Paul Pernot et ses Fils, Bourgogne

paul_pernot_puligny_montrachet
Domaine Paul Pernot er ikke et hvilket som helst domaine i Bourgogne.

Brødrene Michel & Paul står i dag for driften sammen med Pauls søn Phillipe, og de tre udgør 5. og 6. generation. Domainet ejer mere end 23 hektar, hvoraf langt de fleste ligger indenfor Puligny Montrachet, hvilket gør dem til én af kommunens absolut største jordbesiddere.

Som mange andre steder, er domainet blevet samlet sammen hen ad vejen. Familien arbejdede som negocianter tilbage i tiden, men begyndte selv at opkøbe jord, da priserne var ganske anderledes end i dag.

Den nuværende generation har i tre omgange kunnet købe Grand Cru marker, og samtidig har man en samling af nogle af de bedste 1.cru’er.

Der er formentlig stadig mange, som ikke genkender navnet Paul Pernot endnu, men det har en simpel forklaring.

Tidligere er langt størstedelen af frugten blevet solgt til de store negociant-huse i Beaune, men efterhånden ophører kontrakterne, og familien kan bruge en større og større del af frugten i deres egen produktion.

Det betyder, at de nu selv har produktion på nogle af de mest eftertragtede marker, som Bienvenue-Batard-Montrachet, Batard-Montrachet, 1. cru Pucelles, 1.cru Folatieres, 1.cru Champ Ganet, 1.cru La Garenne og ikke mindst en fremragende Puligny Village.

Dertil kommer, at man på disse marker har nogle utroligt spændende besiddelser ofte beliggende i de små Clos’er – altså mur-omkransede parceller – på de enkelte marker.

Der er ingen tvivl om, at navnet Paul Pernot er ét, vi kommer til at høre meget mere til.

Puligny-Montrachet 1. cru les Pucelles 2016, Paul Pernot

100 % Chardonnay fra gamle stokke i 1. cru marken Les Pucelles. Pucelles støder op til Grand Cru'erne Montrache, Batard-Montrachet og Bienvenues-Batard-Montrachet. Marken regnes for den bedste i Puligny og priserne på vinene her fra er da også... Læs mere
1100,-