Luciano Sandrone, Barolo

sandrone_piemonte_full_width
Sandrone er et af de store kultnavne i Barolo, Piemonte, har bevæget sig fra gulvet til stjernestatus i løbet af 20 år. Præsenterede den første rødvin på Vinitaly og solgte alle 1800 fl. til en amerikansk importør. Fik kort tid efter 100 p. hos Parker og Sandrone var på rette vej.

Den milde og jordbundne Luciano Sandrone laver nogle af Piemontes flotteste vine, som på bedste vis kombinerer klassiske dyder og moderne teknik.

Sandrone var kældermester hos Marchesi di Barolo inden han selv købte sine første marker. Præsenterede den første vin på Vinitaly og solgte alle 1800 fl. til en amerikansk importør i et hug. Fik kort tid efter 100 p. hos Robert Parker og Sandrone var på rette vej.

Herlige minder fra første besøg. Gæstfrihed og varme hos Luciano og datteren Barbera. Stor madinteresse. Talte om mad, hunde, vin og restauranter. Var enige om, at oksehaler er det bedste, især med et godt glas Nebbiolo.

Sandrone morede sig over, at jeg var tidligere advokat ”De anses for rene bureaukrater…”, men stærkt formildende, at jeg var slået ind på vin og landbrug, sagde han med et stort grin.

Lille produktion. Vores tildeling er ikke stor, men kvaliteten er utrolig høj. Også i Dolcetto og Barbera.  Vinene laves i en af verdens mest ambitiøse vinkældre og stilen ligger midt mellem moderne og klassisk Barolo. Sandrone har gradvist nedtonet fadet og bruger nu kun 600 liters meget let toastede fade og kun ca. 25 % nye fade. Enormt rene, præcise og frugtdrevne vine. Barolo "Le Vigne" er vores favorit køligere og mere kompleks i stilen end Parker Favoritten "Canubi Boschis ".

100% Dolcetto fra marker udenfor Barolo vinificeret og lagret på ståltank. Naturlig gæring.

Lækker næse med elementer af mørke kirsebær,  krydderier og friskristet kaffe. Saftig og frugtdrevet smag med mørke bær og en let bitter finish med lakrids og kirsebærsten.

Meget madvillig i kraft af den friske struktur, går til det meste pizza/pasta køkken, risotto, retter svampe, svinekød m.m.

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
14 - 17 °C
Alkohol:
13 %
135,-

100% Barbera fra marker i udkanten af Barolo lagret på 500 liters træfade.

Frugtig næse med brombær, mørke kirsebær og lidt vanille fra fadet. Tæt frugtdrevet smag med liflig syre og en fast finish.

Meget madvillig vin, som i kraft af fadet spiller flot til de fleste former for stegt kød især kalv, okse og lam.
 

 
Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
13,5 %
225,-

Flot "Baby Barolo" fra Sandrone. 100% Nebbiolo fra den bedste Nebbiolo-mark Roero; Valmaggiore.

Druerne kommer fra sandede marker i Roero 15 km. nordvest for Alba. Markerne er uens i topografi med skiftende hældninger og ekspositioner, og høsten foregår derfor a 6-7 omgange for at sikre den nødvendige modenhed af alle druer. Druerne vinificeres hver for sig og modner 9 mdr. på store 500 l. fade og blandes lige før aftapning på flaske.

Det giver en elegant og drikkeklar "Baby Barolo" med fine toner af røde bær, roser, tørret frugt og en anelse cedertræ. Smagen er lettere og mere frugtig end Barolo - et meget elegant glas Nebbiolo.

Særdeles madvillig. Rigtig kødvin pga. den markante tanninstruktur. Velegnet til stegt okse og kalvekød m. grillede grøntsager og krydderurter. Med alderen bliver vinen mere velegnet til retter med trøfler.

