Scarzello, Barolo

barolo_scarzello_full_width
Den unge og kompromisløse Federico Scarzello laver klassisk Barolo og Barbera. Autentiske rødvine med lang gæring og uden skyggen af små nye fade.

Federico Scarzello er en meget ung, ambitiøs, kompromisløs og charmerende Piemontesisk vinbonde, som laver dybe, intense og klassiske Piemonte vine. 

Mødte Federico Scarzello på anbefaling af Nino Rocca, den koleriske kok på Da Felicin i Monforte D'Alba, vi søgte efter en ung og lovende producent med et rimeligt forhold mellem pris og kvalitet.

Federico overtog tøjlerne i det gamle familiebrug, da han var færdig med vinskolen som 20-årig i 2000, og han har siden knoklet løs for at hæve niveauet. Federico går mod den moderne strøm der har hersket i Piemonte i mange år med brug af små nye fade og kort macerationstid. Federico laver klassiske vine med lang macerations og lagring på store brugte fade, vine der tydeligt er inspireret af Giacomo Conterno og Vennen "Beppe" Rinaldi.

Det er koncentrerede vine, med masser af struktur, men også en flot moden frugt. Vinene har et rigtigt fint lagringspotentiale og har alle godt af at blive dekanteret.

100% Barbera fra marker omkring Barolo, lagret på 25 hl. botti.
 
Herlig sødmefuld næse med modne mørke bær og en anelse flødekaramel. Fyldig, blød og afrundet smag med moden sødmefuld og en god lang finish. Lidt af et publikumshit og god vin til selskaber. 
 
Vi køber hele produktionen af denne Barbera, som altså kun kan købes i Danmark.
Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
14 - 17 °C
Alkohol:
14 %
Spar 150,-
120,-
95,-
120,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 150,-

100 % Nebbiolo fra mark på ½ ha ved Sarmassa. Marken er vestvendt og beliggende ca 250 moh.
Druerne høstes i hånden i oktober måned, macereres og gæres på ståltank og modnes derefter et år på 25 hl store fade af slavonsk eg.

Fin, lys farve med let udviklet. Elegante florale aromaer over syrlige kirsebær og god saftighed.

Velegnet til braisserede retter med oksekød eller til fuglevildt. Også rigtig fin til lam eller gris. Prøv den til retter som Osso Buco eller braisserede svinekæber.

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14,5 %
150,-

100 % Barbera fra bunden af Barolo-marken "Vigna Merenda" der ligger midt på Sarmassa marken, fadlagret på 2500 liters fade.

Intens luksus Barbera med flot næse med kirsebær, syltede brombær, læder og en anelse flødekaramel. Fyldig smag med masser af moden mørk frugt, fin syre og en lang eftersmag.

Flot vin til kødretter med indkogte saucer, hvor Barberas syre renser godt op i mundhulen.

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
14,5 %
barbera-superiore_scarzello
180,-

Vinen laves blot i 1500 eksemplarer årligt af vores Barolo producent Federico Scarzello og 3 studiekammerater. De arbejder med at forlænge lagringprocessen, så vinen får 5 års gærkontakt - resultaterne er dybt fascinerende.

Unik mousserende vin lavet Nebbiolo - et fascinerende kryds mellem Champagne og Barolo. Lavet på Nebbiolo fra det kølige Alta Langhe og produceret som årgangs Champagne med godt 3 års gærkontakt.

Fascinerende lidt rustik næse med tydelig nebbiolo karakter, skovjordbær og roser. Elegant med et lille svip Nebbiolo tannin. Meget flot til et bredt spekter af antipasti, carpaccio med gammel parmesan, elegant fuglevildt, lyst kød m. svampe mm.. Kan med fordel gemmes i flere år.
 

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
13 %
290,-

Flot klassisk Barolo fra Sarmassa og Terlo markerne lagret på store gamle fade.

Klassisk Barolo næse med røde, tørrede roser, lidt marcipan og balsamico. Elegant smag med røde bær, svampe og lidt jordbund, faste modne tanniner - lang finish med et mineralsk udtryk.

Fin Barolo til mellemfyldig kødretter med oksekød, kalv eller lidt kraftigere fuglevildt - server enkelt tilbehør gerne med lidt citron til. Det blødgør vinen.

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
14 %
barolo_scarzello_ny
350,-

Meget traditionel Barolo fra unik monopolmark på Sarmassa, lagret på gamle 2500 liters egefade

Meget ung men alligevel klar i udtrykket med balsamisk næse med elementer af mørke kirsebær, marcipan, tørret frugt og tjære. Intens smag med dyb mørk frugt, markante faste Nebbiolo tanniner og en enormt lang mineralsk finish. Stort gemmepotentiale.

Kraftig vin med fast struktur - masser af intensitet, tannin og syre - hvilket gør, at vinen i sin ungdom kræver intens mad. Kødretter med tæt sauce - gør sig fortrinligt sammen med trøfler!

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
14,5 %
495,-