Klassisk Silvaner. Ren, læskende og meget velsmagende med elementer af kvæde, pære og citrus. Mineralsk og forfriskende.
Hvor Silvaner i fx Alsace ofte giver lidt ligegyldige vine, så kan de i Franken i Tyskland give nogle helt fantastiske vine, men en renhed og mineralitet, som er helt uforlignelig.
Meget madegnet og alsidigt anvendelig. God til retter, hvor sarte smagsnuancer skal fremhæves, men kan faktisk også klare ret kraftig mad med cremede saucer. God til både fisk og skaldyr, til fjerkræ og til charcuterie.
Tør og meget elegant Riesling fra Franken uden fad.
Elegant næse med elementer af lime, pære og fint strejf af petroleum. Mineralsk smag med god syre.
Meget madegnet. Understøtter sarte smagsnuancer i fx rejer, men kan også fint klare ret kraftig mad som fx choucrute. God til fisk, hvor man bruger citrus som i en sauce hollandaise.
100 % senthøstede Silvaner-druer fra topmarken Escherndorfer Lump. FREIRAUM er den nye Sauer-generations bud på en top-Silvaner; de bedste druer fra den bedste mark, vinificeret så vinen fremstår med det stærkest mulige udtryk. Mosten blev koldmacereret med skallerne i 5 dage inden gæringen (noget, man ellers bruger ved rødvinsfremstilling). Gæret og lagret på stål - ingen fad.
Frisk og syldig duft af modne, gule pærer, kvæde og citron med et let eksotisk element. Smagen er fyldig og frugtig - vinen er tør og med en fin syre. Lang eftersmag.
Bredt anvendelig til mad - går flot til de fleste retter med fisk og skaldyr, men kommer næsten endnu mere til sin ret til smagfulde retter med lyst kød som kylling eller gris. Bredt anvendelig til ost.
Ren Silvaner fra en af Frankens fornemste marker; 1. Lage Escherndorfer Lump. Vinificeret på stål uden tilsætning af gær.
Tør og mineralsk. Rent og klart udtryk af æble, pære og med en snert af ananas. I smagen er vinen intens og ren med frisk syre og endeløs mineralitet i eftersmagen.
Meget madegnet og alsidigt anvendelig. God til retter, hvor sarte smagsnuancer skal fremhæves, men kan faktisk også klare ret kraftig mad med cremede saucer. God til både fisk og skaldyr, til fjerkræ og til charcuterie. Perfekt til hvide asparges.
Topvin fra gamle stokke i hjertet af Grosse Lage (Grand Cru)-marken Escherndorf am Lumpen. Uden tvivl en af Tysklands bedste Silvanere.
Vinen er på en gang ren og kompleks i duften med stor intensitet. Masser af frugt og mineralitet i smagen - høj syre, der balanceres fint ud af frugten. Lang eftersmag.
Stor vin, der både kan drikkes ung, men som bestemt også vil kunne gemmes i mange år. Silvaner fra Franken kan være ægte stor vin, og med en vin som denne er vi helt oppe i superligaen og endda til en rørende lav pris!
Vil gå fremragende til det meste mad - måske lige med undtagelse af desserter og røde bøffer. Særlig godt til fisk, skaldyr og lyst kød - og gerne med smør/flødebaseret sauce.
Riesling fra den bedste mark i Franken - Grosse Lage Escherndorf am Lumpen 1655. Grosse Lage er den højeste kategori i VDP' vinmarksklassificering og svarer til Grand Cru i Bourgogne.
Meget intens vin med udpræget mineralitet og frugtnoter af aæble, pære, melon og citrus. Rig og fyldig vin med høj syre og stor længde. Vil vinde yderligere ved udvikling.
En vin, der klarer stort set alt mad. Prøv den til fyldige retter med fisk eller skaldyr, eller giv vinen en udfordring med svineskank og surkål. Vinen vil hæve de fleste retter til en gastronomisk oplevelse.
100 % Silvaner fra Frankens bedste vinmark; Grosse Lage (Grand Cru) Escherndorf am Lumpen 1655 - den bedste del af Escherndorfer Lump-marken. Vinificeret på stål og store, gamle træfade.
Stor friskhed og udpræget mineralitet allerede i næsen - fokuseret og intenst. Mineralitet og syre dominerer også smagen og der udfolder sig på en gang en enorm renhed og masser af muskler.
En gastronomisk vin, der klarer stort set alt mad. Giv den dog gerne noget udfordring i form af kraftig kost som fx gris, hummer eller havtaske.
100 % Silvaner fra Frankens bedste vinmark; Grosse Lage (Grand Cru) Escherndorf am Lumpen 1655 - den bedste del af Escherndorfer Lump-marken. Vinificeret på stål og store, gamle træfade.
Stor friskhed og udpræget mineralitet allerede i næsen - fokuseret og intenst. Mineralitet og syre dominerer også smagen og der udfolder sig på en gang en enorm renhed og masser af muskler.
En gastronomisk vin, der klarer stort set alt mad. Giv den dog gerne noget udfordring i form af kraftig kost som fx gris, hummer eller havtaske
Flot Beerenauslese fra Grosse Lage-marken Escherndorfer Lump. Lavet på senthøstede og botrytiserede Silvaner-druer.
Vinen har intens aroma af honning og søde frugter. Smagen er fantastisk balanceret - 180 g. restsukker pr. liter balanceres flot af et tårnhøjt syreniveau, der får mundvandet til at springe.
Vinen kan drikkes uden noget til i hyggeligt selskab, men den kommer rigtig til sin ret til fx modne blåskimmeloste eller søde desserter med frugt.