Lavet på 100 % Grüner Veltliner - biodynamisk dyrket. Gæret spontant på ståltanke og efterfølgende også modnet med gæringsbundfald på ståltank. Flasket med minimal svovltilsætning.
Aroma af grønne krydderurter - citronmelisse, kørvel og dild, hø og moden pære. Mellemfyldig med flot balance - læskende og lækker.
Til retter med fisk, skaldyr, grøntsager eller kylling.
Lavet på 100 % Welschriesling - den næstmest plantede hvidvinsdrue i Østrig. Welschriesling har intet med Riesling at gøre, men er en ikkearomatisk grøn druesort med højt syreniveau, der dyrkes i store dele af østeuropa. Welschriesling bevarer en frisk syre selv i ret varme klimaer og finder sit fineste udtryk i Østrig. Vinificeret naturligt uden tilsætning af gær og lagret på stål - flasket med minimal svovl - skruelåg.
Fin aroma af gul pære, gult æble, fersken og let røg fra lagring på gæringsbundfald. Fin, rund frugtighed med frisk syre og en meget flot længde.
Til stegt, friteret eller råmarineret fisk som ceviche. Dejlig som allround sommerhvidvin.
Lavet på 100 % Grüner Veltliner fra lidt ældre stokke end der bruges til Neuland-serien. Dyrket biodynamisk, gæret naturligt på stål og modnet på stål med nogen iltning, der er med til at give en mere fyldig vin. Flasket med minimal svovltilsætning.
Herbert Zillingers vinøse visitkort. Aromaer af friske druer, abrikos, moden pære, dild og hvid peber. Ret fyldig trods den relativt lave alkohol med stor frugtintensitet og frisk, passende syre. Flot glas vin!
Til retter med fisk eller lyst kød - kylling, kalkun og endda gris. Klarer ret kraftig tilbehør.
Fra Zillingers nyeste, højest beliggende og køligste enkeltmark. Dyrket biodynamisk, vinificeret naturligt på stål, modnet på gæringsbundfald og flasket med minimal svovltilsætning.
Aroma af mandarin, grape, kamille og peber. Ren og mineralsk i munden - giver mindelser om Chablis på et højt plan.
Til skaldyr, fisk eller lyst kød - gerne med syrerigt tilbehør; sauce, vinaigrette osv.
100 % Grüner Veltliner fra enkeltmarken Vogelsang i Ollersdorf, der har en jordbund, der understøtter mineralitet i vinene. Presning af hele klaser, naturlig gæring og modning på gæringsbundfald på store fade i et lille års tid. Flasket med minimal svovling.
Dyb, gul frugtighed - pære, æble, melon, mandarin, kvæde - med noter af ristet sesam, karry og hø. Salt/mineralsk i smagen med stor intensitet, dybde og en meget lang eftersmag.
Flot vin med store gastronomiske muligheder. Prøv den til komplekse retter med fisk eller gris.
100 % Sauvignon Blanc fra enkeltmarken Vogelsang i Ollersdorf, der giver udpræget mineralske vine. Presset af hele klaser, gæret naturligt og modnet på ståltank med gæringsbundfald. Flasket med minimal svovltilsætning.
Minder hverken om Sancerre eller Marlborough Sauvignon Blanc, men har mere dybde. Aromaer af citrus, hvide ribs, hyldeblomst, flint, nødder og krydderurter. Høj syre, der er flot balanceret af intens frugtighed, mineralitet og kølig dybde - lang eftersmag.
Til fisk og skaldyr, til grøntsagsretter eller til gedeost.
Herbert Zillingers topvin! Lavet på den bedste frugt fra forskellige marker. 20 % af druerne er vinificeret med skalkontakt og resten er presset af hele klaser. Naturlig gæring og modning med gæringsbundfald på store fade af hhv egetræ og akacietræ i godt et år.
Super intens og kompleks duft med elementer af kandiseret frugt og appelsinskal, blomsterhonning, lak, røg og græskar. Teknisk set knastør, men med en sødmefuld frugtighed, der holdes i stram snor af en rank struktur. Imponerende vin, der smager godt nu, men også vil være spændende at følge over de næste mange år. Hæld evt på karaffel og stil den køligt i 2-6 timer før servering.
Stort gastronomisk potentiale - kræver kompleks mad.
I vinen Elementar findes Herbert Zillingers filosofi om stor intensitet kombineret med lav alkohol i sit mest ekstreme udtryk. Lavet på 100 % Grüner Veltliner høstet meget sent på den stejleste, køligste og magreste del af Vogelsang-marken. Maceret med skaller i en lille uges tid, hvilket gør Elementar til en orangevin, gæret naturligt og modnet med gærringsbundfald i et år på et 1.000 liter stort akaciefad. Akacietræ har ca samme egenskaber som eg, men afgiver næsten ikke nogen smag eller aroma til vinen.
Aroma af appelsin, mango, rodfrugt, fennikel, bagekrydderier. Struktur i munden er mere i retningen af en rødvin - stor frugtintensitet, høj syre og let tanninbid. Lang, kompleks eftersmag.
Til fjerkræ og flyvende vildt - skal den drikkes til fisk eller skaldyr, skal der være intenst smagende tilbehør.