Paul Pernot et ses Fils, Bourgogne

paul_pernot_puligny_montrachet
Domaine Paul Pernot er ikke et hvilket som helst domaine i Bourgogne.

Brødrene Michel & Paul står i dag for driften sammen med Pauls søn Phillipe, og de tre udgør 5. og 6. generation. Domainet ejer mere end 23 hektar, hvoraf langt de fleste ligger indenfor Puligny Montrachet, hvilket gør dem til én af kommunens absolut største jordbesiddere.

Som mange andre steder, er domainet blevet samlet sammen hen ad vejen. Familien arbejdede som negocianter tilbage i tiden, men begyndte selv at opkøbe jord, da priserne var ganske anderledes end i dag.

Den nuværende generation har i tre omgange kunnet købe Grand Cru marker, og samtidig har man en samling af nogle af de bedste 1.cru’er.

Der er formentlig stadig mange, som ikke genkender navnet Paul Pernot endnu, men det har en simpel forklaring.

Tidligere er langt størstedelen af frugten blevet solgt til de store negociant-huse i Beaune, men efterhånden ophører kontrakterne, og familien kan bruge en større og større del af frugten i deres egen produktion.

Det betyder, at de nu selv har produktion på nogle af de mest eftertragtede marker, som Bienvenue-Batard-Montrachet, Batard-Montrachet, 1. cru Pucelles, 1.cru Folatieres, 1.cru Champ Ganet, 1.cru La Garenne og ikke mindst en fremragende Puligny Village.

Dertil kommer, at man på disse marker har nogle utroligt spændende besiddelser ofte beliggende i de små Clos’er – altså mur-omkransede parceller – på de enkelte marker.

Der er ingen tvivl om, at navnet Paul Pernot er ét, vi kommer til at høre meget mere til.

Lavet på 100 % Chardonnay fra plots beliggende i Puligny-Montrachet på grænsen til Meursault. Modnet på brugte fade.

Smagt ung lidt lukket og tilbageholdende i duften, der byder på citrus og let røg fra fadlagring. Smagen er til gengæld fyldig og velbalanceret med elementer af citrus, fersken, acacie og mineralitet.

Flot vin til stegt fisk, kylling eller komælksoste.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13 %
bourgogne_blanc_paul_pernot
250,-

Paul Pernot har intet mindre end 6,5 ha vinmark, som indgår i denne Village-cuvée. Der bruges maksimalt 20% nye fade, og stilen er rank, præcis og frisk.

Vinstokkene er yngre end til 1.cru og Grand Cru parcellerne, men dog stadig 35 år i gennemsnit. Filosofien er at lade vinene passe sig selv så meget som muligt.

Man bruger en pneumatisk presse, vinen undergår alkoholisk- og malolaktisk gæring på fadene i det tempo, som naturen byder den, og inden flaskning rackes vinen en sidste gang, klares og til sidst filtreres vinen let.

Varmen fra årgang 2015 giver vinen en lækker frugt og aromaerne går mere i retning af gule frugter end hvide blomster, hvilket ellers ofte kan findes i vinene fra Puligny-Montrachet.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13,5 %
puligny_montrachet_paul_pernot
450,-

Paul Pernot har intet mindre end 6,5 ha vinmark, som indgår i denne Village-cuvée. Der bruges maksimalt 20% nye fade, og stilen er rank, præcis og frisk.

Vinstokkene er yngre end til 1.cru og Grand Cru parcellerne, men dog stadig 35 år i gennemsnit. Filosofien er at lade vinene passe sig selv så meget som muligt.

Man bruger en pneumatisk presse, vinen undergår alkoholisk- og malolaktisk gæring på fadene i det tempo, som naturen byder den, og inden flaskning rackes vinen en sidste gang, klares og til sidst filtreres vinen let.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13,5 %
puligny_montrachet_paul_pernot
450,-

Paul Pernot har intet mindre end 6,5 ha vinmark, som indgår i denne Village-cuvée. Der bruges maksimalt 20% nye fade, og stilen er rank, præcis og frisk.

Vinstokkene er yngre end til 1.cru og Grand Cru parcellerne, men dog stadig 35 år i gennemsnit. Filosofien er at lade vinene passe sig selv så meget som muligt.

