Machard de Gramont, Bourgogne

Klassiske Bourgogner fra gammel familieejendom i Nuits St. Georges

Machard de Gramont er klassisk og traditionel familieejendom i Nuits St. Georges i Bourgogne med en bred vifte af marker i Côte de Nuits og Côte de Beaune. Stilen er Pinot Noir til den rustikke side, og vinene lagrer godt i kælderen.
Vi har handlet med Machard de Gramont siden midten af 90'erne.
De røde Bourgogner laves 100% på Pinot Noir efter den klassiske og arbejdskrævende opskrift: lang gæring m. nogen andel af stilke på druerne, i åbne fade (16–22 dage) med daglig bearbejdning af »le chapeau« for at udtrække så mange smagsnuancer og så meget farve som muligt. I år med dårligere druekvalitet justeres bearbejdningsgraden.
Efterfølgende modner vinene på små egefade i 15–20 mdr. afhængig af kvalitet og type. I duft og smag repræsenterer Gramonts vine Pinot Noir i den landlige, rustikke og fyldige stil.

Klassisk rød Bourgogne på Pinot Noir fra marker i omegnen af Nuits-St.Georges. Gramont laver i mange årgange kun delvis afstilkning for at give lidt mere tannin og struktur til vinene. 

Elegant og frisk vin med noter af kirsebær, mandler og og søde krydderier samt elementer af skovbund og stald. Smagen er indbydende frisk med en fin syre og et let bittert efterbid.

Dejlig madvin - til lettere kødretter eller retter med fjerkræ. Vokser med opgaven til mad.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
12,5 %
Bourgogne Rouge Vierge Romaine, Gramont
Spar 180,-
150,-
120,-
150,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 180,-

En ægte mini-Puligny! Ren Chardonnay fra marker omkring Puligny-Montrachet - rent faktisk er det fra marken Houlières, der delvist er klassificeret Puligny og delvist almindelig Bourgogne. 6 mdrs. fadlagring på blanding af nye og ældre fade.

Fin næse med elementer af ristet toast og fersken/citrus-frugt. I munden er vinen mellemfyldig med fin syre og en ret lang eftersmag. Meget klassisk hvid Bourgogne!

Vine som denne, med fadlagring og fuld malolaktisk gæring, passer godt til det klassiske, franske køkken med fisk og skaldyr og smørbaserede saucer. Idéel til smørstegt, hvid fisk, men passer også rigtig godt til kammusling eller hummer. Med sin pæne fylde passer Bourgogne også godt til stegt kylling og til karaktérfulde komælksoste.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
13 %
Spar 180,-
160,-
130,-
160,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 180,-

Klassisk rød Bourgogne på Pinot Noir fra marker i bakkerne vest for Côtes de Beaune. 
Gramont laver i mange årgange kun delvis afstilkning for at give lidt mere tannin og struktur til vinene. 

Elegant og frisk vin med noter af kirsebær, mandler og fennikel. Smagen er indbydende frisk med en fin syre og et let bittert efterbid.

Klassisk Bourgogne er alsidige madvine. Går fint til lette retter med stegt fisk, lyst fjerkræ, fuglevildt og kalvekød, svampe og kål fungerer rigtig som tilbehør.
 

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
Spar 270,-
175,-
130,-
175,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 270,-

Klasssisk Bourgogne lavet på 100 % Pinot Noir fra gamle vinstokke i Chorey, der ligger lige nord for Beaune - meget traditionel vinifikation og lagring. De røde Bourgogner laves 100% på Pinot Noir efter den klassiske og arbejdskrævende opskrift: lang gæring m. nogen andel af  stilke  på druerne, i åbne fade (16–22 dage) med daglig bearbejdning af »le chapeau« for at udtrække så mange smagsnuancer og så meget farve som muligt.

Herlig næse med friske hindbær, kirsebær og mynte. Smagen er elegant og saftig med fine tanniner. 