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
13,5 %
250,-

Flot "Baby Barolo" fra Sandrone. 100% Nebbiolo fra den bedste Nebbiolo-mark Roero; Valmaggiore.

Druerne kommer fra sandede marker i Roero 15 km. nordvest for Alba. Markerne er uens i topografi med skiftende hældninger og ekspositioner, og høsten foregår derfor a 6-7 omgange for at sikre den nødvendige modenhed af alle druer. Druerne vinificeres hver for sig og modner 9 mdr. på store 500 l. fade og blandes lige før aftapning på flaske.

Det giver en elegant og drikkeklar "Baby Barolo" med fine toner af røde bær, roser, tørret frugt og en anelse cedertræ. Smagen er lettere og mere frugtig end Barolo - et meget elegant glas Nebbiolo.

Særdeles madvillig. Rigtig kødvin pga. den markante tanninstruktur. Velegnet til stegt okse og kalvekød m. grillede grøntsager og krydderurter. Med alderen bliver vinen mere velegnet til retter med trøfler.

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
13,5 %
280,-

100% Barbera fra marker i udkanten af Barolo lagret på 500 liters træfade.

Frugtig næse med brombær, mørke kirsebær og lidt vanille fra fadet. Tæt frugtdrevet smag med liflig syre og en fast finish.

Meget madvillig vin, som i kraft af fadet spiller flot til de fleste former for stegt kød især kalv, okse og lam.
 

 
Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
13,5 %
450,-

Flot "Baby Barolo" fra Sandrone. 100% Nebbiolo fra den bedste Nebbiolo-mark Roero; Valmaggiore.

Druerne kommer fra sandede marker i Roero 15 km. nordvest for Alba. Markerne er uens i topografi med skiftende hældninger og ekspositioner, og høsten foregår derfor a 6-7 omgange for at sikre den nødvendige modenhed af alle druer. Druerne vinificeres hver for sig og modner 9 mdr. på store 500 l. fade og blandes lige før aftapning på flaske.

Det giver en elegant og drikkeklar "Baby Barolo" med fine toner af røde bær, roser, tørret frugt og en anelse cedertræ. Smagen er lettere og mere frugtig end Barolo - et meget elegant glas Nebbiolo.

Særdeles madvillig. Rigtig kødvin pga. den markante tanninstruktur. Velegnet til stegt okse og kalvekød m. grillede grøntsager og krydderurter. Med alderen bliver vinen mere velegnet til retter med trøfler.

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
13,5 %
500,-

Flot "Baby Barolo" fra Sandrone. 100% Nebbiolo fra den bedste Nebbiolo-mark Roero; Valmaggiore.

Druerne kommer fra sandede marker i Roero 15 km. nordvest for Alba. Markerne er uens i topografi med skiftende hældninger og ekspositioner, og høsten foregår derfor a 6-7 omgange for at sikre den nødvendige modenhed af alle druer. Druerne vinificeres hver for sig og modner 9 mdr. på store 500 l. fade og blandes lige før aftapning på flaske.

Det giver en elegant og drikkeklar "Baby Barolo" med fine toner af røde bær, roser, tørret frugt og en anelse cedertræ. Smagen er lettere og mere frugtig end Barolo - et meget elegant glas Nebbiolo.

Særdeles madvillig. Rigtig kødvin pga. den markante tanninstruktur. Velegnet til stegt okse og kalvekød m. grillede grøntsager og krydderurter. Med alderen bliver vinen mere velegnet til retter med trøfler.

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
15 - 17 °C
Alkohol:
13,5 %
550,-

100% Nebbiolo fra froskellige plots i Barolo lagret på 500 liters egefade. Efter et døgns præmaceration under CO2 starter gæringen naturligt og varer i 15 dage. Malo foregår på de 500-liters fade, som vinene efterfølgende lagrer på i 26 måneder efterfulgt af 15 måneder på fad.

