Grans-Fassian, Mosel

Grans-Fassian har været vindyrkere siden 1624 og har besiddelser i nogle af Mittelmosels bedste marker: Leiwener Laurentiuslay; Trittenheimer Apotheke; Dhroner Hofberg; Piesporter Goldtröfchen.

Medlem af den prestigefyldte Verein Deutsche Prädikatweingüters siden 2002.
Topratings i Gault Millau, Eichelmann, Vinum, Der Feinschmecker og Wein Plus.

100 % Riesling fra meget stejl mark med grå-blå skifer og syd-sydøst eksponering. Stejlheden i marken (ca 60 %) giver en høj solintensitet og skiferen er med til at holde på varmen og forlænge modningen i efteråret. Gæret 8 uger ved kølig temperatur og efterfølgende lagret 6 uger sur lie på ståltank.
 
Frisk aroma af ananas, lime og rødt æble. Fantastisk balance mellem sødme og syre i smagen og en lang eftersmag.
 
De halvsøde tyske Riesling-vine er unikke med deres lave alkoholniveau og fantastiske sødme-syre balance. Spätlese er herlig som aperitif eller meditationsvin og fungerer rigtig godt til ost, asiatisk køkken og lette desserter.
 
Trittenheimer Apotheke marken er en af Mittelmosels bedste marker med status af Grosse Lage - Verein Deutsche Prädikatweingüters nye topkategori for markklassifikation - svarer til Grand Cru. 
Land:
Tyskland
Område:
Mosel
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
7 %
260,-

Lavet på 100 % sent høstet Riesling fra Grosse Gewächs-marken (Grand Cru) Piesporter Goldtröpfchen - en af Mosels mest berømte marker. Vinificeret til 8,5 % alkohol, så der er en let restsødme.

Intense aromaer af rød æble, grape, lime, ananas, honning og ingefær. Sødmen er smukt balanceret af høj syre. Meget lang, eksotisk eftersmag.

Velegnet som aperitif, til ost eller til sødmefulde skaldyr som krabbe, rejer eller jomfruhummer - gerne med tropisk frugt.

Land:
Tyskland
Område:
Mosel
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
8,5 %
piesporter-goldtr_pfchen_grans-fassian
260,-

Fra meget stejl mark med grå-blå skifer og syd-sydøst eksponering. Stejlheden i marken (ca 60 %) giver en høj solintensitet og skiferen er med til at holde på varmen og forlænge modningen i efteråret.

Intens aroma af abrikos, ananas og lime. Fantastisk balance mellem sødme og syre i smagen og en meget lang eftersmag.

De halvsøde tyske Riesling-vine er unikke med deres lave alkoholniveau og fantastiske sødme-syre balance. En auslese er en af de bedste allround-vine til ostebordet og ellers er de fantastiske aperitif eller meditationsvine - air-con for sjælen.

Trittenheimer Apotheke marken er en af Mittelmosels bedste marker med status af Gosse Lage - Verein Deutsche Prädikatweingüters nye topkategori for markklassifikation - svarer til Grand Cru. 

Land:
Tyskland
Område:
Mosel
Servering:
8 - 10 °C
Alkohol:
7,5 %
395,-