Kapers - La Nicchia, Pantelleria

kapers_pantelleria_full_width
De bedste kapers kommer fra Pantelleria

Der er kapers og så er der kapers fra Pantelleria. Pantelleria er en lillebitte ø, der ligger ca. midtvejs mellem Sicilien og Tunesien - faktisk tættere på Tunesien. Kapers fra Pantelleria er anerkendt som verdens bedste, og de har siden 1996 haft IGP-status.

Kapers er saltede blomsterknopper fra kapersbusken, der bliver ca 50 cm høj og vokser i klipperevner tæt ved havet. Blomsterknopperne høstes i hånden tidligt inden den i øvrigt meget smukke blomst springer ud - der høstes på den samme busk over 8-10 dage mellem slutningen af maj og starten af september. Kapersknopperne lagrer med havsalt i en måneds tid. Saltningen trækker vand af kapersknopperne og der dannes en saltlage. Kun de mindste kapers, der har den mildeste smag, får IGP-betegnelsen.

Kapersbær er frugten fra kapersbusken og de behandles på samme måde som knopperne, men har en mildere smag, lige som bladene fra busken også kan bruges.

Pantelleria er kendt for også at have den bedste oregano, så den har vi også taget hjem.

La Nicchia har produceret kapers siden 1949 og i dag er gården de eneste, der både dyrker jorden og fremstiller kapers. Man arbejder også med udvikling af produkter baseret på lokale råvarer, således at la Nicchia kan tilbyde en lang række produkter som pestoer med kapers, frysetørrede kapers, kaperssalt, kaperspulver og meget andet.

Alle produkter er af højeste kvalitet og fremstillet helt enkelt og udelukkende med naturens råvarer.

Kaperssalt, La Nicchia, 100 g.

Havsalt, der har været brugt til modning af kapers. Blev tidligere regnet som et affaldsprodukt, men saltet har en mild kaperssmag og fantastisk på et stykke godt kød eller fisk.

Læs mere
40,-