Le Vigne er klassisk Barolo på den måde, at den er blandet af frugt fra gode marker i flere af kommunerne i Barolo; Baudane i Serralunga d'Alba, Villero i Castiglione Falletto, Vignane i Barolo og Merli i Novello.

Den mest komplekse af Sandrones Baroloer. Dyb mørk næse med næsten sort frugt, viol, tjære og en anelse fad. Fast, struktureret og megt ung smag med dyb mørk frugt og markante Barolo tanniner og en lang mineralsk finish.

Fremragende vin til intense kødretter med oksekød eller løbende vildt. Fungerer godt til kød braisseret i rødvin (helst Nebbiolo).

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14,5 %
750,-

100% Nebbiolo fra Cannubi Boschis marken i Barolo lagret på 500 liters egefade. Fra 2013-årgangen hedder vinen Aleste i stedet for Cannubi Boschis - navnet er en sammentrækning af Alessia og Stefano; Lucianos børnebørn, der er trådt ind i firmaet for med tiden at overtage. Efter et døgns præmaceration under CO2 starter gæringen naturligt og varer i 15 dage. Malo foregår på de 500-liters fade, som vinene efterfølgende lagrer på i 26 måneder efterfulgt af 15 måneder på fad.

Tæt, mørk næse med mørke kirsebær, bitter chokolade, tjære, roser og en anelse vanille. Potent smag med dyb mørk frugt og markante modne Nebbiolo tanniner. Voldsom lang eftersmag med et tørt mineralsk udtryk. Meget ung vin med stort gemmepotentiale

Vin til køkkenets kraftigste kødretter med oksekød eller løbende vildt. Prøv den f.eks. til en kraftig oksehaleragout.
 

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
sandrone_barolo_aleste
850,-

100% Nebbiolo fra forskellige plots i Barolo lagret på 500 liters egefade. Efter et døgns præmaceration under CO2 starter gæringen naturligt og varer i 15 dage. Malo foregår på de 500-liters fade, som vinene efterfølgende lagrer på i 26 måneder efterfulgt af 15 måneder på fad.

Le Vigne er klassisk Barolo på den måde, at den er blandet af frugt fra gode marker i flere af kommunerne i Barolo; Baudane i Serralunga d'Alba, Villero i Castiglione Falletto, Vignane i Barolo og Merli i Novello.

Den mest komplekse af Sandrones Baroloer. Dyb mørk næse med næsten sort frugt, viol, tjære og en anelse fad. Fast, struktureret og megt ung smag med dyb mørk frugt og markante Barolo tanniner og en lang mineralsk finish.

Fremragende vin til intense kødretter med oksekød eller løbende vildt. Fungerer godt til kød braisseret i rødvin (helst Nebbiolo).

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14,5 %
1950,-

100% Nebbiolo fra Cannubi Boschis marken i Barolo lagret på 500 liters egefade. Fra 2013-årgangen hedder vinen Aleste i stedet for Cannubi Boschis - navnet er en sammentrækning af Alessia og Stefano; Lucianos børnebørn, der er trådt ind i firmaet for med tiden at overtage. Efter et døgns præmaceration under CO2 starter gæringen naturligt og varer i 15 dage. Malo foregår på de 500-liters fade, som vinene efterfølgende lagrer på i 26 måneder efterfulgt af 15 måneder på fad.

Tæt, mørk næse med mørke kirsebær, bitter chokolade, tjære, roser og en anelse vanille. Potent smag med dyb mørk frugt og markante modne Nebbiolo tanniner. Voldsom lang eftersmag med et tørt mineralsk udtryk. Meget ung vin med stort gemmepotentiale

Vin til køkkenets kraftigste kødretter med oksekød eller løbende vildt. Prøv den f.eks. til en kraftig oksehaleragout.
 

Land:
Italien
Område:
Piemonte
Servering:
14 - 16 °C
Alkohol:
14 %
sandrone_barolo_aleste
2000,-