chokolade.

160,-

Griottines er vilde Morello-kirsebær fra Balkan af sorten Oblachinska, der er konserverede i kirsebærbrændevin og likør. Griottines er højkvalitetsprodukt, der er kendt verden over og bruges af de bedste dessertkokke. Holder 15 % alkohol

Til desserter og kager; chokoladekage, roulade, trifli og ikke mindst i en luksus-kirsebærsauce til ris a l'amanden. Fin også til stegt andebryst.

35 cl.

griottines-400-400
190,-

Til julefrokosten. Lufttørret skinke fra L'Antica Norcineria i Garfagnana. Saltet i 7 - 8 dage. Lufttørres i ca. 18 mdr. Smager som Parmaskinke i en mere rustik, landlig udgave. Sælges i vacuumpakkede stykker á ca 1 kg.

Skæres så tyndt som muligt - jo tyndere, jo bedre.
Serveres som antipasti, evt sammen med melon eller sorte oliven. 
Kan også bruges i sandwiches eller i pastaretter.

skinke_garfagnana
239,-

Afsendes/afhentes fra 16. december 2020 (forudbestilling)

Den røgede laks fra Letz er efter vores mening den bedste kvalitet, der kan skaffes i Danmark. Opskriften er udviklet af Daniel Letz, mens han var køkkenchef på Kong Hans

Vores laks ligger på en vægt ml. 4-5 kg, den idelle vægt til røgning, da fedtprocenten ikke er alt for stor.

Laksen bliver først skåret i filet, så tørsaltet og krydret med en blanding af havsalt, karry og knuste enebær i 24 timer. Bagefter tørres de yderligere 24 timer, hvorefter de kommes i rygeovn og ryges på rist.

Til rygningen bruges der tre slags savsmuld: Bøg, birk og gran, der ligesom krydringen, er blandet efter egen opskrift. Laksesiderne ryges ved 18 grader i 36 timer, og hviler i 2 dage før de kan serveres.

Laksen kommer fra Hiddenfjord på Færøerne, der har verdens mest naturnære lakseopdræt og af mange regnes for den bedste kvalitet af opdrætslaks, der findes.

Laksen skal kunne stilles/afleveres. Opgange skal være frit tilgængelige

Laks fra Letz
525,-