Luigi Giordano, Barbaresco

luigi_giordano_new_full_width
Barbaresco fra de bedste marker

Luigi Giordano er fjerde generation, der laver vin i Barbaresco. Firmaet er grundlagt i 1930'erne og allerede i 1960 begynder man at lave vin under egen etiket. 

Familien har parceller med gamle stokke i nogle af Barbarescos mest prestigiøse marker, bl.a. Asili, Montestefano, Cavanna og Ronchi.

Kælderarbejdet er traditionelt med op til 15 dages maceration for cru-vinene og op til 24 måneders lagring på store botti på 30-50 hl af slavonsk eg. I marken arbejdes der økologisk - dog uden certificering.

Stilen er helt fantastisk ren i frugten og flot balancerede vine med et relativt feminint udtryk.

Lavet på 100 % Arneis. Gæret ved lav temperatur på tanke af rustfrit stål og efterfølgende lagret et par måneder på stål inden flaskning.

Ret aromatisk vin med noter af citrus, grøn æble, hasselnød og grønne urter. Ret intens i smagen med god friskhed.

Til fisk og skaldyr, salater eller charcuterie.

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
7 - 9 °C
Alkohol:
13,5 %
140,-

Lavet på en blanding af 80 % Nebbiolo og 20 % Dolcetto - alt sammen høstet i Barbaresco-zonen. Temperaturstyret gæring og maceration efterfulgt af 3-4 måneders modning på store, brugte fade.

Frugtig og indbydende duft med elementer af røde kirsebær, blomme og roser. Saftig, nærmest læskende med fine tanniner.

Til lettere kødretter.

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
13,5 %
140,-

100 % Nebbiolo fra en af Barbarescos bedste cru-marker Montestefano. Marken er skrånende mod syd og jordbunden er blanding af ler, silt og sand, der giver aromatiske og mineralske vine. Macereret 15-20 dage i temperaturkontrollerede ståltanke og modnet 18-24 måneder i store botti af slavonsk eg, der ikke giver nogen træsmag til vinen og derefter modnet 12 måneder på flaske.

Indsmigrende og aromatisk med ren kerne af kirsebær suppleret af spidskommen, trøffel og hvid peber. Fast med fin tanninstruktur og lang eftersmag. Bør drikkes tidligst otte år fra høståret.

Til stegt eller braisseret mørkt kød. Rigtig flot til carne cruda.

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
16 - 18 °C
Alkohol:
14 %
barbaresco_luigi_giordano_montestefano
275,-

100 % Nebbiolo fra cru-marken Cavanna. Marken er skrånende vest-sydvest og jordbunden er blanding af ler, silt og sand, der giver aromatiske og mineralske vine. Macereret 15-20 dage i temperaturkontrollerede ståltanke og modnet 18-24 måneder i store botti af slavonsk eg, der ikke giver nogen træsmag til vinen og derefter modnet 12 måneder på flaske.

Flot duft af røde kirsebær med noter af tobak og peber. Finkornede tanniner og en lang eftersmag.

Til stegt eller braisseret mørkt kød. Rigtig flot til carne cruda.

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
16 - 18 °C
Alkohol:
14 %
barbaresco_luigi_giordano_cavanna
275,-

100 % Nebbiolo fra Cru-marken Asili, der ligger i Barbaresco kommune og regnes for en af de bedste marker i hele Barbaresco-zonen. Fermenteret i 15 dage, modnet på meget store fade af slavonsk eg i 18-24 måneder og til sidst lagret på flaske i ½ år, inden vinen sendes på markedet.

På én gang elegant og intens, ren og kompleks. Domineret af røde kirsebær i duften understøttet af lak, roser og tørrede krydderurter. Godt bid i tanninerne og meget lang eftersmag.

Til oksekød eller vildt - gerne braisseret og gerne serveret med svampe eller trøffel.

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
barbaresco-asili_giordano
275,-

100 % Nebbiolo fra cru-marken Cavanna. Marken er skrånende vest-sydvest og jordbunden er blanding af ler, silt og sand, der giver aromatiske og mineralske vine. Macereret 15-20 dage i temperaturkontrollerede ståltanke og modnet 18-24 måneder i store botti af slavonsk eg, der ikke giver nogen træsmag til vinen og derefter modnet 12 måneder på flaske.

Flot duft af røde kirsebær med noter af tobak og peber. Finkornede tanniner og en lang eftersmag.

Til stegt eller braisseret mørkt kød. Rigtig flot til carne cruda.

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
16 - 18 °C
Alkohol:
14 %
barbaresco_luigi_giordano_cavanna
275,-

100 % Nebbiolo fra en af Barbarescos bedste cru-marker Montestefano. Marken er skrånende mod syd og jordbunden er blanding af ler, silt og sand, der giver aromatiske og mineralske vine. Macereret 15-20 dage i temperaturkontrollerede ståltanke og modnet 24 måneder i store botti af slavonsk eg, der ikke giver nogen træsmag til vinen og derefter modnet 24 måneder på flaske.

Indsmigrende og aromatisk med en frugtkerne af kirsebær og jordbær med noter af kanel, allehånde, trøffel, tobak og læder. Fast med fin tanninstruktur og lang eftersmag. Bør drikkes tidligst otte år fra høståret.

Til stegt eller braisseret mørkt kød. Rigtig flot til carne cruda.

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
16 - 18 °C
Alkohol:
14 %
barbaresco_luigi_giordano_montestefano_reserva
375,-

100 % Nebbiolo fra en af Barbarescos bedste cru-marker Montestefano. Marken er skrånende mod syd og jordbunden er blanding af ler, silt og sand, der giver aromatiske og mineralske vine. Macereret 15-20 dage i temperaturkontrollerede ståltanke og modnet 24 måneder i store botti af slavonsk eg, der ikke giver nogen træsmag til vinen og derefter modnet 24 måneder på flaske.

Indsmigrende og aromatisk med en frugtkerne af kirsebær og jordbær med noter af kanel, allehånde, trøffe, tobak og læder. Fast med fin tanninstruktur og lang eftersmag. Bør drikkes tidligst otte år fra høståret.

Til stegt eller braisseret mørkt kød. Rigtig flot til carne cruda.

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
16 - 18 °C
Alkohol:
14 %
barbaresco_luigi_giordano_montestefano_reserva
825,-