Rainer Sauer, Franken

Franken er Tysklands mest oversete område. Vinene har en egenartig karakter, og Franken er Silvaner druens kvalitetsmæssige højborg.

Rainer Sauer er en af områdets førende producenter, og sønnen Daniel er gradvist ved at lægge om til Biodynamisk drift - målet er "moderne vine med traditionelle metoder". Familien råder over 14 ha vinmark, der hovedsageligt er beplantet med Silvaner. Medlem af VdP siden 2010.

I den tyske vinguide Eichelmann får Rainer Sauer 5 stjerner og prædikatet "Weltklasse Weingut", lige som Gault Millau fremhæver Rainer Sauer som topproducent i Franken. Selv om det er en lille producent laves der et væld af vine. De fleste er tørre vine på Silvaner-druen og Sauer kan nok præsentere den største bredde af stilarter i den kategori. Ikke nok med at de laver en række vine efter VDP's markinddeling med Gutsweine, Ortsweine, Erste Lage Escherndorfer Lump og Grosse Lage Escherndorfer am Lumpen 1655, man laver også tre vine på højt niveau i forskellige stilarter; Silvaner "L" fra den stejleste del af Lump-marken, Silvaner Freiraum har macereret med druerne i fem dage inden gæringen, hvilket giver en ret eksotisk og fyldig stil og endelig Silvaner AB OVO der er lavet på biodynamisk dyrkede druer og gæret i en æggeformet betonbeholder, hvilket giver en krydret og mineralsk stil.

Ren druemost fra Rainer Sauer i Franken - intet andet.

På grund af den høje syre er mosten et delikat alkoholfrit alternativ til vin.

Drikkes som det er, eller blandes med op til 50 % danskvand eller vand.

Land:
Tyskland
Område:
Franken
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
0 %
traubensaft_druemost_rainer_sauer
50,-

Fantastisk velsmagende most af kvæder fra familien Sauers egne kvædertræer i Franken - intet andet.

Drikkes som det er eller blandes ca med 50 % danskvand.

Som aperitif, til oste eller til fx til retter med kylling.

Land:
Tyskland
Område:
Franken
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
0 %
quitten_kv_desaft_rainer_sauer
50,-

Klassisk Silvaner. Ren, læskende og meget velsmagende med elementer af kvæde, pære og citrus. Mineralsk og forfriskende.

Hvor Silvaner i fx Alsace ofte giver lidt ligegyldige vine, så kan de i Franken i Tyskland give nogle helt fantastiske vine, men en renhed og mineralitet, som er helt uforlignelig. 

Meget madegnet og alsidigt anvendelig. God til retter, hvor sarte smagsnuancer skal fremhæves, men kan faktisk også klare ret kraftig mad med cremede saucer. God til både fisk og skaldyr, til fjerkræ og til charcuterie. 

Dejlig også som kold terrassevin på en varm dag..

Land:
Tyskland
Område:
Franken
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
12,5 %
130,-

Tør og meget elegant Riesling fra Franken uden fad.

Elegant næse med elementer af lime, pære og fint strejf af petroleum. Mineralsk smag med god syre.

Meget madegnet. Understøtter sarte smagsnuancer i fx rejer, men kan også fint klare ret kraftig mad som fx choucrute. God til fisk, hvor man bruger citrus som i en sauce hollandaise. 

Land:
Tyskland
Område:
Franken
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
12 %
130,-

100 % senthøstede Silvaner-druer fra topmarken Escherndorfer Lump. FREIRAUM er den nye Sauer-generations bud på en top-Silvaner; de bedste druer fra den bedste mark, vinificeret så vinen fremstår med det stærkest mulige udtryk. Mosten blev koldmacereret med skallerne i 5 dage inden gæringen (noget, man ellers bruger ved rødvinsfremstilling). Gæret og lagret på stål - ingen fad.

Frisk og syldig duft af modne, gule pærer, kvæde og citron med et let eksotisk element. Smagen er fyldig og frugtig - vinen er tør og med en fin syre. Lang eftersmag.

Bredt anvendelig til mad - går flot til de fleste retter med fisk og skaldyr, men kommer næsten endnu mere til sin ret til smagfulde retter med lyst kød som kylling eller gris. Bredt anvendelig til ost.