Flot madvin som matcher fjerkræ og fuglevildt. Rigtig god til svampe, trøffel og kål.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
chorey_les_beaune_vv_gramont
200,-

Klassisk Bourgogne lavet på 100 % Pinot Noir fra marker uden for Beaune, meget traditionel vinifikation og lagring. De røde Bourgogner laves 100% på Pinot Noir efter den klassiske og arbejdskrævende opskrift: lang gæring m. nogen andel af  stilke  på druerne, i åbne fade (16–22 dage) med daglig bearbejdning af »le chapeau« for at udtrække så mange smagsnuancer og så meget farve som muligt.

Herlig næse med friske kirsebær og skovbund og lidt underspillede mørke bær. Smagen har frisk og umiddelbar frugt med en forholdsvis fast struktur, rank syre og medium tanniner. Kan med fordel dekanteres eller gemmes lidt.

Flot madvin som i kraft af tanninerne kan klare forholdvis kraftige kødretter både kalv, okse og lettere vildretter. Rigtig god til svampe og trøffel.
 

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
225,-

Klasssisk Bourgogne lavet på 100 % Pinot Noir fra parcellen Tue Boeuf med kalket og leret jordbund i Chorey, der ligger lige nord for Beaune - meget traditionel vinifikation og lagring. De røde Bourgogner laves 100% på Pinot Noir efter den klassiske og arbejdskrævende opskrift: lang gæring m. nogen andel af  stilke  på druerne, i åbne fade (16–22 dage) med daglig bearbejdning af »le chapeau« for at udtrække så mange smagsnuancer og så meget farve som muligt.

Herlig næse med friske hindbær, kirsebær og mynte. Smagen er elegant og saftig med fine tanniner. 

Flot madvin som matcher fjerkræ og fuglevildt. Rigtig god til svampe, trøffel og kål.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
chorey_les_beaune_tue_boeuf_gramont
225,-

100 % Chardonnay fra 1. cru "Aux Vergelesses" i Savigny-les-Beaune. Som navnet antyder ligger marken på grænsen til Pernand-Vergelesses med en sydlig exponering. 10 mdr. på en blanding af nye og let brugte fade.

Let og elegant duft med elementer af hvide blomster, citrusfrugt og fin mineralitet. Velbalanceret med ret høj syre og flot mundfylde.

Klassisk vin, der passer perfekt til klassiske retter med fisk og skaldyr fra det franske køkken. Kombinationen af ret høj syre og en vis smørfedme i vinen gør den perfekt til retter med de samme elementer - typisk med emner stegt i smør og smagt til med citron eller retter med smørbaserede saucer.
Vinens flotte kombination af elegance og intensitet gør, at den fortjener gode råvarer som fx søtunge eller hummer.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13 %
250,-

Enkeltmarksvin fra Gevrey-Chambertin. 100% Pinot Noir. De røde Bourgogner laves 100% på Pinot Noir efter den klassiske og arbejdskrævende opskrift: lang gæring m. nogen andel af  stilke  på druerne, i åbne fade (16–22 dage) med daglig bearbejdning af »le chapeau« for at udtrække så mange smagsnuancer og så meget farve som muligt. I år med dårligere druekvalitet justeres bearbejdsningsgraden. Efterfølgende modner vinene på små egefade i 15–20 mdr. afhængig af kvalitet og type.

Herlig moden, frisk næse med vilde kirsebær, moreller, lidt vanille og skovbund. Intens og elegant smag med moden, saftig og frisk frugt og med en fast klassisk struktur.

Stadig ung, men drikbar nu. Kan med fordel gemmes 3-4 år. Den vil blive tættere i strukturen og mere afrundet med alderen.  

God madvin som kan klare ganske kraftige kødretter med kalv, oksekød og lettere fuglevildt og gerne med svampe. En god intens Bouef Bourgignon  eller Coq au Vin vil være perfekt..