Man bruger en pneumatisk presse, vinen undergår alkoholisk- og malolaktisk gæring på fadene i det tempo, som naturen byder den, og inden flaskning rackes vinen en sidste gang, klares og til sidst filtreres vinen let.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13,5 %
puligny_montrachet_paul_pernot
450,-

100 % Chardonnay fra 1. cru marken Folatieres, som er en af de mest eftertragtede 1. cru marker i Puligny med en beliggenhed lige op af le Montrachet og Chevalier-Montrachet. Stokkene på marken er over 50 år gamle.

Aroma af hvid fersken med noter af lime og grape. Fyldig, elegant, balanceret med mineralitet og saftig syre.

Til fisk og skaldyr eller til modne komælksoste eller til kylling. 

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13,5 %
clos_des_folatieres_paul_pernot
650,-

100 % Chardonnay fra en af Pulignys bedste 1. cru marker. Jaqulotte er et clos i marken, der ligger noget højere end resten. Vinene her fra har derfor en tendens mod det lidt mere mineralske.

Kølig urtet og mineralsk duft . tør og fast vin med udprøget mineralitet, ferskenfrugt med honningagtig modenhed og en lang finale.

Til det bedste fisk og skaldyr, til modne oste og til kylling.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13,5 %
champ_ganet_clos_de_la_jaquelotte
650,-

100 % Chardonnay fra en af Pulignys bedste 1. cru marker. Jaqulotte er et clos i marken, der ligger noget højere end resten. Vinene her fra har derfor en tendens mod det lidt mere mineralske.

Kølig urtet og mineralsk duft . tør og fast vin med udprøget mineralitet, ferskenfrugt med honningagtig modenhed og en lang finale.

Til det bedste fisk og skaldyr, til modne oste og til kylling.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13,5 %
champ_ganet_clos_de_la_jaquelotte
650,-

100 % Chardonnay fra næsten 60 år gamle stokke på den sjældent sete og meget attraktive 1. cru Clos de la Garenne (ikke at forveksle med la Garenne). 

Aroma af lime og krydderurter samt hvid peber. Saftig frugtighed med elementer af hvid fersken, lime og mineralitet. Lang finish.

Til fisk og skaldyr eller fjerkræ af høj kvalitet.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13,5 %
clos_de_la_garenne_paul_pernot
650,-

100 % Chardonnay fra 1. cru marken Folatieres, som er en af de mest eftertragtede 1. cru marker i Puligny med en beliggenhed lige op af le Montrachet og Chevalier-Montrachet. Stokkene på marken er over 50 år gamle.

Aroma af hvid fersken med noter af lime og grape. Fyldig, elegant, balanceret med mineralitet og saftig syre.

Til fisk og skaldyr eller til modne komælksoste eller til kylling. 

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13,5 %
clos_des_folatieres_paul_pernot
650,-

100 % Chardonnay fra gamle stokke i 1. cru marken Les Pucelles. Pucelles støder op til Grand Cru'erne Montrache, Batard-Montrachet og Bienvenues-Batard-Montrachet. Marken regnes for den bedste i Puligny og priserne på vinene her fra er da også ofte på noget nær Grand Cru niveau. Jordbunden er kalkholdig og veldrænet - det sidste giver et lidt varmere mesoklima, der giver vinene fra Pucelle lidt større modenhed, ofte beskrevet som sødme.

Fantastisk kompleksitet og balance i både duft og smag. Utroligt udtryksfuld og charmerende vin.

Til det bedste fisk eller skaldyr stegt i smør eller til kylling fra Bresse.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13,5 %
1100,-

100 % Chardonnay fra lille plot i Grand Cru marken Bienvenues-Batard-Montrachet, der er beplantet med gamle stokke.

Noget af det tætteste hvide bourgogne, der kan opdrives. Fyldig og fed med ren og knivskarp frugtighed og stor kompleksitet. På trods af fedmen er vinen ikke tung - vil udvikle sig flot i mange, mange år.

Serveres mindst 10 år gammel med fisk som søtunge eller pighvar og gerne i selskab med masser af smør og friskrevet trøffel.

 

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13,5 %
2200,-

100 % Chardonnay fra lille plot i Grand Cru marken Bienvenues-Batard-Montrachet, der er beplantet med gamle stokke.

Noget af det tætteste hvide bourgogne, der kan opdrives. Fyldig og fed med ren og knivskarp frugtighed og stor kompleksitet. På trods af fedmen er vinen ikke tung - vil udvikle sig flot i mange, mange år.

Serveres mindst 10 år gammel med fisk som søtunge eller pighvar og gerne i selskab med masser af smør og friskrevet trøffel.

 

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13,5 %
2200,-