Land:
Tyskland
Område:
Franken
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13 %
160,-

Ren Silvaner fra en af Frankens fornemste marker; 1. Lage Escherndorfer Lump. Vinificeret på stål uden tilsætning af gær.

Tør og mineralsk. Rent og klart udtryk af æble, pære og med en snert af ananas. I smagen er vinen intens og ren med frisk syre og endeløs mineralitet i eftersmagen.

Meget madegnet og alsidigt anvendelig. God til retter, hvor sarte smagsnuancer skal fremhæves, men kan faktisk også klare ret kraftig mad med cremede saucer. God til både fisk og skaldyr, til fjerkræ og til charcuterie. Perfekt til hvide asparges.

Land:
Tyskland
Område:
Franken
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13,5 %
215,-

Topvin fra gamle stokke i hjertet af Grosse Lage (Grand Cru)-marken Escherndorf am Lumpen. Uden tvivl en af Tysklands bedste Silvanere.

Vinen er på en gang ren og kompleks i duften med stor intensitet. Masser af frugt og mineralitet i smagen - høj syre, der balanceres fint ud af frugten. Lang eftersmag.

Stor vin, der både kan drikkes ung, men som bestemt også vil kunne gemmes i mange år. Silvaner fra Franken kan være ægte stor vin, og med en vin som denne er vi helt oppe i superligaen og endda til en rørende lav pris!

Vil gå fremragende til det meste mad - måske lige med undtagelse af desserter og røde bøffer. Særlig godt til fisk, skaldyr og lyst kød - og gerne med smør/flødebaseret sauce.

 

Land:
Tyskland
Område:
Franken
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
14 %
225,-

Riesling fra den bedste mark i Franken - Grosse Lage Escherndorf am Lumpen 1655. Grosse Lage er den højeste kategori i VDP' vinmarksklassificering og svarer til Grand Cru i Bourgogne.

Meget intens vin med udpræget mineralitet og frugtnoter af aæble, pære, melon og citrus. Rig og fyldig vin med høj syre og stor længde. Vil vinde yderligere ved udvikling.

En vin, der klarer stort set alt mad. Prøv den til fyldige retter med fisk eller skaldyr, eller giv vinen en udfordring med svineskank og surkål. Vinen vil hæve de fleste retter til en gastronomisk oplevelse.

Land:
Tyskland
Område:
Franken
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13,5 %
275,-

100 % Silvaner fra Frankens bedste vinmark; Grosse Lage (Grand Cru) Escherndorf am Lumpen 1655 - den bedste del af Escherndorfer Lump-marken. Vinificeret på stål og store, gamle træfade.

Stor friskhed og udpræget mineralitet allerede i næsen - fokuseret og intenst. Mineralitet og syre dominerer også smagen og der udfolder sig på en gang en enorm renhed og masser af muskler.

En gastronomisk vin, der klarer stort set alt mad. Giv den dog gerne noget udfordring i form af kraftig kost som fx gris, hummer eller havtaske.

Land:
Tyskland
Område:
Franken
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13,5 %
275,-

100 % Silvaner fra Frankens bedste vinmark; Grosse Lage (Grand Cru) Escherndorf am Lumpen 1655 - den bedste del af Escherndorfer Lump-marken. Vinificeret på stål og store, gamle træfade.

Stor friskhed og udpræget mineralitet allerede i næsen - fokuseret og intenst. Mineralitet og syre dominerer også smagen og der udfolder sig på en gang en enorm renhed og masser af muskler.

En gastronomisk vin, der klarer stort set alt mad. Giv den dog gerne noget udfordring i form af kraftig kost som fx gris, hummer eller havtaske

Land:
Tyskland
Område:
Franken
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13,5 %
295,-

Flot Beerenauslese fra Grosse Lage-marken Escherndorfer Lump. Lavet på senthøstede og botrytiserede Silvaner-druer.

Vinen har intens aroma af honning og søde frugter. Smagen er fantastisk balanceret - 180 g. restsukker pr. liter balanceres flot af et tårnhøjt syreniveau, der får mundvandet til at springe.

Vinen kan drikkes uden noget til i hyggeligt selskab, men den kommer rigtig til sin ret til fx modne blåskimmeloste eller søde desserter med frugt.

Land:
Tyskland
Område:
Franken
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
9,5 %
400,-