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
275,-

100 % Pinot Noir fra 1. cru marken les Damodes, der ligger op mod Vosne-Romanée, hvorfor vinene får noget af denne kommunes fløjlsbløde karakter. De røde Bourgogner laves 100% på Pinot Noir efter den klassiske og arbejdskrævende opskrift: lang gæring m. nogen andel af  stilke  på druerne, i åbne fade (16–22 dage) med daglig bearbejdning af »le chapeau« for at udtrække så mange smagsnuancer og så meget farve som muligt. I år med dårligere druekvalitet justeres bearbejdsningsgraden. Efterfølgende modner vinene på små egefade i 15–20 mdr. afhængig af kvalitet og type.

Lækker, kompleks næse med noter af kirsebær, toast, hvid peber, lavendel og kanel. Lækker struktur og flot længde i eftersmagen.

Stadig ung, men drikbar nu. Kan med fordel gemmes 5-8 år. Den vil blive tættere i strukturen og mere afrundet med alderen.  
God madvin som kan klare ganske kraftige kødretter med kalv, oksekød og lettere fuglevildt og gerne med svampe. En god intens Bouef Bourgignon  eller Coq au Vin vil være perfekt..

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
350,-

100 % Chardonnay fra Puligny-Montrachet, en af de bedste appellationer for hvid Bourgogne på villages-niveau. 10 mdr. på en blanding af nye og let brugte fade.

Næse med toastede elementer som ristede sesamfrø og hvedetoast samt citrus og fersken. Intens smag rigtig fin syre, udtalt mineralitet og en lang eftersmag.

Klassisk vin, der passer perfekt til klassiske retter med fisk og skaldyr fra det franske køkken. Kombinationen af ret høj syre og en vis smørfedme i vinen gør den perfekt til retter med de samme elementer - typisk med emner stegt i smør og smagt til med citron eller retter med smørbaserede saucer.
Vinens flotte kombination af elegance og intensitet gør, at den fortjener gode råvarer som fx søtunge eller hummer. 

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
10 - 12 °C
Alkohol:
13 %
375,-

Elegant Chambolle-Musigny på 100 % Pinot Noir, lavet helt klassisk med meget traditionel vinifikation og efterfølgende lagring på små egefade.

Chambolle-Musigny hører til de mest elegante Bourgogner.Fine noter af røde bær, rose og viol. Smagen er elegant med faste tanniner og en lang finish.

God madvin som både understøtter elegante og lette retter med fx fjerkræ, men som også kan klare selv ret kraftige med oksekød.

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13 %
400,-

Marchard de Gramont er én af de heldige besiddere af én af Bourgogne's mest specielle vinmarker. Premier Cru marken "Gaudichots" har historisk spillet en stor rolle blandt de bedste marker i Vosne Romanée. Tilbage i tiden var meget store dele af den nuværende La Tache sammenhængende med Gaudichots under navnet "Gaudichots ou La Tache". Gramont's vine er altid meget klassiske, transparante og rustikke i stilen. Der arbejdes med ekstremt lille indflydelse fra fadene og Gramont flasker ofte vinene usædvanligt tidligt, men filosofien er, at hvis vinen er "færdig", så kan den ligeså godt komme på flaske. 

I 1933 kom den samlede besiddelse under ejerskab af Villaine-familien (ejere af Domaine de la Romanée-Conti), og de fik i 1936 klassificeret deres besiddelser som Grand Cru blot under navnet "La Tache". De efterlod godt og vel en hektar tilbage, som "blot" er klassificeret som 1. cru, og ganske kuriøst, så ligger marken delt i 3 parceller, som ligger på hver side omkring La Tache.

Nu til dags findes, foruden Gramont, kun 3 ejere af Gaudichots. Forey (som ligesom Gramont flasker en "Gaudichots", Domaine Dujac (som blander vinen i deres "Malconsorts", samt DRC som mest sandsynligt bruger vinen til deres 1.cru, eller sælger den fra.

I sammenligning med andre prominente 1.cru marker i Vosne Romanée, så læser man sjældent smagenoter eller kommentar omkring Gaudichots - alene af den årsag, at der findes så utrolig få flasker på verdensmarkedet. 
 

Land:
Frankrig
Område:
Bourgogne
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
975,-